DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 03-07-07, 15:10 Çevrimdışı   #1
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.082
Teşekkür etti: 2.489
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:8209
tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Soru Neden kutsal kitaplar hep aynı coğrafyaya gelmiştir?

Neden kutsal kitaplar hep aynı coğrafyaya gelmiştir? Neden Asyalılara bir peygamber yollanmamış mesala. Ya da Amerika kıtasına.... Sizce bunlar sadece tesadüf mü? Yorumlarınızı alayım.

şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
mor_siyah (06-07-07), sevgin (04-07-07), troçki (11-07-07)
Eski 04-07-07, 12:53 Çevrimdışı   #2
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 51
Teşekkür etti: 48
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:86
malsirun ara sıra gören oluyor
Sadece Kutsal kitapların geldiği yerde Peygamber yokki kardeş.Peygamberimiz SAV'n ifadesiyle 124 bin Peygamber gönderilmiş.Bu her coğrafyaya bir çok kavme yayılmıştır.Yani bizim bilmediğimiz çok Peygamber evliya var.Peygamber kötülüğün en çok olduğu yerlere gönderildi her zaman.Kutsal kitapların aynı coğrafyada olması elbette tesadüf değil güzel bir tevafuktur.Çünkü kutsal topraklar diye bildiğimiz bu yerler zamanında azgınlığın,küfrün en çok olduğu yerlerdi.Bu nedenle ağırlık bu bölgelere olmuştur.

Ayrıca her dinin bir yayılma merkezi olur ve Rabimde bunun için Mekkeyi seçmiştir ki ilk mescidi Hz.Ademe burda yaptırmıştır yani Kabeyi.Diğer kıtalara mutlaka bir uyarıcı gitmiştir o konuda şüphen olmasın Peygamber gitmiştir bizim bimeidğimiz o yoksa bir evliya bir uyarıcı gitmiştir.Zaten Peygamberimiz SAV döneminde sahabeler tüm dünyaya yayılıp dinimizi anlatmışlardır.Rabbim bilmeyen birini sorumlu tutmayacak çünkü.Bilenler sorumlu olacaktır.
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
Artemis (05-07-07), HeaveN| (04-07-07), sevgin (04-07-07), wanted (04-07-07), ~в@ηυя~ (11-07-07)
Eski 04-07-07, 14:07 Çevrimdışı   #3
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
malsirun´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ayrıca her dinin bir yayılma merkezi olur ve Rabimde bunun için Mekkeyi seçmiştir ki ilk mescidi Hz.Ademe burda yaptırmıştır yani Kabeyi.Diğer kıtalara mutlaka bir uyarıcı gitmiştir o konuda şüphen olmasın Peygamber gitmiştir bizim bimeidğimiz o yoksa bir evliya bir uyarıcı gitmiştir.Zaten Peygamberimiz SAV döneminde sahabeler tüm dünyaya yayılıp dinimizi anlatmışlardır.Rabbim bilmeyen birini sorumlu tutmayacak çünkü.Bilenler sorumlu olacaktır.
benim şüphelerim var halen.... Heryere peygamber gelmiştir diyorsun. Peki oralarda niye ilahi dinler yayılmamış.? Amerikan yerlileri neden bu güzel dinlerden mahrum kalmıştır.?

Mesaja teşekkür eden:
mor_siyah (06-07-07)
Eski 04-07-07, 14:58 Çevrimdışı   #4
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.924
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
ALLAH kutsl kitapları ve peygamberleri onun yolundan sapmış kavim ve topraklara yollar o dönem gereğindede Mekke - Medine gibi topraklarda puta tapıcılık yaygın olduğu için oraya peygamberleri yollamıştır.Yani her önüne gelen yere peygamber yollasa kimse peygamberlerin varlığına inanmazdı biraz böyle düşünelim.Her yerde peygamber olduğunada katılmıyorum...Ancak din heryere yayılırsa heryerde herkesin inandığı kabul ettiği yine tek bir peygamber vardır...

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
Eski 04-07-07, 14:59 Çevrimdışı   #5
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.924
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Tek bir peygamber derken yanlış anlaşılmasın...Mesela Müslümanlık yayılırsa Hz.Muhammed ( s.a.v ) Musevilik yayılırsa Hz.Musa gibi... Tabikide birçok peygamber var...

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
Eski 04-07-07, 15:10 Çevrimdışı   #6
Doçent

гєรรђ๏t - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.272
Teşekkür etti: 2.117
RepForum Gücü: 20
Forum Puanı:4494
гєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biriгєรรђ๏t Forumda Saygin ve popüler biri
Godisnowhere!
Mesaja teşekkür eden:
Olimbera (05-07-07)
Eski 04-07-07, 23:35 Çevrimdışı   #7
Stajyer
Sanatkârlar grubu

Tombul - ait Avatar
Genel Mesajlar: 31
Teşekkür etti: 22
Forum Puanı:466
Tombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyor
Godis now here!

Tabiki kesinlikle öle, sana katılıyorum. Birde Türkçe Konuşmayı öğrenseniz.
Mesaja teşekkür eden:
~в@ηυя~ (11-07-07)
Eski 05-07-07, 00:53 Çevrimdışı   #8
Asistan
Sanatkârlar grubu

intro0.5 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 226
Teşekkür etti: 227
RepForum Gücü: 5
Forum Puanı:473
intro0.5 ara sıra gören oluyorintro0.5 ara sıra gören oluyorintro0.5 ara sıra gören oluyorintro0.5 ara sıra gören oluyorintro0.5 ara sıra gören oluyor
Alıntı:
malsirun´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
... ilk mescidi Hz.Ademe burda yaptırmıştır yani Kabeyi...
Yanılmıyorsam Hz. İbrahim olsa gerek.
Eski 05-07-07, 11:41 Çevrimdışı   #9
Cezalı Üye
Alıntı:
tutbenidüşmeden´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
benim şüphelerim var halen.... Heryere peygamber gelmiştir diyorsun. Peki oralarda niye ilahi dinler yayılmamış.? Amerikan yerlileri neden bu güzel dinlerden mahrum kalmıştır.?
Kardeş her topluluk içinden mutlaka bir uyarıcı çıkmıştır bundan şüphen olmasın.Rabbim bilmeyeni sorumlu tutmacaktır.Zaten bazı afrika kabileleri var hiçbir şeyden habersiz yaşayıp da ölmüşler.Bunlar bilmedikleri için sorumlu tutulmaycaklar.Ama bir insan aklıyla da bazı şeyleri bulabilir.Örneğin Türkler islamiyetten öncede bir Tanrının varlığına inanıyorlardı cennet cehenneme inanıyorlardı.İslamiyet gelince de hemen kabul ettiler çünkü kendi inançlarına çok uygundu.Yani hiç bir şeyden habersiz bile olsan aklınla Rabbini bulabilirsin biraz kainata bakmak yeterlidir bunun için.Uyarıcının ulaşmadığı yer çok azdır belkide hiç yoktur ama emin olduğumuz bişey var bilmeyen sorumlulu tutulmayacaktır.
Eski 05-07-07, 11:42 Çevrimdışı   #10
Cezalı Üye
Alıntı:
intro0.5´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yanılmıyorsam Hz. İbrahim olsa gerek.
kABEYİ ilk inşa eden Hz.Adem'dir.Hz.İbrahim, oğlu Hz.İsmail ile tekrar onarmıştır burayı.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
intro0.5 (05-07-07), RAMSES113 (05-07-07)
Eski 05-07-07, 12:30 Çevrimdışı   #11
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
şimdi soruyu üç büyük ruhani din diye sorarsan daha doğru bir sonuca ulaşırız. aslında bu sorunun cevabı çok kolay, hatta hiç düşünmeye bile gerek yok. baksana arap kıtasına hala savaşlar, hala karışıklık, hala şer odakları, dünyanın en karışık bölgesi... o zamanlar da ki manzarada şu ankinden hiç farklı değilmiş. Muhtemelen daha da betermiş ki, Tanrı hep peygamberlerini o coğrafyaya göndermiş...

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Eski 05-07-07, 15:55 Çevrimdışı   #12
Stajyer
Sanatkârlar grubu

Tombul - ait Avatar
Genel Mesajlar: 31
Teşekkür etti: 22
Forum Puanı:466
Tombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyorTombul ara sıra gören oluyor
Alıntı:
Peygamber’lik hiç bir kavme ve bölgeye has olmadığından Allah her kavme bir Peygamber gönderdiğini beyân buyurmakta ve bu kavimlerin bazılarından bahsetmektedir. İlk Peygamber Hz. Adem (a.s.), sonuncusu Hz. Muhammed (s.a.v.)’dir. Bu ikisi arasında hadîs-i şeriflerden 124.000 Nebî ile 315 Rasûl’ün bulunduğu anlaşılmaktadır.
Anlaşılacağı gibi Peygamberler sadece bir bölgeye has değildir, Kitap gönderilen peygamberlerin yolundan giden binlerce nebi vardır. Bu yoldan gitmeleri için ellerinde bir kitap olması gerekmiyordu. Hiç bir topluluk, yol göstericisiz kalmadı.
Eski 05-07-07, 17:32 Çevrimdışı   #13
Doçent
Antikapitalistler

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Tombul´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Anlaşılacağı gibi Peygamberler sadece bir bölgeye has değildir, Kitap gönderilen peygamberlerin yolundan giden binlerce nebi vardır. Bu yoldan gitmeleri için ellerinde bir kitap olması gerekmiyordu. Hiç bir topluluk, yol göstericisiz kalmadı.
Neden kitaba yazmamışlar? Onu soruyoruz biz de? Mayalılar da yazabilirmiş oysa. Aztekler bu kadar vahşiyken doğru yolu bulmaları için gönderilen peygamber başarısız mı olmuş? Kitaba yazmayan peygamberler başarısız demek ki onu mu çıkaracaz?

Eski 05-07-07, 19:42 Çevrimdışı   #14

Mod. denetleyicisi

MissCrow - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.073
Teşekkür etti: 3.332
RepForum Gücü: 94
Forum Puanı:34515
MissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMissCrow tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
şştt onun yaptığı işler sorgulanmaz

MmMmMmMmMmMmm...!

Eski 05-07-07, 20:13 Çevrimdışı   #15
Doçent
Antikapitalistler

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
miss_crow´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
şştt onun yaptığı işler sorgulanmaz
ben zaten insanların yaptıkları işleri sorguluyorum

Mesaja teşekkür eden:
troçki (11-07-07)
Eski 06-07-07, 01:19 Çevrimdışı   #16
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.694
Teşekkür etti: 1.880
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:5566
tragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
kitapların geldiğini kim söyledi?!eger biri söylemişsede bence gelmemiş gelmiş gibi yapılmış bahsettigin cografyalarda yazılmıştır!bunu hiçbiriniz ispatlayamassınız!tabiki ibende ispatlayamam ama iddia sizdeyse ispatta sizde olmalı!kitap inerken gören war mı içinizde?
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
MissCrow (06-07-07), troçki (11-07-07), tutbenidüşmeden (06-07-07), yεsiL (06-07-07)
Eski 06-07-07, 01:51 Çevrimdışı   #17
Doçent
Genel Mesajlar: 2.364
Teşekkür etti: 726
RepForum Gücü: 26
Forum Puanı:6554
HeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Alıntı:
tragonya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kitapların geldiğini kim söyledi?!eger biri söylemişsede bence gelmemiş gelmiş gibi yapılmış bahsettigin cografyalarda yazılmıştır!bunu hiçbiriniz ispatlayamassınız!tabiki ibende ispatlayamam ama iddia sizdeyse ispatta sizde olmalı!kitap inerken gören war mı içinizde?

O 'KİTAP' senin zannettiğin gibi yukarıdan , sanki matbaa'dan çıkmış gibi inmedi . Öğrenmek istiyorsan biraz araştır ; vahyleri , Peygamberimizi..

Ve ispatlayamayacağın şeyleri öne sürme ! Bana ispatlamamı sorarsan , ''Kur'an-ı Kerim'' öyle elle , beyinle yazılacak türden bir kitap değil !

O kitabın içinde şifreler saklı . Bir insan beyni o kitabı yazacak bilgiye , kudrete sahip değildir ! Ve Kur'an-ı Kerim dışında ki kitaplar yozlaşmıştır ..

Son olarak daha buraya yazı yazmak istemiyorum ! Seninle bu konuyu tartışmam bile !!! Sen git , bu kadar sistemin tesadüf olduğunu düşünüp , kırlarda gezinip oyna !
Mesaja teşekkür eden:
mustafa803 (12-07-07)
Eski 06-07-07, 02:01 Çevrimdışı   #18
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
tragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
SeeYouInHeaven´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
O 'KİTAP' senin zannettiğin gibi yukarıdan , sanki matbaa'dan çıkmış gibi inmedi . Öğrenmek istiyorsan biraz araştır ; vahyleri , Peygamberimizi..

Ve ispatlayamayacağın şeyleri öne sürme ! Bana ispatlamamı sorarsan , ''Kur'an-ı Kerim'' öyle elle , beyinle yazılacak türden bir kitap değil !

O kitabın içinde şifreler saklı . Bir insan beyni o kitabı yazacak bilgiye , kudrete sahip değildir ! Ve Kur'an-ı Kerim dışında ki kitaplar yozlaşmıştır ..

Son olarak daha buraya yazı yazmak istemiyorum ! Seninle bu konuyu tartışmam bile !!! Sen git , bu kadar sistemin tesadüf olduğunu düşünüp , kırlarda gezinip oyna !

iide arkdasım ispatlayamayan sensin!dedim ya bunlar sadece kagıtta yazıyor!ayrıca unutmaki insan beyini herseyi yapabilir yani trilyonlarca örnek werebilirim sana!al işte!hep duyuyorum bunu neden digerleri yozlaşmış kuran yozlaşmamış?nereden biliorsun bunu?ewet dogru dedin hiçbirsey tesadüf deildir çünkü herseyi insan beyini tasarlamıştır we bunada gücü yeter!

ayrıca sagol kırları sewerim istersen beraberde gidebiliriz ama sende gelmek istersen bence yanına bikaç felsefe kitabı birazda mantık al..
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
MissCrow (06-07-07), yεsiL (06-07-07)
Eski 06-07-07, 02:09 Çevrimdışı   #19
Doçent
Genel Mesajlar: 2.364
Teşekkür etti: 726
RepForum Gücü: 26
Forum Puanı:6554
HeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Alıntı:
tragonya´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
iide arkdasım ispatlayamayan sensin!dedim ya bunlar sadece kagıtta yazıyor!ayrıca unutmaki insan beyini herseyi yapabilir yani trilyonlarca örnek werebilirim sana!al işte!hep duyuyorum bunu neden digerleri yozlaşmış kuran yozlaşmamış?nereden biliorsun bunu?ewet dogru dedin hiçbirsey tesadüf deildir çünkü herseyi insan beyini tasarlamıştır we bunada gücü yeter!

ayrıca sagol kırları sewerim istersen beraberde gidebiliriz ama sende gelmek istersen bence yanına bikaç felsefe kitabı birazda mantık al..
Peki .. Bu Dünya'da sen neye inanıyorsun . Sence koskoca evren , bu sistem nasıl oluştu ? Anlat bakalım
Mesaja teşekkür eden:
mustafa803 (12-07-07)
Eski 06-07-07, 02:31 Çevrimdışı   #20
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
ben materyalizme inanıyorum arkadasım!elimle tutmadıgım gözümle görmedigim hiçbirseye inanmam!gercek dünyanın yaratıcısı insandır!doğa olaylarına yaklasımım we düşüncelerimde materyalizm yatar!insanlar(sende)boslukta oldukları için birseye inanma ihtiyacı hissederler!bu ihtiyaç onlara dogstan itibaren cewresel faktörlerle yüklenmiştir!

insanların sürekli bahsetiği inancın werdiği huzur we rahatlama hissininde aslında altında bu yatıyor!sana bunu kimse asılamamıs olsaydı emn olki böyle bir cosku we haz almamıs olurdun!ama dedim ya bu hazırcılıktır birazda!ewrim teorisinide kesinlikle mantıklı buluyorum bunuda söliyim! dogrularını yargılayamam(aslında yargılayabilirim felsefi olarak )ama sende benmkileri yargılayamassın yeryüzündeki her inanç materyalizme ters düşer!putperestlik war ama o da bir sacmalık bence!kısacası dinlerin waroluşuyla alakalı gercekleri bulamassın bu imkansız!ama körükörüne inanıp baglanmaktansa yani sorgulamadan!!en güzeli okursun we uygun olanı secersin...
Mesaja teşekkür eden:
MissCrow (06-07-07)

Konu Seçenekleri