| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() Bölümünde deneyimli | Rap, müziğin temposuna uyarlanarak söylenen kafiyeli sözlerdir. Hip-Hop kültürünün içindeki başlıca dört elementden biridir. Ve diger elementler DJ'lik, breakdance ve graffiti, hiphop'ı yeterince yaygın hale getiremediği için rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir. Rap sözcüğü daima bu aktiviteyi açıklamak için kullanılmamıştır. Müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek Mc' lik olarak adlandırıldı. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde hiphopla özdeşleşmiş gibi görünüyordu. Bunlardan ilki King Tim III (Personality Jock)'tu, ki bu şarkı hiphop'ın bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçti. Rap, 'Rhtymic American Poetry' olarak açılabilir ve genellikle statükoyu hedef alan eleştileri ile varolur. Rap tempoları ve müzik uyumu çok önemlidir. Rap'i icra eden kişiye MC (Master of Ceremonies "Seremonilerin Efendisi" ya da Microphone Controller "Mikrofon'u Kontrol Eden" ) adı verilmektedir. Dünyada ilk rap yapmış kişi King Tim III (Personality Jock)'dır. RaP'te Susmak Son Noktadır ! |Ř ayına Sokmak Zor da Olsa RaP'i |σ rtamı Bulmak Kolaydır Belki |σ lmasa da Bazen Yazma Fikri |κ arışık Gerçekleri Çözmek İçin Mi ? |ΐ syan Etmek Kolay , Dayanmak İse Dahi |₤ r Yada Geç Yaşatırım Ben İçimdekini |
|
| Mesaja teşekkür eden: | interlude (25-06-08) |
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.131
Forum Gücü: 210 Forum Puanı:90245 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | RaP'te Susmak Son Noktadır ! GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #3 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.996
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:43726 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dinlediğim ve çok sevdiğim müzik türü Ödümüz patlıyor acı çekmekten! Oysa; Biraz da acıdır, Aşkın mayası. Kaçınamazsın!.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Řσσκΐ₤ (25-06-08) |
| | #4 |
| storm_fatih Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.937
Forum Gücü: 208 Forum Puanı:82732 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | - Sen Çok Hızlı Konusuosun Rapçi Olsana Demelerinden Başka Güzel Bir Muzik Tarzı (: ![]() I'm Not SuperMan, He Is MyBrother! Gülünç Olmaya Başladı Burası (= Buyrun Buradan Yakın ; Destek Yok Köstek War (: |
|
| | #5 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 704
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:9463 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dinlediğim sagoyu tek geçtiğim müzik türü
....Sıyrıldım rollerimden mutluyum çünkü artık YOKUM bugün... .... |
|
| | #6 |
| Rektör Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 1.105
Forum Gücü: 73 Forum Puanı:21906 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | arkaya bir müzik ve duyquların hızlı konuşularak anlatıldığı şey ve iğrenç bişey BİZ HEP SENİNLEYİZ! Hayat Tek Bir 'N'Den İbaret... Karmaşık Return Of The Remuş |
|
| | #7 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.996
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:43726 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hiphop kültürünün içindeki baslica dört elementden biridir. Ödümüz patlıyor acı çekmekten! Oysa; Biraz da acıdır, Aşkın mayası. Kaçınamazsın!.. |
|
| | #8 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 176
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:1699 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1979'a dogru amerika da dogmustur bu isi ilk yapan babalar Afrika bambaata,Grandmaster Flash vs o zamanlar güzeldi tabi sarkılarda sex para kadın gıbı sacma temalar yok yoktu ama sımdı tamamen bozuldu ulkemızde ıse 1995 cartelın gelısıyle duyulda daha sonra ceza sagopa ve fuat gıbı isimlerle ilerlemeye dewam edıoyor.Bu arada rap'e sacma diyenlere gülüp geciyorum cahildir anlamaz diyorum |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |