| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Forumun Şairi Kim Olsun ? | |||
| Tüm Çaresizlik Buymuş | | 22 | 25,58% |
| Biz Gibi | | 4 | 4,65% |
| Gönül | | 3 | 3,49% |
| Yaş 18 | | 14 | 16,28% |
| Ve Gece Sancılandı .. | | 20 | 23,26% |
| Günahsız Tanrıça | | 14 | 16,28% |
| Çaresiz Aşk | | 2 | 2,33% |
| Nefretin çaresizliği | | 7 | 8,14% |
| Sızlık | | 0 | 0% |
| Oylayanlar: 86. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | o1/15.Aralık.2oo7 " Çaresizlik " Konulu Şiir Yarışması Anketi Kapatılmıştır. Yarışma Birincisi delkray Tüm çaresizlik buymuş Geçmişi vardır insanın asla silemeyeceği utandığı çekindiği kendini ezik hissettiği biraz zaman geçmeden geçmeyecek tutunamamak hiç bişeye ve savunamamak kendini işte budur çaresizlik ! vurgun yersin her tarafından en çokta arkandan ses çıkaramassın ağlarsın için için haykırışlar masal olur duyan olmaz anlatamassın kimselere bişeycikler diyemessin işte çaresizlik budur ! önyargılar vardır asla yıkılamayacak ve tabular baştan sona yanlış olan hissedemessin kimselere doğru nedir hissettiremessin işte budur çaresizlik... başın öne eğilmez ya herkes öyle zanneder herkes melek (!) ve en kötüsü hayat kendinden ibarettir üstüne de yüzsüzdür -meğer doğru onunmuş- ve ben , hayatın bir yırtığı tüm çaresizlik buymuş ! Yarışma ikincisi Opeth Ve Gece Sancılandı .. yığılır kalır yüreğim emanetsiz bir aşk'ın tiz sesine. dağılır çocukluğum parçalar gece avuç içlerimdeki hatıranı. ben iki iklim arası yalnızlık büyütürdüm. sen gözlerine çaresizlik yerleştirip günah işlerdin ıslak bir sokak arasında. söylenmedi daha en kifayetsiz sözcükler. gelmedi beklenen gün. ve gece sancılandı. yalınayak çıkıverdi üstüne. karanlık bir melodi ile. küfür biriktirdi umarsızca dillerime. ben alaca karanlık bir gecede yalnızlık büyütürdüm. sen gözlerine çaresizlik yerleştirip günah işlerdin ıslak bir sokak arasında. Yarışma Üçüncüleri eZzZzg! ve şiyar Yaş 18 Güneşi görmeden kaç sabah geçirdim Ve daha kaç ışıksız güne günaydın diyeceğim? Ellerim tutmaz,gözlerim görmez oldu Ne zaman hissedeceğim sıcaklığını? Senin hiç elini kolunu bağladı mı hayat? Kaç gece gündüze küstün? Kaç sabaha günaydın dedin umutsuzca? Canını yaktı mı hiç yol boyunca geçip giden çiftler? Hiç şarkılar buram buram aşk koktu mu burnunda? Ya da her bir ezgide acın tazelendi mi? Kanadını kıran oldu mu hiç tam uçmayı öğrenmişken? Ya da kırık bir kanatla yeniden uçmayı denedin mi? Sana hiç o çok sevdiğim çaresizce baktı mı? Ya da yüzüne bakmadan geçip gitti mi yanıbaşından? Sen beni her yok saydığında Her kanadımı kırdığında acılarımla yüzleştim binlerce kez.. Koptu tutunduğum her dal teker teker.. Bu çaresizlik içinde daha kaç mum üflerim inan hiç bilmiyorum.. eZzZzg! Günahsız Tanrıça Savrulan küllerimden arta kalan Turuncu vakitlerine ağaran bakışlarımla Rotasını çizdiğim mayın tarlası gözlerinde Patlayan gözlerimin günahsız tanrıçasına... Bu Şiirim sanadır Çünkü bütün Şiirlerim sanaydı Çünkü sana tapıyordum ben Lanetli gecelerin kaçak yoldaşı oldum Hasretinin acısı dün gibi Ta şuramda,içerimde Gözlerine bile bakmaya kıyamadığım Ellerine dokunurken ellerimi bile kıskandığım Teninin kokusuna can verişim Hepsi şimdi sadece bir hayal Çünkü sen yoksun Hiç olmayacaksın biliyorum Herşeye rağmen umudumu yükledim gamsız bulutlara Eyvah,payıma yalnızlık düştü yine Gözyaşlarım doğum günüme hediyem Gidişin çaresizliğimin diğer adı şiyar Yarışma Dördüncüsü Lobo Nefretin çaresizliği Bugün durdum şöyle bir arkama baktım Düşündüm, Baktım geriye Hal bu ki geçmişi eşelemeyi hiç sevmezdim Geçmiş geçer giderdi benim için hep Bakmazdım arkama Hayatta da hiç bakmadım Ama her şeyin bir ilki varmış Öğrendim, Daha neler öğrendim bilemezin Aşkın namertliğini Sevginin acizliğini Sağ ol! Var ol! Öğrendim sayende Çok uğraştım seninle Neler verirdim uğruna Ama boşuna Nafileymiş, Anladım ki yalanmış Hem de her şeyin Biraz bilirsin yalana ne yaptığımı Sahibini kaldırır paçavra gibi atarım Sende herkessin artık Hiç kimseden farkın yok Olmazmış da Ait olduğun yere seni çoktan attım Adını köpeklere sattım Ama senden bir şey kaldı içimde Onu atamadım Atamıyorum da Kimileri sevgiden diyor Ama benimkisi nefretten İyi biliyorum Sana karşı çaresizliğimi gizleyemiyorum Gel desen gelirim diye korkuyorum Ama huyum pis Her gel diyene gitmiyorum Sana da gelmeyeceğim Bin kere çağır İstersen sevgi diye anır Gelmeyeceğim Çaresizsin gelirsin diyorsun Ama ben onu da eğitirim Seni ve çaresizliğini İçimde eritirim… Yarışma Beşincisi Körebe Biz Gibi kalabalık bir yerdesin... 'ben' gibi kimsesizsin el-avuç açan 'sen' gibi çaresiz bir çocuğun bakışları bizinkisi en öteye geçmeye çalışan bir derviş misali kendi gölgesinden korkup, başkalarının gölgesine sığınan ecel teri... bunca laf edecekken! karınca yuvası aklında çıkmaz sokaklara... 'biz' gibi... Yarışma Altıncısı Burak07 Gönül Aşk ile acı çekip hasretle yanar idik Candan geçip cânı cânâna ilhak eyledik. Gönül perişan feryâd-ı figan eyler idi Hariçte arar iken Hakk’ı gönülde bulduk. Dil söyler dildâr ile gül gönlü gülzâr eyler Can cânânı özler dil olmazsa dildâr neyler? El pençe divân durur mâşuka can verir erler Mürşid-i Kâmil olan Hakk’ı hakk el yakîn eyler… Yarışma Yedincisi derya12 Çaresiz Aşk Çaresizdi sevdim Sevgim, çaresizliğim omuzlarımda Çaresizdi güvendim Çaresizlik işlemiş damarlarımda Olmadı, hiçbir an yetmedi seni unutmaya Hiçbir zaman yetmedi, sensizliğe alışmaya Çaresizlik işlemiş en derin en gizli hallerime Yetmedi senle olmak, yetmedi sensiz yaşamak... Yarışma Sekizincisi uzunbeyaz Sızlık karşımda durmayan artık beni umursamadan bakan karşılığı istenmeyen bir sevdanın vaz geçilmez uguru sen yoksun ya artık asma kilidimi vurdum hayata bakıyorum artık sensiz duygusuz bir duyguyu anlamaya sensiz bir ugraşıyı yaşamaya joker değilim nüansım kalmamış firardayım uzaklarda ne yapacağını bilmeyen avare gibi ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (14 Kişi) | A.BuğrA (16-12-07), ALoNe CoVBoY (20-12-07), Artemis (25-12-07), aydan (24-12-07), eZzZzg! (16-12-07), günışığı (26-12-07), karahindiba (18-12-07), kral44_furkan (16-12-07), küçükP€ri (17-12-07), Maçakızı (17-12-07), MaruzeLLa (16-12-07), Opeth (16-12-07), solεil (17-12-07), ŞiYaR (16-12-07) |
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.647
Forum Gücü: 122 Forum Puanı:47969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ve Gece Sancılandı .. Katilan herkesin yüregine saglik.. |
|
| | #3 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ve Gece Sancılandı... herkese başarılar.. . . sustum.. |
|
| | #4 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 31
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:860 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sızlık
herkesin eline sağlık arkaadaşlar
|
|
| | #5 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 2.508
Forum Gücü: 66 Forum Puanı:24347 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herkese başarılar... günahsız tanrıça [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] |
|
| | #6 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 5.705
Forum Gücü: 185 Forum Puanı:75789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Katılan herkese başarılar yüreğinize sağlık Oysa düşlemek ne güzeldi çocukken. Nerden bilirdim yaşamın Böyle parçalanarak süreceğini Ve ömrümün,kendimi toplamakla geçeceğini... Bir yap-bozum sanki, Tek parçamı bile bulamadan, Yeniden dağılıveriyorum. |
|
| | #7 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 1
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() | edit secret : şiirler siz dalga geçin diye yazılmıyor ! |
|
| | #8 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.997
Forum Gücü: 176 Forum Puanı:61755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
katilan herkese basarilar Yorgun... |
|
| | #9 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35897 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ve Gece Sancılandı .. yüreklerinize sağlık... |
|
| | #10 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ve gece sancılandı.. herkese başarılar... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #11 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm çaresizlik buymuş.. Katilan herkesin yuregine saglik ve hepsine basarilar (: ![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #12 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.485
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm katılımcılara başarılar... Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| | #13 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.958
Forum Gücü: 187 Forum Puanı:83050 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Geçmişi vardır insanın asla silemeyeceği utandığı çekindiği kendini ezik hissettiği biraz zaman geçmeden geçmeyecek tutunamamak hiç bişeye ve savunamamak kendini işte budur çaresizlik ! herkese basarilar..(: Peri Padişahının Kızı.. Hani kahramanlar gibi sevecekken seni Masal bitti..! |
|
| | #14 |
Teşekkür etti: 852
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Herkese başarılar.. Yok imza falan!!! |
|
| | #15 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.121
Forum Gücü: 210 Forum Puanı:90041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tüm çaresizlik buymuş Geçmişi vardır insanın asla silemeyeceği utandığı çekindiği kendini ezik hissettiği biraz zaman geçmeden geçmeyecek tutunamamak hiç bişeye ve savunamamak kendini işte budur çaresizlik ! işte beni anlatan mısralarım yuregine saglık arkadas... ve bu uslub bana cok tanıdık geliyor ... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM Konu DR_GoKiSsS tarafından (16-12-07 Saat 20:48 ) de değiştirilmiştir.. Sebep: ... |
|
| | #16 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.336
Forum Gücü: 435 Forum Puanı:181798 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm katılımcılara teşekkürler(: 2-3 tanesini çok beğendim ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #17 |
Teşekkür etti: 3.853
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:37615 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ve gece sancılandı... yaş 18 bu iki şiir arasında gidip geldim ![]() herkese başarılar....zor bi seçim biliyorum artık çok zor çok. kuracak yeni bir hikayem yok. yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle... ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | eZzZzg! (17-12-07) |
| | #18 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 85
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:5981 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hepsi birbirine benziyor. Gönül isimli şiire oyumu kullandım. Başarılar diliyorum.
|
|
| | #19 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 58
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:618 ![]() ![]() |