| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]() | Neden mezarlıkta başörtüsü takılıyor...
normal günlerde başörtüsü takmayan bayanlar sizce neden mezarlıkta ölüleri defnetmeye giderken (genelde siyah)baş örtüsü takıyorlar başlarını kapatıyorlar. bunu ölen kişiye saygıdan dolayı mı takıyorlar. yada mezarlıktaki ölülelere saygıdan mı takıyorlar yoksa adet ten mi sizce? *İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | black_love (11-05-08), p0lly (28-02-08), RAMSES113 (11-05-08), Samson (26-02-08), Snorland (12-02-08), tutbenidüşmeden (13-02-08) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.211
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38822 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adetten olmalı Yasta olduklarını belli etmek için... Saygı içersinde takanda var tabi... Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #3 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.450
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İç içe geçmiş birçok nedenden ötürü takıyorlardır. Sorsanız farklı farklı cevaplar vereceklerdir. Temelinde saygı olduğunu düşünüyorum. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #4 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.635
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ekseriyetle mevtaya kuran okunduğu için kurana adaptan dolayı takılıyor olabilir.
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| | #6 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.853
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37615 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | dua okumaya gidildiği için takılır örtü. başı açık dua okumak istemeyiz oylesi daha iyi olduğu için takılır... biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ~~abd~~ (13-02-08) |
| | #7 |
| Öğretim üyesi Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 230
Forum Gücü: 12 Forum Puanı:2047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
temelinde inanç var ondan ötürüdür diyorum
|
|
| | #8 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bilmem araştırmak lazım... Ama ölülere saygıdan olabilir. ( nasıl oluyorsa ) Ama başörtüsü çoğu toplumda var müslüman olmasalar bile... Gelenekler biraz da etkili. Bizde de olabilir bu tarz şeyler diye düşünüyorum. |
|
| | #9 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 34
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:90 ![]() |
bu inanç meselesi inançlarından dolayı takıyorlardır
Bir ressam misali vurdum fırçayı dünyama. BEN yaratıyorum, BEN karalıyorum, BEN siliyorum.... kimene !!! |
|
| | #10 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.371
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:13141 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ordaki yatan akrabamız vs... saygıdan dolayı takılır. ama en önemliside dua okunduğu için takılır.baş açık dua etmek hoş olmaz... ![]() |
|
| | #11 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.026
Forum Gücü: 193 Forum Puanı:85926 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dua ve Kur'an okundugu icin takilir.. Fakat konuyu acan arkadasin dedigi söze deyinmek istiyorum.. ''genellikle siyah'' örtü ve kiyafet kullanildigini belirtmis..evet, malesef böyle yapiliyor.. oysa bizim dinimizde matemin yasak oldugu gibi, siyah giyinmekte yasaklanmistir..siyah hristiyanlarin matem rengidir..ve bizi onlardan ayirt edebilmek icin, müslümanlarin beyaz giyinmeleri gerekmektedir..ne yazik ki, bunu bir cogumuz bilmiyoruz.. Biz üç kişiyiz; Ben, Keyfim ve Kâhyası.. E bıktım artık fahişe gönüllerden ! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #12 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ikiside sanırım
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #13 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ölüye saygı ve yas simgesidir. Dua okumayla alakası yoktur, çünkü pekçok avrupa ulusunda da aynı şeyi görmekteyiz. Farklı olarak erkekler de şapkalarını çıkarır. Bu da ayrıca bir saygı simgesidir. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | DREWFOSTER (27-02-08), Şidaam (27-02-08) |
| | #14 | |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:102 ![]() ![]() | Alıntı:
bence o insanlar aslında başörtüye inanan ama takmayan insanlar....pek açıklayıcı olmaadı ama şöyle bir örnek verim..ben bir arkadaşıma sordum neden başörtüsü takmadığınız halde ibadet yerinize giderken(yani cem evleri) başörtülü gidiyorsunuz...cvp: çünkü ALLAHIN huzurunda ..ona dua ederken başımız kapalı gideriz dedi......madem başörtüye innamıyorsunuz peki gerçekten mezarlığa vs. ibadet yerlerine neden kapalı gidiliyorr???????????? (aslında onlarda neyin ne olduğunu bilen insanlar ama işlerine gelmiyor).............. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ~~abd~~ (28-02-08) |
| | #15 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4.138
