| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]() | Siyasi partilerimiz Halk'la ne kadar iç içe? Başlık gayet açıklayıcı ben kendi görüşlerimle başlıyayım konuya. Meclisteki partilerden başlarsak yorumlamaya; AKP - Yerel yönetimler ve gençlik kollarıyla sürekli bu bağlantısını koruyor. Sürekli yerel yönetim fikir yarışmaları düzenleyerek iyi bir iş yapıyorlar kanaatindeyim. CHP - Üst düzey yöneticilerin dahi halk ile kopukluktan zaman zaman şikayetçi olduğunu gazetelerde okuyabiliyoruz. Kitleleri sürükleyen değil sürüklenen kitlelerin önüne geçmeyi seçiyor sürekli. MHP - Ülkü ocaklarının büyük bir katkısı olsa da eski etkisini yitirmiş gibi. DTP - Düzenliği miting ve gösterilerle halktan çok kopuk olmadığı imajını veriyor. Diğer partilerden S.P ve ÖDP diğer dikkatimi çekenler bu yönde. Bu yazdıklarım tamamen kendi görüşümdür. Gördüklerim ve gözlemlediklerim neticesinde bu düşüncelere sahibim, yanlış olabilir ama art niyet aramayınız. Aksini ispat ediniz... ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | !s!s (17-03-08), BigBang (16-03-08), DR_GoKiSsS (16-03-08), Samson (17-03-08), Sevda_Nehri (17-03-08), YaGMuR_CiNi (17-03-08), ŞiYaR (19-03-08) |
| | #2 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.854
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:46819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Düşüncelerine katılıyorum Süleyman..Siyaset demek insanları yalan dolanla yönetmek demektir..Dürüst ve halka yakın bir partinin siyaset arenasında başarılı olması mümkün değildir..Kirli bir oyundur bu...Ruhunuzu şeytana satma ihtimali herzaman vardır..Siyasi partiler halka yaklaşsalar bile halkın siyasi partilerden kaçmasını tavsiye ederim ...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
Teşekkür etti: 810
Forum Gücü: 46 Forum Puanı:16908 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.. Siyasi düzende halkla iç içe olan bir parti göremiyorum. Bu yüzden halk rotasız kalmış durumda, fırtına hangi yönden gelirsen ona kapılıp kayboluyorlar...
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor Kimileri der efendim, Türkiye sizin sayenizde mi Türkiye oldu... Ya kimin sayesinde oldu... Ağzı olan konuşuyor mu ne? |
|
| | #4 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.100
Forum Gücü: 89 Forum Puanı:36556 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | öncelikle chp den başlayayım hala halk tarafından solculukla adı geçen chp tamamen halktan kopuk bir siyaset yürütüp muhalefetini halkın haklarını korumaya yönelik değil sırf bir partinin eylemlerine yönelik muhalefet yapıyor ve solculukla alakası olmayan bir parti... akp halk desteğini arkasına aldıktan sonra halk için değil kendi için çalıştığı apaçık ortada halkın haklarını korumak bir yana halk düşmanlığı yapıyor bu na en büyük örnekte yürürlğe sokmaya çalıştığı anayasa değişiklikleri ... mhp ise tektabanlı bir parti olduğu ve oylaarını milliyetçi tebadan aldığı ve almaya devam ettiği apaçık ortada ... dtp de meclise ilk girdiği zaman türkiyenin partisi olmaya yolundaki söylemlerden epey uzaklaştı ve yine mhp gibi tek tabanlı seçim stratejisi uyguluyor... ödp halkın gözünde burjuvazi bir izlenim yaratıyor ama söylemleri ile türkiyedeki tüm halkı kucaklamayı amaçladığını ileri sürüyor... bence türkiyede tüm topluma hitap edecek bir oluşum yok tüm partiler halka değil sanki kendi amaçlarına hizmet ediyor izlenimi veriyor... CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DREWFOSTER (17-03-08) |
| | #5 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
