| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Site Dili ?
Selamün Aleyküm Sitede bir takim sahislarin Türkceden baska bir dilde yazmasini kullanilan dili anliyanlar icin bir rahatsizlik teskil etmiyor. Lakin benim anlamadigim bir dil kullanilmasindan ben rahatsiz oluyorum. Nitekim sitede eger farkli farkli diller kullanilirsa yönetiminde kontrol etme olanagi azalir. Misal; sitede bir kac kisi kürtce biliyorlar diye bir birileri ile o dili konusuyorlar, ben kürtce bilmiyorm dogal olarak ne dediklerini (hakaret midir iltifat mi) bilmedigimiz icin rahatsiz edici bir durum olusuyor. Simdi ben ingilizce konussam yönetimde bir kac kisi yazdiklarimi anlar, Almanca cat pat yazsam yine kiza öyle. Ama dünya sadece bu dillerden ibaret degil. Bundan ziyade 2 dil daha biliyorum ki eminim (100%) bu dillerin "d" sini ne yönetim nede benimle muhabbeti olmuyanlar bilir. Site sürekli gelisiyor, eskiden profil siradan iken simdi kisisel profil yapila biliyor. Hersey degisirken yönetimin koydugu "kurallar" haala galu beladan kalma olarak yerlerini koruyor. Bknz: üyenin biri bulundugu yer: kismina kürdistan yazmis. Saygilar dostlarima. |
| Mesaja teşekkür eden: (25 Kişi) | иỉℓαу (06-06-08), нѕуη (06-06-08), aLadea (07-06-08), antiterorES (07-06-08), ArKaNtoS (06-06-08), Artemis (06-06-08), Cilek* (06-06-08), CSKN (06-06-08), DR_GoKiSsS (06-06-08), GeSTaPo (07-06-08), HaRuKa (07-06-08), HeLL's AnGeL (06-06-08), KÜBÜŞ (07-06-08), Maçakızı (06-06-08), MiSsCaT (07-06-08), n!da (06-06-08), p0lly (06-06-08), Patriotic (06-06-08), Snorland (07-06-08), storm_fatih (06-06-08), Tuğrul Bey (06-06-08), YaGMuR_CiNi (07-06-08), _deniz_ (06-06-08), _Okyanus_ (07-06-08), `Hiperaktif (06-06-08) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.656
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26973 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciddi bir sorun el atılması lazım, teşekkürler...
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
| | #4 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 59
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:1208 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konuya değindiğin için teşekkür ederim. Bir örnek vermek istiyorum. Bazı konularda nevruz kelimesini 'nevroz' olarak kullanıyorlar. Nedeni nevroz kürtçeymiş onlarda kürtmüş.Yesinler... Madem kürtçeye o kadar meraklısın sadece nevroz kelimesini değil bütün yazıyı kürtçe yazarsın. Ama bunlar sadece 'nevroz' yazarak akıllarınca bizleri sinirlendirecekler,kızdıracaklarya akıllı bıdıklar... Onca mazlumun gönülden kopan ahları elbet indirir bir gün tepenizden lanetullahI |
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (06-06-08) |
| | #5 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.343
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8779 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | site kuralları açıktır... eğer ayrı bir dil kullanılıyorsa altına açıklaması yapılır o kadar...farklıdillere farklılıklara her zaman açık olmalıyız... ![]() Dostluklar kurulsun insanlar gülsün barış güvercini uçsun dünyada... |
| | #6 |
| Şair Üye Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.981
Forum Gücü: 215 Forum Puanı:86329 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Güzel Konuya El Attın Adaş Hoşgeldin Konularında Cokca Karsıma Çıkıyordu Son Zamanlarda Uzun Zamandır O Bölüme Uğramıyordum Bugun Gene Denk Geldi Ve.. VelasılKelam Burası Türkçe Üzerine Kurulan Bir Forum Olduğundan Türkçe Kullanılmasını Savunuyorum ![]() I'm Not SuperMan, He Is MyBrother! |
| | #7 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.493
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | o halde tüm ingilizce fransızca almanca italyanca sözcükleri kaldıralım ..ayrıca türkçe bilmeyenler de olabilir türkçe kelimeleri de kaldıralım ..hatta biz siteyi toptan kaldıralım deli olduğumu düşünenler var ! ne olduğumu bilmiyorum ! kim biliyor ki ne olduğunu ? Konu troçki tarafından (06-06-08 Saat 20:14 ) de değiştirilmiştir.. |
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #8 |
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8779 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | dostum bak şimdi her yerde her dil kullanılabilir bunu yasaklamanın hiç bir anlamı olamaz...troçki nin de dediği gibi üyelerin nickleri bile yabancı bak nick kelimesini bile yabancı dilde yazmıyormuyuz...sen gel sadece kürt dilini reddet...olmaz böyle çok büyük yanlışlık ve demokratik olmayan bir istek... ![]() Dostluklar kurulsun insanlar gülsün barış güvercini uçsun dünyada... |
| | #9 | |
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26973 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() | |
| | #10 | |
Forum Gücü: 215 Forum Puanı:86329 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sende Kürtçe(şive)ni Uluslar ARası Bir Dil Yap Nick'in Kürtçesini Kullansınlar ![]() I'm Not SuperMan, He Is MyBrother! | |
| | #11 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.727
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | benim ismimde kürtçedir,o zaman benide almasınlar foruma yönetim ? böyle saçma bi şeymi olur ya...yazılan kürtçe yazının yanına türkçe açıklamasıda yapılıyor...newrozuda ben istediğim dilde kullanırım,nevruzda yazarım,newrozda yazarım,bunu yazarken birilerine gıcıklık olsun diye yaparım...ama sizler biraz daha tahammüllü olun derim...bi zarar gelmez kürtçeden hiç kimseye... Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
| | #12 | |
Forum Gücü: 215 Forum Puanı:86329 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Buna Hayır Diyeceğine Göre O Zaman Neden Türkçe Yazmıyorsunuz ? ![]() I'm Not SuperMan, He Is MyBrother! | |
| | #13 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.727
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ee fatih kardeşim türkçeden bi zarar gelmiyor,bunu diyen yok zaten...ama arada sırada olsa kendi dilimizden yazmamız ve üstelik yanına türkçe anlamınıda yazmamızın kime ne zararı var ? diyorum ya benim ismim kürtçedir yani Şiyar,nickimide ismim olarak seçtim,o zaman nickimidemi değişmem gerekiyor kürtçe diye ? Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
| | #14 | |
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8779 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
kürtçe artık trtde bile kullanılıyor...derdin ne ki senin sana yabancı dilde küfür mü ettiler...ne zoruna gitti senin neyi istediğinizi bile bilmiyorsunuz...iyice sarpa sardınız anlaşılan... ![]() Dostluklar kurulsun insanlar gülsün barış güvercini uçsun dünyada... | |
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (06-06-08) |
| | #15 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.402
Forum Gücü: 175 Forum Puanı:70592 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
"tdk tanimi: bir dilin butun veya belli bir cagda kullanilmis kelime ve deyimlerini alfabe sirasina gore alarak tanimlarini yapan, aciklayan, baska dillerdeki karsiliklarini veren eser, lugat. " Türkce bilmiyenler türkce olan bir sitede isleri ne? | |
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | нѕуη (06-06-08), Tuğrul Bey (06-06-08) |
| | #16 |
![]() ![]()
Teşekkür etti: 669
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15902 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya arkadaşlar bence bosuna bu tartışma senelerden beri form sitelerindeyim ilk defa bu sekilde bir tartışma duyuyorum.İsteyen istediği gibi yazsın mesajlarını.Eğer bir problem olursa zaten yönetim devreye girecektir.Adminlerimiz olayı cözecektir.Birbirinizle tartışmanız bence yersiz. |
| | #17 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Herkes istediği şekilde kendini ifade eder. Önemli olan ne yazdığıdır nasıl yazdığı değil.
|
| Mesaja teşekkür eden: | hayal_ettim (07-06-08) |
| | #18 | |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.493
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
deli olduğumu düşünenler var ! ne olduğumu bilmiyorum ! kim biliyor ki ne olduğunu ? | |
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | hayal_ettim (07-06-08), ŞiYaR (06-06-08) |
| | #20 | |
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26973 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() | |