| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]() | Şairlerin El Yazısı ve İmzaları ![]() adalet; Bedri Rahmi'nin, Orhan Veli'nin şiir kitabı kapağına yaptığı resme baka baka bi hal oldum. O resmi niçin nasıl masal gibi dalgalara düşülebileceğini, ve harikulade bir rüya sergüzeşt çocukluk şiiri olduğunu anlamak için, bu mazhariyete erip bu tadı çıkarabilmek için çok ağır bir fiat ödemek, benim gibi on yıl hapis yatmak lazım. Ve insan kapaktaki o resmin şiirini okuduktan sonra kitabın içindekileri - hem de bir kaçı çok cici şiirleri yazan ...... ve hatta klasik manasıyla şiiri yazmaktan ürküyor. Bedri'ye teşekkür ederim, beni mestetti delikanlı, sağ olsun. Nazım ---------------------------------------------------- ![]() Mücap Ofluoğlu'ya imazaladığı Karşı Dostum Mücap Ofluoğlu'ya, 75 kuruş kitap, 25 kuruş da imzanın değeri, etti bir papel. 30.VI.1950 Orhan Veli Kitabı kendisi almış. 75 kuruşu da o vermiş. Binaenaleyh bu kitap benim hediyem değildir. Bununla beraber ben Mücap'tan alacaklıyım. Çünkü kitabın değeri üstünde 75 kuruş yazmasına rağmen 25 kuruşu geçmez. Benim imzama gelince; değeri milyondur. Bu hesaba göre ben Mücap'tan 1 000 000 - 50 1 000 950 alacaklıyım. Hesabı kıt olanlar büyük riyaziyecilere gitsin. Orhan Veli ---------------------------------------------------------------------- Mehmet Akifin birinci Safahatı verdiği zaman yazdığı kıta ![]() ------------------------------------------------------------------- cemal süreya ![]() orhan veli kanık ![]() necip fazıl kısakürek Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 628
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6918 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | necip fazıL kısakürek sewerim bu zat'ın şiirLerini t$kLer payLa$ıma şiyar abi Geri Dönüşü oLmayan ßir TüneLdeyim |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (25-08-08) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 821
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:10741 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
saol çok güzel bi paylaşım=)
''eğer 8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok güzel=)'' keşke hep 8 yaşında kalsak.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (26-08-08) |
| | #5 |
| Dekan Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 4.123
Forum Gücü: 58 Forum Puanı:18004 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sen tam bi edebiyat özellikle şiir şair aşığısın bu ikilem senim yaşam tarzzın olmuş abi
"bir merdiwen dayadım göğe bulutlara tırmandım yıldızlar koydum cebime tek tabancayımmmm" |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (26-08-08) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |