| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Kemalistler ![]() | Bir çok kişininde benimle aynı fikire sahip olabileceğini düşünerek bu konuyu açmak istedim. Şiir yarışmalarına seçilen konular hakkında bir şikayetim var. Mesela bu hafta ki konu "Ömür" müş. Benim ömür konulu bir şiirim mevcut değil ve bu yarışmaya katılmak istesem yazacağım şiir zorlama ile yazılmış gibi olacak. Yani sırf konu Ömür diye şiir yazmaya çabalayacağım ve şiirin içtenliği yok olmuş olacak. Şiirlerin içten ve samimi olanlarının ne kadar güzel olduğunu hepimiz biliyoruz. Benim bu konu hakkında ki önerim. 2 hafta da bir bu konu serbest bırakılsın. Mesela Ahmet serbest konulu hafta da aşkı anlatsın kendince, Mehmet doğayı, Ayşe ölümü, Fatma dirilişi... Böylece daha renki ve içten katılımlar olabilir. Bir önerimde şu olacak. Şiir yarışmasına seçilen konu seçenekleri üyelere anket olarak sunulsa nasıl olurdu ?... Mesela bu hafta ki konu için üç seçeneği var yetkili kişinin... Konu 1 : Aşk Konu 2 : Savaş Konu 3 : Barış Yetkili kişi bunu seçerken kendi kararı yerine bu seçenekleri üyelere sunulan bir anketle belirlese. Daha hoş olmaz mı ? Saygılar, sevgiler... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.402
Forum Gücü: 175 Forum Puanı:70592 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kesinlikle katiliyorum ![]() Zira her hafta belirlenen konuya siir yazmak ismarlama gibi. Oysa siiri bir resme yapilan calismadan farkli kilan onun duygu barindirmasi, icinde ruh olmasi. Siir sever ve kendi capimizda yazanlar olarak hani kendi siirlerimizi yaristiracagimiz bir yarisma olmali. Bu hafta konu ayrilik gelecek hafta hüzün diye zorluya zorluya bir siir yazmak yarismadaki seviyeyide düsürüyor. Ayni zamanda siirler (hepsi degil tabi) ici bos bir hal aliyor. 100 tane siiriniz olacakta sizin o siirlerinizdden birine uyumlu bir konu olacakta siz siir ekliyeceksiniz. Yoksa pek anlami kalmiyor yarismaya girmenin. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.900
Forum Gücü: 182 Forum Puanı:77578 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bencede Daha Güzel Olur, Iyi Bir Fikir Gözlerimi Açsam da Sen Çıksan Karşıma.. ![]() Gel Beni Azat Et, Kayboldum Karanlıkta.. Canım Neden Sıkkın Bugün? Düşüncelerim Bıkkın Bugün.. Acılar Birer Zıkkım Bugün.. Fikirlerim Sapkın Bugün.. NEDEN? ! |
|
| | #4 |
| Şarkıların Ressamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Teşekkür etti: 5.207
Forum Gücü: 500 Forum Puanı:173722 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yarışmada verilen konuların veya verilen şarkıların üyeler tarafından seçilme önenisi daha öncede yapılmıştı.. Ve daha önce de açıkladığımız üzre, hiçbir yarışmada yarışılacak "konu" yarışmacılar tarafından seçilmemiştir , kaldıki o zaman ismi yarışma olmazdı ![]() Fakat ilk öneriniz olan konunun serbest konu olarak verilmesi talebiniz olumlu. Bunu değerlendirmeye alacağız, öneri için teşekkürler ![]() |
|
| | #5 | |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.335
Forum Gücü: 307 Forum Puanı:140929 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
gerekli duyarlılık sağlanacağından eminim. opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL | |
|
| | #6 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 2.701
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:85877 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlginiz, düşünceleriniz, katkılarınız, yorumlarınız, anlayışınız ve desteğiniz için teşekkürler ![]() |
|
| | #7 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.925
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlginiz için teşekkürler ama anlayamadığım bir husus var. O da şudur ki konu ot olsun böcek olsun diyerek yarışmanın yarışma olmaktan çıkması... Bunu anlayamadım. Bir şarkı yarışması hayal edin. Yarışmacılar şarkılar söylüyorlar. Yarışmacıların bir hafta kendi söyleyecekleri şarkıları kendileri seçmeleri değerlendirilecek. Öteki hafta söyleyecekleri şarkıyı jürinin değilde hepsinin katılımıyla yapılan bir anketin belirlemesinin yarışmayı yarışmadan çıkaracak bir durum olduğunu sanmıyorum. Ama yine de teşekkürler ilginiz, alakanız için... İyi akşamlar.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| Mesaja teşekkür eden: | CSKN (26-05-08) |
| | #8 | ||
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.335
Forum Gücü: 307 Forum Puanı:140929 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Alıntı:
yarışma ot olsun böcek olsun diyerek yarışma olmaktan çıkmıyor direncim , yarışma bazı kişiciklerin diğer üyelerle yarışmaya katıldığı şiiri paylaşmasıyla yarışma olmaktan çıkıyor. eşim dahil kimse,ben katıldığım zaman bilmez şiirimin yarıştığını. bu diğer emek harcayan insanlara haksızlıkdır çünkü. yarışma için ilk öneri sunduğum vakitlerde çok iyi şeylerin ortaya çıkacağından emindim ortaya. keza küçük oyunların dışında canımı(zı) sıkan birşey olmadı. yarışma için verilen konuların sıkıntı yaratacak şekilde olduğunu sanmıyorum. sonuçta 15 gün süre veriliyor. konunun olması; hem insanların belirli bir şekilde konuya adapte olup şiir yazması için kolaylık sağlıyor hemde yarışma kıvamına getiriyor. anketle sunmak arasında bu belirlediğimizin hiç bir farkı yok aslında. keza kolay kolayda bulunmuyor o konular ![]() bence insanların daha sorumluluk sahibi olup emeğe saygı duyması en önemli noktadır. sizin önerileriniz her zaman bizler için değerlidir. fakat geleceğe bakarak doğacak sorunlarıda düşünmek zorundayız. hepinize teşekkür ediyorum opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL | ||
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #9 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oylamayı bilemem ama serbest şiir fikri cok mantıklı!bu zmana kadar şiir yarısmasına 1 kere katıldım bununda nedeni kendi yazdıklarımın konuyla uyumuyor olmasıydı cogu zaman unutmusta olsam bu uygulama benm gibi düşünen bircok kişinin yarısmaya katılımını arttıracaktır!
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Opeth (29-05-08) |
| | #10 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | belirli bir konu olması şart mı ? parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |