| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Genç Kuvvet ![]() | şiir sadece aşk acısıyLa mı yazıLır?
sizce şiir sadece aşk acısıyLa mı yazıLır? bence aLakası yok Geri Dönüşü oLmayan ßir TüneLdeyim |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (24-03-08) |
| | #2 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.796
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24194 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | öyle olsa dünyadaki tüm güzel şiirler aşka dair olurdu ![]() örneğin memleket sevdasıyla yazılmış bi sürü güzel şiir var.. sınırlandırma yapılamaz şiirde.... Bütün Bunlar Düş...! Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...! ѕiиєм ѕiиαи |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.542
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25386 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun. Cahit Sıtkı TARANCI hiç öyle şey olurmu... şiir tek bir kalıba sığmayacak kadar derin ve ginş bir yelpazeye sahiptir. osmanlı döneminde padişahlard şairdi konuşmalarında bie şiirsel bir üslup kullanrılardı: Kanuni’den Ebussuud’a: Dırahtı sarmış olsaydı karınca Ziyan var mı karıncayı kırınca El–cevab: Yarın divanına Hakk’ın varınca Süleyman’dan alır hakkın karınca (dıraht: ağaç) [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #4 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 201
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:7818 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayır. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem. Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem! |
|
| | #5 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 4.126
Forum Gücü: 91 Forum Puanı:31997 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şair, duygu ve düşüncesi geniş olan kimsedir, bir olay, bir duygu, bazen bir damla gözyaşı şaire şiiri yazdırır, olayın kendi başından geçmesi gerekmez, bir dostunu, bir arkadaşının, bir film sahnesindeki bir olay şiir yazmak için yeterlidir, şiirin kalitesi ise şairin o olayı hissedebilme yeteneğine bağlıdır. ![]() Solmadan avuçlarıma düş Sokul yüreğime Gülüşünle ısınsın bedenim Ve Dudaklarımda acıyan yara öpüşlerinde can bulsun /..Öp Beni ve Öyle Kal Bende../ |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (24-03-08) |
| | #6 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.172
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26868 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | aşkLa yazıLır ama aşk acısıyLa deyiL ![]() memLeket aşkı doğa aşkı ... Kadehte yansimama baktim ayakLi bir kanıtım Kadin dergiLeri testLerinde her soruya yanıtım.. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |