| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Pkk Mi, KÜrt TerÖrÜ MÜ? PKK MI, KÜRT TERÖRÜ MÜ? Ülkemizde 30 senedir bir terör var. Bir terör örgütü, 30 senedir insanları öldürmekte. "Kürdistan" diye saçma sapan bir hayalle yaşayan bazı vatansız köpekler, ülkemizde terör eylemleri yapıyorlar. Bazı kişiler "Kürtlerle PKK'yı bir tutmayın!" diyorlar. O kişilere soruyorum: Fikir babaları Kürt, kurucuları Kürt, militanları Kürt, liderleri Kürt, destekçileri Kürt, siyasi uzantıları Kürt olan ve "Kürdistan" gibi saçma sapan bir hayal peşinde koşan bir örgüt Kürt terörü değil de nedir? Ben PKK sempatizanlığı yapan bir Laz, Çerkes, Arnavut, Boşnak, Gürcü hiç tanımadım. Kürtlerden ve Türk'e düşman başka bazı unsurlardan (Ermeni, ABD'li, Arap, Alman, Yunan vs.) oluşan bu örgüt, basbaya bir Kürt terörüdür. Bunun aksini iddia edenler için 3 seçenek var sadece: 1- Gerçekten saflar. Tıbbi anlamda yardıma muhtaç olacak kadar zeka sorunları var. 2- Kötü niyetliler. Öyle veya böyle, bir şekilde Kürt terörüne destek vermekteler. 3- Türk Milletinin sabrının taşmasını ve dolayısıyla ülke genelinde bir çatışma ortamının meydana gelmesini istemiyorlar. İlk 2 seçenektekileri geçtim. Çünkü gerçekten umutsuz vaka onlar. 3. seçenekteki kişilere ise hak veriyorum. Daha doğrusu hak veriyordum. Onlar, ülke genelinde bir çatışma ortamının oluşmasını istemiyorlar haklı olarak. O halde neden PKK'yı öyle veya böyle bir şekilde destekleyen kansızları susturmuyorlar? PKK'yı bir şekilde destekleyen vatansızlara neden hak ettikleri cezayı vermiyorlar? Neyi bekliyorlar? Vatanın bütünlüğüne kasteden birileri varsa -ki var- bu kansızlara gereken cezayı devlet vermezse, bunu millet mutlaka verir. Bu durum, bir yerden sonra patlak verecektir. Yine dönüp dolaşıp tarihten ders alma konusuna geliyoruz. İzmir'de Yunan'a kurşunu ilk kez basan Hasan Tahsin değil miydi? Peki, Kahramanmaraş'ta milletin canına, malına, ırzına kastedenlere tüfekle ders veren Sütçü İmam? Şu da var ki Türk topraklarında tarih boyunca "Ezildik, hor görüldük!" edebiyatı yapan unsurlar önce işin politikasını yapmış, daha sonra Türk'e düşman olan güçlerden bir şekilde destek görmüş ve bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. Ermenistan, Yunanistan vs. hep bu şekilde kurulmuştur. Bazı ekonomik sorunları bahane edip de ekmek yediği tasa pislemeyi kendine hak olarak gören vatansızlar ve bu vatansızlara "insan hakları" anlamında (insan haklarından bahsetmeleri için önce "insan" olmaları gerekir) destekleyen bazı şuursuzlar bilmelidirler ki ekonomik zorluklar sadece Kürtlerin yaşadığı yerlerde değildir. Ülkenin genelindedir. Diyarbakır'daki ekonomik zorluk, İstanbul'da da vardır. Tunceli'deki ekonomik sorunlar, Zonguldak'ta da vardır. Eh, amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek (hatta bağcının elinden bağı zorla almak) olunca bazı şeyleri bahane edip de dağa çıkanlar, dağa çıkanları destekleyenler de var. Aynı ekonomik zorluklar Karadeniz'de de var. Ama ben hiç bunu bahane edip de yemek yediği tasa pisleyip dağa çıkan bir Laz tanımadım. Tarih boyunca tekrarlanılan oyun ve senaryo, sadece ve sadece figüranlarında değişiklik yapılarak tekrar tekrar önümüze getirilmektedir. Dün Ermeniler ve Yunanlılar vardı. Şimdi de Kürtler... Vatanın bütünlüğüne kasteden hainlere gereken cezayı devlet vermezse, millet verecektir. Bu durum tarihte de defalarca yaşanmıştır, günümüzde de örnekleri görülmüştür. Devlet, tüm ülke çapında bir karışıklığın olmasını istemiyorsa, seyirci kalmamalıdır. Türk'ün ülkesinde Türk düşmanlığı yapmak, Türk'e kefen biçmek, hangi itin haddinedir? Sorun Kürt sorunuysa, "Kürdistan" hayalleri ile yola çıkan bazı kansızlar terör eylemleri yapıyorlarsa, bu örgütün liderleri ve üyeleri Kürt ise, terör de basbaya Kürt terörüdür. alıntıdı... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | amorous_nope (28-05-08), bEyAzLi (28-05-08), DR_GoKiSsS (28-05-08), Edaxxx (22-06-08), filamingo (30-05-08), Marcus T.CICERO (28-05-08), Metu İz baCK (28-05-08), saklap (30-05-08), YaGMuR_CiNi (28-05-08), şarapnell (29-05-08) |
| | #2 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 422
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:836 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaten pkk nın ortaya çıkışı ilk halkımızı savuncaz die birşeyler zırvaladılar o zamanlar sosyalizmi de işlerine alet ediyolardı şimdii ellerine silah almış bi kürdistan saçmalığı gidiyo sonumuz hayrolsun da kürtler inkar etseler bile ne oldugu belli pkk nın çogunlugunu kürtler oluşturuyo istedikleri kadar inkar etsinler (konu için teşekkürler) |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:836 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bide yazım hatası yapmıssın pkk mi yazmışsın türkçe de yardım cı ünlü "e" ama pkk kelimesine gelince sempati oluşturmasın diye pkk da "a" kullanılıyo bilgin oldun |
|
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.173
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:92496 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | pkk en faşist kürt milliyetcisidir ! GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM Konu DR_GoKiSsS tarafından (28-05-08 Saat 21:46 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:836 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | evet hakkımızı arıyoruz diyolar bunu silahlarlamı yapıyorsunuz??? Yaptıkları saçma şeyler den başka bir şey deil ![]() ![]() ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (28-05-08) |
| | #6 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.483
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19066 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili J.Mengele her kimyazmıssa ki hiç onemi yok duyguları dusuncelerine tamamen katıldıgım ve gercekten yetenegim olsa aynı sekilde anlatmak istediğim duygularımı yansıtan bir yazı olmus en guzel yanı da cok anlasılır gercekten her kesimin anlayabilecegi bir lisanla yazılmıs eh artık fikri zikri halis olan Kürt vatandaslarımızda kendi gayretlerini gosterir se ki ancak bu iş temizlenir o zaman mutlu sona varılır egıtımse egıtım kalkınmaysa kalkınma yatırımsa yatırım gelir refah gelir insanların yuzleri guzler En buyuk temennimdir.. Artık herkes sunu bilmeli terorle zorbalıkla bir yere varılmazz.... Paylasım için tekrar tesekur ediyorum... Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #7 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 327
