| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi | PRÄPOSITION MIT DATIV UND AKKUSATIV WO?(DATIV) WOHIN?(AKKUSATIV) AN : Yaninda Yanina AUF : Üstünde Üstüne HINTER: Arkasinda Arkasina NEBEN.. Yaninda Yanina (temas yok) IN : Icinde Icine UNTER : Altinda Altina ÜBER : Üzerinde Üzerine (temas yok) VOR : Önünde Önüne ZWISCHEN: Arasinda Arasina ***Akkusativte bir yönelis söz konusu,Dativde ise bulunma WO?(DATIV) WOHIN? (AKKUSATIV) STEHEN:Ayakta dik sabit durmak STELLEN: Dik olarak koymak LIEGEN:Yatay durmak LEGEN:Yatay koymak HÄNGEN:Asili durmak HÄNGEN:Asmak SITZEN:Oturuyor olmak (SICH)SETZEN:Oturmak AN : YANINA/YANINDA (ORT/ ZEIT-YER VE ZAMANLA KULLANILIR) (ORT) AKKUSATIV: Ich gehe an die Tafel-Tahtanin yanina gidiyorum Ich hänge das Bild an die Wand-Resmi duvara asiyorum DATIV: Ich stehe an dem Fenster-Pencerenin yaninda duruyorum Das Bild hängt an der Wand-Resim duvarda asili (ZEIT) am 30.August beginnt die Sommerferien-30 Agustos da tatil basliyor PS:an dedigimizde bulundugumuz seyle temas halindeyiz demektir..mesela resim duvarda asili duvarla temas halinde...Neben ve an i birbirinden ayiran özellik budur) AUF:ÜSTÜNE/ÜSTÜNDE AKKUSATIV: Ich lege das Buch auf den Tisch-Kitabi masaya koyuyorum Ich stelle die Tasche auf den Stuhl-Cantayi sandalyeye koyuyorum DATIV: Die Kinder spielen auf der Strasse-Cocuklar caddede oynuyor(caddenin üstünde) Die Blumen stehen auf dem Tisch-Cicekler masanin üstünde duruyor PS: auf ve über arasindaki farkta aynidir.Auf temas halindedir UNTER:ALTINDA/ALTINA AKKUSATIV: Ich gehe unter den Balkon-Balkonun altina gidiyorum DATIV: Ich stehe unter dem Balkon-Ben balkonun altinda duruyorum IN:ICINE/ICINDE (ORT/ZEIT-YER VE ZAMANLA KULLANILIR) (ORT)AKKUSATIV: Eva geht in die Schule-Eva okula gidiyor DATIV: Eva ist in der Schule-Eva okulda (ZEIT) In zwei Minuten beginnt die Pause-2 dakika icinde mola basliyor ÜBER:ÜZERINE/ÜZERINDE AKKUSATIV: Wir hängen die Lampe über den Tisch-Lambayi masanin üstüne asiyoruz(tavana) Das Flugzeug fliegt über die Stadt-Ucak sehrin üzerine ucuyor DATIV: Die Lampe hängt über dem Tisch-Lamba masanin üstünde asili Das Flugzeug fliegt über der Stadt-Ucak sehrin üzerinde ucuyor HINTER:ARKASINA/ARKASINDA AKKUSATIV: Gehen Sie hinter das Haus-Evin arkasina gidiniz Ich stelle mein Fahrrad hinter das Haus-Bisikletimi evin arkasina koyuyorum DATIV: Der Garten ist hinter dem Haus-Bahce evin arkasinda Das Fahrrad steht hinter mir-Bisiklet arkamda VOR:ÖNÜNE/ÖNÜNDE (ORT/ZEIT-YER/ZAMAN) (ORT)AKKUSATIV: Ich fahre vor die Garage-Garajin önüne sürüyorum Ich stelle meine Schuhe vor die Tür-Ayakkabilarimi kapinin önüne koyuyorum DATIV: Mein Wagen steht vor der garage-Arabam garajin önünde Die Schuhe stehen vor der Tür-Ayakkabilar kapinin önünde (ZEIT) Ich war vor 3 Jahre in Italien-3 yil önce italyadaydim Bitte Kommen Sie vor 5 Uhr-Lütfen saat 5 den önce gelin NEBEN:YANINA/YANINDA AKKUSATIV: Er setzt sich neben mir-O yanima oturuyor(oturma eylemini yapiyor) DATIV: Er sitzt neben mir-o yanimda oturuyor(o uzun süredir yanimda oturuyor) ZWISCHEN:ARASINA/ARASINDA AKKUSATIV: Legen Sie das Heft zwischen die Bücher-Defteri kitaplarin arasina koyunuz DATIV: Das Heft liegt zwischen den Büchern-Defter kitaplarin arasinda Sınırsız DownLoaD... Müzik & Film & Oyun & Program ![]() " Beklemeyiniz... / Yönlendirmeyiniz... / Eleştirmeyiniz..." ![]() |
|
| | #2 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:101 ![]() ![]() |
peki ben tam bu noktada şöyle bir soru yöneltsem nasıl olur acaba "an dediğimiz anda artık o şeyle temas halindeyizdir" şeklinde bir ibareye rastladım okurken "Am Bahnhof holte ich meine Freundin ab" cümlesindeki temas sanırım tren garındaki zeminle platformla olan temas oluyo? |
|
| | #3 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 43
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:143 ![]() ![]() |
Aslina bakarsan kurdugun cümlede "an" auf kullaniliyor daha cok. Yani; Auf dem Bahnhof holte ich meine Freundin ab. Bu temas daha cok önünde, yaninda civarinda bulunma gibi kullaniliyor. das Hotel liegt am Bahnhof |
|
| | #4 |
| Asistan Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 368
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
paylaşımın için saol |
|
| | #5 |
| Öğrenci ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:101 ![]() ![]() | |
|