| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
![]() ![]() Forumda uzman | Saakaşvili: Rus işgali altındayız AA Güncelleme: 09:02 TSİ 12 Ağustos 2008 Salı TİFLİS - Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, televizyondan yayınlanan konuşmasında, “Gürcistan topraklarının büyük bölümü işgal altında” dedi. Saakaşvili, Ruslar’ın, ülkenin doğuyu batıya bağlayan tek önemli otoyolundaki stratejik kenti ele geçirerek, Gürcistan’ı “fiilen ikiye böldüklerini” de ileri sürdü. Haberin devamı Batılı müttefiklerinden “şimdiye dek yalnızca moral destek ve insani yardım aldıklarını” belirten Saakaşvili, “Ama bu barbarca saldırıyı durdurmak için bundan fazlasına ihtiyacımız var” dedi. Saakaşvili ayrıca, Rusya ile meydana gelen çatışmalarda “18 ila 19 Rus uçağını düşürdüklerini ve yüzlerce Rus askerinin öldürüldüğünü” bildirdi. Rus ordusu ilerliyor GÜRCÜ HALKINA SÜKÜNET ÇAĞRISI Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Gürcü halkına sağduyu ve sükunet çağrısı yaptı. Mihail Saakaşvili, halktan panik olmamasını isteyerek, “Size söz veriyorum. Rus askerleri Tiflis’e girecek olursa, bundan 12 saat önce haberdar olacaksınız” dedi. Teslim olmayacaklarının altını çizen Gürcistan Cumhurbaşkanı, ayrıca halktan yarın öğle saatlerinde parlamento önünde toplanmalarını istedi. Gürcistan askeri yardım istedi Bu arada Gürcistan’ın Moskova Büyükelçiliği üst düzey yetkililerinden Givi Şugarov, Rus birliklerinin başkent Tiflis’e doğru gider göründüklerini belirterek, Rusya’nın hedefinin Gürcü hükümetinin “tamamıyla yokedilmesi” olduğunu ileri sürdü. Gürcistan’dan yayımlanan bildiride ise “Gürcistan ordusu, başkenti savunmak için geri çekiliyor. Hükümet, Gürcistan’ın düşmesini önlemek için acilen uluslararası müdahele istiyor” denildi. " Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. " |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |