| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Yıllar mı? Sadece Bir Gün Oldu Aşık Olalı | | 9 | 15,79% |
| Gelmiyor geri | | 5 | 8,77% |
| Yağmurla Cama Çarpan Nefretim | | 11 | 19,30% |
| Yansımalar | | 17 | 29,82% |
| miş'li geçmiş zaman! | | 15 | 26,32% |
| Oylayanlar: 57. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | o1/15 Kasım 2oo7 " Yıllar " Konulu Şiir Yarışması Anketi Açılmıştır. Yarışma Birincisi şiyar YaNsıMaLaR Yalnızlığımla Buruşuk yüzümün yansımaları Sevdalarımın karşılıksız yansımaları gibi Hayatla kavgamdaki beceriksizliğim Özlemlere dair ne varsa bozguna uğramış Ama söylenmeye hakları yok gibi Oysaki çığlık çığlığa bir yürek Dirilmek istiyordu bedenimde Aynaya yansıyan kaçak gülümsemelerim Yaşanmamış yılların hatırası Heyecanlara susamış özgürlüğüm Sığınaksız kahkahalarımın gölgesi Yüreğimin hüzün beşiğinde büyümekteydi Sessizliğim canımı öfkeye boğduğu zaman Kekremsi yalnızlıkların iliklerime kadar işlediğini hissediyorum Yalnız yıllarımın tek katili gözbebeklerim Uykuya yenik düşmeye görsün Bir asrın uykusuzluğuna dalardı Ertelediğim yıllarımı bir enkaz sonrası Sığınağım olan masmavi bulutlara yükledim Uzaklara dikilmiş gözlerim En ücra köşelerde sessiz çığlıklarımla inlerdi Söylediğim her söz aleyhime delil Uykusuz geceler gözbebeklerime işkence oluyordu Sarhoş gülümsemeleri düşerdi yüreğime bir tutam Sonra uykularımdan göçerdi sersem düşlerim Her Şiirde bir yaşam anlatılır Başkadır hikayesi her birinin Koca koca özlemleri büyütür yorgun yüreklerde Sırf umut etsin diye Hangi yaşam bir sayfada anlatılır Bir çırpıda yaşanır Bir Şiirde yeşerirdi Bu ne bir Şiir Ne bir sayfalık yaşam Şiir tadını alamayabilirsiniz Kısa ve karmaşıkta olsa bir yaşamın yansımasıydı Yarışma İkincisi Opeth miş'li geçmiş zaman! Alacasındaymışım hayatın. Yıllar umut tüketmiş her gece. Kuytudaymışım... Karanlıkmış oysa yüreğimin diğer kıyısı. Aynada yaşlı bir 'selam' beklemişim. Yüzümün eskisiymiş zaman. Manidarmış bütün dostlar. Çocukmuşum annemin kollarında Ninniymiş bütün şarkılar. Uyumuşum ...Uyanmışım. Bir varmışım Bir yokmuşum oysa. Ayrılık demi yaşanırmış sözcükler tükendiğinde... Yığılan, Eskiten, Korkutan, Acıtan, Aldırmayan yılların koynunda. Büyümüşüm sonra. Kanatırmış bütün şarkılar. Sevmişim...özlemişim...ağlamışım. Bir varmışım... Bir yokmuşum oysa. Yarışma Üçüncüsü ege Yağmurla Cama Çarpan Nefretim Topa vuran ayağımdan pabucum uçtu bir yatış sonraya yıllarım. İp atlarken tekerlemeler söyleyen dillerim uyuştu bir iki üç.. on demeye kalmadan yılların avucunda hatıralarım Kağıttan uçaklar yaptım kimisi yol boyu sulara kondu bir dermansız uçak gibi yılların ateşinin üstüne yüreğim. Düne bakan, Güne bakan, Huzur bozan, İç yakan, Şahbaz , mezalim, halefim yıllar. Elbet yağışın dinecek. Alaycı, miskin, Üçkağıtçı yıllar Nefretle yoğrulu bir tokat var size borcum. Elbet bir gün yanağınıza inecek. BaRRaCuDa Yıllar mı? Sadece Bir Gün Oldu Aşık Olalı Yıllar Gecmedi Seni Tanımamın Üstünden Tozlanmadı Daha Fotoğrafların Seninle ilgili anılarım Yada ortak mekanlarımda yok A burayı Hatırlıyormusun diyecek Yada Surada Ne güzel Günler Gecirdik Diyebileceğimiz ve Gecerken ikimizide tanıyan birilerinin çıkacağı Muhitlerde yok Daha yıllar olmadı Sadece ama sadece bir gün oldu Etkiledi beni ve kaç yıl aldı Hayatımdan gözlerin Kaç mevsim güz oldu bundan sonra bilmiyorum Yaad her gülüşün binlerec yıldan beri Saklı kalan Birer hazineydi sanki Seni tanıyalı yıllar Olmadı Sadece ve sadece bir gün Ama umuyorum yıllar boyu Hep O bir günü hatırlarım Lobo Gelmiyor geri Gelmiyor geri Gelirmi hiç geçen zaman Geçen yıllar Gelmez Düşün sende coçuktun bir zamanlar İstediğini yapardın Koşardın Oynardın Düşün sende gençtin bir zamanlar Severdin İçerdin Düşün sende olgundun bir zamanlar Çalışırdın Uğraşırdın Düşünme Artık sen bir ihtiyarsın Koşamazsın İçemezsin Oynayamazsın Sevemezsin Çalışamazsın Uğraşamazsın Sen bir köşe de oturmaya Mahkumsun Hayat bu Kartlarını adil açmaz hep Yıllar Anlamazsın çok çabuk geçer Anlasan Zaten böyle pişman olmazdın... Katılan herkese teşekkür ederiz ![]() ![]() |
