DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 10-12-07, 15:38 Çevrimdışı   #1
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.199
Teşekkür etti: 4.126
RepForum Gücü: 91
Forum Puanı:31997
Kayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
yeni Niçin insanlar tam bir huzura kavuşamıyor?

Sizce Niçin insanlar tam bir huzura kavuşamıyor?

sizler neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında...yorumlarınız nelerdir....

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Gülüşünle ısınsın bedenim
Ve
Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun

/..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
MiSsCaT (12-12-07), Sevda_Nehri (14-01-08)
Eski 11-12-07, 14:51 Çevrimdışı   #2
Doçent

s!mg€ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.234
Teşekkür etti: 1.371
RepForum Gücü: 40
Forum Puanı:13141
s!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
yeni

Huzur kişinin "şimdiki zaman"da, bütün duyularını dengeli ve yoğun bir şekilde kullanabilmesidir."

Bilgilerimiz ve aklımızın kaynakları ne kadar kısıtlı olursa olsun, anlayabilmenin keyfi ve zevki bizleri varolmanın bunalımından kurtarmaktadır. İnsan anlam yaratan bir varlık olarak, oluşturduğu anlamları gerçeğin karşısında daima sınamaktadır. Doğruyu bulmak, buluşturmak, oluşturmak için bu gerekmektedir. İşte insanoğlunun doğası gereği gösterdiği bu çaba, içindeki boşlukları kapatmak, yetkinliğe kavuşmak içindir.Sadece boşluk duyarlığı taşıyan, içindeki boşluğu duyabilen insan, kendini aşmaya, gedikleri(ni) kapamaya çalışır. Çabaladıkça öğrenir ki, boşluk dediğimiz şey insanda kapanmayan bir yara gibidir. Algıladığımız çelişkiler, anlam yitimleri, bizi yaşam atılımları yapmaya zorlar, dolayısıyla belirli çelişkiler bizlerin harekete geçmesini sağlar. Tabii ki burada yaşanan veya algılanan çelişkilerin dozu çok önemlidir. Yoğun yaşanan çelişkiler zaman içerisinde dayanılmaz bir hal alır ve insanı mutsuz ve huzursuz ederler. Diğer taraftan gözlem ve tecrübelerle zenginleşen insan, derin düşünen insan bir noktadan sonra kendi varlığının tekilliğinin, hiçliğinin ve hayatın ne denli anlamsız olduğunun ayırdına varıyor. İşte bu an veya nokta insanı en fazla etkileyen, insanı huzursuz eden duygu durumudur.

Ben huzuru huzursuzluklardan arınma çabası olarak tanımlıyorum

Huzurlu insan; sağlıklı olan, kendi içinde denge kurabilen, olgu veya olaylara pozitif yaklaşan, ALLAH sevgisini içinde hisseden, varoluş nedeninin doğa ve insan sevgisi olduğunu idrak eden, doğayla bütünleşen, aşırı modernleşme tutkusundan uzak duran, maddiyatı ön plana çıkarmayan, az ile yetinen, yardımsever, şefkatli, toleranslı özetle erdemli olan, ölüm olgusunu yaşam yolculuğunda son nokta olarak görmeyen, insan varlığının sonsuz olduğuna inanan, doğadaki her varlığı eşit gören, ayrım göstermeyen, aşağılamayan, güzel ahlak ve vicdanı ile başkalarına örnek olan insanlar huzurlu insanlardır.

bunları yapamadığımız sürecede tam bir huzura kavuşamıoruz bence...

Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
Kayıp_Şair (11-12-07), _darkness_ (13-12-07), ŞiYaR (11-12-07)
Eski 11-12-07, 18:53 Çevrimdışı   #3
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.641
Teşekkür etti: 2.140
RepForum Gücü: 100
Forum Puanı:37649
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Dünya müslümanların rahat edebilecegi bir yer degil rahat edenlere gelince onlar rahat ettiklerini sanıyorum bunu unutmayın araştırın illa bi berbat tarafı vardır dünya kafirlerin sarayıdır....

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Mesaja teşekkür eden:
Kayıp_Şair (11-12-07)
Eski 11-12-07, 18:56 Çevrimdışı   #4
Rektör
Düşünürler grubu

HeLL's AnGeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.010
Teşekkür etti: 4.388
RepForum Gücü: 181
Forum Puanı:77545
HeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Nedeni Çok Basit Dünya Huzur Yeri Değildir.. Huzur Yeri Ahirettir..

Ödümüz patlıyor acı çekmekten!

Oysa;

Biraz da acıdır,
Aşkın mayası.

Kaçınamazsın!..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
J.Mengele (11-12-07), Kayıp_Şair (11-12-07), MiSsCaT (12-12-07), Yσкє∂!¢! (11-12-07)
Eski 11-12-07, 18:58 Çevrimdışı   #5
Grup Lideri
Antikapitalistler

ŞiYaR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.735
Teşekkür etti: 12.485
RepForum Gücü: 140
Forum Puanı:57449
ŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazŞiYaR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Huzur ne parayla ne servetle sağlanabilecek bi şeydir,insanın kendi elindedir bence huzuru sağlamak...Evde,işte,yolda,otururken,yolda yürürken,uyurken vs her anını huzurlu geçirebilmek sağlam temeller üzerine kurulu bir hayat felsefesi,kendi çizgizinin olduğu bir bina üzerine inşaa edilmelidir...İç güzelliğini çevresine yansıtmak gerekir,içine kapanıklık,karamsarlık insanı huzursuz yapmaya yeter bence...

Nedir bu başımdaki felaket
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet
Kefenimi alın dikin bir zahmet
Gömün beni, gömün beni bir başıma.

Elimde değil, susamıyorum...

Ahmet Kaya
16 Kasım Ölüm Yıldönümü
Kayıp_Şair (11-12-07), s!mg€ (13-12-07), YaGMuR_CiNi (11-12-07)
Eski 12-12-07, 09:49 Çevrimdışı   #6
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.393
Teşekkür etti: 1.238
RepForum Gücü: 18
Forum Puanı:4698
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
bence iman zayıflıgındandır.diye düşünüyorum kendimce kımse yanlış anlamasın

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Kayıp_Şair (12-12-07), s!mg€ (12-12-07)
Eski 12-12-07, 12:50 Çevrimdışı   #7
Stajyer
Spor grubu

Flow_Er - ait Avatar
Genel Mesajlar: 63
Teşekkür etti: 14
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:227
Flow_Er ara sıra gören oluyorFlow_Er ara sıra gören oluyorFlow_Er ara sıra gören oluyor
Huzur Hakk'tır.Hakk'ın emirlerini tam manasıyla yerine getiren insan huzura erendir.
Huzursuzluk için değil de huzur için uğraşmak akıl kârı iken,günümüzde para hırsı tüm huzuru alıp götürüyor...
Herkes ölmeyecek mi zaten?Ne diye bu çırpınış?

Flow_Er a.k.a KaRTaL
Kayıp_Şair (12-12-07), Sevda_Nehri (14-01-08), ŞiYaR (12-12-07)
Eski 13-12-07, 00:20 Çevrimdışı   #8
Rektör

YaGMuR_CiNi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.090
Teşekkür etti: 15.379
RepForum Gücü: 214
Forum Puanı:89927
YaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Kula bela gelmez Hak yazmadikca..
Hak bela yazmaz kul azmadikca..

.

Herkes
aynı şeyi düşünüyorsa,
hiç kimse
fazla birşey düşünmüyor
demektir

Flow_Er (13-12-07), Kayıp_Şair (13-12-07)
Eski 13-12-07, 00:44 Çevrimdışı   #9
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.072
Teşekkür etti: 2.480
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:8209
tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Kayıp_Şair´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sizce Niçin insanlar tam bir huzura kavuşamıyor?

sizler neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında...yorumlarınız nelerdir....
Bence insan ölünce tam bir huzura kavuşacaktır!

şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek...
Mesaja teşekkür eden:
ŞiYaR (13-12-07)
Eski 13-12-07, 00:48 Çevrimdışı   #10
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Kayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazKayıp_Şair tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
tutbenidüşmeden´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bence insan ölünce tam bir huzura kavuşacaktır!
haklısınız...ama öyle bir hayat yaşayın ki ....o huzura kavuşabilesiniz....

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Ve

Eski 13-12-07, 00:53 Çevrimdışı   #11
Doçent
Antikapitalistler

tutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdatutbenidüşmeden buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Kayıp_Şair´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
haklısınız...ama öyle bir hayat yaşayın ki ....o huzura kavuşabilesiniz....
Ona inanmıyorum işte. Bu dediğiniz sadece bir inanç meselesidir. Benim demek istediğim ölünce cennet cehenneme gidilmesi değil.
Ha günümüzde bakıyorumda üzülerek söylüyorum insanlar kendilerini kandırıyorlar. Kaçınılmaz son ölüm yaklaşınca yaptıkları kötülüklere karşılık dine yönelme iyilik etme falan gibi şeyler yapıyolar. Zaten inanca göre yaratanı kandıramazlar. Tek kandırdıkları kendileri olur.

Mesaja teşekkür eden:
Kayıp_Şair (13-12-07)
Eski 13-12-07, 01:07 Çevrimdışı   #12
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Alıntı:
tutbenidüşmeden´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ona inanmıyorum işte. Bu dediğiniz sadece bir inanç meselesidir. Benim demek istediğim ölünce cennet cehenneme gidilmesi değil.
Ha günümüzde bakıyorumda üzülerek söylüyorum insanlar kendilerini kandırıyorlar. Kaçınılmaz son ölüm yaklaşınca yaptıkları kötülüklere karşılık dine yönelme iyilik etme falan gibi şeyler yapıyolar. Zaten inanca göre yaratanı kandıramazlar. Tek kandırdıkları kendileri olur.
düşüncelerinize saygı duyuyorum.....

ama bizim için önemli olan cennet dir....biz müslümanlar biliriz ki ..allah u te ala sıkıntıyı sevdigi kullarına verir...derecesini arttırmak için...zaten dünya sıkıntı yeridir...asıl huzur cennette...dini görevlerimizi dünyada yapacagız..karşılıgını mutlaka ahirette alacagız...dediğiniz gibi yaşlanınca dine yöneliyorlar demişsiniz...ne güzel ama yaptıkları hatanın farkına varıyorlar...tövbe ederek gercek huzuru buluyorlar..bir hata yaptıgınızda ..yaşınız ilerledikce o hatanın farkına varıyorsunuz..buda öyle bişey ..ama yaptıgı hata büyük..ama şüphesiz ki affedici allah u te ala dır......

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Ve

Mesaja teşekkür eden:
tutbenidüşmeden (13-12-07)
Eski 13-12-07, 01:10 Çevrimdışı   #13
Yard. Doçent
Müzik grubu

chracter - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.447
Teşekkür etti: 442
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:6661
chracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorchracter Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
çünkü tam 1,25 kuruş öğrenci 1.00 ondandır

Get up..Stand up..Don't give up the fight!
Eski 13-12-07, 11:40 Çevrimdışı   #14
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

katharsis - ait Avatar
Genel Mesajlar: 590
Teşekkür etti: 956
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1079
katharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
huzurluyum ben abi acayip kendimi böyle hissediyorum her gün istediklerimi yapıyorum her gün karnımı rahat doyurabiliyorum ve her gün dostlarla yoldaşlarla oturup sohbet ediyorum huzur budur arkadaş.. öyle ölünce falan huzur gelmiyor insana özlem huzursuzluktur eğer sen ölürsen senin özlemin bende huzursuzluk yaratır tutbenidüsmeden
Mesaja teşekkür eden:
tutbenidüşmeden (13-12-07)
Eski 13-12-07, 13:01 Çevrimdışı   #15
Stajyer
Spor grubu

Flow_Er - ait Avatar
Genel Mesajlar: 63
Teşekkür etti: 14
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:227
Flow_Er ara sıra gören oluyorFlow_Er ara sıra gören oluyorFlow_Er ara sıra gören oluyor
Alıntı:
Nocturnal´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
huzurluyum ben abi acayip kendimi böyle hissediyorum her gün istediklerimi yapıyorum her gün karnımı rahat doyurabiliyorum ve her gün dostlarla yoldaşlarla oturup sohbet ediyorum huzur budur arkadaş.. öyle ölünce falan huzur gelmiyor insana özlem huzursuzluktur eğer sen ölürsen senin özlemin bende huzursuzluk yaratır tutbenidüsmeden
"Ölüm ya ebedi bir idamdır;hem o insanı hem bütün ahbabını asacak bir darağacıdır.Veyahut başka bir kalıcı aleme gitmek ve iman vesikasıyla saadet sarayına girmek için bir tezkeredir.

Kabir ise;ya karanlıklı bir hapis ve dipsiz bir kuyu,ya da bu dünyadan kalıcı ve nurani bir ziyafet yerine açılan kapıdır.
"

Bu dünyada zevklerimizin küçük bir nüshasını yaşıyoruz.
Muhabbetin de dostluğun da hasını öldükten sonra yaşayacağımı söylesem benim için üzülür müsün arkadaş?
Şahsen ben üzülmem...Çünkü bu huzurunun had safhaya ulaşacağını bildiğimden senin için sevinirim bile...

Flow_Er a.k.a KaRTaL
Mesaja teşekkür eden:
katharsis (14-12-07)
Eski 13-12-07, 13:02 Çevrimdışı   #16
Doçent
Antikapitalistler

Ruhsal Durumum:
Alıntı:
Nocturnal´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sadece belli bir süre işte. Sonra sen de unutursun işte. İstesen de istemesen de. Elbette yaşadığımız zaman huzurlu olduğumuz, özlem duyguğumuz çok şey oluyor. Soru böyle gelince ''tam huzur'' diye... Düşündüm de insan tam anlamıyla mutlu olamıyor bir türlü. Dedim tam huzur o halde ölümle, yok oluşla gelir. Buna göre asla gelmez de denilebilirdi. Ben böyle tercih ettim işte.

Mesaja teşekkür eden:
katharsis (14-12-07)
Eski 13-12-07, 15:24 Çevrimdışı   #17
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Dünyada, dertsiz, sıkıntısız insan yoktur. Dünya, mümin için huzur yeri değildir. Azap yeri de değildir. Esas huzur ve azap yeri, ahirettir. Dünya, ahiretin tarlasıdır. Yani dünya kazanç yeridir. Dünyada ne ekilirse, ahirette o biçilecektir. Her nimet, bir külfet karşılığıdır. Külfet de sıkıntısız olmaz. Fakire göre, zenginin sıkıntısı daha çok olur. Zengin, arabası ile giderken, benzini biter, arızalanır, tekeri patlar. Yedek parça ve tamirci arar. Bütün bunlar birer sıkıntıdır. Zenginin borçları, alacakları da olur. Alacaklarını toplamak, borçlarını ödemek için devamlı sıkıntı içindedir. Malı çok olanın, sıkıntısı da çok olur.

Mümin, diğer insanlara göre daha çok sıkıntı çeker. Çünkü müslüman, komşularının ve diğer insanların eziyetlerine katlanır. Bunlar da birer sıkıntıdır. Helal kazanmak ve ebedi yurduna azık hazırlamak için yorulur. Bunlar da birer sıkıntıdır. Müslüman için asıl huzur Cennettedir. Çünkü dünya, mümin için sıkıntı yeridir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dünya müminin zindanı ve kıtlık yıllarıdır. Dünyadan ayrılınca zindandan ve kıtlıktan kurtulmuş olur.) [Hakim]

Dünyada, müminden bela, sıkıntı eksik olmaz. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mümin, kertenkele deliğine girse de, ona eza edecek biri musallat olur.) [Beyheki]

Sıkıntılar, musibetler, günahlara kefaret olur. Sıkıntı istememeli; fakat sıkıntılardan da şikayet etmemelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Belayı nimet, rahatı musibet saymayan, kâmil mümin değildir.) [Taberani]

Dünyanın faydasız eğlenceleri, tatlı sanılan şeyleri, ahiret azabıdır. Ahiret için çalışırken çekilen sıkıntılar ise, ahiretin en tatlı meyvesidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dünyanın tatlılığı, ahiretin acılığıdır. Dünyanın acılığı ise, ahiretin tatlılığıdır.) [Hakim]

Okul, iş hayatı için bir vasıtadır. İmtihanları başarı ile verip okuldan mezun olmak gerekir. Vasıtaya gaye gibi sarılmak, hep okulda kalmayı istemek akıl kârı değildir. Diploma almadan hayata atılmak da iyi değildir. Okula gitmekten gaye, diploma sahibi olmaktır. İşte dünya, bir okul gibidir. İman sahibi olmak da diploma almak gibidir. Talebenin maksadı, okulu başarı ile bitirip hayata atılmaktır. Müminin gayesi de, dünyadan iman ile ahirete gitmektir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Dünyasını seven, ahiretine, ahiretini seven dünyasına zarar verir. Devamlı olanı, geçici olana tercih edin!) [Hakim]

Sıkıntılar, müminin günahlarının affına ve ahirette derecesinin yükselmesine sebep olacağı için bir nimettir.

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Ve

Mesaja teşekkür eden:
Flow_Er (14-12-07)
Eski 13-12-07, 15:25 Çevrimdışı   #18
Grup Lideri
Huzur Pınarı

Kayıp_Şair - ait Avatar
Yunus Emre diyor ki:
Bir söz diyeyim sana, dinle canın var ise
Tamahkâr olma sakın, aklın sana yâr ise

Gördün yârin eğridir, neyin varsa ver kurtul
Büyüklerden öğüttür, işittiğin var ise.

Baktın yârin sadıktır, köle ol kapısında
Çıkar ciğerin yedir, eğer çâren var ise.

Ekmek yiyip tuz basmak, nâmertlerin işidir
Ekmek onu komaya, tuzun hakkı var ise

Kötülük etme asla, herkes sana ilenir
Senden sonra söylenir, ne dirliğin var ise

Sözünden de bellidir, miskin Yunus delidir,
Ayıplaman yârenler eksikliği var ise.

Yaralılar ve yarasızlar
İnsanların çoğu, kendilerini anlamadıklarından söz ederler. (Beni anlamıyorlar) derler. Dertsiz insan olmaz. Elbette birinin derdi ötekini pek ilgilendirmez. Derdini anlatır, fakat ötekiler, acı veya tatlı bir şey istemediği için hoşlanmazlar ve onun derdine çare aramaya bile lüzum görmezler. Onun için demişler ki:
Yara sızlar, yara sızlar,
Ok değmiş yara sızlar.
Yaralının hâlinden,
Ne bilsin yarasızlar.

Bir divan şairi de diyor ki:
Âsude olan hâl-i dil-efgârı ne bilsin
Handân-ı tarab girye-künân zârı ne bilsin
Yani, huzur ve mutluluk içinde gülen, inleyerek göz yaşı döken gönlü yaralının hâlini ne bilsin?

Solmadan avuçlarıma düş
Sokul yüreğime
Ve

Eski 13-12-07, 17:53 Çevrimdışı   #19
Rektör
Düşünürler grubu

HeLL's AnGeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.010
Teşekkür etti: 4.388
RepForum Gücü: 181
Forum Puanı:77545
HeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Dünyada, dertsiz, sıkıntısız insan yoktur. Dünya, mümin için huzur yeri değildir.

Bende İşte Bunu Anlatmaya ÇaLışıyorum .. Huzur Yeri Ahirettir..

Ödümüz patlıyor acı çekmekten!

Oysa;

Biraz da acıdır,
Aşkın mayası.

Kaçınamazsın!..
Eski 13-12-07, 19:13 Çevrimdışı   #20
Yard. Doçent
Spor grubu

iηƒєяηαℓ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.066
Teşekkür etti: 300
RepForum Gücü: 15
Forum Puanı:1550
iηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuşiηƒєяηαℓ üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
dünyadaki insanların hepsinin gözünü hırs ve para kaplamış.
bunun için insanlar huzura kavuşamıyor..

Spor Grubu