DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 11-02-08, 19:40 Çevrimdışı   #1
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.393
Teşekkür etti: 1.238
RepForum Gücü: 18
Forum Puanı:4698
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
Neden mezarlıkta başörtüsü takılıyor...

normal günlerde başörtüsü takmayan bayanlar sizce neden mezarlıkta ölüleri defnetmeye giderken (genelde siyah)baş örtüsü takıyorlar başlarını kapatıyorlar. bunu ölen kişiye saygıdan dolayı mı takıyorlar. yada mezarlıktaki ölülelere saygıdan mı takıyorlar yoksa adet ten mi sizce?

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
black_love (11-05-08), p0lly (28-02-08), RAMSES113 (11-05-08), Samson (26-02-08), Snorland (12-02-08), tutbenidüşmeden (13-02-08)
Eski 12-02-08, 13:22 Çevrimdışı   #2
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.753
Teşekkür etti: 2.211
RepForum Gücü: 102
Forum Puanı:38822
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
adetten olmalı Yasta olduklarını belli etmek için...

Saygı içersinde takanda var tabi...

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Kristallnacht
Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Samson (26-02-08), ~~abd~~ (12-02-08)
Eski 12-02-08, 13:26 Çevrimdışı   #3
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 20.051
Teşekkür etti: 15.450
RepForum Gücü: 442
Forum Puanı:185123
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
İç içe geçmiş birçok nedenden ötürü takıyorlardır. Sorsanız farklı farklı cevaplar vereceklerdir.
Temelinde saygı olduğunu düşünüyorum.

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
agbar (13-03-08), Artemis (13-02-08), BigBang (12-02-08), RAMSES113 (11-05-08), SaKaRiN..! (26-02-08), Samson (26-02-08), ~~abd~~ (12-02-08)
Eski 12-02-08, 15:22 Çevrimdışı   #4
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.307
Teşekkür etti: 2.635
RepForum Gücü: 82
Forum Puanı:26553
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
ekseriyetle mevtaya kuran okunduğu için kurana adaptan dolayı takılıyor olabilir.

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Anti-Komintern

Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
agulasor (10-05-08), Artemis (13-02-08), p0lly (28-02-08), Samson (26-02-08), ~~abd~~ (12-02-08)
Eski 12-02-08, 18:18 Çevrimdışı   #5
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.336
Teşekkür etti: 1.464
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:14511
şualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
belkide canları öyle istiyordur
Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (12-02-08)
Eski 12-02-08, 19:11 Çevrimdışı   #6
Doçent
Düşünürler grubu

Maçakızı - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.471
Teşekkür etti: 3.853
RepForum Gücü: 91
Forum Puanı:37615
Maçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazMaçakızı tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
dua okumaya gidildiği için takılır örtü.
başı açık dua okumak istemeyiz oylesi daha iyi olduğu için takılır...

.

biliyorum artık çok zor çok.

kuracak yeni bir hikayem yok.

yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle...

Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (13-02-08)
Eski 12-02-08, 19:12 Çevrimdışı   #7
Öğretim üyesi
Figüranlar

_sékér_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.085
Teşekkür etti: 230
RepForum Gücü: 12
Forum Puanı:2047
_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor_sékér_ çevresinde seviliyor
temelinde inanç var ondan ötürüdür diyorum

• Sebebini bilmediğim kırık dökük zamanlarım var sevmenin tadına varamadığım zamanlar ayak sesleri var kulağımda ayırt ettiğim beklediğim bir tek seninki
Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (13-02-08)
Eski 13-02-08, 00:49 Çevrimdışı   #8
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.082
Teşekkür etti: 2.489
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:8209
tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
bilmem araştırmak lazım...
Ama ölülere saygıdan olabilir. ( nasıl oluyorsa )
Ama başörtüsü çoğu toplumda var müslüman olmasalar bile... Gelenekler biraz da etkili. Bizde de olabilir bu tarz şeyler diye düşünüyorum.

şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek...
mls1917 (13-02-08), ~~abd~~ (13-02-08)
Eski 13-02-08, 10:11 Çevrimdışı   #9
Stajyer
Kemalistler

Suskun Ruhum - ait Avatar
Genel Mesajlar: 43
Teşekkür etti: 34
Forum Puanı:90
Suskun Ruhum ara sıra gören oluyor
bu inanç meselesi inançlarından dolayı takıyorlardır

Bir ressam misali vurdum fırçayı dünyama.
BEN yaratıyorum,
BEN karalıyorum,
BEN siliyorum....
kimene !!!
Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (13-02-08)
Eski 13-02-08, 11:32 Çevrimdışı   #10
Doçent

s!mg€ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.234
Teşekkür etti: 1.371
RepForum Gücü: 41
Forum Puanı:13141
s!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
ordaki yatan akrabamız vs... saygıdan dolayı takılır.
ama en önemliside dua okunduğu için takılır.baş açık dua etmek hoş olmaz...

Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (13-02-08)
Eski 26-02-08, 15:36 Çevrimdışı   #11
Dekan
Düşünürler grubu

aydan - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.148
Teşekkür etti: 3.026
RepForum Gücü: 193
Forum Puanı:85926
aydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Dua ve Kur'an okundugu icin takilir..
Fakat konuyu acan arkadasin dedigi söze deyinmek istiyorum..
''genellikle siyah'' örtü ve kiyafet kullanildigini belirtmis..evet, malesef böyle yapiliyor..
oysa bizim dinimizde matemin yasak oldugu gibi, siyah giyinmekte yasaklanmistir..siyah hristiyanlarin matem rengidir..ve bizi onlardan ayirt edebilmek icin, müslümanlarin beyaz giyinmeleri gerekmektedir..ne yazik ki, bunu bir cogumuz bilmiyoruz..

Biz üç kişiyiz;
Ben, Keyfim ve Kâhyası..

E bıktım artık fahişe gönüllerden !

Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
agulasor (10-05-08), DR_GoKiSsS (26-02-08), p0lly (29-02-08), ~~abd~~ (28-02-08)
Eski 26-02-08, 16:42 Çevrimdışı   #12
Yard. Doçent
Antikapitalistler

tragonya - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.694
Teşekkür etti: 1.880
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:5566
tragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyortragonya Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
ikiside sanırım

ANAMIZ AMELE SINIFIDIR
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM
HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA
BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM...
Yσкє∂!¢! (26-02-08), ~~abd~~ (28-02-08)
Eski 27-02-08, 00:15 Çevrimdışı   #13
Doçent
Kemalistler

KartofeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.785
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 38
Forum Puanı:12486
KartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmışKartofeL Rep olayını aşmış
Ölüye saygı ve yas simgesidir. Dua okumayla alakası yoktur, çünkü pekçok avrupa ulusunda da aynı şeyi görmekteyiz.

Farklı olarak erkekler de şapkalarını çıkarır. Bu da ayrıca bir saygı simgesidir.

Başar Demirsoy.
DREWFOSTER (27-02-08), Şidaam (27-02-08)
Eski 27-02-08, 11:39 Çevrimdışı   #14
Stajyer
Huzur Pınarı

simalim - ait Avatar
Genel Mesajlar: 46
Teşekkür etti: 0
Forum Puanı:102
simalim ara sıra gören oluyorsimalim ara sıra gören oluyor
Alıntı:
~~abd~~´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
normal günlerde başörtüsü takmayan bayanlar sizce neden mezarlıkta ölüleri defnetmeye giderken (genelde siyah)baş örtüsü takıyorlar başlarını kapatıyorlar. bunu ölen kişiye saygıdan dolayı mı takıyorlar. yada mezarlıktaki ölülelere saygıdan mı takıyorlar yoksa adet ten mi sizce?

bence o insanlar aslında başörtüye inanan ama takmayan insanlar....pek açıklayıcı olmaadı ama şöyle bir örnek verim..ben bir arkadaşıma sordum neden başörtüsü takmadığınız halde ibadet yerinize giderken(yani cem evleri) başörtülü gidiyorsunuz...cvp: çünkü ALLAHIN huzurunda ..ona dua ederken başımız kapalı gideriz dedi......madem başörtüye innamıyorsunuz peki gerçekten mezarlığa vs. ibadet yerlerine neden kapalı gidiliyorr???????????? (aslında onlarda neyin ne olduğunu bilen insanlar ama işlerine gelmiyor)..............
Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (28-02-08)
Eski 09-03-08, 00:47 Çevrimdışı   #15
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.207
Teşekkür etti: 4.138
RepForum Gücü: 93
Forum Puanı:32082
Kayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Farzlara uymaya, haramlardan sakınmaya teklif denir. Tekliflere yani emirlerin yapılmasına ve yasaklardan sakınmak gerektiğine inanmak, imanın şartıdır. Tekliflerin çoğuna inanıp da, yalnız birine inanmayan, buna uymak istemeyen, Muhammed aleyhisselama inanmamış olur. Kâfir olur. Müslüman olmak için, tekliflerin hepsine inanmak, hepsini beğenmek gerekir. Bir müslüman, tekliflere inandığı halde, bunlara uymazsa, mesela, kötü arkadaşa ve nefsine uyarak, içki içerse, tesettüre riayet etmezse, imanı gitmez, kâfir olmaz. Günahkâr müslümandır.

Tekliflerin [Allah�ın emirlerinin] hepsine inanıp amel ettiği halde, sadece birine uymak istemezse, yani beğenmez, vazife olduğuna önem vermez ise, hafif görürse, imanı gider, kâfir olur.

Mesela, (Açık geziyorsam ne çıkar? Sen kalbe bak. Kalbim temizdir) demek, tekliflerin bir kısmını beğenip bir kısmını beğenmemektir. Her müslümanın bu inceliğe dikkat etmesi, tekliflere uymayanların, imanlarının gitmemesi için uyanık olmaları gerekir. Teklife uymamak başka, uymak istememek, beğenmemek başkadır. Bu ikisini karıştırmamalıdır!

Açık gezmek, diğer günahlardan üç yönden farklıdır:

Birincisi: Ara sıra değil, devamlı işlenen bir günahtır. Hadis-i şerifte, (Küçük günaha devam edilirse, büyük olur) ve (İnsan, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Günaha devam ederse, o leke büyür ve kalbinin tamamını kaplar) buyuruldu. (Haraiti)

Demek ki, devamlı günah işleyenlerin kalbleri kararır. Kalbi kararan ne olur? Peygamber efendimiz, (Günaha devam edenlerin zamanla kalbi mühürlenir. O, artık sevap işleyemez olur) buyuruyor. (Bezzar)

Tesettürsüz kadın, oruç tutsa, oruç borcundan, zekat verse zekat borcundan kurtulur, fakat orucunun ve zekatının sevabı azalır. Yani, işlediği günahlar, kazandığı sevapları alır götürür. Elinde sevabı kalmadığı için, sevap alamaz, sevabı olmaz deniyor. Yoksa sahih ve ihlaslı olan her ibadetin sevabı olur.

Sonra dinimizde, sevap kazanmaktan önce, günahtan kaçınmak esastır. Hadis-i şerifte, (Ufacık bir günahtan kaçınmak, bütün cin ve insanların ibadetleri toplamından daha iyidir) buyuruldu. (S. Ebediyye)

Zengin kadına hacca gitmek farzdır. Yanında mahremi yoksa gitmek haram olur.

İkincisi: Gizli işlenen günahı açıklamak da ikinci bir günahtır. Açık gezen kadın, bu günahı pervasızca işlediği için, başkalarına kötü örnek olmaktadır. Hadis-i şerifte, (Her mümin affedilir, ancak günahını başkalarına açıklayan hariç) buyuruldu. (Buhari)

Tesettürsüz kadın, günahı alenen işlemiş oluyor, günahını başkalarına açıklamış oluyor. Hadis-i şerifte bildirildiği gibi, açık işlenen günahların affı zor olur.

Her ne kadar açık-saçık gezene kâfir dememek gerekir ise de, açık gezen kadının zamanla kalbi kararır, açık gezdiği için, içi sızlamazsa, imanı da zayıflayıp bir gün tamamen sönebilir.

Üçüncüsü: En önemlisi budur. Açık saçık gezmek, iffetsizliğe yol açan bir günahtır. Bir kadın içki içse, kumar oynasa, hırsızlık etse, kocası, bunlardan vazgeçirmeye, tedavi etmeye çalışır. Fakat açık gezen kadın, iffetsizliğinde ileri giderse, kocası tedavisine çalışmadan hemen bırakır. Öldüren bile çıkar.
Peygamber efendimiz, erkeğin avret yerinin diz ile göbek arası, kadının ise, yüz ve iki elinden başka bütün bedeninin avret olduğunu bildirmiştir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Avret yerini açmak büyük günahtır.) [Hakim]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

Kur'an-ı kerimde ise mealen buyuruldu ki:
(Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

Ahzab suresinde de, Allah�tan korkan kadınların, yabancı erkeklerle konuşmak durumunda kalınca, kötü niyetli erkeklerin tahrikine sebep olmamaları için, yumuşak konuşmamaları emrediliyor. Sesten tahrik olan erkek, açık kadına bakınca tahrik olmaz mı?

Artık dileyen Allahü teâlânın emrine uyar, dileyen de nefsine ve şeytana uyar.

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Gülüşünle ısınsın bedenim
Ve
Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun

/..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../
Mesaja teşekkür eden:
~~abd~~ (10-03-08)
Eski 10-05-08, 23:24 Çevrimdışı   #16
Stajyer

sfanky - ait Avatar
Genel Mesajlar: 96
Teşekkür etti: 42
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:1161
sfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuşsfanky üç beş tanıdığı olmuş
en kisacisi insanlarin aklina anca mezarliga gittiklerinde ve ölümü gorduklerinde müslüman olduklari ve birgün kendilerininde oraya gidecegi akillarina geliyor.
tabi bu müslüman kesimde böyle hristiyanlarda veya inanmayanlardada bu durum var.
tam bilgim yok ama sanirim hristiyanlarda inanclari dolayisiyla ayni sekilde takiyor.
otekilerde onlari gore gore biraz aliskanliktan biraz yas tutma sebepli takiyorlar.
genelllikle siyah olmasida müslümanlarin hristiyan filmlerini izleye izleye ogrendigi birsey aslinda ölümle siyah rengi bagdastirilmasi cok yanlis aslinda.
tam tersi müslüman olanlarin ölümü zatan bir son olarak gormedikleri icin bir sonmuscasina karanligin simgesi olarak siyah giyinmeleri cok yanlis.
ama inanmayanlar tabiki böle yapabilri onlar icin sadece bir son herseyin bittigi karanlik nokta
Eski 11-05-08, 14:08 Çevrimdışı   #17
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.234
Teşekkür etti: 3.845
RepForum Gücü: 63
Forum Puanı:20302
RAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
İnsandan insana değişen bir uygulama...
Fakat "saygı" oldugunu düşünüyorum...

Kendini Yeterli Görmeme Bir Fazilet İfadesidir...

"Hakikat Damlaları"

Konu Seçenekleri