| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Siyasi Görüşünüz Nasıl Şekillendi | |||
| Ailemden | | 11 | 22,00% |
| Okulumdan | | 0 | 0% |
| Öğretmenlerimden | | 0 | 0% |
| Arkadaşlarımdan | | 1 | 2,00% |
| Yetiştiğim Kültürden | | 10 | 20,00% |
| Siyasetçilerden | | 0 | 0% |
| Düşünce Önderlerinden | | 6 | 12,00% |
| Okuduğum Kitaplardan | | 11 | 22,00% |
| Dinlediğim Müziklerden | | 0 | 0% |
| Siyasi Görüşüm Yok | | 2 | 4,00% |
| Siyasetle İlgilenmiyorum | | 4 | 8,00% |
| Diğer(Yazınız) | | 5 | 10,00% |
| Oylayanlar: 50. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Siyasi Görüşünüz Nasıl Şekillendi? Siyasi Görüşünüz Nasıl Şekillendi? |
|
| | #2 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 163
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:1668 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
babamla şekillendi
|
|
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.151
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33483 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ailemde benim görüşümden kimse yok. Babamla bazı konularda anlaşırız. Daha çok küçük yaşlarda siyasete ilgim vardı. Görüşümü kendim şekillendirdim diyebilirim. ![]() Kan kokusunu özler misin? пиперуда обичам те |
|
| | #4 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.701
Forum Gücü: 84 Forum Puanı:34586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yetiştiğim Kültürden & ailemden... Birazda özellikle lise sonda bazı konularda yakın arkadaşlarım da dahil olmak üzere bazı konularda içimden gelen şeyleri söylediğim için tartışmamdan... ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #5 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 5.630
Forum Gücü: 156 Forum Puanı:61931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ailemde Sagcida var solcuda ama ben daha çok iyi yonetimden yanayim ulkemi ileri goturcek her partiyi desteklerim bu sagda olabilir solda ama 1 parti hariç ( Mhp neden demeyin kendi bakis acim )
|
|
| | #6 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
biraz antenleri açarsanız, ülkenize ve dünyaya karşı duyarlı olursanız ki içinizde yoksa ot gelip saman gidersiniz o ayrı, sizinde bir siyasi görüşünüz oluşur ki, hiç bir siyasi görüşü olmayan insandan bana çok zıtta olsa bir siyasi görüşü olan insana saygı duyarım.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | delkray (04-01-08), MareNostrum (22-01-08) |
| | #7 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.100
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36556 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | siyaseti öğrenmek için çevrenin ve ailenin tutumu tabiki önemli ama en önemlisi kişinin siyasi idaresini kendisinin belirlemesi körükörüne bir gelenek gibi benimsememeli siyaseti... CEZALI ÜYE |
|
| | #8 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 600
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2506 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben ezilinden yoksuldan dışlanandan yanayım.çünkü.biz doğrarken bazıları hayatlarımızı şekillendirmeye başlamış.atalarımız kurşuna dizilmiş,evlerimiz yakılmış,dilimiz,kültürümüz yok edilmiş.yani doğduğum topraklardan geliyor.atalarımdan geliyor
|
|
| | #9 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.925
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37755 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çoklu seçenek olsa daha iyi olurdu. Ailem, kültürel yetişme tarzım, düşünce önderleri ve okuduğum kitaplar etkili oldu. Tabiki bunların hepsini kendi kafamda tartıp kendime göre şekillendirdikten sonra bu fikirlere sahibim diyebildim... ![]() O yüzden diğer seçeneği... düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
| | #10 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 9.881
Forum Gücü: 137 Forum Puanı:49559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sosyalist bir anne ve babadan geldigim ve sosyalistler arasinda yetistigim icin .. kafadan bir etkilenme oldu tabi ![]() ama bu cok erken yasta bazi seyleri sorgulamama da sebep oldu.. su anki görüsüm kendi görüsüm.. ve cok kalitelidir bence Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya; Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #11 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 726
Forum Gücü: 26 Forum Puanı:6554 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hepsinden biraz ve bu oluşturduklarımı yargılayarak.. |
|
| | #12 | |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.208
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Çok haklısın. Siyasi görüş gelişimi tek bir durum üzerinden gelişmez. Bence gelişmemelide. Kulvarları olmalı. Bir görüşü ve karşısında ki görüşleri çeşit çeşit yollardan öğrenme imkanı olmalı. Nitekim bilinçli kişilerde böyle ilerliyor zannedirim. Siyasi görüşüm Ailem, okuduğum kitaplardan, geldiğim kültür, bulunduğum ortamlar, vs.'ler ile bir noktaya geldi. Okullarımda ki arkadaş çevremin büyük kısmı benim karşı düşünceme sahiptiler. Okuduklarımdan ve ortamlarımdan bana etki edenleri haklı bulurken aynı zamanda karşı düşünceleri de araştırdım elbette. Düşüncemi seviyorum! Benim için siyasi düşüncemi bildiğim şu güne kadar, düşüncemde yer... aynı zamanda bana etki eden kişilerin varlıklarından ve bir zamanlar var olmuşluklarından büyük haz, büyük saygı duyuyorum! | |
|
| | #13 |
Teşekkür etti: 5.401
Forum Gücü: 175 Forum Puanı:70592 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Basli basina okudugum kitaplar ve bulundugum ortamlar desem az olur. Ters gorüste ki ortamlarda bulunmak gercekten cok faydali, her ne kadar cogu kisi haz etmesede. Cünkü benim bu güne kadar okudugum ne kadar kitap varsa en azindan 3 dde 1 lik bölümü karsi görüs kitaplaridir Insan sirf bir tarafi okuyupda bilinclenemez, her ideolojinin her düsünce trarzinin her siyasi görüsün iyi taraflari vardir ve hic bir görüs mükemmel degildir. lakin kimi bizlere kimi baskalarina daha dogru geliyor o baska. "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| Mesaja teşekkür eden: | KartofeL (14-01-08) |
| | #14 |
Teşekkür etti: 4.475
Forum Gücü: 186 Forum Puanı:80411 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | En Önemlisi Ailem Sonra Küttür ve Kitap larımdır. Yanarmış yürek böyle, Islak bir yeşil sebebiyle. Kaçarmış insan kendinden... Nereye gittiğini bilmeden! Ağlarmış gizlice, Kurumuş toprağı ıslata ıslata... Severmiş de sevilmezmiş! Yalan da olsa gülermiş, Sebebini bilmeden... (: |
|
| | #15 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 957
Forum Gücü: 44 Forum Puanı:15997 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tabikide babamla şekiLLendi
|
|
| | #16 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 956
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
orta 1 yeni başlamışken girdğim bir sosyal bilgiler desinde öğrendiğim kavramlarla başladı daha sonra kendimi kitaplara o kadar vermişim ki geri alamıyorum halen daha... okuyarak ve tohumları sayın hocama ait olan siyasi görüşüm vardır...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Delgiyana (16-02-08) |
| | #17 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 200
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:5348 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Duyarlılık, Mantık ve Özgüven
Bu çok göreceli bir kavram; Aileden şekillenmesi bence çok yanlış, Kitap okuyarak belirli bir ideoloji belirlemek te çok sağlıklı değil. Ergenlik çağlarında cevrendekiler hangi kitabı tutuşturduğuna bakmak lazım. Kaldıkı etrafında senden büyük birisi sana kitap verecek yada tavsiye edecek kadar yakınsa ki gençliğin verdiği arayışla ve hevesle o kişileri örnek alarak bir ideoloji sahip olmak da çok doğru değil. Ama okumanın kşmseye zararı olmaz. Eğer kişi siyasi görüşünü şekillendirmek istiyorsa aşağıdaki özelliklerini iyi kullanmalı, Kişi duyarlı, mantıklı ve özgüvene sahip ise zaten istemesede sorguladıklarından dolayı siyasi bir görüş benimseyecektir. kaldıki en sağlıklısı da budur. |
|
| | #18 |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.335
Forum Gücü: 307 Forum Puanı:140929 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | En başta içinde buludunğum kültür ve çok sevgili babamdan kaynaklanıyor. Çünkü sorduğum sorulara şu an olmuş en objektif yaklaşan ve yorumlarına her zaman güvendiğim insansır babam.Çevremde kendi idolojisini belirlemiş çok az insan vardı.Bende benimle karşıt düşüncede olan insanlarla vaktimin çoğunu geçirmişimdir. Onlarla olan dioloğum her zaman saygı çerçevesinde birbirimizin tezlerini çürütmeye dayalı konuşmalarla geçmiştir. Bunun verdiği bilgi hiç bir şeyler kıyaslanamaz. Okuduğumuz kitaplar biraz olsun objektifin dışına çıkmamızı sağlıyor gibi. Ama herşeye rağmen insan bilgi edinmeye hazır bir varlıktır. Her durumda kendi geliştirerek sürekli yeni birşeyler öğrenerek düşünce yapısının temellerini sağlamlaştırabilir. Bunun yanında savunma mekanizması gelişir. Sadece siyasi görüşüm var deyip kulaktan duyma sözcüklerle etrafta dolaşan hem sağ hem sol yanlı insanlar mevcuttur herkezin çevresinde. Önemli olan bildiklerinin seni yarı yolda koymamasıdır. opeth ailesi - e-opeth =opeth![]() Yaşadıklarını kar sanma yanına... Yaşadığın kadar yakınsın sonuna Ne kadar yaşarsan yaşa Sevdiğin kadardır ömrün... Can YÜCEL |
|
| Mesaja teşekkür eden: | CnRaLpEr (04-01-08) |
| | #19 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 265
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:471 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aile,yetiştiğim kültür çok büyük etken oldu benim için... Ama yinede daha çok kendi merakım galiba bazı şeylere kayıtsız kalamamdan... Okul, öğretmenler, arkadaşlarım bana hiç bişey hiç bişey katmadı bu konuda... Ne Açlık, Ne de Aç Gözlülük... Çok mu imkansız? ![]() |
|
| | #20 |
| Stajyer Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() |
en başta ailemden sonra yetiştiğim kültürden ,düşünce önderlerinden ve okuduğum kitaplardan...
|
|