| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Neşet Ertaş mı, Musa Eroğlu mu? | |||
| Neşet Ertaş | | 19 | 50,00% |
| Musa Eroğlu | | 11 | 28,95% |
| Diger (Belirtiniz) | | 2 | 5,26% |
| Fikrim Yok/Dinlemem | | 6 | 15,79% |
| Oylayanlar: 38. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Neşet Ertaş mı, Musa Eroğlu mu?
Evet arkadaslar Sazıyla sözüyle en iyi ozanimiz sizce hangisi Neşet Ertaş mı, Musa Eroğlu mu? "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #2 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İkisinin de değeri bambaşka aslında ama Musa Eroğlu diyebilirim ben. |
|
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen bende ama Neset agir basar benim icin
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #4 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tabiki musa baba |
|
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | neşet ertaşı da dinlerim ama var mı şu dünyada musa eroğlu gibisi.. . . sustum.. |
|
| | #6 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 968
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5407 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | musa eroğlu tabeki ![]() gittim hayaller yandı kül yok,duman yok hiç bişey yok burda bahar yok burası kış güneş hiç doğmayacak... |
|
| | #7 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İkisi de Türk Halk Müziğine büyük emekler harcamış benzersiz ustalardır. İkisinin tarz ve yorumlarının yanı sıra müziğimize kattıkları emek ve eserler de çok farklıdır. A mı B mi ? En iyi ozanımız kimdir ? şeklinde soru sormak yerine siz hangisini seviyorunuz sorusu daha oturaklı olur. Kaldı ki bir birinden değerli daha nice usta ozanımız var. Türkiyede Ozanlık önemli bir değerdir N. Ertaş ve M. Eroğlu'ndan ibaret değildir ! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | delkray (17-07-07) |
| | #8 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.539
Forum Gücü: 71 Forum Puanı:25036 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ikisini de dinlemyorum İçimde kalbimi unuttum.. İçince düşüyor aklıma yaşamak İnansam düşerdim peşine... Ama 'yalanlar' ! |
|
| | #9 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 4.637
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:39278 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ayırım yapmam ikisinide çok dinlerim " Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. " |
|
| | #10 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 852
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | mUSA eroğlu TABİKİDEEE Yok imza falan!!! |
|
| | #11 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 353
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:3356 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | musa eroğlu O bir sığır...!! ![]() |
|
| | #12 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.459
Forum Gücü: 151 Forum Puanı:59459 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ikisinide dinlerim ama musa eroglu bi baska benim için cunki simasi rahmetli dedemi cok andiriyor (:
|
|
| | #13 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:858 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İki gün sonra Kardeş Türküler ve Neşat Ertaş'ın konserine gideceğim.. Kardeş Türküler için gideceğim ve de.. Neşat Ertaş'ın herşeyiyle abartılı biri olduğunu düşünüyorum..Sazını çalarkenki samimiyetsiz atraksiyonları da,şarkı söylerkenki süslemeleri de.. Ben sazıyla Mahzuni Şerif derim.. |
|
| | #14 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ikisini de dinlemiyorum pek çok sıkıcılar. . . parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() Konu troçki tarafından (17-07-07 Saat 02:59 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #15 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 5.335
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:31527 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Neşat Ertaşın çocuğunun özürlü olup, bir rahabilitasyon merkezine terketip , sadece kuruma para gönderdiğini biliyor musunuz? bilgilerinize... ben bu olayı duyduktan sonra soğudum... Musa Eroğlu bence... |
|
| | #16 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.856
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musa eroglu eserleri beni rahatlatiyor.. cok severim müzigini..
|
|
| | #17 | |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 5.335
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:31527 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
arkadaşlar bu konuda ki bilgilerimin eksik ve eksik olmakla beraber yanlış olduğunu , bir arkadaşımın nazik bir uyarısı sonucunda gerçeğini öğrenmiş ve bilmiş oldum. Neşet Ertaşın öyle bir şahsiyet olmadığını , aksine bu tutum üzerine bir çok örnek alınacak yanı olduğunu öğrenmiş bulundum. Yanlış bilgilendirme yaptığım için özür diler , saygılarımı sunarım.. sevgiler | |
|
| | #18 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 177
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende dedim bu nerden buldu bunu Umut Nerdesin, Yine Bittin, Nerelere Gittin, Ben Seni Göremeden? |
|
| | #19 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 0
1 Mesaja 1 kere teşekkür edildi
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
Bu iki üstadın bu şekilde bir ankete konu olması bana pek doğru gelmedi zira ikisinin de icrası tarzı ve stili ayrı ama konuları aynı Türk Halk Müziği yani kendi öz müziğimiz bu nedenle ankete oy veremedim.. Bu arada belirtiyim..Musa Eroğlu üstadımızın, müziklerinden elde ettiği gelirlerin tamamına yakınını, kendi memleketinde(Mersin-Mut) bulunan ormanların korunması, geliştirilmesi ve yaşatılmasına vakfettiğini biliyormuydunuz... yaşlı çınar |
|
| | #20 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.271
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "musa eroğlu" ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |