| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]() | rakı
Yeni Rakı üretimi için her türlü yaş ya da kuru üzüm, kaliteli anason, şeker pancarının damıtılmasıyla elde edilen melas (şeker alkolü) ve yumuşak içme suyu gerekir. Suma, rakının ön maddesi, fermante olmuş ürüne denir. Şişe Hacmi: Piyasada 5, 20, 35 ve 70 cl’lik şişelerde bulunmaktadır. Üretildiği Fabrikalar: İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Nevşehir ve Diyarbakır İçki Fabrikaları’nda üretilmektedir. Alkol Derecesi: %45 Tüketim Önerisi: Sek içilebileceği gibi su veya maden suyu ilavesiyle, ama mutlaka soğuk içilir. (8-10°C). Aperatif olarak da alınabilen rakının, Türk içim geleneğine uygun olarak çilingir sofrasının, özgün soğuk ve sıcak mezeleri ile içilmesi tavsiye edilir. ![]() ![]() içelim güzelleşelim.... David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 316
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:2392 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | rakı...çocukken hep acı sanardım halbuki çok tatlıııı rakıyı sek daha ii içiorum ben ![]() mikroorganizmalarcanımısıkarta ki o gelene kadar gökten yıldız toplayacağım... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |