DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  İnanç tartışmaları

Anket Sonuçlarını Göster: sizce selam vermek sünnet midir? farz mıdır?
sünnettir 41 83,67%
farzdır 2 4,08%
bilgim yok 3 6,12%
diğer 3 6,12%
Oylayanlar: 49. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Seçenekleri
Eski 08-07-07, 12:06 Çevrimdışı   #1
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.393
Teşekkür etti: 1.238
RepForum Gücü: 18
Forum Puanı:4698
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
sizce selam vermek sünnet midir? farz mıdır?

sizce selam vermek sünnet midir? farz mıdır?

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Eski 08-07-07, 12:21 Çevrimdışı   #2
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.336
Teşekkür etti: 1.464
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:14511
şualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Selam vermek sünnet, almak ise farzdır. Selam verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Sünnet olduğu düşünülmeden, alışkanlık halinde, şuursuzca selam verilince, sevap olmaz. Bir yere girerken de, çıkarken de selam verilir. Dinimizde selamın önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Müslümanın müslüman üzerindeki altı haktan biri de selam vermektir

(Bir yere girerken oradakilere selam vermek borç olduğu gibi, çıkarken de selam vermek borçtur.)

Bir yere, bir meclise giren oradakilere selam versin. Oradan kalkıp giderken yine selam versin.)

İnsanların en âcizi dua etmeyen, en cimrisi de selam vermeyendir.

gibi......
.
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
agbar (11-07-07), BigBang (11-07-07), husey_ni1753 (25-10-07), mustafa803 (09-07-07), oneway (12-07-07), wanted (10-07-07), ~~abd~~ (09-07-07)
Eski 08-07-07, 12:22 Çevrimdışı   #3
Profesör
Düşünürler grubu

aLadea - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.601
Teşekkür etti: 1.483
RepForum Gücü: 56
Forum Puanı:20466
aLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
bu yoruma açık bir konu değildir ki bellidir bu ankete ne lüzum var

almanın farz vermenin sünnet olduğunu sana öğretmediler galiba bir de inançlısın

arkadaşım kendini tatmin etmek ben biliyorum demek için ya da bazılarına biliyorum demek için anketler açma lütfenn

bu sorunun cevabını Miiili eğitim bakanlığının çıkardığı bir dün kültürü ve ahlak bilgisi kitabına bakarak bile öğrenebilirsin

saygılar

.

.

Konu aLadea tarafından (08-07-07 Saat 12:29 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
нѕуη (08-07-07), acemi (09-07-07), Artemis (08-07-07), Hasbihal (08-07-07), karahindiba (08-07-07), sty58 (25-10-07), tuanaa (08-07-07)
Eski 08-07-07, 12:29 Çevrimdışı   #4
Cezalı Üye
Genel Mesajlar: 3.336
Teşekkür etti: 1.464
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:14511
şualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmışşualar Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
aladea´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
almanın farz vermenin sünnet olduğunu sana öğretmediler galiba bir de inançlısın

arkadaşım kendini tatmin etmek ben biliyorum demek için ya da bazılarına biliyorum demek için anketler açma lütfenn

bu sorunun cevabını Miiili eğitim bakanlığının çıkardığı bir dün kültürü ve ahlak bilgisi kitabına bakarak bile öğrenebilirsin

saygılar

Sen bilebilirsin bunu bilmeyenlerde var arkadaş bilgisizliğinden açmadı belki faydalı olmak için gerek duydu..hemen savunma yaparsan bişi öğrenemeyiz senin dediğin gibi milli eğitim kitabınıda biliyoruz sağdece efendimizin hayatını anlatır o kitap yüzeysel yani ben sana risale-i nuru tavsiye edeyim
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
agbar (11-07-07), ~~abd~~ (08-07-07)
Eski 08-07-07, 12:31 Çevrimdışı   #5
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri~~abd~~ Forumda Saygin ve popüler biri
Alıntı:

saygılar
yine güldürdü beni benım bildigimi bilen biliyor vede benım bildigimden veya bılmedıgımden sanane o senı ılgılendırmez sen bılebılırsın ama burda birsürü insan var belkide birisi bılmıyor burada senın yazdıgınla ögrenmiş olacak sende cıok bılmışlik yapma anketini kullan veya yorumunu yaz çekıl amacımız öğrenmek ve ögretmektartışmaya girmıyelım saygılar

Bacımın örtüsü takılmış namerdin gözüne, Acırım tükürüğüme billahi tükürsem yüzüne. M. AKİF ERSOY:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır.
Eski 08-07-07, 12:32 Çevrimdışı   #6
Profesör
Düşünürler grubu

aLadea - ait Avatar
aLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazaLadea tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
sağol tavsiyen için

benim demek istediğim bu yoruma açık bir konu değildir

selam almak farz vermek sünnettir

ankete gerek yok eğer amaç bilgilendirmeyse

foruma bir topic açılır değil mi ?

.

.
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
acemi (09-07-07), Artemis (08-07-07), Sk8er Boi (09-07-07), tuanaa (08-07-07)
Eski 08-07-07, 12:34 Çevrimdışı   #7
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Alıntı:
şualar´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sen bilebilirsin bunu bilmeyenlerde var arkadaş bilgisizliğinden açmadı belki faydalı olmak için gerek duydu..hemen savunma yaparsan bişi öğrenemeyiz senin dediğin gibi milli eğitim kitabınıda biliyoruz sağdece efendimizin hayatını anlatır o kitap yüzeysel yani ben sana risale-i nuru tavsiye edeyim
ben cevabını verıyorken sen benden once vermişsin çok guzel açoıklamışsın kardeşim allah rtazı olsun hemen ketirip atıyorlar boyle

Mesaja teşekkür eden:
eses 26 (27-10-07)
Eski 08-07-07, 12:38 Çevrimdışı   #8
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
Alıntı:
sağol tavsiyen için

benim demek istediğim bu yoruma açık bir konu değildir

selam almak farz vermek sünnettir

ankete gerek yok eğer amaç bilgilendirmeyse

foruma bir topic açılır değil mi ?
yoruma açık olup olmadıgına sen mı karar verırsın vede sana göreacık deıldır senın kendı fıkrın budur. ankete gerek yok diyorsun belıı bılmeyen bırısı ankete bakaraktan ögrencek....ankete gerek yok dıyorsun yok aşk mı cinsellikmı ,yada sevgılın senı dudagından öpmek istese ne yaparsın gibi anketlere mı gerek var.....bak kardeş tartışma olmasın bi derddın varsa ozelden halledelım saygılar

Eski 08-07-07, 12:40 Çevrimdışı   #9
Profesör
Düşünürler grubu

aLadea - ait Avatar
Ruhsal Durumum:
neyse devam edin arkadaşlar ben söyleyeceğimi söyledim

.

.

Konu aLadea tarafından (08-07-07 Saat 12:43 ) de değiştirilmiştir..
Eski 08-07-07, 12:45 Çevrimdışı   #10
Rektör
Düşünürler grubu
Genel Mesajlar: 10.040
Teşekkür etti: 18.188
RepForum Gücü: 203
Forum Puanı:82958
Artemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazArtemis tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Gamze'nin de dediği gibi yoruma açık bir konu değildir bu ve bu içerikli konular.

Ayrıca açılan anketleri kıyaslamak doğru değil arkadaşlar, sonuçta hayata bakışlar farklı.

iNCELİKLER YÜZÜNDEN!
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
aLadea (08-07-07), tuanaa (08-07-07)
Eski 08-07-07, 13:33 Çevrimdışı   #11
Asistan
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 254
Teşekkür etti: 116
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:224
mor_siyah ara sıra gören oluyormor_siyah ara sıra gören oluyormor_siyah ara sıra gören oluyor
her şeyden önce görgü kuralıdır...hz. Muhammed de bu nedenle yapmamış mı ve de tavsiye etmemiş mi?
Eski 08-07-07, 13:39 Çevrimdışı   #12
Dekan

KINALI_BEBEK - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.166
Teşekkür etti: 1.820
RepForum Gücü: 45
Forum Puanı:10838
KINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmışKINALI_BEBEK Rep olayını aşmış
Bilgim yok ama selam vermek diger yandan gorgu, terbiye, nezaket kurallarinin bi parcasi..

BiR KoRKuLuK GiBi iÇiMe DiKiLDiN
BeNi DaHa BuLaŞMaDaN BiTiRDiN
BiR HaYaT aVCuMa ÇiZiLDiN
BeNi KeMiRDiN NeYe ÇeViRDiN SeN..
Mesaja teşekkür eden:
merener (24-11-07)
Eski 08-07-07, 16:00 Çevrimdışı   #13
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.925
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
selam vermek zorunlu değildir ama karsılık vermek evet farzdır...

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
Mesaja teşekkür eden:
tuanaa (08-07-07)
Eski 09-07-07, 12:46 Çevrimdışı   #14
Doçent
Kemalistler

eL Chupacabra - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.287
Teşekkür etti: 221
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:5088
eL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyoreL Chupacabra Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ruhsal Durumum:
İkiside...Önemli olan selam vermek...

Böcek olmayı kabullenenler, ezilince şikayet etmemelidirler.
İnsanların yaptığı sahteparalar kadar paraların yaptığı sahte insanlar vardır.
Gecenin Kara Pelerini Herkesi Aynı Şekilde Örter.
Eski 09-07-07, 12:51 Çevrimdışı   #15
Doçent
Huzur Pınarı

Sk8er Boi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.637
Teşekkür etti: 1.081
RepForum Gücü: 36
Forum Puanı:11314
Sk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Selamun Aleyküm.Bu konunun sizcesi olmaz.Kesinlikle sünnettir.

...
Eski 09-07-07, 12:55 Çevrimdışı   #16
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

thorn - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.984
Teşekkür etti: 1.479
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:5999
thorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorthorn Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
aladae arkadaşımın da dediği gibi konu anket olarak değilde,bilgilendirmeye yönelik bir konu altında açılabilirdi.böyle konular kesindir,yoruma göre değişmez....
Mesaja teşekkür eden:
aLadea (09-07-07)
Eski 09-07-07, 22:19 Çevrimdışı   #17
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
arkadaşlar anketi açmamın sebebnı belkı bılmeyen arkadaşlar vardır burdan sizin yazacagınız güzel bir yazıdan yazı sayesınde ogrenebılır diye açtım ama konu biraz kesın oldugu(kesın sunnet)oldugu için anket açmamam gerekdi diye düşündüm ilginizden dolayı tşk ederım hakkınızı helal edın

Mesaja teşekkür eden:
aLadea (09-07-07)
Eski 09-07-07, 22:33 Çevrimdışı   #18
Yard. Doçent
Figüranlar

Pitekantropus - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.445
Teşekkür etti: 236
RepForum Gücü: 27
Forum Puanı:8209
Pitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir KonumdaPitekantropus buraların en ünlü simalarından, Hem Popüler hem saygın bir Konumda
haram olsun
Eski 10-07-07, 00:17 Çevrimdışı   #19
Yard. Doçent
Huzur Pınarı

~~abd~~ - ait Avatar
[quote=Pitekantropus;856636]haram olsun [/QUO

Eski 10-07-07, 16:21 Çevrimdışı   #20
Stajyer

wanted - ait Avatar
Genel Mesajlar: 144
Teşekkür etti: 157
RepForum Gücü: 4
Forum Puanı:306
wanted ara sıra gören oluyorwanted ara sıra gören oluyorwanted ara sıra gören oluyorwanted ara sıra gören oluyor
"aranızda sevginin artmasını istiyorsanız selamlaşın"buyurur Hz. Peygamber

vermek sunnet almak farzdır..

" Oyun Bitince Piyon da Shah da Aynı Kutuya Konur "
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
-misspasha- (10-07-07), merener (24-11-07), ~~abd~~ (10-07-07)

Konu Seçenekleri