| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]() | Sayıyla kendine gelmek... ![]() NTV'deki "Neden" programında "Aleviler ve Siyaset"i tartıştık. Açılışta Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser'e sordum: "Neden her seçim öncesi 'Sünniler ve Siyaset' değil de 'Aleviler ve Siyaset' tartışılır?" Eser, rakamlarla yanıtladı bu soruyu...Verdiğ i rakamlar, tartışmaya yer bırakmayacak kadar net bir tablo sergiliyordu. Bu rakamları yorumsuz olarak sizlerle paylaşmak istiyorum: * * * ![]() Türkiye'de kaç okul var? 67 bin... ![]() Kaç hastane var? 1220... ![]() Kaç sağlık ocağı var: 6 bin 300... ![]() Peki kaç cami var? 85 bin... Her 60 bin kişiye 1 hastane düşerken, 350 kişiye 1 cami düşüyor. ![]() Peki kaç kilise var? 270... ![]() Kaç cemevi var? 100. * * * ![]() Türkiye'de kaç doktor var? 77 bin... ![]() Peki kaç din görevlisi var? 90 bin... Türkiye'de her 900 kişiye bir doktor düşerken, her 780 kişiye bir din görevlisi düşüyor. Eğitim-Sen'e göre Türkiye'nin 200 bin öğretmen açığı var. * * * ![]() Türkiye'de kaç kütüphane var? 1435... Almanya'da kaç kütüphane var? 11 bin... ![]() Türkiye'nin kaç kentinde devlet tiyatrosu var? 13... ![]() Kaç kentte kuran kursu var? 81... Bu kursların toplam sayısı kaç? 3852... * * * Türkiye'de 1 opera derneği var; 11 bale, 10 heykel, 18 resim, 18 sinema, 38 tiyatro derneği var. Peki kaç tane "cami yaptırma derneği" var? 35 bin... * * * ![]() İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi ne kadar? 783 trilyon... ![]() Ulaştırma Bakanlığı'nın? 678 trilyon... ![]() Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın? 677 trilyon... ![]() Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın? 632 trilyon... ![]() Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın? 280 trilyon... ![]() Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın? 249 trilyon... ![]() Çevre ve Orman Bakanlığı'nın? 404 trilyon... ![]() Sadece Sünnileri temsil eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi ne kadar? 1.3 katrilyon... 8 bakanlığın bütçesi kadar... 22 üniversitenin toplam bütçesine denk... * * * Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin yıldan yıla büyümesine bakalım: 1997'de 66 trilyon. 1998'de 119... 1999'da 180... 2000'de 270... 2001'de 302... 2002'de 553... 2003'te 771... 2004'te 1 katrilyon... 2005'te 1 katrilyon... 2006'da 1,3 katrilyon... 2007'de 1.7 katrilyon... * * * Bir ülke, Diyanet'e, bütün üniversitelerine ayırdığı bütçe kadar pay ayırıyor ve bunu son bir yılda ikiye katlıyorsa, doktordan, öğretmenden fazla imam yetiştiriyorsa, hastane değil cami yaptırıyor, kütüphaneden çok Kuran kursu açıyorsa, o ülkenin durup bir daha düşünmesi gerekmez mi???? ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| Mesaja teşekkür eden: (22 Kişi) | !s!s (11-02-08), arSU (10-02-08), aydan (10-02-08), Bυя¢U (10-02-08), BigBang (11-02-08), birnur (12-02-08), CnRaLpEr (12-02-08), HANNİBAL (10-02-08), KATRE (12-02-08), küçükP€ri (10-02-08), mls1917 (11-02-08), MrTcN1905 (11-02-08), mvovh (11-02-08), Olimbera (10-02-08), RebeL (10-02-08), S.M.U.R.F (10-02-08), Scнiивея (10-02-08), senay (26-03-08), troçki (07-03-08), tutbenidüşmeden (10-02-08), Unfaithful (12-02-08), yεsiL (10-02-08) |
| | #2 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.476
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kütüphaneciyim işsizim... İmam olsaydım keşke... |
|
| | #3 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 442
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:825 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Söylenebilecek fazla birşey yok durmak yok yola devam Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| | #4 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.305
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:12461 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sağol bu güzel paylaşım için.. gerçeklerle yüzleşmek gerek ara sıra olsada ![]() eşkiya yüreğime çığ düştü üşüyorum haa aç ellerini... GELDİM MUTSUZLUĞUMLA YÜREK SUSUZLUĞUMLA |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (10-02-08) |
| | #5 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.640
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:31155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | çok sağol sonsuus bunları paylaştığın için işte bana mutluluğun resmini çizdin resmen ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. Konu Scнiивея tarafından (10-02-08 Saat 21:55 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #7 |
Teşekkür etti: 588
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1664 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
işin ilginç tarafı kimse hiçbir şeyin farkında deil yazık... zamanı bir kenara atsak isimlerimizi unutsak çığlık çığlık karanlıklarda ışıkları hiç yakmasak..(: |
|
| | #8 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.565
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6707 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
güzel çalışma olmuş teşekkür ederim...
David Smith --------------------------------------------------------------------------------------------------- "Zamanımı gerçekten boşa harcadım." Jeffrey Dahmer "my pain is self choosen" |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (10-02-08) |
| | #9 | |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.958
Forum Gücü: 187 Forum Puanı:83050 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim merak ettigim tek bir konu var, yanitlayan olursa sevinirim (: Alıntı:
fakat o 350 kisinin hepsi olmasa bile bircogu ayni anda ibadet etmeye gidiyor..namaza örnegin..bunun kiyaslanacak yanini görebilmis degilim ?! Peri Padişahının Kızı.. Hani kahramanlar gibi sevecekken seni Masal bitti..! | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (11-02-08) |
| | #10 |
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:31155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Herkes kendi evinde namaz kılar ama herkes kendi evinde ameliyat olamaz...
![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 187 Forum Puanı:83050 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | cuma namazini evinde kilabiliyormusun ? yada bayram namazini ? ayrica günde 60 bin insan mi ameliyat oluyor ? Peri Padişahının Kızı.. Hani kahramanlar gibi sevecekken seni Masal bitti..! |
|
| | #12 |
Teşekkür etti: 1.254
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | camilerde üfürükçüler türkürükçüler de vardır onlar üfürerekte hastanelere yardım ediyorlar ne gerek var hastaneye;gitsinler camiye üfürükçüyle tükürükçü doktorun gördüğü görevi görür...ne gerek var tıp fakültelerine doktor yetiştirmeye...bu işler bir üfürükle hallolduktan sonra ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti |
|
| | #13 |
Forum Gücü: 187 Forum Puanı:83050 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | o üfürücükler camii de degil, genellikle evlerinde oluyorlar..evlerini türba ilan edip, milleti suistimal eden insanlar..ayni tip okumus, rüsvet alan doktorlar gibi Peri Padişahının Kızı.. Hani kahramanlar gibi sevecekken seni Masal bitti..! |
|
| | #14 | |
Teşekkür etti: 1.254
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7378 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
camilerde insan ölmüyor ki aydan ibadet bir seczade üzerindede yapılabilir fakat...60000 bin kişiye bir hastahane demek çok kötü bir durumu ortaya çıkarmıyormu acaba...orada can kurtarmak için uğraş var küçücük bebeklerin dertlerine derman olmak için... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... Yutta barış dünyada barış Biji Aşiti | |
|
| | #15 |
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:31155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 1oo mde bir cami var ama hastahaneler az gerekirse Cuma namazınıda bayram namazınıda evde kılarsın ama tekrarlıyorum evde tedavi edilmezsin.
![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #16 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.356
Forum Gücü: 173 Forum Puanı:69667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Iste size süper zeka bir düsünce ![]() Bunlarin hepsi Akp döneminde mi olduki üstü kapali gönderme yapiyorsun? yada ben mi yanlis anladim acik konus. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #17 |
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:31155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 1220 hastahane 85000 camii var deniliyor din adamı sayısı doktordan fazla hala pişki pişkin cevap veriliyor buraya yazık... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #18 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.032
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29966 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sen diyorsun ki herkes kendi evinde kılsın bu namazı. Zaten cuma,teravi,bayram namazları dışında isteyen evinde kılıyor. Ama sonuçta 350 kişinin birçoğu cuma namazına her hafta gidiyor. Yani isterse yılda sadece bir gün cemaat namazı olsun, yine o cami sayısı olacak. Konuyu açan kişi islama takmış durumda. Açtığı tüm konularda tutturmuş bir islam düşmanlığı. Durmak yok gerçekten yola devam, durursak mazallah bunların basit seviyesine falan düşerler.... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #19 |
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:31155 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yok gerçekten bu diyanet işlerine aktarılan para gereğinden gerçekten yüksek ortalamaya bakarsak 350 kişi ama cidden bu çok az bir rakam. Eğitim & Sağlık bu kadar altta ezilmemesi lazımı... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | sonsuus (11-02-08) |