| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi ![]() | RAM le ilgili büyük sorun şimdi, 2 tane 256 mblık takılı RAM'ım var ama bilgisayar 256mb toplam gösteriyo. kasayı açtım; 2sini de çıkardım--------------bilgisayar açılmadı. birini birinci bölmeye taktım----256mb gösterdi. diğerini ikinci bölmeye taktım---256mb gösterdi.(öbürünü çıkardım) (yani hem 2 RAM hem de bağlantılar düzgün çalışıyo.) ikisini beraber taktım-----------256mb gösterdi. neden böyle yaptığını anlamıyorum. bi önerisi olan vardır umarım. The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 98
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:1969 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu durum sıkça karşılaşılan durum şöyle ki benim ram lerim de 3 parça 256 256 512 olarak 1024 ![]() öncelikle takılan yuvada bir sorun olabilir orada sorun yoksa ram de sorun olabilir son olarak da windows ürün etkinleştirmesi engeline takılıyor olabilirsin Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yasaksız (08-06-08) |
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.345
Forum Gücü: 148 Forum Puanı:54800 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çift Ram Sıkıntısı (: Ram'lerin 2sininde Entegre'leri Aynı Olmalı Entegre Farklı Olan Ram'lerde Makine Açmayabilir Resetleyebilir Mavi Ekran Verebilir Kasılabilir Ve Seninki Gibi Birini Görmemiş Olabilir (: Imza Arıyorum (: Rep Ödüllü :p Figüranlar Liderlik Başvurusu Fikirleriniz Bizim Için Önemli ! - Gök Taşı Yağıoo Kaçııııınnnnnn - Yok Lo O Bizim Götü Sülüman Özlemiş Yanıma Gelio ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yasaksız (08-06-08) |
| | #4 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 162
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | entegre nedir bilmem ama eskiden 512 gösteriyodu. birden bire 256ya düştü. ondan sonra ramleri kontrol ettim, çalışıyolar mı diye. The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #6 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | değiştirdim. bir çok şekilde denedim. bilgisayarı bir çok şekilde yeniden açtım. ikisini birden çıkarmak dışındaki bütün durumlarda 256 gösterdi. (yani her şey çalışıyo durumda, beraber olmadıkları sürece) The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et Konu yasaksız tarafından (08-06-08 Saat 10:48 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #8 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | evet. yalnızca birini taktığımda 256 gösterdi. onu çıkarıp diğerini taktığımda yine 256 gösterdi. yani çalışıyolar. özellikle farklı bağlantılara taktım ki belki bağlantılarda bi sorun varsa göreyim diye. ama bağlantılarda düzgün çalışıyo. The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #9 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 1.984
Forum Gücü: 162 Forum Puanı:64915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | muhtemelen ram'lerin uyumsuz. profesyonel bir yardım alsan daha iyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| | #10 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | galiba The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #12 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 1
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:41 ![]() ![]() | sorun işletim sisteminden kaynaklanıyo.. anladığım kadarıyla daha önce 512 görüyordu.. sen önce anakart üzerindeki bios pilini çıkar makina bios ayarlarını resetlesin sonra olmazsa formatla ve yeniden kur bu senin için kesin çözüm olur onu bi uzmana götürürsen arızalı der çıkar işin içinden.. ama senin parçalar sağlam büyük ihtimalle sen formatlayınca düzelir durum... ![]() Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yasaksız (09-06-08) |
| | #13 | |
Forum Gücü: 148 Forum Puanı:54800 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İşletim Sistemiyle Ilgisi Olduğunu Hiç Sanmıyorum (: Alıntı:
Imza Arıyorum (: Rep Ödüllü :p Figüranlar Liderlik Başvurusu Fikirleriniz Bizim Için Önemli ! - Gök Taşı Yağıoo Kaçııııınnnnnn - Yok Lo O Bizim Götü Sülüman Özlemiş Yanıma Gelio ![]() | |
|
| | #14 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 54
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:349 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hiç bir sorun olmayada bilir, ekran kartı 256 olarak yansıtır ama aslında 512 dir bunu test etmen için bilgisayarı ac ve "read access memory testing" yaz google ramini test eden ufak çaplı bir C/C++ kodu bulacaksın bunu çalıştır orada cıkan süre senin ram'in kapasitesini verir. |
|
| | #15 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | hızları(mhz) aynı ikisi de 333. biliyorum biraz yavaş ![]() işletim sistemi hatası olabilir. biri daha öyle söylemişti. bu arada pil bitti . elektriği kestiğimde tarih 2003e dönüyo. bu sorunu göze alıcam![]() şu programı eve gidince bi indireyim belki o da işe yarar. 512 olup da 256 gösterdiğini pek sanmıyorum çünkü; oyunları açamıyo. 512 olsa açar. hepinize teşekkür ederim. eğer bi gelişme olursa buraya yazarım. The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #16 |
| Öğretim üyesi ![]()
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2336 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu arada, biri; anakartın bozulmuş olabileceğini ve artık 256 dan daha fazlasını kabul etmediği için böyle olduğunu söylüyo. The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #17 |
Forum Gücü: 148 Forum Puanı:54800 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() Manyak Ötesi Bi Yaklaşım ![]() Imza Arıyorum (: Rep Ödüllü :p Figüranlar Liderlik Başvurusu Fikirleriniz Bizim Için Önemli ! - Gök Taşı Yağıoo Kaçııııınnnnnn - Yok Lo O Bizim Götü Sülüman Özlemiş Yanıma Gelio ![]() |
|
| | #18 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 119
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2397 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bios ayarları ile hiç oynama yaptın mı ? özgüяℓügü уαzαη кαℓєм тυтυşυя! Kendisinin hapishaneye, heykelinin tımarhaneye konulduğu bir ülkede Düşünen adam nasıl yetişsin ? ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |