| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Neden Hz Isa geliyor da Hz. Muhammed S.a.v degil Arkadaslar malumunuz cogu kisinin azinda su söz vardir, hz isa geri gelecek dünyada hüküm sürecek kiyametin alametlerinden diye halka empoze edilmis bir olay oldugunu düsünsem de konun bir noktasi kafami iyice karistirmiyor degil Magdem hak din islam. Magdem ki Son peygamber Hz. Muhammed S.a.v. Neden oluyor da Hz. Isa geliyor ? bildigim kadariyla Hiristiyanlarda bunu savunuyor. e demezler mi adama bakin sizde Isa gelecek diye inaniyorsunuz demek ki hak din hiristiyanlik ? Saygilar "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ℓєαяѕιση (22-05-07), cCcKaNKuRTcCc (25-05-07), CnRaLpEr (28-07-07), sevgin (04-07-07), tutbenidüşmeden (25-05-07) |
| | #2 |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 4.167
Forum Gücü: 68 Forum Puanı:18371 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaş gerçekten güzel bir konuya değinmiş????
Aslanlar sahada tribünler ayakta 90 dakika taraftar arkanda Sarı kırmızıyla hiç bitmez bu sevda Şampiyon olunca coşalım çılgınca ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tutbenidüşmeden (25-05-07) |
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.394
Forum Gücü: 174 Forum Puanı:70294 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bilgisi olan yokmu bu konuda.. ?
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #4 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.134
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:6126 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla güzel bi konu gercekten... bende soruyorum neden DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE..!! |
|
| | #5 |
Teşekkür etti: 3.525
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:22308 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | valla ben pek bilmem ama sonucta o da bizim peygamberlerimizden yani...normal bişe..olabilir bu.. . güzeL gözLeRine $aRkıLaR yazdığım.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | mg-rapper (22-07-07) |
| | #6 |
Teşekkür etti: 5.394
Forum Gücü: 174 Forum Puanı:70294 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mehdi Hz.Isa diye bilmemizin sebebi ne ? ha unutmadn dunyaya son gelen peygamber Efendimiz degil mi ? Hz.Isa geri gelecekse bu söz ne oluyor ?... "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #7 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kutsal Kitaplarda çelişen pek çok şey var aslında. Bu da onlardan biri. |
|
| | #8 |
![]() ![]() Bölümünde uzman
Teşekkür etti: 4.167
Forum Gücü: 68 Forum Puanı:18371 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | katılmıyorum ama bencede birilerinin bizi aydınlatması lazım artık yoqmu bilen birileri
Aslanlar sahada tribünler ayakta 90 dakika taraftar arkanda Sarı kırmızıyla hiç bitmez bu sevda Şampiyon olunca coşalım çılgınca ![]() |
|
| | #9 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4.138
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:32082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İsa aleyhisselam öldürülmedi, göğe kaldırıldı. Allahü teâlâ, Nuh aleyhisselamı tufandan, İbrahim aleyhisselamı ateşten kurtardığı gibi, İsa aleyhisselamı da, yahudilerin elinden kurtarmış, Hazret-i İsa’ya ihanet ederek bulunduğu yeri haber veren, yahudi casusu bir münafığı, Hazret-i İsa’ya benzeterek onu öldürtmüştür. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Yahudiler, İsa’yı öldürmek için, tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah, tuzak kuranların, hilekârlığa karşı ceza verenlerin, en güçlüsü, en hayırlısıdır.) burdan anlaşılacagı hz.isa ölümü tadmadı ... dünyaya hem peygamber efendimizin torununa yardım etmek için yani hz.mehdiye vede ölümü tadmaya gelecektir. diye biliyorum.... ![]() Solmadan avuçlarıma düş Sokul yüreğime Gülüşünle ısınsın bedenim Ve Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun /..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../ |
|
| Mesaja teşekkür eden: (14 Kişi) |
| | #10 | |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4.138
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:32082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
İsa peygamber dünyaya tekrar gelse, Muhammed, son peygamber unvanını koruyabilir mi? Daha da kuvvetlenir. Son peygamber Muhammed aleyhisselamın dinini yaymak üzere geldim demesi, İslamiyet’e hizmet etmesi, kendisine, annesine ve yüce Allah’a yapılan iftiralara bizzat cevap vermesi, Kur’an-ı kerimin doğruluğunun teyit edilmesine sebep olur. aşagıdaki hadisi şeriflerde herşey anlatılıyor.... (İsa, Mehdi’nin arkasında namaz kılacaktır.) (İsa inince İslamiyet ile hükmedecektir. O zaman Allah, Müslümanlardan başka herkesi helak edecektir. Sonra yeryüzünde sükun emniyet meydana gelecektir. O kadar ki aslan deveyle, kaplan inekle ve kurt kuzuyla serbestçe dolaşacak, çocuklar yılanlarla oynayacaktır. İsa ölünce cenazesini Müslümanlar kaldıracaktır.) (Eshab-ı Kehf, Mehdi’nin yardımcıları olacak ve İsa bunun zamanında gökten inecektir. İsa Deccal ile harb ederken, Mehdi, onunla beraber olacaktır. Bunun hükümdarlığı zamanında, her zamankinin aksine olarak ve hesapların tersine olarak, Ramazan-ı şerifin 14. günü güneş ve ilk gecesinde ay tutulacaktır.) (İsa, inince, evlenecek, bir oğlu olacak, kırk yıl kadar yaşayıp ölecek ve benim yanıma defnedilecektir.) ![]() Solmadan avuçlarıma düş Sokul yüreğime Gülüşünle ısınsın bedenim Ve Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun /..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../ | |
|
| | #11 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.924
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kayıp şairde belirtmiş benm bildigimde oyle... Hz.İsa peygamber oldurulmedi göğe çekildi..Dünyada bedenini teslim etmiş bir kişinin bir daha dünyaya gelmeside olası bir durum deil... bu yuzden mesih olarak Hz.İsa gelicek.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #12 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.845
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah en iyi bilen ve işitendir..!
|
|
| | #13 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 2.508
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:24347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hz. İsa Yüce Yaradan'ın Hz. Muhamed'e olan sevgisini ve Hz. Muhammed'in ümmeti olmanın ayrıcalıklarını bildiğinden yaşadığı yıllardaki en büyük arzusu Hz. Muhammed'in ümmetinden olabilmektir. Allah (c.c.) onun bu duasını kabul etmiş ve kıyamete yakın bi zamanda tekrar dünyaya göndermek üzere onu göğe çıkarmıştır. O bir peygamber olarak gelmiyecektir. Zira peygamber yeni bir şey getiren kişidir. Hz. İsa ise Hz. Muhammed'in dinini anlatacaktır. [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.238
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4698 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ MÜSLÜMANLARI HZ. İSA'NIN GELİŞİ İLE MÜJDELENMİŞTİR Hicri 13. asrın en büyük İslam alimlerinden biri olan Bediüzzaman Said Nursi, 1960 yılında Hakk'ın rahmetine kavuşana kadar, bütün ömrünü insanları Allah'a iman etmeye ve Kuran ahlakını yaşamaya davet ederek geçirmiştir. Bu uğurda çok fazla eziyet görmüş, ancak o, yaşadığı hayattan her zaman razı olmuş ve başına gelen her zorluğu büyük bir tevekkülle, sabırla, neşeyle karşılamıştır. Bir Kuran tefsiri olan Risale-i Nur Külliyatı, Bediüzzaman'ın Allah'a olan coşkulu sevgisini, derin imanını ve Allah'ın dinine olan bağlılığını açıkça ortaya koyan çok hikmetli öğütlerle doludur. Bu nedenle bu kıymetli insanın yaptığı açıklamalar ve verdiği örnekler, tüm Müslümanlar için çok önemli bir rehber hükmündedir. Bediüzzaman eserlerinde, ahir zaman ve Hz. İsa'nın yeryüzüne ikinci kez gelişi konularına çok geniş yer ayırmıştır. Özellikle vurguladığı konuların başında ise Hz. İsa'nın yeryüzüne geldiği sırada dünya üzerindeki dinsiz fikir sistemlerini temsil eden "Deccal" isimli şahs-ı manevi ile çok büyük bir mücadele yürütüp, onu yeneceğidir. Hz. İsa dinsizliği ortadan kaldıracak, Allah'ın hak dininin ahlakını dünya üzerinde hakim kılacak, bunu yaparken de Müslümanlarla birlikte hareket edecektir. Kitabın bu bölümünde Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerinin çeşitli bölümlerinde yer alan Hz. İsa ile ilgili izahlar ele alınacaktır. Hz. İsa'nın Allah Katına alınışı Bediüzzaman, Mektubat isimli eserinin girişinde 3 hayat tabakasından bahseder: Bunlardan birincisi tüm insanların şu an yaşadığı hayat tabakasıdır. İkincisi ise Hz. Hızır'ın yaşadığı hayattır. Bediüzzaman bu hayatı "... bir vakitte pek çok yerlerde bulunabilirler. Bizim gibi beşeriyet levazımatıyla daimî mukayyed değillerdir. Bazan istedikleri vakit bizim gibi yerler, içerler; fakat bizim gibi mecbur değillerdir..." şeklinde açıklar. Üçüncüsü ise Hz. İsa'nın bulunduğu hayat tabakasıdır. Üstad Bediüzzaman bu hayatla ilgili şu önemli açıklamaları yapmıştır: (1) Üçüncü Tabaka-i Hayat: Hazret-i İdris ve İsa (as)'ın tabaka-i hayatlarıdır ki, beşeriyet levazımatından (gerekli olanlar) tecerrüd (ayrılma, temizlenme) ile, melek hayatı gibi bir hayata girerek nuranî bir letafet kesbeder (güzellik kazanır). Âdeta beden-i misalî letafetinde ve cesed-i necmî nuraniyetinde olan cism-i dünyevîleriyle semavatta bulunurlar. (Mektubat, s. 6) Bediüzzaman bu sözünde Hz. İsa'nın insanların hayatlarını devam ettirmek için gerek duydukları herşeyden uzaklaştığını, meleklerinkine benzer bir hayata kavuşup nurani bir güzellik kazandığını ifade etmektedir. Hz. İsa'nın bir yıldız gibi parlayan ve eşsiz güzellikte olan dünyadaki bedeniyle gökyüzünde bulunduğunu açıklamaktadır. BediüzzamanSaid Nursi'nin dikkat çektiği bir diğer önemli konu ise Hz. İsa'nın ikinci kez dünyaya gelişi hakkında şüphe içinde olan çevrelerdir. Bediüzzaman açıklamalarında tüm kainatı yoktan var eden, herşeye kadir olan Rabbimiz'in Hz. İsa'yı ikinci kez dünyaya getirmeye muktedir olduğunu hatırlatmaktadır. (2) Evet her vakit semavattan melaikeleri yere gönderen ve bazı vakitte insan suretine vaz'eden (Hazret-i Cibril'in "Dıhye" suretine girmesi gibi) ve ruhanîleri âlem-i ervahtan (ruhlar aleminden) gönderip beşer suretine temessül ettiren, hattâ ölmüş evliyaların çoklarının ervahlarını (ruhlarını) cesed-i misaliyle dünyaya gönderen bir Hakîm-i Zülcelal, Hazret-i İsa aleyhisselâm'ı, İsa dinine ait en mühim bir hüsn-ü hâtimesi (güzel netice) için, değil sema-i dünyada cesediyle bulunan ve hayatta olan Hazret-i İsa, belki âlem-i âhiretin en uzak köşesine gitseydi ve hakikaten ölseydi, yine şöyle bir netice-i azîme için ona yeniden cesed giydirip dünyaya göndermek, o Hakîm'in hikmetinden uzak değil... belki onun hikmeti öyle iktiza ettiği için (gerektiği için) va'detmiş ve va'dettiği için elbette gönderecek. (Mektubat, 15. Mektup, s. 56-57) Bediüzzaman bu sözünde melekleri insan suretinde yeryüzüne gönderen, kainattaki bildiğimiz ve bilmediğimiz tüm boyutların tek sahibi olan, alemlerin Rabbi olan Allah'ın Hz. İsa'yı da istediği surette yeniden dünyaya geri getirebileceğini söyler. Hz. İsa'nın böyle önemli bir dönemde ve böyle şerefli bir görev için yeniden dünyaya geleceğini vaat eden Rabbimiz, mutlaka vaadini yerine getirecektir. (ALINTI) *İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.464
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:14511 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lemalar tam bende risale-i nurdan akla kapı açacaktım bu konu ile ilgili sen açıklamışsın eyvallah
|
|
| | #16 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ya açıkçası mantık açısından, sadece düşüncelerimi açacağım. Hz. Muhammed'in gelmesi gereksiz, çünkü o ömrünü normal bir şekilde ve görevini bitirip tamamladı. Hz. İsa ise görevine devam ederken, çarmıha gerildi ya da göğe taşındı. Bu yüzden İsa'nın görevi sona ermedi. O yüzden devam etmesi gerek. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #18 |
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Okumadım sadece düşündüklerimi söyledim. Ancak bundan yaklaşık 1250 yıl önce ve bundan yaklaşık 1950 yıl önce yazılanlardan derledim yazdıklarımı. Yani müslümanlıkta olmayabilir, ancak buna inananlar da var. Düşüncelerimin ortak paydada olması için bu şekilde yazdım kardeşim.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | unfortunate (26-05-07) |
| | #19 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.845
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çarmıha gerilme zaten yok ... o da zaten ya göğe yükseltilme ya da çarmıha yani 2 inanca gore yazmış
|
|
| | #20 |
Teşekkür etti: 4.327
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:29053 ![]() ![]() ![]() |