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:32082 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Farzlara uymaya, haramlardan sakınmaya teklif denir. Tekliflere yani emirlerin yapılmasına ve yasaklardan sakınmak gerektiğine inanmak, imanın şartıdır. Tekliflerin çoğuna inanıp da, yalnız birine inanmayan, buna uymak istemeyen, Muhammed aleyhisselama inanmamış olur. Kâfir olur. Müslüman olmak için, tekliflerin hepsine inanmak, hepsini beğenmek gerekir. Bir müslüman, tekliflere inandığı halde, bunlara uymazsa, mesela, kötü arkadaşa ve nefsine uyarak, içki içerse, tesettüre riayet etmezse, imanı gitmez, kâfir olmaz. Günahkâr müslümandır. Tekliflerin [Allah�ın emirlerinin] hepsine inanıp amel ettiği halde, sadece birine uymak istemezse, yani beğenmez, vazife olduğuna önem vermez ise, hafif görürse, imanı gider, kâfir olur. Mesela, (Açık geziyorsam ne çıkar? Sen kalbe bak. Kalbim temizdir) demek, tekliflerin bir kısmını beğenip bir kısmını beğenmemektir. Her müslümanın bu inceliğe dikkat etmesi, tekliflere uymayanların, imanlarının gitmemesi için uyanık olmaları gerekir. Teklife uymamak başka, uymak istememek, beğenmemek başkadır. Bu ikisini karıştırmamalıdır! Açık gezmek, diğer günahlardan üç yönden farklıdır: Birincisi: Ara sıra değil, devamlı işlenen bir günahtır. Hadis-i şerifte, (Küçük günaha devam edilirse, büyük olur) ve (İnsan, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Günaha devam ederse, o leke büyür ve kalbinin tamamını kaplar) buyuruldu. (Haraiti) Demek ki, devamlı günah işleyenlerin kalbleri kararır. Kalbi kararan ne olur? Peygamber efendimiz, (Günaha devam edenlerin zamanla kalbi mühürlenir. O, artık sevap işleyemez olur) buyuruyor. (Bezzar) Tesettürsüz kadın, oruç tutsa, oruç borcundan, zekat verse zekat borcundan kurtulur, fakat orucunun ve zekatının sevabı azalır. Yani, işlediği günahlar, kazandığı sevapları alır götürür. Elinde sevabı kalmadığı için, sevap alamaz, sevabı olmaz deniyor. Yoksa sahih ve ihlaslı olan her ibadetin sevabı olur. Sonra dinimizde, sevap kazanmaktan önce, günahtan kaçınmak esastır. Hadis-i şerifte, (Ufacık bir günahtan kaçınmak, bütün cin ve insanların ibadetleri toplamından daha iyidir) buyuruldu. (S. Ebediyye) Zengin kadına hacca gitmek farzdır. Yanında mahremi yoksa gitmek haram olur. İkincisi: Gizli işlenen günahı açıklamak da ikinci bir günahtır. Açık gezen kadın, bu günahı pervasızca işlediği için, başkalarına kötü örnek olmaktadır. Hadis-i şerifte, (Her mümin affedilir, ancak günahını başkalarına açıklayan hariç) buyuruldu. (Buhari) Tesettürsüz kadın, günahı alenen işlemiş oluyor, günahını başkalarına açıklamış oluyor. Hadis-i şerifte bildirildiği gibi, açık işlenen günahların affı zor olur. Her ne kadar açık-saçık gezene kâfir dememek gerekir ise de, açık gezen kadının zamanla kalbi kararır, açık gezdiği için, içi sızlamazsa, imanı da zayıflayıp bir gün tamamen sönebilir. Üçüncüsü: En önemlisi budur. Açık saçık gezmek, iffetsizliğe yol açan bir günahtır. Bir kadın içki içse, kumar oynasa, hırsızlık etse, kocası, bunlardan vazgeçirmeye, tedavi etmeye çalışır. Fakat açık gezen kadın, iffetsizliğinde ileri giderse, kocası tedavisine çalışmadan hemen bırakır. Öldüren bile çıkar. Peygamber efendimiz, erkeğin avret yerinin diz ile göbek arası, kadının ise, yüz ve iki elinden başka bütün bedeninin avret olduğunu bildirmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Avret yerini açmak büyük günahtır.) [Hakim] (Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki] Kur'an-ı kerimde ise mealen buyuruldu ki: (Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] Ahzab suresinde de, Allah�tan korkan kadınların, yabancı erkeklerle konuşmak durumunda kalınca, kötü niyetli erkeklerin tahrikine sebep olmamaları için, yumuşak konuşmamaları emrediliyor. Sesten tahrik olan erkek, açık kadına bakınca tahrik olmaz mı? Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar. ![]() Solmadan avuçlarıma düş Sokul yüreğime Gülüşünle ısınsın bedenim Ve Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun /..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../ |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ~~abd~~ (10-03-08) |
| | #16 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 42
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:1161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
en kisacisi insanlarin aklina anca mezarliga gittiklerinde ve ölümü gorduklerinde müslüman olduklari ve birgün kendilerininde oraya gidecegi akillarina geliyor. tabi bu müslüman kesimde böyle hristiyanlarda veya inanmayanlardada bu durum var. tam bilgim yok ama sanirim hristiyanlarda inanclari dolayisiyla ayni sekilde takiyor. otekilerde onlari gore gore biraz aliskanliktan biraz yas tutma sebepli takiyorlar. genelllikle siyah olmasida müslümanlarin hristiyan filmlerini izleye izleye ogrendigi birsey aslinda ölümle siyah rengi bagdastirilmasi cok yanlis aslinda. tam tersi müslüman olanlarin ölümü zatan bir son olarak gormedikleri icin bir sonmuscasina karanligin simgesi olarak siyah giyinmeleri cok yanlis. ama inanmayanlar tabiki böle yapabilri onlar icin sadece bir son herseyin bittigi karanlik nokta |
|
| | #17 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.845
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İnsandan insana değişen bir uygulama... Fakat "saygı" oldugunu düşünüyorum... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |