DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Müzik Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 18-01-07, 23:38 Çevrimdışı   #1
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
şarkıcı suya sabuna dokunmalı mıdır?

baştan neden şarkıcı yazdım onu belirteyim, lütfen artık herkese sanatçı demeyelim. sanat , demek üretmekkendinden bir şey verme gemek. oradan buradan iki üç saçma şarkı bulup, bilgisayar destekli sesini filtreleyip söyleyenler sanatçı filan değildir. onlar ne derse desin.

şimdi gelelim suya sabuna dokunmanın ne demek olduğuna, bir şarkıcı sadece karşı cins üzerine kurulu sığ aşk ve ayrılık şarkıları mı yapmalıdır. yoksa toplumsal olaylara karşı tepkisini veya hayattaki politik duruşunu içeren şarkılarda mı yapmalıdır. bana sorarsanız ikinci şık. çünkü şarkı sadece gülelim, eğlenelim, tepinelim, üzülelim tarzında olmamalıdır. böyle olursa ne olur. aslında hiç birşey olmaz. tam böyle kimseyle kötü olmadan paraları cebe cukka yapar. ama o yemekte birşeyler de eksik kalır. çünkü siz şarkılarınızla duygularınızı anlatıyorsanız, sizin hayatınızdaki tek şey aşk ve ayrılık mı, başka bir şey yok mu?, kesinlikle samimi değil...

Bunları da en iyi yapanlar kim derseniz. İlk aklıma gelenler: Bulutsuzluk Özlemi, Cem Karaca, Fikret Kızılok, en yeni örneği de Teoman (renkli rüyalar oteli, iki çocuk)

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
düş sokağı (20-04-07), emrowski (18-01-07), GeSTaPo (21-01-07), SecReT_G!RL (18-01-07), özdemir (31-01-07)
Eski 18-01-07, 23:42 Çevrimdışı   #2
Öğretim üyesi
Genel Mesajlar: 959
Teşekkür etti: 1.727
RepForum Gücü: 14
Forum Puanı:2709
SecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyorSecReT_G!RL çevresinde seviliyor
ulkemizde buyuk bi cogunluk sarkicilari ornek aliyo..
dedikleri soyledikleri yazdiklari ..heerseyleriyle ornek oluyolar
bunlarin icinde sanatci da war sarkici da..

toplumsal olaylara olan tepkisini fikrini iceren sarkilara yer werseler.. cok daha iyi olur..aslinda da boyle olmalidir..
madem herkes ornek aliyo bu insanlari
eglendirmenin yaninda bilgilendirmeliler de
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
düş sokağı (20-04-07), emrowski (18-01-07), özdemir (31-01-07)
Eski 18-01-07, 23:47 Çevrimdışı   #3
Doçent
Düşünürler grubu

emrowski - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.654
Teşekkür etti: 1.599
RepForum Gücü: 33
Forum Puanı:10328
emrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmışemrowski Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
2. secenek daha güzel elbette. artık basit şarkılardan nefret ediyorum.. aşk böcük ayrılık acısı gibi sanki hayatın amacı bunlarmış gibi aynı şeyler tekrar ediliyor.sözler anlamlı olsa eyvallah lakin 2-3 basit kelimeyle yüzeysel geçici şarkılar dolu ortalık. yozlaşmanın belirtileri midir nedir iyice basitleşiyor herşey.

.
.
.
.
hep yalnız ben...
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
düş sokağı (20-04-07), SecReT_G!RL (18-01-07), özdemir (31-01-07)
Eski 21-01-07, 00:27 Çevrimdışı   #4
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.340
Teşekkür etti: 1.166
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:20217
εgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazεgε tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
bu müzigin ruhunu doyurabilmesiyle alakalı sanıyorum. ornegin müzige sıkı sıkıya baglı olsamda yasamım icin yeterli degil bu eger müzisyende kendince yeterli bulmuyorsa her konuda kendini yansıtmakta ozgur.

ben soad ı zevkle dinliyorum diyerek konu icin gorusumu iyice acıklamıs olayım (:
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
düş sokağı (20-04-07), özdemir (31-01-07)
Eski 21-01-07, 01:00 Çevrimdışı   #5
Asistan
Figüranlar

Turkkale - ait Avatar
Genel Mesajlar: 227
Teşekkür etti: 35
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:25
Turkkale Herkese mesafeli
Bence şarkıcıların sosyal bir sorumlulukları yok.Yani isteyen laylaylom şarkı yapar isteyen şarkılarında mesaj verir.Bence bu tamamen şarkıcının tercihine bağlı olmalı.

life is unfair!
özdemir (31-01-07)
Eski 21-01-07, 12:49 Çevrimiçi   #6
Doçent
Genç Kuvvet

GeSTaPo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.344
Teşekkür etti: 1.182
RepForum Gücü: 21
Forum Puanı:4142
GeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biriGeSTaPo Forumda Saygin ve popüler biri
2. şık tabıkı ancak 1.şıksizda olmaz
Mesaja teşekkür eden:
özdemir (31-01-07)
Eski 21-01-07, 13:34 Çevrimdışı   #7
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
benim demek istediğim bazı insanlar şarkıları sadece rahatlamak için dinler, hani sadece arka fonda çalsın, adamın zaten yeterince sorunu var hayatta, ben onları yadırgamıyorum. bu tür şarkılarda şart. ama 10 şarkılık bir albüm yapıyorsanız 10. şarkı örneğin biraz farklı olmalı, mesaj vermesi şart değil, en azından o şarkıcının veya grubun duruşundan veya toplumsal hayata bakışından veya bir duruma tepkisini vs. belirtmeli. tabi bu iş zor, siz böyle bir şarkı yaparsanız, biraz kendinizi ele vermiş olursunuz. sizinle aynı düşünmeyen dinleyicileriniz belki sizden uzaklaşacak.

bugün kendimi, tonlarca yük taşıyan gemilerin denizi gibi hissediyorum...
Eski 21-01-07, 18:11 Çevrimdışı   #8
Stajyer

bingo1 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 111
Teşekkür etti: 17
RepForum Gücü: 6
Forum Puanı:41
bingo1 Herkese mesafeli
ikinci şıkkı herhangi bir pop şarkıcısından beklemeyin bunları anca Rock müzikte bulabilirsiniz...Örnek duman : özgürlüğün ülkesi,dönek,masal mor ve ötesi uyan darbe vs gibi
Eski 12-03-07, 00:01 Çevrimdışı   #9
Asistan
Antikapitalistler

caglark - ait Avatar
Genel Mesajlar: 379
Teşekkür etti: 196
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:215
caglark ara sıra gören oluyorcaglark ara sıra gören oluyorcaglark ara sıra gören oluyor
sanatçı halkın sesi halkın gözüdür yani çagın tanıgıdır yani çagın bire bir tanıgıdır bütün cinayetlerin tanıgıdır görür ve anlatır halk görür anlatamaz halk susar sanatçının işi anlatmaktır korkmadan anlatmaktır yigitçe anlatmaktır.
Mesaja teşekkür eden:
düş sokağı (20-04-07)
Eski 13-07-08, 01:53 Çevrimdışı   #10
Stajyer
Müzik grubu

Mutsuz Palyaco - ait Avatar
Genel Mesajlar: 144
Teşekkür etti: 7
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:516
Mutsuz Palyaco ara sıra gören oluyorMutsuz Palyaco ara sıra gören oluyorMutsuz Palyaco ara sıra gören oluyorMutsuz Palyaco ara sıra gören oluyorMutsuz Palyaco ara sıra gören oluyorMutsuz Palyaco ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
Tabiki de 2. şık...

Kendi kendine konuşana deli diyorlar ya ben işte oyum! Ne yani akıllı olacağım diye kendimle ilişkimi mi keseyim?! Kendi kendine konuşana deli diyorlar ama kendilerine kendilerinden bahsedenler sürekli meşhur oluyorlar!

Konu Seçenekleri