DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 03-09-08, 01:11 Çevrimdışı   #1
Doçent
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.154
Teşekkür etti: 1.382
RepForum Gücü: 50
Forum Puanı:19920
ASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Soru Ölümden korkuyormusunuz? ölüm vuslat mıdır yoksa yok oluşmu?

Günün birinde bir kasabada bir ana oğul yaşıyorlarmıs.Kadının oğlundan başka kimsesi yokmuş. Aradan 2 ,3 yıl geçmiş ani bir ölüm yaşanmış.Kadının oglu ölmüş.Kadıncagız çok üzgün ve ayrı zamanda öfkeli. Tekrar oğlunun geri dönmesi için Tanrıya yalvarıyor biryandanda isyan ediyor. Derken günün birinde bu acıyla kıvranırken bir papaza rastlıyor. Papaza diyorki sen Tanrının iyi kullarındansın neolur oglumu geri getir deyip yalvarıyor. Papaz tamam oğlunu geri getiricem, ama bir şartım var. Bütün kasabayı dolaşıp evine hiç ölüm girmemiş bir ev bulucaksın. Bulursan oglunu tekrar sana geri getiricegim der. Kadın yola koyulur.Ayakları artık su toplamıştır. Çünkü ölümü yaşamamış bir ev yoktur. Ya anneannesi ya dedesi her evin bir ölümü olmuştur. kadın çaresiz papaza gelir. Papaz efendi der, her ev bir ölüm yaşamış ölümün girmedigi bir ev yok.anladımki oğlum yaşasaydı günün birinde tekrar ölecekti.Biliyorum oğlum geri gelmicek ama şu ızdırabı dindirecek bir kuvvet ver der ve ayrılır.
EVET HİKAYE BÖYLE
SİZLER ÖLÜMDEN KORKUYORMUSUNUZ?

(Oycan87 bu kişinin koruması ve sevgi şemsiyesi altındadır..)

---sen çekik gözlerimde büyüttüğüm çerkez düşümsün---
Yeşil Gözlüm
Oya gibi, Nakış Nakış seni yüreğime işledim ışığım

.
Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (08-09-08), alaskalı_eren (06-09-08), maviduss (04-09-08), poor_youth (06-09-08), ZeYTin__ (04-09-08), _canözüm_ (03-09-08)
Eski 03-09-08, 01:26 Çevrimiçi   #2
Doçent
Kemalistler

_osiris_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.909
Teşekkür etti: 1.221
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:8904
_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda_osiris_ buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
Niye korkayımki bu dünyadan çok daha iyi bir yere gideceğiz Allahın emri Ayrılık olmasa çokta koymaz.

Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
ASAKİRİ (03-09-08), _canözüm_ (03-09-08)
Eski 03-09-08, 01:55 Çevrimdışı   #3
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.091
Teşekkür etti: 2.542
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:25386
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ölümden korkarım: Sonrası için hazırlığım yoksa...
Ölüm, Müslüman için korku sebebi olmamalıdır aslında, çünkü Allah derki; "Kalbinde zerre kadarimanı olanlar, cennete girecektir." Ama buna dayanıpta "nasıl olsa müslümanız, cennete gireceğiz" diyipte emirleri ve farzları uygulamazsak, bununda cezası ağırdır. Mevlana ölümünü vuslat gecesi olarak adlandırır, çünkü yegane sevgili Allahtır ve her Müslüman ona kavuşmayı ister. Dünya hayatının kısa ve geçici olduğunu bilen her kul, ahiret hazırlığını yapar, Allaha ve habibine kavuşmayı bekler. Kalbinde ölçüsüz dünya sevgisi çok olan, ölümden korkar. Efendimiz Hadis-i Şerif'inde buyururki; hiç ölmeyecekmiş gibi dünya işiyle uğraşın, her an ölecekmiş gibi ahirete hazırlanın. Her iki işide ölçüsü kabilinde yürütebilen, elbet hakettiğini bulacaktır...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Münkür münafığın soyu,
Yaktı harap etti köyü,
Ölüsüne bir tas suyu,
Dökeninde avradını...
Mesaja teşekkür eden: (13 Kişi)
ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (08-09-08), βe†erβöcek (06-10-08), ♥karDanaDAmM♥ (03-09-08), ASAKİRİ (03-09-08), maniac (05-10-08), n!da (10-09-08), RAMSES113 (04-09-08), sfanky (05-09-08), vivace (03-09-08), Yσкє∂!¢! (03-09-08), YaGMuR_CiNi (03-09-08), _buse_ (08-09-08), _ŞizofreN_ (03-09-08)
Eski 03-09-08, 12:32 Çevrimdışı   #4
Grup Lideri
Figüranlar

samira_prensess - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.724
Teşekkür etti: 1.087
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:8630
samira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumdasamira_prensess buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
Ruhsal Durumum:
yazi güzelmis tskler asakiri bizimle paylastigin icin..
kendi ölümünüzden korkuyormusunuz sa soru HAYIR..hemde hic..
ama tugrul beyin söyle digi gibi ahirete bi hazirligim yoksa endiselenirim sadece..
konudaki ölüm se bi annenin cocugunun ölümü bu cok aci olsa gerek
ben bundan korkuyorum mesela telefon her caldiginda sanki aileme bisey olmus gibi cok actigimi bilirim...bir gün ailemden birinin ölüm haberini alicak olmak beni cok korkutuyo..düsünmesi bile mahvediyo..ama Allahin taktiri isyana yer yok..

---جديد نانسي عجرم بتفكر في ايه---

FiGÜRANLAR...
Mesaja teşekkür eden:
ASAKİRİ (03-09-08)
Eski 03-09-08, 13:03 Çevrimdışı   #5
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

_ŞizofreN_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.626
Teşekkür etti: 818
RepForum Gücü: 28
Forum Puanı:10709
_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış_ŞizofreN_ Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
eğer öbür taraf için hazırlığım tam deilse bunun için korkarım.
ama rabbime kavuşacağım neden korkayım

''eğer 8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok güzel=)''

keşke hep 8 yaşında kalsak..
Mesaja teşekkür eden:
ASAKİRİ (03-09-08)
Eski 03-09-08, 18:26 Çevrimdışı   #6
Profesör
Figüranlar

bEyAzLi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.661
Teşekkür etti: 1.425
Forum Puanı:18170
bEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazbEyAzLi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ülümden korkarım dünyada ahiret için Allah'ın emirlerini eksik yerine getirdiğim için ölümden korkarım Allah'ın emirlerini yerine getirmek için vesile olsun die..

Basıma gelen bi olayı paylaşmak isterim sizinle..

Bir gün halamın oğlumun 7-8 yaslarında bir cocuğa anayolda carparak ölümüne neden odugu haberini aldım hemen hastaneye gittim yanımda yine takın akrabalarımla beraber..

giderken cocuğun ailesinin de hastanede oldugunu biliyor onlara nasıl yaklaşacağımızı nasıl teselli edeceğimizi düşünüp duruyordum..

Aynı seyin benim başıma gelmiş oldugunu düşündüğümde cocuğun ailesiyle konusmanın ne kadar zor olacagı aklıma geliyor aslında bir cıkış yolu da bulamıyor endişelerimde gittikce cogalıyordu..

Hastaneye gittik cocuk yogun bakımda idi cocugun bulundugu kata cıktıgımızda annesi ve babası orada idi Tabi ateş düştüğü yeri yakar düşüncesi bizde cok üzgündük gercekten yogunbakımdaki henuz cocuk yasta biriydi..

Ne yalan söylüyeyim karsımda aglamaklı isyankar bi okadarda tepkili bir anne baba bekliyordum..

Ama o da ne ne annesinde ne de babasında tek bir damla göz yası yoktu..

Neyse babasının yanına üzgün bir sekilde yaklaştık gecmiş olsun dileklerimizi sunduk bizim coktan gözlerimiz yaslanmış acıyı fazlasıyla yasamaya baslamıştıkki..

Cocugun babası siz ne yapıyorsunuz neden boyle aglıyorsunuz üzülüyorsunuz..
O benim oglum canım Onu bana yüce Yaradanım verdi ve yine alacaksa o alacak ölüm hak Allahımın emri.. Sakın burda ağlayıp isyankar olmayın..

Hem daha ülmüşde değil Allahtan ümit kesilmez yiyecek ekmegi varsa Allah onu bize bagışlar yok eger yiyecek ekmeği yoksa o zaman Yaradan onu bizden verdiği gibi alır..

Belki içinizden bazıları bu olayda bu anne ve babaya kaderci diyeceksiniz bence Kaderci değil Tam manasıyla YAradana baglı emirlerini sorgusuz sualsiz kabullenmiş örnek bir anne babaydı benim için ..

Bu olaydan sonra fikirlerim cok değişmiş olmasına regmen kendimi hala onlar gibi düşünecek olgunlukta hissetmiyorum ve o aileye gıbta etmeye devam ediyorum Allah Onalara bir daha boyle bir acı vermesin die de dua ediyorum ..

Ölümü unutmamak lazım ölümden korkuldugu için değilde ölümden sonraki hayatımız için ..

Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur.

Yalnız ben
Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde
Figüran olmuşum geceye...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
agulasor (04-09-08), ASAKİRİ (03-09-08), maniac (05-10-08)
Eski 03-09-08, 18:29 Çevrimdışı   #7
Profesör
Genç Kuvvet

♥karDanaDAmM♥ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.866
Teşekkür etti: 1.507
RepForum Gücü: 32
Forum Puanı:7685
♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış♥karDanaDAmM♥ yememiş içmemiş konu açmış
Ruhsal Durumum:
ne ölümden korkmak ayıp nede düşünmek ölümü

algının kapılarında ansızın bir infilak...

C'est la vie...

Obama ya sevinen liboşlar gerceklerle yuzleşince "Baracklara geldik" diicekler mi?
Eski 03-09-08, 19:04 Çevrimiçi   #8
Dekan
Düşünürler grubu

aydan - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.043
Teşekkür etti: 2.958
RepForum Gücü: 186
Forum Puanı:82844
aydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaydan tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Sevdigim insanlarin ölümünden korktugum kadar kendi ölümümden korkmuyorum..(:

Peri Padişahının Kızı
..

Hani kahramanlar gibi sevecekken seni
Masal bitti..!

Eski 03-09-08, 20:51 Çevrimdışı   #9
Doçent
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
ASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazASAKİRİ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
O benim oglum canım Onu bana yüce Yaradanım verdi ve yine alacaksa o alacak ölüm hak Allahımın emri.. Sakın burda ağlayıp isyankar olmayın..

Hem daha ülmüşde değil Allahtan ümit kesilmez yiyecek ekmegi varsa Allah onu bize bagışlar yok eger yiyecek ekmeği yoksa o zaman Yaradan onu bizden verdiği gibi alır..

Belki içinizden bazıları bu olayda bu anne ve babaya kaderci diyeceksiniz bence Kaderci değil Tam manasıyla YAradana baglı emirlerini sorgusuz sualsiz kabullenmiş örnek bir anne babaydı benim için ..

süpersin tuna abi

Yeşil Gözlüm

.
Eski 03-09-08, 22:26 Çevrimdışı   #10
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 220
Teşekkür etti: 102
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:392
EL-NUR ara sıra gören oluyorEL-NUR ara sıra gören oluyorEL-NUR ara sıra gören oluyorEL-NUR ara sıra gören oluyor
Hazırlanınız; başka, dâimî bir memlekete gideceksiniz. Öyle bir memleket ki, bu memleket ona nisbeten bir zindan hükmündedir. ...
Mesaja teşekkür eden:
ASAKİRİ (03-09-08)
Eski 03-09-08, 23:51 Çevrimdışı   #11
Doçent
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
yorumlarnız için sağolun

ee arkadaşlar her nefis ölümü tadacaktır

ve herkes birşeyler düşünmüştür ölüm hakkındA hani yorumlar

Yeşil Gözlüm

.
Eski 03-09-08, 23:56 Çevrimdışı   #12
Doçent
Genç Kuvvet

_canözüm_ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.314
Teşekkür etti: 5.099
RepForum Gücü: 69
Forum Puanı:28471
_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz_canözüm_ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
insanın başına gelmeyınce bılmez o acıyo duyguyu ama ılla gunun bırınde hepımızın başına gelıck benımde başıma gelmeden önce bılmıordum nasıl bişey olduğunu ama öğrendım ölumden korkmuorum fakat gıdeceğim yer için hazır deılsem ...

konuşmadan gözlerinle,beni sevdiğini söylesen...
yüreğime gözlerini ölene dek mühürlesem...

Eski 04-09-08, 00:07 Çevrimdışı   #13
Doçent
Huzur Pınarı

agulasor - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.579
Teşekkür etti: 1.223
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10055
agulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmış
keske korkmayacak kadar ustumuze dusen gorevlerımızı yerıne getırebılsek
Rabbım hepımıze olum anında mutlu olanlardan eylesın

"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler."

guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN
Eski 04-09-08, 00:33 Çevrimdışı   #14
Dekan
Düşünürler grubu

64__ayna__64 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.315
Teşekkür etti: 832
RepForum Gücü: 49
Forum Puanı:13163
64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış64__ayna__64 Rep olayını aşmış
ımanlı bı sakılda yanına gıtmeyı nasıp etsın Allah.
Allah'ıma kavusmaktan nıye korkayım kı....

birgün bu insanı boynu eğik görürseniz,bilinki yere düşen birini kaldırmak için eğilmiştir!

Büyük Dana Buluşması 64__ayna__64 ve charisma_06[/center]
Eski 04-09-08, 00:55 Çevrimdışı   #15
Profesör
Düşünürler grubu

maviduss - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.690
Teşekkür etti: 1.796
RepForum Gücü: 64
Forum Puanı:24194
maviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazmaviduss tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
korkunun ecele faydası yok
Rabbim ölümünde hayırlısını versin..eninde sonunda gideceğimiz yer orası günahkarda olsak orda bizi bekleyen merhametlilerin en merhametlisi var

“Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber,

Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?”

Bütün Bunlar Düş...!
Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...!

ѕiиємѕiиαи
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
ASAKİRİ (04-09-08), _canözüm_ (04-09-08)
Eski 04-09-08, 00:57 Çevrimdışı   #16
Doçent
Huzur Pınarı

ASAKİRİ - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
maviduss´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
korkunun ecele faydası yok
Rabbim ölümünde hayırlısını versin..eninde sonunda gideceğimiz yer orası günahkarda olsak orda bizi bekleyen merhametlilerin en merhametlisi var

“Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber,

Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?”
çok begendim
çok kaliteli bir yorum olmuş

Yeşil Gözlüm

.
Eski 04-09-08, 15:33 Çevrimdışı   #17
Dekan
Genç Kuvvet

RAMSES113 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.212
Teşekkür etti: 3.833
RepForum Gücü: 63
Forum Puanı:20041
RAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazRAMSES113 tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ölüm eğer ki bir yok oluşsa bunun arkasında duran etmen ne ? Herşeyin bir başlangıcı var, ama bu nasıl bir sonla bağdaşabilir ? Yok olmak, bir daha olmamak; akıl veya mantığa sığacak cinsten değil...

Diğer pencereden bakarsak; insan hiç vuslattan korkar mı ? Kavuşmak, tam manasi ile dogruya yönelmek ve gerçege ulaşmak fani değil baki olmak...

Korku ecel için sadece nefsani arzulara perde açan bir istektir

Benim İki "Can"ım Var..

..::Halocan&Ahsoss::..
Eski 04-09-08, 20:20 Çevrimdışı   #18
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

Warmonger - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.490
Teşekkür etti: 1.342
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:9132
Warmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayran
Ruhsal Durumum:
Filozofumuz der ki;

''Ölüm korkusundan utanç duymanıza gerek yoktur, lakin o korkunun sizi yönetmesi utanç vericidir''

Ölümden elbette korkarız, bu doğanın kuralıdır, her canlının soyunu ve yaşamını devam ettirmek istemesi buna işarettir bunda inkar edilecek bir yan göremiyorum ben; ancak gücümüz ölümü engellemeye yetmediğine ve yetmeyeceğine göre, tasalanıp hayıflanmak da yersizdir.

Ölüm konusuna septik bakmayı yeğlediğimden ikinci sorunun cevabını bilemeyeceğimi söyleyebilirim

''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates)

Konu Warmonger tarafından (04-09-08 Saat 20:25 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
poor_youth (06-09-08)
Eski 06-09-08, 18:06 Çevrimdışı   #19
Doçent
Huzur Pınarı

poor_youth - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.260
Teşekkür etti: 1.454
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:11001
poor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Ölüm deyince insan ürküyor=) Ama sonrasını düşününce az da olsa rahatlıyorum.
Allah cumlemizi cennetine layık birer kul eylesin=)

\,\,/,/,
\\ - - //
(--O-O--)
----------oOOo-(_)-oOOo----------
Kendilerini bitmez cümle sananlara ufacık bir nokta.
Eski 06-09-08, 18:14 Çevrimdışı   #20
Dekan
Figüranlar

alaskalı_eren - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.926
Teşekkür etti: 4.123
RepForum Gücü: 57
Forum Puanı:17981
alaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazalaskalı_eren tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
ölümden şükürler olsunki zerre kadar korkmuyorum
çünkü ben canımdan bi parçayı bundan 8.5 yıl önce kaybetttiğimde küçücüktüm olum üzülme dedi babam bekle bizde bi gün onun yanına huzur merhamet güsellikler diyarına gidicez dedi
önce anlayamamıştım ama hayatın ne kadar boş ne kadar fuzuli oldugunu görünce we kısacık bir sınawdan ibaret oldugunu anlayınca yawaş yawaş buna alıştım we dedim ki ''Allahım beni bir an ewwel yanına sana layık olarak al ''dedim
we çok şükür de korkum yok korkusu olanın günahı çoktur azapdan korkuyordur
ama bilmioki orda bizi merhametliler merhametlisi Yaradanımız bizleri şefkatle beklio
we korkunun bi dier sebebiyse şudur;
dünya malına we hayatına tamah
işte bu sebep yüzünden ölüpde bunlardan mahrum kalmak istemez ama bilmezki burda yaşadıgını zannettiği güsellikler Cennettekilerin zerresi bile diil

"bir merdiwen dayadım göğe
bulutlara tırmandım
yıldızlar koydum cebime
tek tabancayımmmm"

Konu Seçenekleri