| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Sanatkârlar grubu ![]() | Origami ![]() "ori" (katlamak) ve "kami" (kağıt) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelmiş olup kağıt katlama sanatına verilen addır. Genellikle kare kağıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturarak yapılmakla birlikte, dikdörtgen kağıtlardan, hatta kağıt paralardan yapılan modeller de oldukça fazladır. Kesme işleminin de kullanıldığı türe Krigami denir.
|
|
| | #2 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | kağıt katlama sanatı diye biliyorum Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Tuğrul Bey (27-07-08) |
| | #4 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.542
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25386 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Doğru biliyorsun, bende bunun kitabı vardı, daha doğrusu amcamda, bi süre bende kalmıştı çok güzel örnekler vardı içinde ve orügami nasıl yapılır anlatıyordu... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #5 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 305
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:2372 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | origamide iyiyim ama ynede kursuna gtmek istiyorum mükemmel bişey kağt parçası ama kıyamıyorsun (annem hep atar çok da güsel kıyar!) bde origami yaparak hikayeler var bir yandan katlıyorsun başka bir şekil çıkıyor art arda birsürü anlamlı bağlantılı şekil çıkıyor ve sen bunun hikayesni anlatıyorsun mükemmel oluyor ![]() mikroorganizmalarcanımısıkarta ki o gelene kadar gökten yıldız toplayacağım... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |