DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Genel Bölüm  Anket Bölümü

Anket Sonuçlarını Göster: Siyasi Görüşünüz Nasıl Şekillendi
Ailemden 11 22,00%
Okulumdan 0 0%
Öğretmenlerimden 0 0%
Arkadaşlarımdan 1 2,00%
Yetiştiğim Kültürden 10 20,00%
Siyasetçilerden 0 0%
Düşünce Önderlerinden 6 12,00%
Okuduğum Kitaplardan 11 22,00%
Dinlediğim Müziklerden 0 0%
Siyasi Görüşüm Yok 2 4,00%
Siyasetle İlgilenmiyorum 4 8,00%
Diğer(Yazınız) 5 10,00%
Oylayanlar: 50. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Konu Seçenekleri
Eski 02-01-08, 12:52 Çevrimdışı   #1
Rektör

CnRaLpEr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.304
Teşekkür etti: 15.208
RepForum Gücü: 222
Forum Puanı:90458
CnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Siyasi Görüşünüz Nasıl Şekillendi?

Siyasi Görüşünüz Nasıl Şekillendi?
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
delkray (04-01-08), Galiyev (04-11-08), tragonya (14-01-08)
Eski 02-01-08, 16:23 Çevrimdışı   #2
Asistan
Kemalistler

absolut - ait Avatar
Genel Mesajlar: 323
Teşekkür etti: 163
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:1668
absolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyorabsolut çevresinde seviliyor
babamla şekillendi
Eski 02-01-08, 17:48 Çevrimdışı   #3
Rektör
Düşünürler grubu

J.Mengele - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.271
Teşekkür etti: 3.151
RepForum Gücü: 93
Forum Puanı:33483
J.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ailemde benim görüşümden kimse yok. Babamla bazı konularda anlaşırız.
Daha çok küçük yaşlarda siyasete ilgim vardı. Görüşümü kendim şekillendirdim diyebilirim.

Kan kokusunu özler misin?

пиперуда обичам те
Eski 02-01-08, 17:48 Çevrimdışı   #4
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.851
Teşekkür etti: 2.701
RepForum Gücü: 84
Forum Puanı:34586
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Yetiştiğim Kültürden & ailemden...

Birazda özellikle lise sonda bazı konularda yakın arkadaşlarım da dahil olmak üzere bazı konularda içimden gelen şeyleri söylediğim için tartışmamdan...

"Uçurum kenarında yıkık bir ülke
türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar
yıllarca süren savaş, ondan sonra
içerde ve dışarda saygı ile tanınan
Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet

İşte Türk Genel Devrimi"

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Eski 02-01-08, 23:07 Çevrimdışı   #5
Rektör

нѕуη - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.541
Teşekkür etti: 5.630
RepForum Gücü: 156
Forum Puanı:61931
нѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazнѕуη tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ailemde Sagcida var solcuda ama ben daha çok iyi yonetimden yanayim

ulkemi ileri goturcek her partiyi desteklerim bu sagda olabilir solda ama 1 parti hariç ( Mhp neden demeyin kendi bakis acim )

υℓтяαѕℓαη
Eski 02-01-08, 23:57 Çevrimdışı   #6
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
biraz antenleri açarsanız, ülkenize ve dünyaya karşı duyarlı olursanız ki içinizde yoksa ot gelip saman gidersiniz o ayrı, sizinde bir siyasi görüşünüz oluşur ki, hiç bir siyasi görüşü olmayan insandan bana çok zıtta olsa bir siyasi görüşü olan insana saygı duyarım.
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
delkray (04-01-08), MareNostrum (22-01-08)
Eski 03-01-08, 00:16 Çevrimdışı   #7
Profesör
Antikapitalistler

pavel - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.667
Teşekkür etti: 3.100
RepForum Gücü: 89
Forum Puanı:36556
pavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazpavel tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
siyaseti öğrenmek için çevrenin ve ailenin tutumu tabiki önemli ama en önemlisi kişinin siyasi idaresini kendisinin belirlemesi körükörüne bir gelenek gibi benimsememeli siyaseti...

CEZALI ÜYE
Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Delgiyana (16-02-08), mls1917 (22-01-08)
Eski 03-01-08, 00:19 Çevrimdışı   #8
Asistan
Antikapitalistler

mls1917 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 267
Teşekkür etti: 600
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:2506
mls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyor
ben ezilinden yoksuldan dışlanandan yanayım.çünkü.biz doğrarken bazıları hayatlarımızı şekillendirmeye başlamış.atalarımız kurşuna dizilmiş,evlerimiz yakılmış,dilimiz,kültürümüz yok edilmiş.yani doğduğum topraklardan geliyor.atalarımdan geliyor
Delgiyana (16-02-08), Gıskın (04-01-08), pavel (07-01-08)
Eski 03-01-08, 00:23 Çevrimdışı   #9
Rektör
Kemalistler

∂ĩяєŋ¢ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 8.189
Teşekkür etti: 3.925
RepForum Gücü: 107
Forum Puanı:37755
∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz∂ĩяєŋ¢ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
dikkat ...

Çoklu seçenek olsa daha iyi olurdu. Ailem, kültürel yetişme tarzım, düşünce önderleri ve okuduğum kitaplar etkili oldu. Tabiki bunların hepsini kendi kafamda tartıp kendime göre şekillendirdikten sonra bu fikirlere sahibim diyebildim...

O yüzden diğer seçeneği...

düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (:
CnRaLpEr (03-01-08), KartofeL (14-01-08), Opeth (04-01-08)
Eski 03-01-08, 00:37 Çevrimdışı   #10
Rektör
Genel Mesajlar: 10.052
Teşekkür etti: 9.881
RepForum Gücü: 137
Forum Puanı:49559
yεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
sosyalist bir anne ve babadan geldigim ve sosyalistler arasinda yetistigim icin .. kafadan bir etkilenme oldu tabi

ama bu cok erken yasta bazi seyleri sorgulamama da sebep oldu.. su anki görüsüm kendi görüsüm.. ve cok kalitelidir bence

.
Kollarından boşluğu fırlat soluk aldığımız uzaya;
Belki kuşlar daha derin bir uçuşla duyar genişleyen havayı
...
CnRaLpEr (03-01-08), DREWFOSTER (23-02-08), pavel (03-01-08)
Eski 03-01-08, 00:45 Çevrimdışı   #11
Doçent
Genel Mesajlar: 2.364
Teşekkür etti: 726
RepForum Gücü: 26
Forum Puanı:6554
HeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Hepsinden biraz ve bu oluşturduklarımı yargılayarak..
Eski 03-01-08, 11:48 Çevrimdışı   #12
Rektör

CnRaLpEr - ait Avatar
Genel Mesajlar: 11.304
Teşekkür etti: 15.208
RepForum Gücü: 222
Forum Puanı:90458
CnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCnRaLpEr tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ödüller:
Alıntı:
Juηiσя´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Çoklu seçenek olsa daha iyi olurdu. Ailem, kültürel yetişme tarzım, düşünce önderleri ve okuduğum kitaplar etkili oldu. Tabiki bunların hepsini kendi kafamda tartıp kendime göre şekillendirdikten sonra bu fikirlere sahibim diyebildim...

O yüzden diğer seçeneği...
Ankete girdim şıklara bir baktım ve çoklu seçenek yapmadığım için yakındaım. Ardından yorumunu gördüm.

Çok haklısın.

Siyasi görüş gelişimi tek bir durum üzerinden gelişmez. Bence gelişmemelide. Kulvarları olmalı. Bir görüşü ve karşısında ki görüşleri çeşit çeşit yollardan öğrenme imkanı olmalı. Nitekim bilinçli kişilerde böyle ilerliyor zannedirim.

Siyasi görüşüm Ailem, okuduğum kitaplardan, geldiğim kültür, bulunduğum ortamlar, vs.'ler ile bir noktaya geldi. Okullarımda ki arkadaş çevremin büyük kısmı benim karşı düşünceme sahiptiler. Okuduklarımdan ve ortamlarımdan bana etki edenleri haklı bulurken aynı zamanda karşı düşünceleri de araştırdım elbette.

Düşüncemi seviyorum!

Benim için siyasi düşüncemi bildiğim şu güne kadar, düşüncemde yer... aynı zamanda bana etki eden kişilerin varlıklarından ve bir zamanlar var olmuşluklarından büyük haz, büyük saygı duyuyorum!
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
∂ĩяєŋ¢ (03-01-08), delkray (04-01-08), Opeth (04-01-08), Riyanka (17-01-08), Virane (03-01-08)
Eski 03-01-08, 12:16 Çevrimdışı   #13
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.054
Teşekkür etti: 5.401
RepForum Gücü: 175
Forum Puanı:70592
Virane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Basli basina okudugum kitaplar ve bulundugum ortamlar desem az olur. Ters gorüste ki ortamlarda bulunmak gercekten cok faydali, her ne kadar cogu kisi haz etmesede. Cünkü benim bu güne kadar okudugum ne kadar kitap varsa en azindan 3 dde 1 lik bölümü karsi görüs kitaplaridir

Insan sirf bir tarafi okuyupda bilinclenemez, her ideolojinin her düsünce trarzinin her siyasi görüsün iyi taraflari vardir ve hic bir görüs mükemmel degildir.

lakin kimi bizlere kimi baskalarina daha dogru geliyor o baska.

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hos,
Dünle beraber gitti cancagizim;
Ne kadar söz varsa düne ait,
Simdi yeni seyler söylemek lazim."

- Mevlana -
Mesaja teşekkür eden:
KartofeL (14-01-08)
Eski 03-01-08, 18:02 Çevrimdışı   #14
Rektör
Düşünürler grubu

HeLL's AnGeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.080
Teşekkür etti: 4.475
RepForum Gücü: 186
Forum Puanı:80411
HeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
En Önemlisi Ailem Sonra Küttür ve Kitap larımdır.

Yanarmış yürek böyle,
Islak bir yeşil sebebiyle.

Kaçarmış insan kendinden...
Nereye gittiğini bilmeden!

Ağlarmış gizlice,
Kurumuş toprağı ıslata ıslata...

Severmiş de sevilmezmiş!
Yalan da olsa gülermiş,

Sebebini bilmeden... (:
Eski 03-01-08, 20:06 Çevrimdışı   #15
Doçent

ALoNe CoVBoY - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.971
Teşekkür etti: 957
RepForum Gücü: 44
Forum Puanı:15997
ALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazALoNe CoVBoY tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
tabikide babamla şekiLLendi

NO WoMaN No CrY

Eski 04-01-08, 03:28 Çevrimdışı   #16
Öğretim üyesi
Antikapitalistler

katharsis - ait Avatar
Genel Mesajlar: 591
Teşekkür etti: 956
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:1079
katharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuşkatharsis üç beş tanıdığı olmuş
Ruhsal Durumum:
orta 1 yeni başlamışken girdğim bir sosyal bilgiler desinde öğrendiğim kavramlarla başladı daha sonra kendimi kitaplara o kadar vermişim ki geri alamıyorum halen daha... okuyarak ve tohumları sayın hocama ait olan siyasi görüşüm vardır...

Hoşçakal..
Mesaja teşekkür eden:
Delgiyana (16-02-08)
Eski 04-01-08, 09:18 Çevrimdışı   #17
Asistan
Kemalistler

e-opeth - ait Avatar
Genel Mesajlar: 351
Teşekkür etti: 200
RepForum Gücü: 15
Forum Puanı:5348
e-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyore-opeth Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Duyarlılık, Mantık ve Özgüven

Bu çok göreceli bir kavram;

Aileden şekillenmesi bence çok yanlış,
Kitap okuyarak belirli bir ideoloji belirlemek te çok sağlıklı değil. Ergenlik çağlarında cevrendekiler hangi kitabı tutuşturduğuna bakmak lazım. Kaldıkı etrafında senden büyük birisi sana kitap verecek yada tavsiye edecek kadar yakınsa ki gençliğin verdiği arayışla ve hevesle o kişileri örnek alarak bir ideoloji sahip olmak da çok doğru değil. Ama okumanın kşmseye zararı olmaz.

Eğer kişi siyasi görüşünü şekillendirmek istiyorsa aşağıdaki özelliklerini iyi kullanmalı,

Kişi duyarlı, mantıklı ve özgüvene sahip ise zaten istemesede sorguladıklarından dolayı siyasi bir görüş benimseyecektir. kaldıki en sağlıklısı da budur.
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
Artemis (04-01-08), CnRaLpEr (04-01-08), delkray (04-01-08), Opeth (04-01-08)
Eski 04-01-08, 09:39 Çevrimdışı   #18

Downloadiki

Opeth - ait Avatar
Genel Mesajlar: 5.797
Teşekkür etti: 6.335
RepForum Gücü: 307
Forum Puanı:140929
Opeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazOpeth tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
En başta içinde buludunğum kültür ve çok sevgili babamdan kaynaklanıyor. Çünkü sorduğum sorulara şu an olmuş en objektif yaklaşan ve yorumlarına her zaman güvendiğim insansır babam.Çevremde kendi idolojisini belirlemiş çok az insan vardı.Bende benimle karşıt düşüncede olan insanlarla vaktimin çoğunu geçirmişimdir. Onlarla olan dioloğum her zaman saygı çerçevesinde birbirimizin tezlerini çürütmeye dayalı konuşmalarla geçmiştir. Bunun verdiği bilgi hiç bir şeyler kıyaslanamaz. Okuduğumuz kitaplar biraz olsun objektifin dışına çıkmamızı sağlıyor gibi. Ama herşeye rağmen insan bilgi edinmeye hazır bir varlıktır. Her durumda kendi geliştirerek sürekli yeni birşeyler öğrenerek düşünce yapısının temellerini sağlamlaştırabilir. Bunun yanında savunma mekanizması gelişir.
Sadece siyasi görüşüm var deyip kulaktan duyma sözcüklerle etrafta dolaşan hem sağ hem sol yanlı insanlar mevcuttur herkezin çevresinde.
Önemli olan bildiklerinin seni yarı yolda koymamasıdır.

opeth ailesi - e-opeth =opeth

Yaşadıklarını kar sanma yanına...

Yaşadığın kadar yakınsın sonuna

Ne kadar yaşarsan yaşa

Sevdiğin kadardır ömrün...

Can YÜCEL
Mesaja teşekkür eden:
CnRaLpEr (04-01-08)
Eski 04-01-08, 16:09 Çevrimdışı   #19
Stajyer

mvovh - ait Avatar
Genel Mesajlar: 124
Teşekkür etti: 265
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:471
mvovh ara sıra gören oluyormvovh ara sıra gören oluyormvovh ara sıra gören oluyormvovh ara sıra gören oluyormvovh ara sıra gören oluyor
Aile,yetiştiğim kültür çok büyük etken oldu benim için...
Ama yinede daha çok kendi merakım galiba bazı şeylere kayıtsız kalamamdan...
Okul, öğretmenler, arkadaşlarım bana hiç bişey hiç bişey katmadı bu konuda...

Ne Açlık, Ne de Aç Gözlülük...
Çok mu imkansız?
Mesaja teşekkür eden:
Delgiyana (16-02-08)
Eski 14-01-08, 18:18 Çevrimdışı   #20
Stajyer
Antikapitalistler

sinemisss - ait Avatar
Genel Mesajlar: 39
Teşekkür etti: 0
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:86
sinemisss ara sıra gören oluyor
en başta ailemden sonra yetiştiğim kültürden ,düşünce önderlerinden ve okuduğum kitaplardan...

konuştuklarına katılmasam bile konuşma hakkını sonuna kadar desteklerim...
Mesaja teşekkür eden:
Delgiyana (16-02-08)

Konu Seçenekleri