Konu Seçenekleri
Eski 07-06-08, 10:27 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
Genel Mesajlar: 970
Teşekkür etti: 162
RepForum Gücü: 11
Forum Puanı:2336
yasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyor
RAM le ilgili büyük sorun

şimdi,

2 tane 256 mblık takılı RAM'ım var ama bilgisayar 256mb toplam gösteriyo.

kasayı açtım;
2sini de çıkardım--------------bilgisayar açılmadı.
birini birinci bölmeye taktım----256mb gösterdi.
diğerini ikinci bölmeye taktım---256mb gösterdi.(öbürünü çıkardım)
(yani hem 2 RAM hem de bağlantılar düzgün çalışıyo.)
ikisini beraber taktım-----------256mb gösterdi.

neden böyle yaptığını anlamıyorum. bi önerisi olan vardır umarım.

The38

cevabını bulamadıysan; aramaya devam et
Eski 07-06-08, 10:48 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

serhan89 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 665
Teşekkür etti: 98
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:1969
serhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyorserhan89 çevresinde seviliyor
Ruhsal Durumum:
bu durum sıkça karşılaşılan durum şöyle ki benim ram lerim de 3 parça 256 256 512 olarak 1024

öncelikle takılan yuvada bir sorun olabilir

orada sorun yoksa ram de sorun olabilir

son olarak da windows ürün etkinleştirmesi engeline takılıyor olabilirsin

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (08-06-08)
Eski 07-06-08, 12:29 Çevrimdışı   #3
Rektör
Düşünürler grubu

storm_fatih - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.025
Teşekkür etti: 1.345
RepForum Gücü: 148
Forum Puanı:54800
storm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Çift Ram Sıkıntısı (:

Ram'lerin 2sininde Entegre'leri Aynı Olmalı

Entegre Farklı Olan Ram'lerde Makine Açmayabilir Resetleyebilir Mavi Ekran Verebilir Kasılabilir Ve Seninki Gibi Birini Görmemiş Olabilir (:

Imza Arıyorum (: Rep Ödüllü :p

Figüranlar Liderlik Başvurusu

Fikirleriniz Bizim Için Önemli !

- Gök Taşı Yağıoo Kaçııııınnnnnn
- Yok Lo O Bizim Götü Sülüman Özlemiş Yanıma Gelio
Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (08-06-08)
Eski 08-06-08, 10:31 Çevrimdışı   #4
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
yasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyoryasaksız çevresinde seviliyor
entegre nedir bilmem ama eskiden 512 gösteriyodu. birden bire 256ya düştü. ondan sonra ramleri kontrol ettim, çalışıyolar mı diye.

The38

Eski 08-06-08, 10:34 Çevrimdışı   #5

Forumda uzman

Smyrna - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.526
Teşekkür etti: 1.984
RepForum Gücü: 162
Forum Puanı:64915
Smyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz

Çalışıyorlar mı?
Yerlerini değiştirmişsindir herhalde sonuç verdimi?

Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (08-06-08)
Eski 08-06-08, 10:46 Çevrimdışı   #6
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
değiştirdim. bir çok şekilde denedim. bilgisayarı bir çok şekilde yeniden açtım. ikisini birden çıkarmak dışındaki bütün durumlarda 256 gösterdi. (yani her şey çalışıyo durumda, beraber olmadıkları sürece)

The38

Konu yasaksız tarafından (08-06-08 Saat 10:48 ) de değiştirilmiştir..
Eski 08-06-08, 10:48 Çevrimdışı   #7

Forumda uzman

Smyrna - ait Avatar
Smyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSmyrna tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz

Peki tek olarak denediğinde ikisi de çalıştı mı?

Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (08-06-08)
Eski 08-06-08, 10:51 Çevrimdışı   #8
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
evet.
yalnızca birini taktığımda 256 gösterdi.
onu çıkarıp diğerini taktığımda yine 256 gösterdi.

yani çalışıyolar.
özellikle farklı bağlantılara taktım ki belki bağlantılarda bi sorun varsa göreyim diye. ama bağlantılarda düzgün çalışıyo.

The38

Eski 08-06-08, 10:53 Çevrimdışı   #9

Forumda uzman

Smyrna - ait Avatar

muhtemelen ram'lerin uyumsuz.
profesyonel bir yardım alsan daha iyi

Eski 08-06-08, 11:01 Çevrimdışı   #10
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
galiba

The38

Eski 08-06-08, 11:36 Çevrimdışı   #11
Rektör

metalik_manyak - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.631
Teşekkür etti: 795
RepForum Gücü: 40
Forum Puanı:7413
metalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmışmetalik_manyak yememiş içmemiş konu açmış
sorun frekans aralığından kaynaklanıyordur..

ikisinin de mhzleri aynı değilse bunu yapar

Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım
Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (09-06-08)
Eski 08-06-08, 12:52 Çevrimdışı   #12
Stajyer

strom071 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 110
Teşekkür etti: 1
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:41
strom071 Herkese mesafeli
Ruhsal Durumum:
sorun işletim sisteminden kaynaklanıyo.. anladığım kadarıyla daha önce 512 görüyordu..
sen önce anakart üzerindeki bios pilini çıkar makina bios ayarlarını resetlesin sonra olmazsa formatla ve yeniden kur bu senin için kesin çözüm olur onu bi uzmana götürürsen arızalı der çıkar işin içinden.. ama senin parçalar sağlam büyük ihtimalle sen formatlayınca düzelir durum...

Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın.
Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (09-06-08)
Eski 08-06-08, 19:01 Çevrimdışı   #13
Rektör
Düşünürler grubu

storm_fatih - ait Avatar
storm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazstorm_fatih tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
İşletim Sistemiyle Ilgisi Olduğunu Hiç Sanmıyorum (:

Alıntı:
Tam olarak araştırmadım ama piyasada bir tane daha bunun gibi bir program daha yok. Programın amacı şu : Ram ınızda gereksiz çalışan dosyaları temizleyip ram ınızı temizliyor. Şuan ben kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor. ve bilgisayardaki hızlanma gözle görünür bir vaziyette şiddetle sizlere tavsiye ediyorum kullanın ve görün diyorum. Başka bişe demiyorum Yapmanız Gereken Fazla bişe yok Sadece programı kurum User name ve seri numarasını girmek gerisini kendi yapıyor zaten.

http://www.cyberlat.com/ramcleaner/ramcleaner.exe

ilaçNumBeR
Username : david anthony
Password: 3B432AE73E2333533C422B330E930
Bu Programı 2 Ram'de Takılıyken Denersen Sorunu Çözebilir

Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (09-06-08)
Eski 08-06-08, 19:10 Çevrimdışı   #14
Asistan
Antikapitalistler

google - ait Avatar
Genel Mesajlar: 304
Teşekkür etti: 54
RepForum Gücü: 2
Forum Puanı:349
google ara sıra gören oluyorgoogle ara sıra gören oluyorgoogle ara sıra gören oluyorgoogle ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
hiç bir sorun olmayada bilir, ekran kartı 256 olarak yansıtır ama aslında 512 dir bunu test etmen için bilgisayarı ac ve "read access memory testing" yaz google ramini test eden ufak çaplı bir C/C++ kodu bulacaksın bunu çalıştır orada cıkan süre senin ram'in kapasitesini verir.

HAZİRANDA ÖLMEK ZOR!!!
Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (09-06-08)
Eski 09-06-08, 11:42 Çevrimdışı   #15
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
hızları(mhz) aynı ikisi de 333. biliyorum biraz yavaş
işletim sistemi hatası olabilir. biri daha öyle söylemişti. bu arada pil bitti. elektriği kestiğimde tarih 2003e dönüyo. bu sorunu göze alıcam
şu programı eve gidince bi indireyim belki o da işe yarar.
512 olup da 256 gösterdiğini pek sanmıyorum çünkü; oyunları açamıyo. 512 olsa açar.

hepinize teşekkür ederim. eğer bi gelişme olursa buraya yazarım.

The38

Eski 09-06-08, 13:50 Çevrimdışı   #16
Öğretim üyesi

yasaksız - ait Avatar
bu arada, biri; anakartın bozulmuş olabileceğini ve artık 256 dan daha fazlasını kabul etmediği için böyle olduğunu söylüyo.

The38

Eski 09-06-08, 13:53 Çevrimdışı   #17
Rektör
Düşünürler grubu

storm_fatih - ait Avatar
Ruhsal Durumum:

Manyak Ötesi Bi Yaklaşım

Mesaja teşekkür eden:
yasaksız (09-06-08)
Eski 14-07-08, 13:12 Çevrimdışı   #18
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

charisma_06 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.493
Teşekkür etti: 119
RepForum Gücü: 9
Forum Puanı:2397
charisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyorcharisma_06 çevresinde seviliyor
Ruhsal Durumum:
bios ayarları ile hiç oynama yaptın mı ?

özgüяℓügü уαzαη кαℓєм тυтυşυя!

Kendisinin hapishaneye, heykelinin tımarhaneye konulduğu bir ülkede Düşünen adam nasıl yetişsin ?

Konu Seçenekleri