Forum Gücü: 94 Forum Puanı:35555 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-genelde- beğenerek okuyorum yazılarını J.Mengele.. fakat bu çok sert olmuş.. içlerinde 1 tane dahi masum insan varsa hepsini aynı kefeye koymana engel olur.. merak ediyorum hiç kürt arkadaşın oldu mu ? daha önce hiç bir kürt ile konuşma fırsatın oldu mu ? ankaralıyım lakin 5 yıldır elazığ da yaşıyorum haliyle kürt, zaza, laz, ermeni çeşit çeşit arkadaşım oldu.. bu tarz bir konuyu konuşma fırsatı bulduğum kürtlerin hiçbirinin de pkk sempatizanı olduğunu görmedim/hissetmedim.. 2. dünya savaşı sırasında hitler ve peşindekiler yüzünden milyonlarca insan katledildi.. milyonlarca genç öldü.. hiç uğruna.. öc almak isteyenler tüm almanları suçlasalardı ne olurdu düşünebiliyor musun ? kesinlikle tüm kürtlerin aynı olduğunu düşünmüyorum.. söylediklerinin birçoğunda haklısın fakat bakış açın çok sert.. kesin çözümler arayışındasın.. ![]() ozan arif'in bir şiiri var.. bu kanı durdurun diyor.. tam bahsettiğin konuya değiniliyor şiirde.. ozan gibi bir milliyetçi bile şiirinin sonunda şöyle diyor.. "Kürdü, Lazi, Çerkezi, bir ağacın dallari, Bu ağacin adı Türk, daha çoktur kolları. Kürt, Kürt Arif'in kardeşi, bu kardeşlik duracak. Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak. " "son sözler yeterince konuşmamış aptallar içindir" karl marx ---- Cemiyet, ah cemiyet, yok edilen ruhiyle; Ve cemiyet, cemiyet, yok eden güruhiyle ![]() |
|
| | #8 | |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:836 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #9 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.118
Forum Gücü: 92 Forum Puanı:32574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Benim tahmin edemeyeceğin kadar çok kürt arkadaşım oldu. İçinden gerçekten pkk'lı olanlar çıktı. ÖZellikle lise'de samimi olduğum 2-3 kişiyi apo resimleriyle gördüm. KAvga ettim birçoğuyla. Önceden bende her kürdü aynı kefeye koyamayacağımızı düşünüyordum. Bu kanı bende çok az kalsada hala devam etmekte. Ama buna olan inancımı yitirmek üzereyim. ARtık bütün kürtlerin olmasa bile çoğunun içten desteklediğini düşünüyorum... İnşallah yanılıyorumdur... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | amorous_nope (28-05-08) |
| | #10 | |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.483
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19066 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Biraz dusuk cumleler kurdum kusura bakma hemen cıkmam lazım da )
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | amorous_nope (29-05-08) |
| | #11 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 344
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Pkk ye en güzel kim küfür edebilir konusu acilmis, edin bakalim, küfrederek pkk yi belki bitirirsiniz |
|
| Mesaja teşekkür eden: | hayal_ettim (28-05-08) |
| | #12 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 473
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:11475 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle paylaşım için teşekkürler.Kendince burada bir şeyleri dile getirmiş ve akabinde bunun aslında bir kürt sorunu olduğunu vurgulamışsın.Bunu ispatlayacak somut kaynakların var mı?Bir yere kadar doğru fakat Kürt sorunu olarak nitelendirmek bazılarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir.Bu ülke yıllardır bazılarının sorun diye ortaya attığı bazı ''konu başlıklarından'' çekiyor ve çekmeyede devam edecek.PKK bir kürt oluşumudur doğrudur fakat tamamıyla kürtleri içerisine alan bir oluşum değildir.Ermenilerin,Rusların bu kürt sorununda ne işi var?Onlarda mı bu harekete destek verdikleri için burdalar?Gülünç değil mi?evet bence gülünecek bir olay Çünkü bir kürt hareketinin içerisinde bu derece farklı ırkların işi olması olanaksızdır.Pkk 5nci kol stratejisini destekleyen Türkiyenin aleyhindeki bir oluşumdur.Bunu daha iyi anlamak için 5nci kol stratejisini sizlerde bir inceleyin.Bu ülke yıllardır Terör sorunu ile karşı karşıyadır.Ve bundan en çok bölge hakkı çekmektedir.Buna örnek vermem gerekirse en basitinden; “PKK, Beşağaç Köyü’nü, seçimlerde AK Parti’ye oy vermesi yüzünden hedef aldı. Beşağaç Köyü aynı zamanda Jirki Aşireti’ne bağlı bir köy. 103 oyun kullanıldığı köyden AK Parti’ye 68 oy çıkarken DTP’nin adayına 22 oy verilmişti. Jirki Aşireti diğer bölgelerde de AK Parti’ye oy verdi...” Beşağaç Köyü, bölgedeki bir çok köy gibi, terör nedeniyle boşaltılmıştı... AK Parti’nin desteğiyle, köye 250 kişi geri dönüş yaptı. Beşağaç’ta köylüler, devletten yana tavır koydular. Bu durum, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın sert tepkisine neden olmuştu. Beşağaç Köyü halkı, Jirki Aşireti’ne bağlı... PKK, son günlerde, bir yandan kendisine destek vermeyen masum sivil insanları katletmeyi sürdürürken, diğer yandan güya Türk Devleti’nin ve JITEM’in Irak/Kandil bölgesine PKK kılığında ajanlar gönderdiği yönünde Roj TV’de çeşitli iddialar ortaya atarak, islediği cinayetlere kılıf hazırlıyor. PKK’nın, 29 Eylül’de yaşanan Beytüşşebap olayı da dahil, son dönemlerde sivil Kürtler’e yönelik gerçeklestirdiği kanlı eylemlerle, kendisine destek vermeyen diğer Kürtler’e gözdağı vermeyi amaçladığı anlaşılıyor...” Çete, yüzde yüz köleleştiremediği, en ufak bir karşı duruş gördüğü vatandaşları, zorba gücünü sürdürebilmek için katledip gözdağı veriyor!.. Bu durumu da çevreye, AB destekli televizyonu ile ve Türkiye’de dağıtabildiği gazeteleri ile kolayca yayıyor... Tabii en büyük propagandasını da,TBMM’ye soktuğu militanları ile yapıyor... Bu yüzden bu oluşumu %100 kürt halka mal etmek haksızlık olmuyor mu?Gelişen olayları birazcık daha geniş düşünürsek nasıl stratejiler döndüğünü daha iyi anlarsınız... |
|
| | #13 |
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Millî Kürt bilincinin 1960′lı yılların başında gelişime geçmesi ve halk üzerinde etkili olması üzerine tedirginlik duyan Türkiye yönetimi 1970 yılından itibaren Kürt köylerine karşı kumando baskınları düzenlemeye başladı. İlki 16 Eylül 1967′de Diyarbakır’da yapılan ‘Doğu Mitingleri’nden sonra Devrimci Doğu Kültür Ocakları’nın (DDKO) kurulması, 11 Mart 1970′te ise Mele Mustafa Barzanî’nin Irak Hükümeti ile otonomi anlaşması imzalaması, Kuzey Kürtleri’nin moral ve vatanperverlik duygularını yükseltirken, Türkiye Devleti bunu engellemeyi askerî komando birliklerini bölgeye yığmakla çözmeye çalıştı. DDKO’nun 15 Mayıs 1970′te Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ve Cevdet Sunay’ın resmî olarak cevaplamak zorunda kaldığı Kürt Raporu’na göre Ocak ayı sonlarından itibaren özel askerî birliklerce Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Hakkâri’nin köylerine ‘toplu indirme harekâtları’ yapılmıştı. Raporun en ilginç bölümünde ‘komando baskınları’ şöyle anlatılmaktaydı: “Köyün etrafı motorlu askerî araçlarla sarılmakta; helikopterlerle köyün üzerinde uçuşlar yapılmakta; köylüler, hiçbir şey sorulmadan dövülerek evlerinden alınmakta; köyün belirli alanlarına kadın erkek ayrı ayrı olmak üzere toplatılmaktadır. Burada köylülerden silah istenmekte fakat silah olmadığını söyleyen köylüler falakaya yatırılmakta, yerlerde süründürülüp kovalanmakta, birbirlerine bindirilmek suretiyle piramitler kurdurulmakta; bunlarla yetinilmeyerek çırılçıplak soyundurulmakta, kadınların mahrem yerlerine el atılıp iğrenç muameleler yapılmaktadır. Bu işkencelerde ölenlerin sayısı fazladır. Çırılçıplak soyundurulan kadın ve erkekler, üzerlerine su dökülerek, saatlerce kamçılanarak sehpalardan başaşağı astırılmaktadır. Bu işkenceler sonucunda intihara teşebbüs eden köylüler olmuştur. Yer yer çıplak edilen erkeklerin cinsel organına ip bağlanarak kadınların eline verilerek, bu şekilde bütün köy gezdirilmektedir. Yine çıplak edilen kadınların köy içinde bütün gün boyu dolaştırıldıklarına sık sık rastlanmaktadır. Yine bu baskınların birçoğunda köylülerden kadın istenmiş ve kadınlarını askerlere vermek istemeyen köy halkı işkenceye alınmıştır.” Kürt köylerine yapılan kumando baskınları 1973 yılına kadar aralıksız sürdü. Bu süre içerisinde 92 sanıklı DDKO davası görüldü ve 66 DDKO mensubuna toplam 1432 yıl hapis cezası verildi. Hükümetin Kürtler üzerindeki baskısı Fahri Korutürk’ün Cumhurbaşkanlığ’na gelmesiyle bir nebze de olsa hafifleyecekti fakat 1970′lerin ortalarında Kürt aydınları faali meçhul cinayetlere kurban gidecek ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi yöneticilerine 7 yıla varan hapis cezaları verilecekti |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | hayal_ettim (28-05-08), ŞiYaR (29-05-08) |
| | #14 |
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Diyarbakır'da savcılık, davet edildikleri ABD'de verdikleri konserde Kürtçe marş okuyan Yenişehir Belediyesi Çocuk Korosu'ndaki çocuklardan üçü için "terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla 5 yıl hapis istiyor. 16 yaşındaki Ş.Y, V.M. ve 17 yaşındaki G.O.'nun avukatı Baran Pamuk, bianet'le görüşmesinde, mahkemenin savcılığın hazırladığı iddianameyi incelemek için 15 gün süresi olduğunu, iddianamenin kabul edilmesi halinde davanın başlayacağını söyledi. San Francisco'da, 23 Eylül-10 Ekim 2007 arasında düzenlenen "Uluslararası Kültürel ve Sanatsal Müzik Festivali"nde verdikleri konserde, çocuklar sekiz dilde şarkı söylemişlerdi. Bunlardan biri de sözlerini 1940'ta İranlı Kürt şair Yunus Rauf Dildar'ın yazdığı "Ey Raqip" (Ey Düşman) adlı Kürtçe marştı. Pamuk: 1940'ta ne örgüt vardı ne de yöneticileri Avukat Pamuk korodaki 10 çocuktan üçü hakkında iddianame düzenlendiği bilgisini verdi. Çocukların suçlandığı Terörle Mücadele Yasası'nın (TMY) 7/2. maddesi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Madde şöyle: "Terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde, örgüte ait amblem ve işaretlerin taşınması, slogan atılması veya ses cihazları ile yayın yapılması ya da terör örgütüne ait amblem ve işaretlerin üzerinde bulunduğu üniformanın giyilmesi." Ancak Pamuk, bu marşın 1940'ta yazıldığını anımsatarak "O dönemde ne örgüt vardı ne de kurucuları, yöneticileri. Bu nasıl örgütün propagandası olur?" diye soruyor. "Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin de resmi marşı" Pamuk, bu marşın Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin de resmi marşı olduğu bilgisini verdikten sonra, "Türkiye'nin resmi ilişkilerinin olduğu bir yönetimin marşı nedeniyle dava açılması, diplomatik kriz de yaratabilir" dedikten sonra ekliyor: "Marşın sözlerinde örgütten de bahsetmiyor. 1940'ın duygularıyla 'Kürt ölmez' diyor. Kürt'ü kaldırıp yerine Türk'ü koysanız sorun olmaz. Marş dediğiniz de zaten duygulara hitap eden bir şeydir." Bayar: Kendi kültürümüzü farklı kültürlerle buluşturduk Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre, soruşturma kapsamında koronun müzik öğretmeni Duygu Bayar, konuyla ilgili şöyle konuşmuştu: "Biz orada kendi kimliğimizi, kültürümüzü, farklı kültürlerle buluşturduk. Diyarbakır'ın yerel motiflerini kapsayan şarkılardan oluşan derlemeleri seslendirdik. Bu konuda bize kiliseler, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, derlemelerin repertuarı için katkı sundu. Bunları okumak bölücülükse, bölücülük yaptık o zaman." (Tolga Korkut) |
|
| | #15 |
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yazdiginiz her yazidan sonra buraya devlet terörüne iliskin haberler koyacagim. Bakalim sizin mi söyleyecekleriniz cok, devletin yaptigi terör uygulamalari mi? |
|
| | #16 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.632
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yazı buram buram kan kokuyor. demişki soran kişi "örgütü kuran kürt, destekleyen kürt bıdı bıdı". bende diyorumki "zarar görende kürt, çoluğu çocuğu dağa kaçırılıp ölüme sürüklenen kürt, ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak zarara giren yine kürt". bir millet kendine zarar veren bir oluşuma neden destek verir? ya aklı yoktur yada saflıkta aşmıştır. bizzat ben pkk ile kürdü aynı kefeye koyamam. bir kaç kanı dölü bozuk nedeniyle bir milleti yoketme cinnetine giremem... kanla şiddetle bir yere varılamayacağını onlar daha iyi bilir... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saklap (30-05-08) |
| | #17 |
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yazar:Ersin Kalkan Tarih: 20 Eylül 19921. Kürt aydını Musa Anter öldürüldü. Cinayet kayıtlara "faili gayri muayyen" olarak geçti. Tarih: 25 Mart 2005. Musa Anter'in İsveç'te yaşayan kızı Rahşan Anter'in telefonu çaldı. Telefondaki arkadaşı babasının katillerinden birinin İsveç'te ailesiyel birlikte yaşadığını haber veriyordu. Tarih: 12 Ocak 2006. Gazeteci Ersin Kalkan'ın Tanıklığında Rahşan Anter babasının katiliyle buluştu. Söz konusu katil: Abdülkadir Aygan... - Siyasi serüvenine CHP'de başlamış. Duvarlara "Umudumuz Ecevit" sloganını yazarken vurulmuş. - Sonra akrabası olan Abdullah Öcalan'ın başında olduğu PKK'ya katılmış. - Kendi ifadesiyle o yıllarda altı ülkücüyü öldürmüş. Yakalanıp yargılanmış. İçeri girip çıkmış. - Askere gidince firar edip tekrar PKK'ya katılmış. Fakat örgütten kaçıp itirafçı olmuş. - JİTEM'in yedi kişilik çekirdek kadrosunda yer almış. - Binbaşı Cem Ersever'le birlikte çalışmış - Yeşil?in komutasında operasyonlara katılmış. - Ve, Türkiye'de derin devletin icraatlarına yönelik pek çok raporda ve iddianamede adı geçti. - Son olarak Şendinli İddianemesi'nde Yeşil ve Cem Ersever'le birlikte anıldı. İsveç'te gerçekleşen buluşmada Şemdinli'nin Mutkili Ali'sini, raporları, cinayetleri, Ersever'i, Yeşil'i, işkenceleri; Susurluk olayının en kritik cinayetini, öldürdüğü adamın kızının önünde bütün ayrıntılarıyla anlattı. Abdülkadir Aygan'ın anlattıkları, Musta Anter cinayetini ve ardından gelen bir dizi katliamı "faili gayrı muayyen" olmaktan çıkarıyor... Bundan sonrası adaletin işi... |
|
| | #18 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.632
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26553 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aklın sıra karşı propagandamı yapıyorsun sen. çözümmüş, demokrasiymiş ağzınızdan düşürmediğiniz kelkimelerin ardındaki sır devlet terörünü açıklamaya kadarmış... ancak bu kadarını yapabilirsin. devlete çamur atarak pkkyı aklayamazsın!!!
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | amorous_nope (29-05-08), saklap (30-05-08) |
| | #19 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |