| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Antikapitalistler ![]() |
Neden kutsal kitaplar hep aynı coğrafyaya gelmiştir? Neden Asyalılara bir peygamber yollanmamış mesala. Ya da Amerika kıtasına.... Sizce bunlar sadece tesadüf mü? Yorumlarınızı alayım.
|
|
| | #2 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 48
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() |
Sadece Kutsal kitapların geldiği yerde Peygamber yokki kardeş.Peygamberimiz SAV'n ifadesiyle 124 bin Peygamber gönderilmiş.Bu her coğrafyaya bir çok kavme yayılmıştır.Yani bizim bilmediğimiz çok Peygamber evliya var.Peygamber kötülüğün en çok olduğu yerlere gönderildi her zaman.Kutsal kitapların aynı coğrafyada olması elbette tesadüf değil güzel bir tevafuktur.Çünkü kutsal topraklar diye bildiğimiz bu yerler zamanında azgınlığın,küfrün en çok olduğu yerlerdi.Bu nedenle ağırlık bu bölgelere olmuştur. Ayrıca her dinin bir yayılma merkezi olur ve Rabimde bunun için Mekkeyi seçmiştir ki ilk mescidi Hz.Ademe burda yaptırmıştır yani Kabeyi.Diğer kıtalara mutlaka bir uyarıcı gitmiştir o konuda şüphen olmasın Peygamber gitmiştir bizim bimeidğimiz o yoksa bir evliya bir uyarıcı gitmiştir.Zaten Peygamberimiz SAV döneminde sahabeler tüm dünyaya yayılıp dinimizi anlatmışlardır.Rabbim bilmeyen birini sorumlu tutmayacak çünkü.Bilenler sorumlu olacaktır. |
|
| | #3 | |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: | mor_siyah (06-07-07) |
| | #4 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.924
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ALLAH kutsl kitapları ve peygamberleri onun yolundan sapmış kavim ve topraklara yollar o dönem gereğindede Mekke - Medine gibi topraklarda puta tapıcılık yaygın olduğu için oraya peygamberleri yollamıştır.Yani her önüne gelen yere peygamber yollasa kimse peygamberlerin varlığına inanmazdı biraz böyle düşünelim.Her yerde peygamber olduğunada katılmıyorum...Ancak din heryere yayılırsa heryerde herkesin inandığı kabul ettiği yine tek bir peygamber vardır... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #5 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.924
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tek bir peygamber derken yanlış anlaşılmasın...Mesela Müslümanlık yayılırsa Hz.Muhammed ( s.a.v ) Musevilik yayılırsa Hz.Musa gibi... Tabikide birçok peygamber var... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #8 |
| Asistan Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 227
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:473 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #9 |
| Cezalı Üye
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() | Kardeş her topluluk içinden mutlaka bir uyarıcı çıkmıştır bundan şüphen olmasın.Rabbim bilmeyeni sorumlu tutmacaktır.Zaten bazı afrika kabileleri var hiçbir şeyden habersiz yaşayıp da ölmüşler.Bunlar bilmedikleri için sorumlu tutulmaycaklar.Ama bir insan aklıyla da bazı şeyleri bulabilir.Örneğin Türkler islamiyetten öncede bir Tanrının varlığına inanıyorlardı cennet cehenneme inanıyorlardı.İslamiyet gelince de hemen kabul ettiler çünkü kendi inançlarına çok uygundu.Yani hiç bir şeyden habersiz bile olsan aklınla Rabbini bulabilirsin biraz kainata bakmak yeterlidir bunun için.Uyarıcının ulaşmadığı yer çok azdır belkide hiç yoktur ama emin olduğumuz bişey var bilmeyen sorumlulu tutulmayacaktır.
|
|
| | #10 |
| Cezalı Üye
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() | |
|
| | #11 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi soruyu üç büyük ruhani din diye sorarsan daha doğru bir sonuca ulaşırız. aslında bu sorunun cevabı çok kolay, hatta hiç düşünmeye bile gerek yok. baksana arap kıtasına hala savaşlar, hala karışıklık, hala şer odakları, dünyanın en karışık bölgesi... o zamanlar da ki manzarada şu ankinden hiç farklı değilmiş. Muhtemelen daha da betermiş ki, Tanrı hep peygamberlerini o coğrafyaya göndermiş...
|
|
| | #12 | |
| Stajyer Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 22
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:466 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #13 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Neden kitaba yazmamışlar? Onu soruyoruz biz de? Mayalılar da yazabilirmiş oysa. Aztekler bu kadar vahşiyken doğru yolu bulmaları için gönderilen peygamber başarısız mı olmuş? Kitaba yazmayan peygamberler başarısız demek ki onu mu çıkaracaz?
|
|
| | #14 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.332
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:34515 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şştt onun yaptığı işler sorgulanmaz ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #16 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kitapların geldiğini kim söyledi?!eger biri söylemişsede bence gelmemiş gelmiş gibi yapılmış bahsettigin cografyalarda yazılmıştır!bunu hiçbiriniz ispatlayamassınız!tabiki ibende ispatlayamam ama iddia sizdeyse ispatta sizde olmalı!kitap inerken gören war mı içinizde?
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #17 | |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 726
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:6554 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
O 'KİTAP' senin zannettiğin gibi yukarıdan , sanki matbaa'dan çıkmış gibi inmedi . Öğrenmek istiyorsan biraz araştır ; vahyleri , Peygamberimizi.. Ve ispatlayamayacağın şeyleri öne sürme ! Bana ispatlamamı sorarsan , ''Kur'an-ı Kerim'' öyle elle , beyinle yazılacak türden bir kitap değil ! O kitabın içinde şifreler saklı . Bir insan beyni o kitabı yazacak bilgiye , kudrete sahip değildir ! Ve Kur'an-ı Kerim dışında ki kitaplar yozlaşmıştır .. Son olarak daha buraya yazı yazmak istemiyorum ! Seninle bu konuyu tartışmam bile !!! Sen git , bu kadar sistemin tesadüf olduğunu düşünüp , kırlarda gezinip oyna ! | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | mustafa803 (12-07-07) |
| | #18 | |
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
iide arkdasım ispatlayamayan sensin!dedim ya bunlar sadece kagıtta yazıyor!ayrıca unutmaki insan beyini herseyi yapabilir yani trilyonlarca örnek werebilirim sana!al işte!hep duyuyorum bunu neden digerleri yozlaşmış kuran yozlaşmamış?nereden biliorsun bunu?ewet dogru dedin hiçbirsey tesadüf deildir çünkü herseyi insan beyini tasarlamıştır we bunada gücü yeter!ayrıca sagol kırları sewerim istersen beraberde gidebiliriz ama sende gelmek istersen bence yanına bikaç felsefe kitabı birazda mantık al..
| |
|
| | #19 | |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 726
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:6554 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| Mesaja teşekkür eden: | mustafa803 (12-07-07) |
| | #20 |
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben materyalizme inanıyorum arkadasım!elimle tutmadıgım gözümle görmedigim hiçbirseye inanmam!gercek dünyanın yaratıcısı insandır!doğa olaylarına yaklasımım we düşüncelerimde materyalizm yatar!insanlar(sende)boslukta oldukları için birseye inanma ihtiyacı hissederler!bu ihtiyaç onlara dogstan itibaren cewresel faktörlerle yüklenmiştir! insanların sürekli bahsetiği inancın werdiği huzur we rahatlama hissininde aslında altında bu yatıyor!sana bunu kimse asılamamıs olsaydı emn olki böyle bir cosku we haz almamıs olurdun!ama dedim ya bu hazırcılıktır birazda!ewrim teorisinide kesinlikle mantıklı buluyorum bunuda söliyim! dogrularını yargılayamam(aslında yargılayabilirim felsefi olarak )ama sende benmkileri yargılayamassın yeryüzündeki her inanç materyalizme ters düşer!putperestlik war ama o da bir sacmalık bence!kısacası dinlerin waroluşuyla alakalı gercekleri bulamassın bu imkansız!ama körükörüne inanıp baglanmaktansa yani sorgulamadan!!en güzeli okursun we uygun olanı secersin...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | MissCrow (06-07-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |