| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Rap mi Metal mi ? | |||
| Rap.. Çünkü... | | 52 | 33,77% |
| Metal.. Çünkü... | | 80 | 51,95% |
| Diğer.. Çünkü... | | 22 | 14,29% |
| Oylayanlar: 154. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Kemalistler ![]() | Arkadaşlar böyle bir konunun açılmasını gerekli gördüm nedeni ise 2 tür arasındaki adaletsizlik.Şimdi sizin kafanızda olan sorun nedir bu adaletsizlik olacak.Kısaca açıklamaya çalışayım. Bir müziğin müzik olabilmesi için gerekli önemli şeylerden birisi enstrümanlar ve bunların müziğe kattığı yoğunluktur.Enstrüman yoğunluğu türün tını şiddetine göre şekil kazanır.Misal Gothic Metal'de hafif ve rahatlatıcı davul varken.Thrash Metal'de sert bir davul kullanımı hakimdir.Yani Metal müzikte kullanılan enstrüman dolayısıyla harcanan bir emek var.Elektro gitarı olsun bas gitarı olsun davulu olsun klavyesi olsun çellosu olsun bir sürü enstrümanla zenginleşmiş bir tür. Rap müziğe gelecek olursak.Ne bir enstrüman yoğunluğundan bahsedebiliriz ne de buna uygun bir enstrüman.Bilgisayardan yayınlanan bir müzik ve üstüne söylenen şarkı sözleri.Metal'de bu kadar emek varken rap'de kağıttan okunan bir şarkı sözü.. Sizcede burda bir adaletsizlik yok mu ? Metal ya da rock sanatçılarının sarfetmiş olduğu bu kadar emeğe karşı sadece okunan bir şarkı sözü.. Sizcede bir uçurum yokmu arada ? Şimdi yorum yazanlar metal bağırıp çağırmadır demesinler.En sinir olduğum şeydir çünkü metal sadece Thrash Metal ve Death Metal olmak üzere ikiye ayrılmıyor.Bunun yanında Doom Metal - Gothic Metal - Nu Metal - Power Metal gibi bir sürü tür var.Bunuda göz önünde bulundurarak yorum yazın lütfen. Rap müziğide (!) Metal müziğide yorumlamanızı ve güzel bir paylaşım alanı oluşturmak istiyorum.Umarım bunun dışında şeyler yazmassınız. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: Konu ∂ĩяєŋ¢ tarafından (05-09-07 Saat 16:24 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | aLadea (06-09-07), BigBang (06-09-07), Hewall (05-09-07), MareNostrum (15-09-07), mayrock (16-10-07), Opeth (05-09-07), tragonya (11-09-07), yεsiL (05-09-07), ~diEfoRmEtaL~ (13-10-07) |
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.859
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bir müziğin müzik olabilmesi için gerekli önemli şeylerden birisi enstrümanlar ve bunların müziğe kattığı yoğunluktur. Rap müziğe gelecek olursak.Ne bir enstrüman yoğunluğundan bahsedebiliriz ne de buna uygun bir enstrüman benim tanimima göre de böyle direnc cim.. bende o yüzden rap yada hip hop tarz müzik akimina "müzik " diye bakmiyorum.. farkli yorumlanmis siirsel yada düzyazi seklindeki ritm esliginde okuma olarak görüyorum.. kötü mü ? hayir! sanat degil mi ? hayir! harika rap yazilari var.. ama müzik degil bence .. enstruman yani melodi ve nota olmasi sart! ayni sekilde techno müzik akimini da müzik olarak benimsemiyorum.. sadece monoton bir ritm den ibaret birsey müzik olamaz.. melodi sart mutlaka |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.359
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rap hakkindeki bilginiz bu denli kisitli oldugu burdan belli. Rap sadece pc den cikan müzik oldugunu saniyorsaniz gercekten bu konuda bilginiz yok. Rap parcasi yapilirken bir sürü melodi ve enstrüman kullanilin bunu plak haline getirirsin ki (Enstümental) üzerinede rapci sarkisini söyler. Ayrica hazir müzige yapilan söze battel, freestyle, diss denir bunlarda rap in bir dalidir. Rap in kendisi R&B/Hip hop dan gelmedir. bilmeden karalamayin entürman kullanilmiyor diye. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | cCcKaNKuRTcCc (05-09-07), POLECAT (07-12-07) |
| | #4 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rap in hip hop dan geldigi degilde daha cok tersi oldugunu biliyorum ..
|
|
| | #5 |
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Rap'in Türkçedeki tam karşılığını 'Sert dille eleştirmek.' olarak kabul edebiliriz. Zaten Rap'in altında bulunduğu çatı Hiphop da böyle sebeplerden doğmuştur. RAP'in "[R]hytm [a]nd [P]oem (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir) veya [R]ytmic [A]merican [P]oetry (Rikmik Amerikan Şiiri)" sözcüklerinin kısaltması olduğu bilinir fakat yanlıştır. Rap'in açılım yoktur veya geçmişte kaybolmuştur. Wiki den Alintidir... "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #6 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.339
Forum Gücü: 436 Forum Puanı:182039 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konu hakkında derin bilgim olmasada Rap Müziği tercih ederim. Metal Müzikteki enstrümantal yoğunluk beni rahatsız ediyor..
![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #7 | |||
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Millet heralde Rap i dj lik le karistiriyor ![]() kusura bakmayinda DJ Akman , Dj Onur gibilerinden bahsetmiyoruz bilginiz olsun. En basitinden bir örnek verirsek düyanin en büyük rapcilerinden biri olan Eminem in sarkisini dinleyin ve duyun bakalim hangi enstürman kullaniliyor ![]()
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - | |||
| ||||
| Mesaja teşekkür eden: | cCcKaNKuRTcCc (05-09-07) |
| | #8 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | R.a.P. = Rhythm and Poetry.. sözün dogdugu yer belli virane.. kendin de yazdin simdi Ritmik siir. müzik degil.. hatta konusarak sarki söylemek türü ne giriyor.. 1960 li yillarin sonunda amerikanin siyahi insanlarin yasadigi geto kültüründe dogmus bir protest amacli edebiyat türü.. bir ritme uygun sekilde okunmus siirler.. sonradan farklilasti, soft olmaya basladi.. ve pop kültürüne kaydiktan sonra müzik altyapisi daha da yogunlasti.. hip hop -genclik kültürünün bir vazgecilmez parcasi rap. ben ki büyük bir tupac shakur hayraniyim.. rap in ne oldugunu bilirim.. genelde rap ciler kendilerini de müzisyen olarak adlandirmazlar.. sair olarak bahsederler kendilerinden .. cünkü müzik altyapiylarini gercek rap sanatcilari yapmaz genelde.. dj ler yapar.. |
|
| | #9 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 135 Forum Puanı:48765 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | eminem artik bu zamanin rap cisi.. ve ille de kendi müzigine rap yapmiyor sadece.. ilk söhreti dido nun müzigini kullanarak meshur oldu.. müthis bir yetenek fakat müzisyen degil.. bir sarkiyi yada eseri tanimak icin müzigi sart. tamam bugünkü rap ciler bu konuda cok egilimli ama yinede rap e agirlik veriyorlar müzigine degil.. ayrica müzik akimini farkli kilan belli enstrüman olmasi lazim.. halk müzignde baglama yi özlüyorsak, metal yada rock da gitar ve gitar cesitlerini, klasik müzikte keman mesela.. fakat rap de ,su anki haliyle rap de, hertürlü müzik enstruman i kullanabilirsin.. ve genelde konusmaya ara verilen kisimlarda melodiyi görebilirsin.. rap yapildiugi an sadece ritm önemlidir.. bu da kök olarak rap in aslinda gercekten de siir ve ritm oldugununu gösteriyor.. müzik ve melodi sonradan artik degisime ugradiktan sonra rap eklendigi ortada.. edit : ayrica benim metal bilgim rap bilgimden daha azdir.. ama metal de müzigin ön planda oldugu, enstrumanlarin ön planda oldugu daha bir göze batiyor.. rap de ise siir kismi , ve kafiyeli konusma yetenegi daha cok ön planda.. Konu yεsiL tarafından (05-09-07 Saat 18:17 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saroth (02-01-08) |
| | #10 |
Rap tekrar söylüyorum müzginin önceden yapilmis birsey degildir. müzige söz uydurmak, freestyle dir buda rapin bir koludur. bunu genelde Mc ler yapar "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #11 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.330
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:34009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet rap müzikde de çeşitli enstrümanlar kullanılıo ama yinede pc yardımıyla yapılan şeyler de atlanamaz tabiki çok fazla eklentiler oluo rap şarkılarda ama özellikle bazı şarkılara baktığımızda çoğu şarkıda olmayan anlamları bulabiliyoruz daha uzun yazılar olması sebebiyle daha çok duygu anlatılıyo bu açıdan güzel rap müziğe karşı değilim tam tersine pop arabesk gibi türlerdense bunu tercih ederim ama yinede yatıp kalkıp rap dinleyenlerden değilim kafama eserse açar dinlerim o kadr.. ama asla metal müzikten wazgeçemem özellikle de gothic metalden hiç müzik olmasın ama metal olsun ![]() bu arada bi emek konusundan söz etmişsin bence yanlış düşünüyorsun insanlar kendi yapacakları şeyleri kendileri seçerler metal müzik yapmak istiyorsan bu zahmete katlanıcaksın rapcilerde rap yapıolarsa bunun rahatlığından faydalanıcaklar yani bu bi seçim meselesi bu yüzden werilen emeklere yazık olması gibi bi durum söz konusu değil ayrıca yapılan iş ne olursa olsun mutlaka emek sarfedilir ![]() MmMmMmMmMmMmm...! |
|
| | #12 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.238
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4698 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rep te deil metal de dıl alümınyum *İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| | #13 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 57
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:161 ![]() ![]() | zaten rap sozculugunun acilimi `rythim and poem` yani siir ve ritimdir bu yuzden rape bir muzik turu diyemeyiz bende sahsen rapten hic hoslanmam hic dinleme geregi duymam ama metal ciddi anlamda bir yasam tarzidir bir metalciyim diyemem ama metal dinlemek hosuma gidiyor bu yuzden metal diyorum |
|
| | #14 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.134
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:6126 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bikere rep de hıc emek olmadıgını soyluosunuz... Rapcıler o sözcükleri havadan tutupta yakalamıo veya ritime göre uyrdurmaları Allah vergisi deil tamam bazıları sacmalıyo ama ii bir rep türü metalden kadar emek istiyo, hem bu arada rep dede gitar kullanılıo (: örnek mc erdem ft eco- bugun senın dogum gunun , bide son bi kez daha adaletten bahsetmısken pop cokmu iyi (: asıl onda sizin rape dedıklerın tam anlamıyla var DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE..!! |
|
| | #15 |
Hayir yani anliyamadim, sizin hoslandiginiz tarz Metal diye onu müzik olarak adlandira biliyorsunuz ama is Rap e geldimi olay farkli. Bir insan bir cümle kurarken düsünüp söyler yoksa sonuclarini bilirsiniz. Muzik de söz enstrümandan önemlidir benim icin. Dünyanin en güzel melodisine sahip olsanizda sözler bes para etmiyorsa onun bir degeri olmaz ama müzigi kötü sözü iyi olan bir sarki, o parcayi kaldirir. Eger sözler önemli degilse Cikita muz veya Nane yi dinleyin. Rap sanildigi gibi sokakdaki bir kac kisinin yaptigindan cok simdi okumus kültürlü insanlarin yaptigi bir müzik tir. Cünkü kelime daarciginiz genis olacak. ayrica Rap tekrarlamaz, ben daha bir Rapcinin söyledigi parcayi baska bir rapcinin tekrar söyledigine raslamadim (Feat. yapmak haric) Daha az emek var demek haksizliktir. Gercekten merak ediyorum, Bir Rapcimi Metal yapmakta daha cok zorlanir yoksa bir Metalci mi rap yapmakta zorlanir "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| Mesaja teşekkür eden: | cCcKaNKuRTcCc (05-09-07) |
| | #16 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 956
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ne kadar saçma bir tartışma neden rap çünkü rap neden metel çünkü metal insanların zevklerinin "çünkü" kısmını araştırmak ve rap metal pop arabesk vs vs müzik türlerini birbirleri ile karşılaştırmak ahhh inanamıyorum çok kötü ve saçma çünkü her ikisde her üçüde her binlerceside ayrı kulvarlarda yarışıyorlar kendi alanlarında bir tartışmaya açık bir konu fakat farklı kuramları aynı yerde tartışmak boş hoşda değil |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (08-09-07) |
| | #17 |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 80
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:96 ![]() |
metal çünkü kendimi buluyorum metalde rap dinledim ama bi sene boyunca ama metal sanki önceden aradıım seymiş gibii gelio bana
bi kuş olup ucacam ama her zaman bi yerim kanayacak onuda sadece sen kanamasını durdurabileceksin
|
|
| | #18 | |
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ben burda demiyorum Metal emek harcanmiyan birseydir diye. Ama tutupta Rap a laf atiyorsa bana kanitlamali bunun siradan basit birsey oldugunu Haksizmiyim ? Aslina bakarsak, Arkadaslar rapin kalitesini kendileriyle kiyasliyarak gösteriyorlar ![]() Demek ki gercekten is yapiyor bu rapciler ki birileri kendi muzikleri ile karsilastirma geregi duyuyor Saygilar "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ALoNe CoVBoY (07-09-07), cCcKaNKuRTcCc (06-09-07) |
| | #19 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 176
Forum Gücü: 13 Forum Puanı:2477 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | rap (hip hop) sadece laf değildir içindekileri, düşüncelerini serbestçe ama uyumlu ama biraz ritimli ama uzun ama akıcı bir şekilde dile getirmektir...metal bi senfonidir. .metal karanlıktır ve elektro çığlığı olmadan olmayan bişeydir... kıyaslama yapılamaz...ayrı kategoriler..ayrı anlatım biçimleri...ayrı yaşam tarzları...ayrı temalar....iki konu apayrıdır Sana o kadar ihtiyacım vardı ki O kadar acı çekiyorum ki, şimdi yoksun, Rüyalarımda seni görüyorum, O kadar yalnız uyanıyorum ki... |
|
| | #20 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 956
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaten benimde belirmek istediğim şey niye karşılaştırıp laf atılıyor dediğin gibi saygı gerek konuya karşıyım başka cevap yok
|
|