| | #2 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 23
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:-26 ![]() | butun şiirler cok ama cok güzeL yazanlarına tebrikLer Bir demet gül senin yüzünü güldürecekse sevgilim 1000 Hayatımı veririm senin için ![]() |
| | #3 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.315
Forum Gücü: 306 Forum Puanı:140053 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | emek veren katılan herkeze teşekkürlerimi iletiyor bol şans diliyorum (: opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
| Mesaja teşekkür eden: | εgε (16-11-07) |
| | #4 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.485
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm katılımcılara başarılar diliyorum...
Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü Konu ŞiYaR tarafından (16-11-07 Saat 09:07 ) de değiştirilmiştir.. |
| | #5 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tüm katilimcilara basarilar (: hepsi birbirinden güzel Yorgun... |
| | #6 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 753
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm katılımcı arkadaşlara başarılar
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... |
| | #7 |
![]() O Şimdi Asker
Teşekkür etti: 3.604
Forum Gücü: 220 Forum Puanı:88296 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm Katılımcı Arkadaşlarıma başarılar dilerim efenim (= Başlıklarda şiirler kadar etkileyici duygu yüklü... ama sadece 1 oy hakkımız var işte ![]() Bir şehri tam kalbinden Beyninden Vurup gitmek Var aklımda... (Tüm Askerlerimize bol bol dua edin)... |
| | #8 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 tanesi disinda hepsi güzel olmus ellerinize saglik
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
| | #9 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Irak Sevdam Askını gönlümün mihrap köşesine koydum, Sukutunda sevdanı gözlerinden okurdum. Gözden ırak olsanda sevdan gönlümde meskûn, Yıllar kursun sıkmıs şimdi aşk-i mağrurum. Icimdeki matemin rengi farksız kara gözlerinden, Ayrı kaldıgımız süre bir ezadır hic bitmiyen. Aklıma geldikce seni ben, beni sen eyleyen, O mutlu yılların hasreti gözlerimde tüten. Sanki ulvi bir duygu bu icimdeki, Iktiza bu sevda ibadet gibi. Geldigi zaman visal vakti, Ayrı ayrı seyreder iki gönül gökdeki yıldiz evi. Sazın sesiyle yükseliriz arşa, Emsalsiz sevgimizi cümle aleme anlatmaya. Zümrüt-ü Anka sırtlar askimızı, Aşarız dağları paylasiriz sevdamızı. Bu muthisti sanki eski bi sairden gibiydi sanki 1980 oncesinin sairlerinin siiri gibiydi cok begendim oyum bu guzel siire
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
| | #10 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.205
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90174 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yağmurla Cama Çarpan Nefretim Katılımcılara başarılar dilerim. |
| | #11 | |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
aynen usta bir şair yazmış gibi.. çok hoş.. başarılar düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: | |
| Mesaja teşekkür eden: | ~sebofan_memo~ (16-11-07) |
| | #12 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.336
Forum Gücü: 435 Forum Puanı:181798 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Emeği geçenlere teşekkürler. Oy kullanmıyorum :( ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
| Mesaja teşekkür eden: | delkray (21-11-07) |
| | #13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.179
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Dönülmeyen Tek Şeydir Yıllar isimli şiir kural ihlali nedeniyle yarışmadan çıkarılmış , Şikayet mesajlarınız konudan editlenmiştir. Tüm katılımcıların daima verilen emeklere saygılı olmaları konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. ![]() |
| | #14 | |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 23
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:-26 ![]() | Alıntı:
1. neden cıkarıldı ? 2. arkadaslarımın bana destek vermeleri benim sucum asla değil tabi bu kural ihlali ise..(Ortada kural olsaydı zaten bole olmazdı)Forumunuzda iyi eglenceler... Irak Sevdası'nın yazanınıda tebrik ediyorum aslında ona oy vericektim...Sımdıden emeğine sağlık herkesin dediği gibi şair yazmıs gibi oLmuş devemanı bensiz olarak yazarsın... Bidakine foruma arkadas cekmek yerine hiçbiç şey cekmem daha iyi buda kural dısı oluyor heralde bide rica edicem üye olurken foruma sizi cagıran bolumu fln varsa o bolumu kaldırın cunku bu forum oranın kurallarına asla uymuyor..Ayıp..! ![]() Ayrıca pm'den attıgın şeyi aklımda kalan yerleri değiştirdim yerine kendim azımla yazdım..Ayrıca farklı üyeliklerle giriş yapmadım farkettiysen ip'ler farklı 1 kere daha bana böle yapıldı bu bana.ee zaten tabi ben gitsem yetrince üyeniz var gelirde güzel bir forumsunuz ama dikkatsizlik var ip'lere bakarsan sevinirim secret Bir demet gül senin yüzünü güldürecekse sevgilim 1000 Hayatımı veririm senin için ![]() Konu Xistance tarafından (16-11-07 Saat 23:58 ) de değiştirilmiştir.. | |
| | #15 |
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şiirinize tüm oy kullananların ip lerini kontrol ettim , bir kişiyi suçlamak için önce ispatı olması gerekli insanın, üstelik emek veren birini yersiz suçlamak çok kötü bir davranış olurdu .. sorun ip lerinizin aynı olması değil bugün üyelik alan 12 kişinin birden sizin şiirinize oy kullanması ve daha bugün üye olmasına rağmen yarışmaya katılmak istiyordum ama gec kaldım demesi Sitemize üye değilse yarışmamız olduğunu nerden biliyordu ..Ayrıca farklı üyelikler alıp oy kullanmamışsanız bile o 12 kişi de şiirin size ait olduğunu biliyordu ve şiirinizin size ait olduğunu sizden başka bilen olmasının tespitide şiirin yarışmadan çıkarılma sebebidir. Kuralları yeterince okumadan yaptığınız itiraz yersizdir. Bu konuda bana pm ile ulaşabilirsiniz bu konu altına yazdığınız mesajlar silinecektir.. Ayrıca pm den attığın şey dediğiniz sizin ceza puanınızdır , ceza puanı alan üyeler aynı saygısız uslubu sürdürmeleri halinde süresiz uzaklaştırılırlar bilginiz olsun .. ![]() |
| | #16 |
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:171740 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Irak Sevdam isimli şiir , şiir sahibinin kural ihlali nedeniyle anketten çıkarılmıştır. Kural ihlali ; 8 - Şiirin size ait olduğunu kimseyle paylaşmamanız ve başka bir sitede paylaşmamış olmanız gerekmekted. Ki adil bir oylama olsun. 9 - Yarışmacı bir şekilde oy toplamak için kendisine ait çalışmayı başkalarına gösterirse yarışmadan çıkarılıp, ceza alacak. Şiirin kime ait olduğunu aldığımız pm ler ile farklı üyelerin de bildigini görmemiz üzerine kural ihlali yaptığı ıspatlanmış ve şiir anketten çıkarılmıştır.. ![]() |
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | εgε (17-11-07), And (21-11-07), Opeth (17-11-07), RebeL (17-11-07), RegaLDeviL (17-11-07), ~C@dY~ (17-11-07), ~sebofan_memo~ (17-11-07), ŞiYaR (17-11-07) |
| | #17 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.647
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:47969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "YansImalar" olmus bence.. Tesekkürler Daha söylenmedi aşkın son şarkısı Daha silinmedi hasretler Canımı dişime takıp Sevdim deliler gibi Sustum... ölüler gibi Senden vazgeçmeden ölürüm belki Aşkın son şarkısı olurum belki Dudaklarından at beni |
| | #18 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.258
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:7148 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yansımalar şiirini yasana kucak dolusu sevgiler saygılar... ve tabikide diğer güzel şiirleri yasan arkadaslarada saygılar ... emeklerinize sağlık...
|
| | #19 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | düzenlemelerden sonra tekrar oyumu kullandım... "Yansımalar" çok hoş.. tüm katılımcılara başarılar.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
| | #20 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kesinlikle Yansimalar ... hepinizin yuregine saglik ... [glint]Yαѕαиαи нєяѕєуιи вιя ѕєвєвι ναя∂ιя... [/glint] |