| |
| |
| Notices |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Cezalı Üye | Real draw İçin Plug-In Dosyaları ve Eklentiler Herkese Merhaba, Bu konu altından özellikle son zamanlarda forum içerisinde 'Sesler ve Renkler Bölümü'nde ön plana çıkan Real Draw Programı için elimde bulunan plug-in dosyalarını (objects ve textures) ve daha rahat bir kullanım için gerekli olan eklentileri (layout dosyaları,brushes) sizlerle paylaşacağım. Tüm bu plug-in dosyalarını ve eklentileri Real Draw içerisine nasıl aktaracağınızı ve bu eklentiler aracılığıyla neler yapabileceğinizi sizlere resimli olarak anlatmaya çalışacağım. Umarım hepiniz için faydalı bir döküman olur. Teşekkür: Diğer konu içerisinde XaNDeR ve Snorland arkadaşlarımız Real Draw Programı'nı ve programın Türkçe yamasını sizlerle paylaşmışlar.İkisine de teşekkür ederim. Teşekkür-2: Bu plug-in dosyalarını ve eklentileri benimle paylaşan 'zeynep'e teşekkürler. ___________________________________ Eklenti 1(Brushes ve Textures Dosyaları) Eklentinin İçeriği: Brushes(Fırça) sekmesi içerisinde 50'den fazla eklenti ve Textures sekmesi içerisinde 83 adet arka plan resmi. Neler Yapılabilir: Brushes(Fırça) komutları ile resimler üzerinde daha kapsamlı çalışmalar yapabilir,Textures(Arka Plan) komutları ile var olan resimlerin arka planlarında değişiklikler yapabilir veya kendiniz yeni resimler oluşturabilirsiniz. Dosyayı Real Draw İçerisine Aktarma: Indirdiğiniz dosya içerisinde yer alan 'Fırçalar' isimli rar dosyasını açtıktan sonra,klasör içerisindeki tüm .brs uzantılı dosyaları kopyalayarak C/Program Files/Real Draw/Brushes isimli klasörün içerisine yapıştıracağız. Indirdiğiniz dosyanın içerisinden çıkacak olan 'Textures' isimli klasörün içerisinde yer alan dosyaların hepsini kopyalayarak yine aynı şekilde C/Program Files/Real Draw/Textures isimli klasörün içerisine yapıştırıyoruz. Dosya Boyutu: 13.224 Mb Dosya İndirme Linki : Brushes ve Textures Eklentileri Eklentilerin Kullanımı: Aşağıdaki örnek resimleri inceleyiniz. ![]() ![]() ______________________________________ Eklenti 2(Objects Dosyası-Smiley Pack) Eklentinin İçeriği : İçerisinde 72 adet smiley barındıran,Smiley Pack. Neler Yapılabilir? : Bu paket sayesinde yapmış olduğunuz resimlerin ya da çalışmaların üzerine smiley efektleri ekleyerek çalışmayı renklendirebilirsiniz. Dosyayı Real Draw İçerisine Aktarma : Indirmiş olduğunuz zip dosyasının içerisinde bulunan 'SmileyPack' klasörünü kopyalayarak (Klasörün içeriğini değil,klasörün tamamını kopyalacağız) C:/Program Files/Real Draw/Objects klasörü içerisine yapıştırıyoruz. Bu işlemin arkasından dosya ismini 'Smiley' olarak değiştirirseniz kullanımınız daha rahat olacaktır. Dosyanın Boyutu : 731 Kb Dosya Indirme Linki : Real Draw İçin SmileyPacK Önizleme Resmi : ![]() _____________________________________ Eklenti 3 (Brush,Layout,Objects) Eklentinin İçeriği : 1 Adet Fırça(Kesinlikle tavsiye ediyorum),1 adet Layout Dosyası(Real Draw menüsünde değişiklik),18 farklı kategoride 683 adet Obje Dosyası. Neler Yapılabilir? : Yukarıda yer alan diğer iki eklentiden farklı olarak,bu dosya içerisinde bulabileceğiniz Layout dosyası ile Real Draw Programı'nın menüsünde birkaç basit değişiklik yapabilir ve görünümü daha sade bir hale dönüştürebilirsiniz. Dosyaları Real Draw İçerisine Aktarma : Brushes ve Objects dosyalarını Real Draw içerisine nasıl aktarabileceğimizi yukarıdaki iki eklentide açıklamıştık. Layout dosyasını programa aktarabilmek için aşağıdaki resmi inceleyiniz. ![]() Dosyanın Boyutu : 5.17 Mb Dosya Indirme Linki: Layout ve Objects Eklentileri _____________________________ Eklenti 4(Objects Dosyaları) Eklentinin İçeriği: Eklenti içerisinde 500 adet objects dosyası bulunmaktadır. Dosyayı Real Draw İçerisinde Aktarma: İndirdiğiniz dosyaların içerisinden çıkan klasörlerin tümünü kopyalayarak C:/Program Files/Real Draw/Objects klasörünün içine yapıştırın. Dosya Boyutu : I.Dosya - 1.713 Mb, II.Dosya - 2.70 Mb Dosya İndirme Linki : I.Dosya , II.Dosya Önizleme Resimleri : ![]() ![]() Resimler Hakkında : Yanlızca fikir edinebilmeniz için 2 kategori eklenmiştir. Dosyaların içerisinde onlarca kategori bulunmaktadır. ___________________________ Eklenti 5(Objects Dosyaları) Eklentinin İçeriği : Bu eklenti içerisinde 370 adet Objects dosyası bulunmaktadır. Dosyayı Real Draw İçerisinde Aktarma: İndirdiğiniz dosyaların içerisinden çıkan klasörlerin tümünü kopyalayarak C:/Program Files/Real Draw/Objects klasörünün içine yapıştırın. Dosya Boyutu: 7.27 Mb Dosya İndirme Linki: 370 adet Objects Dosyası Önizleme Resmi : ![]() ______________________________ Eklenti 6(Objects Komutu İçin Puzzle Eklentisi) Eklentinin İçeriği : Eklenti içerisinde bir adet Objects Paketi(Puzzle) ve çalışmalarımız için yeni bir transparanlık efekti bulunmaktadır.(Puzzle) Dosyayı Real Draw İçerisine Aktarma : İndirmiş olduğunuz klasör içerisinde,text dosyası olarak gerekli anlatım yapılmıştır. Dosya Boyutu: 160 Kb Dosya İndirme Linki: Puzzle Eklentisi Önizleme Resimleri : ![]() ![]() _____________________________ Eklenti 7(Objects Dosyaları) Eklentinin İçeriği : 15 farklı kategoride toplam 1098 adet Objects dosyası. Dosyaların Real Draw İçerisine Aktarılması : İndirdiğiniz dosyanın içerisinden çıkan 'klasörlerin içerisindeki' tüm klasörleri kopyalayarak C:/Program Files/Real Draw/Objects klasörü içerisine yapıştıracaksınız. Dosya Boyutu: 18.604 Mb Dosya İndirme Linki: Objects Dosyaları _________________________ Real Draw ile ilgili,elimde bulunan tüm eklentileri ve plugin dosyalarını elimden geldiğince size anlatmaya ve paylaşmaya çalıştım.Döküman içerisinde anlatmaya çalıştığım konular üzerinde herhangi bir sorunla karşılaşırsanız özel mesaj ile bana ulaşarak destek alabilirsiniz. Dosyaların tümünü Rapidshare.Com sitesine upload ettim.Rapidshare içerisinde kota sorunu olan arkadaşlar,'konu altında yorumlarını yaptıktan sonra',bana özel mesaj ile ulaşarak yanlızca bu dosyalar için benden account alabilirler. Umarım faydalı bir döküman hazırlayabilmişimdir.İyi eğlenceler. Konu Dharma tarafından (14-07-07 Saat 21:29 ) de değiştirilmiştir.. Sebep: Link yenileme. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (26 Kişi) | ∂ĩяєŋ¢ (15-07-07), *Azra* (16-07-07), 13. (09-09-07), apinchoflove (16-07-07), B-CooL (14-07-07), bEyAzLi (15-06-08), c.c.D (15-07-07), Dark_AngeL_ (15-07-07), delkray (19-07-07), dolores (14-07-07), GönüLçeLen` (25-12-07), JaNsU (02-09-07), LeYdS (16-07-07), MareNostrum (15-07-07), mavigibiyim (14-07-07), n!da (15-07-07), Secret (14-07-07), SecReT_G!RL (13-08-07), Snorland (14-07-07), troçki (14-07-07), Tweety (18-12-07), YaGMuR_CiNi (14-07-07), YıLdız_GöZlÜm (13-01-08), _mawi_ (24-11-07), _melancholy_ (01-10-07), ~в@ηυя~ (14-07-07) |
| | #3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 2.332
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:84409 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çok emek verildiği belli. Gayet başarılı ve faydalı bir çalışma olmuş emeğine sağlık O boşluk dolar elbet, yaralar kabuk bağlar, sızılar diner, acılar dibe çöker. Hayatta sevilecek şeyler yeniden fark edilir. Bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir. O boşluk doldu sanırsınız Oysa ; O boşluğu dolduran eksilmenizdir... birgün yakalanırsan içindeki çığlığa ... senin için sustuğum bütün zamanları hatırla .!!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Dharma (14-07-07) |
| | #4 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.339
Forum Gücü: 436 Forum Puanı:182039 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok Teşekkürler... Diğer programlar için bu tip şeyleri bulmak kolaydı. Fakat Real draw baya zor oluyordu. Neler varmış bir karştıralım ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Dharma (14-07-07) |
| | #5 |
| Öğretim üyesi Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 753
Forum Gücü: 35 Forum Puanı:14471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | emeğinize sağlık.. ![]() Bak bu gece hüzün demlemekten vazgeçtim.. Hadi bir kahve ısmarla bana, Bir gülüşünün kırk yıllık hatırı kalsın bende.. (: ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Dharma (15-07-07) |
| | #10 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.434
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18418 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eline emeğine sağlık..
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #11 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.434
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18418 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
4. 5. 6. linkler malesef calısmıyor bi yardımcı olursanız sevinirim..
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |