| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Antikapitalistler ![]() | Rojda ![]() ROJDA 1978 Yılında Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Tütün köyünde dünyaya gelir. İlk okulu bitirdikten sonra okumaya devam etmek için İstanbul’a gelir. Müzik yaşamına 1991 yılında, müzisyen ağabeyi Çiya’nın Kurduğu Koma Gulên Xerzan ile başlar. Grup çalışmaları 1993′ten sonra MKM bünyesinde devam eder. 1994 yılında grup olarak, ilk albümleri “Ji Bîr Nabin” (Unutulmazlar) ile dinleyicilerine daha profesyonel bir şekilde ulaşırlar. 1997 yılında “Sonda Me” (Yeminimiz) adlı albümle dinleyicisi ile daha fazla buluşma şansı bulur. “Sonda Me” albümündeki “Helimcan” şarkısı, Rojda için önemli bir dönüm noktası olur. Artık herkes “Helimcan’ı” söyleyen sesi merak eder. 1997’de 11 bayandan oluşan Koma Asmîn grubunun kuruluşunda yer alır. Rojda, 2003 yılında aynı zamanda grup elemanı olan Alaettin Aykoç ile evlenir. 2005 yılında grubun üçüncü albümü olan “Rûkena Min” (Güler Yüzlüm) albümüyle müzikal olarak iyi bir çıkış yakalarlar. “Rûkena Min” albümünde yer alan “Memet Kanî” ve “Elo Dîno” adlı parçalarının klipleri, Zaxo’da yapılan klip festivalinde birinciliğe aday olarak gösterilir. 2006 yılında Rojda Koma Gulên Xerzan’dan ayrılır. Solo albüm çalışmasına başlar. CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | αηтιкαριтαℓιѕт (22-08-08), agulasor (22-08-08), DR_GoKiSsS (12-08-08), mls1917 (14-08-08), sonsuus (12-08-08), ŞiYaR (18-08-08) |
| | #2 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.343
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8779 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Gelmiş Bahar Gelmiş bahar geçmiş yazlar neyleyim Dinleyin derdimi dağlar söyleyim O yardan bir haber verin öleyim Vallah vallah öleyim billah billah öleyim vallah vallah Hat havîna gûndê me lê wexta reza Min got şevê digot lê lê di nav peza Ez ê te birevînim lê şev da reza Were were lê dîlberê were were Lê esmerê were were Halim çok perişan bağrım yaralı şu dünyada bir yar sevdim el aldı Konuşacak eşim dostum kalmadı Vallah vallah kalmadı billah billah kalmadı vallah vallah Toplayacak bir tek gülüm kalmadı Vallah vallah kalmadı billah billah kalmadı vallah vallah Gotin û Muzîk : Gelêrî Çavkanî : Ayşe şan rojdadan gelmiş bahar muhteşemdir çok saygı duyduğum ve sevdiğim bir sanatçıdır Rojda...son kasetindeki hareketli parçaları çok hoş...paylaşımın için çok teşekkürler... ![]() Dostluklar kurulsun insanlar gülsün barış güvercini uçsun dünyada... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | pavel (12-08-08) |
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.183
Forum Gücü: 216 Forum Puanı:93429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | were were were bir kac kez dinlemiştim diyarbakırda sanat sokagında ....ü bu arada yarım kurtce bilgimle çiya'nın türkçe karşılığının dağ oldugunu biliyorum GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #4 | |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.343
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8779 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
evet dostum gülaçiya dağgülü dür.. rojdanın yanık sesiyle were were demesini bir dinlemelisin... bu arada sanat sokağıda restore edildi daha güzel bir görünüm almıştı en son Gökhan... ![]() Dostluklar kurulsun insanlar gülsün barış güvercini uçsun dünyada... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DR_GoKiSsS (12-08-08) |
| | #5 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.183
Forum Gücü: 216 Forum Puanı:93429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | biliyorum cunku d.bakıra cok gidiyorum yaklaşık restore edileli 1 yada 1.5 ay oldu restore edilmeden oncede cok kotuydu ama yeni hali guzel dahada cok genişletildi ... GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (12-08-08) |
| | #6 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.727
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Paylaşımın için tşk ler Yoldaşım...Severek dinlerim... Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | pavel (18-08-08) |
| | #7 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 628
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6918 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu kadının sesini seviyorum tşk payLaşıma Geri Dönüşü oLmayan ßir TüneLdeyim |
|
| | #8 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 331
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:5260 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sesini çok sevdiğim bi kız
Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL |
|
| | #9 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.232
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tesekkurler paylasım ıcın severek dınlıyorum
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |