Konu Seçenekleri
Eski 30-03-07, 09:37 Çevrimdışı   #1

Forumda uzman

σℓα!!! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.847
Teşekkür etti: 3.004
RepForum Gücü: 190
Forum Puanı:77626
σℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazσℓα!!! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Paris, Seni Seviyorum

Paris, Seni Seviyorum

20 yönetmenden, 18 farklı aşk hikayesi… Paris I Love You / Paris, Seni Seviyorum’da Vincenzo Natali, Joel-Ethan Coen kardeşler, Alfonso Cuaron, Oliver Schmitz, Tom Tykwer, Isabel Coixet, Christopher Doyle gibi, dünyanın çeşitli ülkelerinden farklı yönetmenler, konusu Paris’te geçen kısa aşk öyküleri anlatıyorlar…

Oyuncu kadrosunda Steve Buscemi, Juliette Binoche, Maggie Gyllenhaal, Emily Mortimer, Rufus Sewell, Natalie Portman, Gérard Depardieu gibi ünlü isimlerin olduğu film, ilk kez 2006 Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünde seyirci karşısına çıktı… Paris, Seni Seviyorum, ülkemizde 2006 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen Sonbahar Film Haftası filmekimi’nin programında da yer almıştı…

Kısa filmler…

Montmartre Bruno Podalydes
Oyn: Florence Muller (Genç Kadın), Bruno Podalydes (Şoför)

Montnartre’ın dar sokaklarında park yeri arayan bir adam kendi kendine sorununun ne olduğunu ve neden gerçek aşkı bulamadığını sorar. Esrarengiz bir kadın, birden arabasının yanında düşüp bayılır. Beklediği aşk belki de buydu?..

Quais de Seine / Seine Rıhtımları Gurinder Chadha
Oyn: Leila Bekhti (Zarka), Cyril Descours (François)
François ve iki arkadaşı Seine nehri kıyısında oturmuş gelip geçen kızlara laf atarlarken ayağı taşa takılan güzel bir Müslüman kız sendeleyip, düşer. François, arkadaşlarının alay etmesine rağmen kızın yardıma koşar.

Le Marais Gus Van Sant
Oyn: Marianne Faithfull (Marianne), Elias McConnell (Elie), Gaspard Ulliel (Gaspard)
Genç bir adam olan Gaspard basımcıya girer. Oradaki genç yardımcı Eli’den bir anda müthiş etkilenir. Gaspard’ın bu garip, yeni duygusu sanki Eli’nin kulağına sesli olarak gelir. Eli ancak onun gidişinden sonra çok özel ve ender bir şeye tanık olduğunun bilincine varır.

Tuileries Joel ve Ethan Coen
Oyn: Steve Buscemi (Turist), Julie Bataille (Julie), Axel Kiener (Axel)
Amerikalı bir turist, Tuileries metro istasyonunda şehir rehberini incelerken, gözü karşı tarafta tutkuyla öpüşen genç Fransız çifte takılır. Rehberdeki tavsiyelerden biri de ‘metroda asla biriyle göz temasına girme’dir…

Loin du 16e / 16. Bölgeden UzaktaWalter Salles ve Daniela Thomas
Oyn: Catalina Sandino (Ana)
Şafakta, genç göçmen bir anne bebeğini bir çocuk yuvasına bırakır ve şehre giden metroya biner, 16. Bölgeye gelir. Şimdi başka bir kadının çocuğuna dadılık yapacaktır.

Porte de Choisy / Choisy Kapısı Christopher Doyle
Oyn: Li Xin (Madam Li), Barbet Schroeder (Bay Henry)

Gezgin bir satıcıyla Çin kuaför salonunun güzel sahibesi arasında garip, sıra dışı bir rastlantı…

Bastille İsabel Coixet
Oyn: Miranda Richardson (Kırmızı yağmurluklu kadın), Sergio Castellitto (Koca), Leonor Watling (Metres)
Bir adam, tutkulu, genç metresiyle yaşamak için boşanmak istediğini söylemeye hazırlanırken, karısı gözyaşlarına boğulup, kanser olduğunu ve sadece birkaç aylık ömrü kaldığını açıklar. Adam her şeyi bırakıp karısıyla ilgilenmeye karar verir ve ona yeniden aşık olur.

Place des Victoires / Zafer Meydanı Nobohiro Suwa
Oyn: Juliette Binoche (Suzanns), Willem Dafoe (Kovboy), Hippolyte Girardot (Baba)

Bir kadının uykusu, ölmüş çocuğunun ağlamasıyla bölünür. Çocuğunun öldüğü meydana döner ve orada garip bir kovboyla karşılaşır. Kovboy ortadan kaybolmadan önce çocuğuyla biraz vakit geçirmesine izin verir.

Tour Eiffel / Eyfel Kulesi Sylvain Chomet
Oyn: Yolande Moreau (Mim oyuncusu kadın), Paul Putner (Mim oyuncusu)
Bir mim oyuncusu Eyfel Kulesi’nin altında saçmalıklar yapıp turistlerin canını sıkmaktadır. Sonunda yerel polis, onu huzuru bozmakla suçlayıp tutuklar. Polis merkezinde güzel bir kadın mim oyuncusuyla karşılaşır.

Parc Monceau / Monceau Parkı Alfonso Cuaron
Oyn: Nick Nolte (Vincent), Ludivine Sagnier (Claire)

Orta yaşlı Amerikalı bir adam güzel, inatçı, genç bir Fransız kadınla randevusuna geç kalmıştır. Bulvarda yürürlerken hararetli konuşmaları mahrem ve karmaşık bir ilişkiyi açığa vurur.

Quartier des Enfants Rouges / Kızıl Çocuklar Mahallesi Olivier Assayas
Oyn: Maggie Gyllenhaal (Liz), Lionel Dray (Ken)
Güzel, Amerikalı bir aktris, Paris’te eski bir konakta çekim yapmaktadır. Parisli, esrarengiz bir uyuşturucu satıcısıyla ilişki kurar.

Places des Fetes / Bayram Meydanı Oliver Schmitz
Oyn: Aissa Maiga (Sophie), Seydou Boro (Hassan)
Meydanın tam ortasında, yerde yatan yaralı genç bir adama yardım etmeye çalışan deneyimsiz bir tıp öğrencisi genç kızın, başlamadan biten aşk öyküsü.

Pigalle Richard LaGraveuse
Oyn: Fanny Ardant (Fanny), Bob Hoskins (Bob)

Kırmızı fenerli evlerin bulunduğu Pigalle’in ortasında, seksi bir aşk hikayesi sürerken yaşlıca bir çift ilişkilerini kurtarmaya uğraşır.

Quartier de la Madeleine Vincenzo Natali
Oyn: Elijah Wood (Erkek çocuk), Olga Kurylenko (Vampir)

Genç bir adam, son avıyla beslenen dişi bir vampire çarparak sendeler. Bir anda cazibesine kapıldığı bu dişi vampire sahip olmak için sonuna kadar gitmeye kararlıdır.

Pere Lachaise Wes Craven
Oyn: Emily Mortimer (Frances), Rufus Sewell (William), Alexander Payne (Oscar Wilde)

Genç bir çift, kabristanda Oscar Wilde’ın mezarını ararken, farklı yanlarını tartışırlar. Tartışma, Oscar Wilde’ın esrarengiz hayaletinin ortaya çıkmasıyla çözüme ulaşır.

Faubourg Saint-Denis Tom Tykwer
Oyn: Natalie Portman (Francine), Melchior Beslon (Thomas)

Güzel Amerikalı bir aktris, kör sevgilisini arayarak ilişkilerinin bittiğini söyler. Genç adamın anılarına yapılan yolculukla, ikisi arasındaki ilişkinin başlangıcından itibaren sergilendiği bir anlayış ve bağışlama öyküsü.

Quartier Latin Frederic Auburtin - Gerard Depardieu
Oyn: Gena Rowlands (Gena), Ben Gazzara (Ben), Gerard Depardieu (Restoran sahibi)

Şık, zarif, yaşlı bir Amerikalı, resmen boşanmak istediğini söylemek için eski karısıyla buluşur. Kibarlık kısa sürer. Ben ve Gena birbirlerine hakaretler yağdırırlar. Yaraların yıllar süren ayrılıktan sonra bile kapanmadığını ve aşkın asla ölmediğini açığa vuran çarpıcı bir kara mizah.

14e arrondissement Alexander Payne
Oyn: Margo Martindale (Carol)
Amerikalı Turist bir kadının 14. Bölge de yürürken sonunda kendini anlayıp kabullenmesi.

Eğlenceli olduğu kadar dokunaklı ve duygusal öyküler anlatan Paris, Seni Seviyorum‘da Joel ve Ethan Coen kardeşlerin Tuileries, Oliver Schmitz’in Bayram Meydanı, Vincenzo Natali’nin Quartier de la Madeleine veWes Craven’in Pere Lachaise adlı filmleri ön plana çıkıyor…

Paris, Seni Seviyorum /
Paris, I Love You / Paris, Je Ta’ime
Türü:
Romantik Yapım: Lihtenştayn, İsviçre, Almanya, Fransa Gösterim Tarihi: 30 Mart 2007 (Umut Sanat – Özen Film)

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

et les larmes coulèrent
le long de ses joues!

Love is like war..
Easy To Start..
Difficult To End..
And..
Impossible To Forget..!!
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
jonquil (14-06-07), metalik_manyak (04-06-08), SerseriKursun (30-03-07), ~в@ηυя~ (14-06-07)
Eski 14-06-07, 19:29 Çevrimdışı   #2
Rektör

LaViNia - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.303
Teşekkür etti: 6.403
RepForum Gücü: 238
Forum Puanı:97193
LaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLaViNia tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Döküman ~Paris seni seviyorum~

Orjinal Adı: Paris, je t'aime

Yönetmenler: Claudia Ossard, Emmanuel Benbihy, Olivier Assayas, Frederic Auburtin, Gerard Depardieu, Gurinder Chadha, Sylvain Chomet, Joel-Ethan Coen, Isabel Coixet, Wes Craven, Alfonso Cuaron, Christopher Doyle, Richard La Gravenese, Vincenzo Natali, Alexander Payne, Bruno Podalydes, Walter Salles, Daniela Thomas, Oliver Schmitz, Nobuhiro Suwa, Tom Tykwer, Gus Van Sant

Oyuncular: Natalie Portman, Fanny Ardant, Elijah Wood, Nick Nolte, Juliette Binoche

Tür: Romantik
Süre: 120 Dk.
Yapım: 2006 - Fransa

Editörün Notu: Paris’te aşk her yerdedir. Barlarda, kafelerde, Eyfel Kulesi’nin altında, metroda hep aşk vardır. Bu filmde değişik film yönetmenlerinin gözüyle göreceksiniz Paris’i.

Konu: Paris, seni seviyorum için çok sayıda uluslararası yönetmenden Paris’te geçen romantik bir hikaye anlatmaları istendi. Projeye katılan tüm yönetmenler, Paris’in zengin sinematografik tarihine rağmen, geriye bakmaktansa, Paris’i bugünkü haliyle, beyaz perdeye hiç taşınmamış yönleriyle aktarmayı yeğlediler. Bu nedenle “Paris, seni seviyorum” farklı sosyal sınıflar, kuşaklar, kültürler ve atmosferlerin karışımı. Her yönetmenin, kentin çeşitli yerlerinde geçen farklı yaşam kesitleri sunduğu sevinç, ayrılık, beklenmedik garip rastlantılar ve her şeyden çok aşka dair hikayelerden oluşan, çiçek dürbünü (kalediaskop) gibi bir film. Natalie Portman, Fanny Ardant, Elijah Wood, Nick Nolte, Juliette Binoche ve Steve Buschemi gibi, ünlü uluslararası oyuncularla ‘Paris, seni seviyorum’da Paris’i yeniden keşfedecek; dünyanın bu en romantik şehrine yeniden sevdalanacaksınız.

Filmden kareler >>

S E S S I Z C E

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
jonquil (14-06-07), ~в@ηυя~ (14-06-07)
Eski 30-05-08, 18:02 Çevrimdışı   #3
Profesör
Düşünürler grubu

XaNDeR - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.472
Teşekkür etti: 327
RepForum Gücü: 94
Forum Puanı:35555
XaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazXaNDeR tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
izlediğim en kötü filmler arasında yerini almayı başardı..
hiçbir bütünlüğün olmadığı gibi ortada hiçbir hikaye de yok..
farklı bir tarz denenmiş ama ortaya iğrenç bir film çıkmış..

10/0

Johnny Cash & June Carter Cash - Time's A Wasting

"son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir"
karl marx

----

Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle;
Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle

Eski 30-05-08, 18:35 Çevrimdışı   #4
Stajyer

The Darkness - ait Avatar
Genel Mesajlar: 125
Teşekkür etti: 181
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:643
The Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyor
Güzel görünüyor.

ONE RING TO RULE THEM ALL, ONE RING TO FIND THEM
ONE RING TO BRING THEM ALL AND IN THE DARKNESS BIND THEM
IN THE LAND OF MORDOR WHERE THE SHADOWS LIE
Eski 04-06-08, 10:25 Çevrimdışı   #5
Profesör

metalik_manyak - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.794
Teşekkür etti: 795
RepForum Gücü: 31
Forum Puanı:7413
metalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmış
izlemek için sabırsızlanıyordum ama XANDER batırdı beni

Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım

Konu Seçenekleri