| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Kemalistler ![]() | şarkıcı suya sabuna dokunmalı mıdır?
baştan neden şarkıcı yazdım onu belirteyim, lütfen artık herkese sanatçı demeyelim. sanat , demek üretmekkendinden bir şey verme gemek. oradan buradan iki üç saçma şarkı bulup, bilgisayar destekli sesini filtreleyip söyleyenler sanatçı filan değildir. onlar ne derse desin. şimdi gelelim suya sabuna dokunmanın ne demek olduğuna, bir şarkıcı sadece karşı cins üzerine kurulu sığ aşk ve ayrılık şarkıları mı yapmalıdır. yoksa toplumsal olaylara karşı tepkisini veya hayattaki politik duruşunu içeren şarkılarda mı yapmalıdır. bana sorarsanız ikinci şık. çünkü şarkı sadece gülelim, eğlenelim, tepinelim, üzülelim tarzında olmamalıdır. böyle olursa ne olur. aslında hiç birşey olmaz. tam böyle kimseyle kötü olmadan paraları cebe cukka yapar. ama o yemekte birşeyler de eksik kalır. çünkü siz şarkılarınızla duygularınızı anlatıyorsanız, sizin hayatınızdaki tek şey aşk ve ayrılık mı, başka bir şey yok mu?, kesinlikle samimi değil... Bunları da en iyi yapanlar kim derseniz. İlk aklıma gelenler: Bulutsuzluk Özlemi, Cem Karaca, Fikret Kızılok, en yeni örneği de Teoman (renkli rüyalar oteli, iki çocuk) |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | düş sokağı (20-04-07), emrowski (18-01-07), GeSTaPo (21-01-07), SecReT_G!RL (18-01-07), özdemir (31-01-07) |
| | #2 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 1.727
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:2709 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ulkemizde buyuk bi cogunluk sarkicilari ornek aliyo.. dedikleri soyledikleri yazdiklari ..heerseyleriyle ornek oluyolar bunlarin icinde sanatci da war sarkici da.. toplumsal olaylara olan tepkisini fikrini iceren sarkilara yer werseler.. cok daha iyi olur..aslinda da boyle olmalidir.. madem herkes ornek aliyo bu insanlari eglendirmenin yaninda bilgilendirmeliler de |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2. secenek daha güzel elbette. artık basit şarkılardan nefret ediyorum.. aşk böcük ayrılık acısı gibi sanki hayatın amacı bunlarmış gibi aynı şeyler tekrar ediliyor.sözler anlamlı olsa eyvallah lakin 2-3 basit kelimeyle yüzeysel geçici şarkılar dolu ortalık. yozlaşmanın belirtileri midir nedir iyice basitleşiyor herşey.
. . . hep yalnız ben... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #4 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 1.166
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:20217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu müzigin ruhunu doyurabilmesiyle alakalı sanıyorum. ornegin müzige sıkı sıkıya baglı olsamda yasamım icin yeterli degil bu eger müzisyende kendince yeterli bulmuyorsa her konuda kendini yansıtmakta ozgur. ben soad ı zevkle dinliyorum diyerek konu icin gorusumu iyice acıklamıs olayım (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | düş sokağı (20-04-07), özdemir (31-01-07) |
| | #5 |
| Asistan Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 35
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:25 ![]() |
Bence şarkıcıların sosyal bir sorumlulukları yok.Yani isteyen laylaylom şarkı yapar isteyen şarkılarında mesaj verir.Bence bu tamamen şarkıcının tercihine bağlı olmalı.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | özdemir (31-01-07) |
| | #7 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benim demek istediğim bazı insanlar şarkıları sadece rahatlamak için dinler, hani sadece arka fonda çalsın, adamın zaten yeterince sorunu var hayatta, ben onları yadırgamıyorum. bu tür şarkılarda şart. ama 10 şarkılık bir albüm yapıyorsanız 10. şarkı örneğin biraz farklı olmalı, mesaj vermesi şart değil, en azından o şarkıcının veya grubun duruşundan veya toplumsal hayata bakışından veya bir duruma tepkisini vs. belirtmeli. tabi bu iş zor, siz böyle bir şarkı yaparsanız, biraz kendinizi ele vermiş olursunuz. sizinle aynı düşünmeyen dinleyicileriniz belki sizden uzaklaşacak.
|
|
| | #8 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 17
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:41 ![]() |
ikinci şıkkı herhangi bir pop şarkıcısından beklemeyin bunları anca Rock müzikte bulabilirsiniz...Örnek duman : özgürlüğün ülkesi,dönek,masal mor ve ötesi uyan darbe vs gibi
|
|
| | #9 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 196
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:215 ![]() ![]() ![]() |
sanatçı halkın sesi halkın gözüdür yani çagın tanıgıdır yani çagın bire bir tanıgıdır bütün cinayetlerin tanıgıdır görür ve anlatır halk görür anlatamaz halk susar sanatçının işi anlatmaktır korkmadan anlatmaktır yigitçe anlatmaktır.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | düş sokağı (20-04-07) |
| | #10 |
| Stajyer Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 7
Forum Gücü: 3 Forum Puanı:516 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tabiki de 2. şık... Kendi kendine konuşana deli diyorlar ya ben işte oyum! Ne yani akıllı olacağım diye kendimle ilişkimi mi keseyim?! Kendi kendine konuşana deli diyorlar ama kendilerine kendilerinden bahsedenler sürekli meşhur oluyorlar! |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |