| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]() | Günün birinde bir kasabada bir ana oğul yaşıyorlarmıs.Kadının oğlundan başka kimsesi yokmuş. Aradan 2 ,3 yıl geçmiş ani bir ölüm yaşanmış.Kadının oglu ölmüş.Kadıncagız çok üzgün ve ayrı zamanda öfkeli. Tekrar oğlunun geri dönmesi için Tanrıya yalvarıyor biryandanda isyan ediyor. Derken günün birinde bu acıyla kıvranırken bir papaza rastlıyor. Papaza diyorki sen Tanrının iyi kullarındansın neolur oglumu geri getir deyip yalvarıyor. Papaz tamam oğlunu geri getiricem, ama bir şartım var. Bütün kasabayı dolaşıp evine hiç ölüm girmemiş bir ev bulucaksın. Bulursan oglunu tekrar sana geri getiricegim der. Kadın yola koyulur.Ayakları artık su toplamıştır. Çünkü ölümü yaşamamış bir ev yoktur. Ya anneannesi ya dedesi her evin bir ölümü olmuştur. kadın çaresiz papaza gelir. Papaz efendi der, her ev bir ölüm yaşamış ölümün girmedigi bir ev yok.anladımki oğlum yaşasaydı günün birinde tekrar ölecekti.Biliyorum oğlum geri gelmicek ama şu ızdırabı dindirecek bir kuvvet ver der ve ayrılır. EVET HİKAYE BÖYLE SİZLER ÖLÜMDEN KORKUYORMUSUNUZ? (Oycan87 bu kişinin koruması ve sevgi şemsiyesi altındadır..) ---sen çekik gözlerimde büyüttüğüm çerkez düşümsün--- Yeşil Gözlüm Oya gibi, Nakış Nakış seni yüreğime işledim ışığım ![]() . |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (08-09-08), alaskalı_eren (06-09-08), maviduss (04-09-08), poor_youth (06-09-08), ZeYTin__ (04-09-08), _canözüm_ (03-09-08) |
| | #2 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.221
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Niye korkayımki bu dünyadan çok daha iyi bir yere gideceğiz Allahın emri Ayrılık olmasa çokta koymaz. Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.542
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25386 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ölümden korkarım: Sonrası için hazırlığım yoksa... Ölüm, Müslüman için korku sebebi olmamalıdır aslında, çünkü Allah derki; "Kalbinde zerre kadarimanı olanlar, cennete girecektir." Ama buna dayanıpta "nasıl olsa müslümanız, cennete gireceğiz" diyipte emirleri ve farzları uygulamazsak, bununda cezası ağırdır. Mevlana ölümünü vuslat gecesi olarak adlandırır, çünkü yegane sevgili Allahtır ve her Müslüman ona kavuşmayı ister. Dünya hayatının kısa ve geçici olduğunu bilen her kul, ahiret hazırlığını yapar, Allaha ve habibine kavuşmayı bekler. Kalbinde ölçüsüz dünya sevgisi çok olan, ölümden korkar. Efendimiz Hadis-i Şerif'inde buyururki; hiç ölmeyecekmiş gibi dünya işiyle uğraşın, her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlanın. Her iki işide ölçüsü kabilinde yürütebilen, elbet hakettiğini bulacaktır... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (13 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (08-09-08), βe†erβöcek (06-10-08), ♥karDanaDAmM♥ (03-09-08), ASAKİRİ (03-09-08), maniac (05-10-08), n!da (10-09-08), RAMSES113 (04-09-08), sfanky (05-09-08), vivace (03-09-08), Yσкє∂!¢! (03-09-08), YaGMuR_CiNi (03-09-08), _buse_ (08-09-08), _ŞizofreN_ (03-09-08) |
| | #4 |
| Grup Lideri Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.087
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8630 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yazi güzelmis tskler asakiri bizimle paylastigin icin.. kendi ölümünüzden korkuyormusunuz sa soru HAYIR..hemde hic.. ama tugrul beyin söyle digi gibi ahirete bi hazirligim yoksa endiselenirim sadece.. konudaki ölüm se bi annenin cocugunun ölümü bu cok aci olsa gerek ben bundan korkuyorum mesela telefon her caldiginda sanki aileme bisey olmus gibi cok actigimi bilirim...bir gün ailemden birinin ölüm haberini alicak olmak beni cok korkutuyo..düsünmesi bile mahvediyo..ama Allahin taktiri isyana yer yok.. ![]() ---جديد نانسي عجرم بتفكر في ايه--- FiGÜRANLAR... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ASAKİRİ (03-09-08) |
| | #5 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 818
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:10709 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eğer öbür taraf için hazırlığım tam deilse bunun için korkarım. ama rabbime kavuşacağım neden korkayım ''eğer 8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok güzel=)'' keşke hep 8 yaşında kalsak.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ASAKİRİ (03-09-08) |
| | #6 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.425
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18170 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ülümden korkarım dünyada ahiret için Allah'ın emirlerini eksik yerine getirdiğim için ölümden korkarım Allah'ın emirlerini yerine getirmek için vesile olsun die.. Basıma gelen bi olayı paylaşmak isterim sizinle.. Bir gün halamın oğlumun 7-8 yaslarında bir cocuğa anayolda carparak ölümüne neden odugu haberini aldım hemen hastaneye gittim yanımda yine takın akrabalarımla beraber.. giderken cocuğun ailesinin de hastanede oldugunu biliyor onlara nasıl yaklaşacağımızı nasıl teselli edeceğimizi düşünüp duruyordum.. Aynı seyin benim başıma gelmiş oldugunu düşündüğümde cocuğun ailesiyle konusmanın ne kadar zor olacagı aklıma geliyor aslında bir cıkış yolu da bulamıyor endişelerimde gittikce cogalıyordu.. Hastaneye gittik cocuk yogun bakımda idi cocugun bulundugu kata cıktıgımızda annesi ve babası orada idi Tabi ateş düştüğü yeri yakar düşüncesi bizde cok üzgündük gercekten yogunbakımdaki henuz cocuk yasta biriydi.. Ne yalan söylüyeyim karsımda aglamaklı isyankar bi okadarda tepkili bir anne baba bekliyordum.. Ama o da ne ne annesinde ne de babasında tek bir damla göz yası yoktu.. Neyse babasının yanına üzgün bir sekilde yaklaştık gecmiş olsun dileklerimizi sunduk bizim coktan gözlerimiz yaslanmış acıyı fazlasıyla yasamaya baslamıştıkki.. Cocugun babası siz ne yapıyorsunuz neden boyle aglıyorsunuz üzülüyorsunuz.. O benim oglum canım Onu bana yüce Yaradanım verdi ve yine alacaksa o alacak ölüm hak Allahımın emri.. Sakın burda ağlayıp isyankar olmayın.. Hem daha ülmüşde değil Allahtan ümit kesilmez yiyecek ekmegi varsa Allah onu bize bagışlar yok eger yiyecek ekmeği yoksa o zaman Yaradan onu bizden verdiği gibi alır.. Belki içinizden bazıları bu olayda bu anne ve babaya kaderci diyeceksiniz bence Kaderci değil Tam manasıyla YAradana baglı emirlerini sorgusuz sualsiz kabullenmiş örnek bir anne babaydı benim için .. Bu olaydan sonra fikirlerim cok değişmiş olmasına regmen kendimi hala onlar gibi düşünecek olgunlukta hissetmiyorum ve o aileye gıbta etmeye devam ediyorum Allah Onalara bir daha boyle bir acı vermesin die de dua ediyorum .. Ölümü unutmamak lazım ölümden korkuldugu için değilde ölümden sonraki hayatımız için .. Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #7 |
| Profesör Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.507
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:7685 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne ölümden korkmak ayıp nede düşünmek ölümü
algının kapılarında ansızın bir infilak... C'est la vie... Obama ya sevinen liboşlar gerceklerle yuzleşince "Baracklara geldik" diicekler mi? |
|
| | #8 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.958
Forum Gücü: 186 Forum Puanı:82844 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sevdigim insanlarin ölümünden korktugum kadar kendi ölümümden korkmuyorum..(: Peri Padişahının Kızı.. Hani kahramanlar gibi sevecekken seni Masal bitti..! |
|
| | #9 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.382
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:19920 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | O benim oglum canım Onu bana yüce Yaradanım verdi ve yine alacaksa o alacak ölüm hak Allahımın emri.. Sakın burda ağlayıp isyankar olmayın.. Hem daha ülmüşde değil Allahtan ümit kesilmez yiyecek ekmegi varsa Allah onu bize bagışlar yok eger yiyecek ekmeği yoksa o zaman Yaradan onu bizden verdiği gibi alır.. Belki içinizden bazıları bu olayda bu anne ve babaya kaderci diyeceksiniz bence Kaderci değil Tam manasıyla YAradana baglı emirlerini sorgusuz sualsiz kabullenmiş örnek bir anne babaydı benim için .. süpersin tuna abi (Oycan87 bu kişinin koruması ve sevgi şemsiyesi altındadır..) ---sen çekik gözlerimde büyüttüğüm çerkez düşümsün--- Yeşil Gözlüm Oya gibi, Nakış Nakış seni yüreğime işledim ışığım ![]() . |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:19920 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yorumlarnız için sağolun ee arkadaşlar her nefis ölümü tadacaktır ve herkes birşeyler düşünmüştür ölüm hakkındA hani yorumlar ![]() (Oycan87 bu kişinin koruması ve sevgi şemsiyesi altındadır..) ---sen çekik gözlerimde büyüttüğüm çerkez düşümsün--- Yeşil Gözlüm Oya gibi, Nakış Nakış seni yüreğime işledim ışığım ![]() . |
|
| | #12 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 5.099
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:28471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
insanın başına gelmeyınce bılmez o acıyo duyguyu ama ılla gunun bırınde hepımızın başına gelıck benımde başıma gelmeden önce bılmıordum nasıl bişey olduğunu ama öğrendım ölumden korkmuorum fakat gıdeceğim yer için hazır deılsem ...
konuşmadan gözlerinle,beni sevdiğini söylesen... yüreğime gözlerini ölene dek mühürlesem... ![]() |
|
| | #13 |
Teşekkür etti: 1.223
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
keske korkmayacak kadar ustumuze dusen gorevlerımızı yerıne getırebılsek Rabbım hepımıze olum anında mutlu olanlardan eylesın "Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| | #14 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 832
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:13163 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ımanlı bı sakılda yanına gıtmeyı nasıp etsın Allah. Allah'ıma kavusmaktan nıye korkayım kı.... Büyük Dana Buluşması 64__ayna__64 ve charisma_06[/center] |
|
| | #15 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.796
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24194 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | korkunun ecele faydası yok ![]() Rabbim ölümünde hayırlısını versin..eninde sonunda gideceğimiz yer orası günahkarda olsak orda bizi bekleyen merhametlilerin en merhametlisi var ![]() “Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?” Bütün Bunlar Düş...! Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...! ѕiиєм ѕiиαи |
|
| | #16 | |
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:19920 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
çok kaliteli bir yorum olmuş (Oycan87 bu kişinin koruması ve sevgi şemsiyesi altındadır..) ---sen çekik gözlerimde büyüttüğüm çerkez düşümsün--- Yeşil Gözlüm Oya gibi, Nakış Nakış seni yüreğime işledim ışığım ![]() . | |
|
| | #17 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ölüm eğer ki bir yok oluşsa bunun arkasında duran etmen ne ? Herşeyin bir başlangıcı var, ama bu nasıl bir sonla bağdaşabilir ? Yok olmak, bir daha olmamak; akıl veya mantığa sığacak cinsten değil... Diğer pencereden bakarsak; insan hiç vuslattan korkar mı ? Kavuşmak, tam manasi ile dogruya yönelmek ve gerçege ulaşmak fani değil baki olmak... Korku ecel için sadece nefsani arzulara perde açan bir istektir Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| | #18 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.342
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Filozofumuz der ki; ''Ölüm korkusundan utanç duymanıza gerek yoktur, lakin o korkunun sizi yönetmesi utanç vericidir'' Ölümden elbette korkarız, bu doğanın kuralıdır, her canlının soyunu ve yaşamını devam ettirmek istemesi buna işarettir bunda inkar edilecek bir yan göremiyorum ben; ancak gücümüz ölümü engellemeye yetmediğine ve yetmeyeceğine göre, tasalanıp hayıflanmak da yersizdir.Ölüm konusuna septik bakmayı yeğlediğimden ikinci sorunun cevabını bilemeyeceğimi söyleyebilirim ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) Konu Warmonger tarafından (04-09-08 Saat 20:25 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | poor_youth (06-09-08) |
| | #19 |
Teşekkür etti: 1.454
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:11001 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ölüm deyince insan ürküyor=) Ama sonrasını düşününce az da olsa rahatlıyorum. Allah cumlemizi cennetine layık birer kul eylesin=) \,\,/,/, \\ - - // (--O-O--) ----------oOOo-(_)-oOOo---------- Kendilerini bitmez cümle sananlara ufacık bir nokta. |
|
| | #20 |
| Dekan Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 4.123
Forum Gücü: 57 Forum Puanı:17981 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ölümden şükürler olsunki zerre kadar korkmuyorum çünkü ben canımdan bi parçayı bundan 8.5 yıl önce kaybetttiğimde küçücüktüm olum üzülme dedi babam bekle bizde bi gün onun yanına huzur merhamet güsellikler diyarına gidicez dedi önce anlayamamıştım ama hayatın ne kadar boş ne kadar fuzuli oldugunu görünce we kısacık bir sınawdan ibaret oldugunu anlayınca yawaş yawaş buna alıştım we dedim ki ''Allahım beni bir an ewwel yanına sana layık olarak al ''dedim we çok şükür de korkum yok korkusu olanın günahı çoktur azapdan korkuyordur ama bilmioki orda bizi merhametliler merhametlisi Yaradanımız bizleri şefkatle beklio we korkunun bi dier sebebiyse şudur; dünya malına we hayatına tamah işte bu sebep yüzünden ölüpde bunlardan mahrum kalmak istemez ama bilmezki burda yaşadıgını zannettiği güsellikler Cennettekilerin zerresi bile diil "bir merdiwen dayadım göğe bulutlara tırmandım yıldızlar koydum cebime tek tabancayımmmm" |
|