halkla içiçe olan bir parti warsa o da TKP dir! diğerleri koltuk sewdalısı we gündeme göre konusma yapan partilerdir! secim olur waatler başlar atılır tutulur sora koltuga oturulur halkla baglantı kesilir! it dalaşı gibi laf yetiştirmek,işi kişiselliğe sokmak,halkın cıkarından daha önemlidir çünkü (!) ama tkp halktır halkın kendisidir kişilerin önemi yoktur! önyargısız arastırmanızı tawsiye ederim... YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | DREWFOSTER (17-03-08) |
| | #6 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Konuyu açan arkadaşa teşekkürler öncelikle.. Mecliste olmayan diğer partilerden de örnekler verebilirsek iyi olacak, hem konu kısırlaşmamış olur.. Bugün genel hava olarak sanki iktidar partisinin, mahallelerde ki tüm nüfusa hakimmiş havası seziliyor..Oysa gerçek hiç de öyle değil.. Hakla iç içe olan bir parti var mı diyorsanız eğer evet var arkadaşlar, o parti TKP dir..ve gerçekten de halkın partisidir..Kişilerin bir önemi yoktur..Kişi üzerinden siyaset yapmaz ve en önemlisi halka yalan söylemez, kandırmaz.. KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... |
|
| | #7 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 74
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İç içe olduklarını düşünmüyorum. Sabahlara kadar tartışabilirim!!!
|
|
| | #8 | |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... | |
|
| | #9 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 82 Forum Puanı:26777 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
saadet akp gibi muhafazakar partiler memleketin her yerinde, mahalle bazında örgütlüdür. bu tür partiler milletle daha iç içe bir görüntü veriyor. chpnin öyle bir örgüt yapısı olsaydı şimdi iktidar olurdu. halktan kopuk bir görünrüsü var. bir çeliktepe mahallesinde akp sp mhp vardır ama chpyi göremezsiniz. zaten merkez ve muhafazakar sağ partilerin avantajı mahalle düzeyinde insanlarla içiçe olmalarıdır. bundan 4-5 sene önce bir iftar yemeğine gittik saadet partisinin gayet güzel bir organizasyonu vardı, otobüsler kaldırılmıştı. parti üst düzey yetkilisi biri konuşma yapmıştı tabii biz arazi olduk ama örgüt yapısı halkla iç içe. ülkenin her yerinde bürolarını görebilirsiniz.
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Anti-Komintern ![]() |
|
| | #10 |
Teşekkür etti: 810
Forum Gücü: 46 Forum Puanı:16908 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkiye de belirli bir oy oranı olan partileri tartışalım %1 temsil edenlerin ne kadar halkla iç içe görüldüğü kesin ama at gözlükleriyle....
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor Kimileri der efendim, Türkiye sizin sayenizde mi Türkiye oldu... Ya kimin sayesinde oldu... Ağzı olan konuşuyor mu ne? |
|
| | #12 | |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.846
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
| | #13 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.705
Forum Gücü: 142 Forum Puanı:58313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede hiç biri halkla içiçe değil...hepside kendi iç hesaplarına boğulmuş halkı düşünenmi var...
Sessiz Sakin Bir Yer Bulsam Koysam Başımı Yalnızlığıma... |
|
| | #14 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 351
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:6217 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Burda ic ice olmaktan ne anliyoruz öncelikle bu önemli. AKP halk ile ic ice gibi görünüyor, ancak sadece görünüyor. Acaba AKP halkin isteklerini mi meclise tasiyor, yoksa kendi parti kurmaylarinin ideolojilerini mi? Acaba %47 nin istekleri gerceklesmismidir, yada bu yönde girisimler olmus mudur? Bunun kararini burdaki herkes verecek durumdadir bence. Benim sahsi fikrim, ödp, tkp ve benzeri partileri uzun zamandir takip edemiyorum, ama DTP nin politikalari her ne kadar genel olarak türkiye de kabul görmesede, kendine oy verenlerin isteklerini yansittiklarini biliyorum. Bu sonucu gerek mitinglerden gerek halkin yaptigi yürüyüslerde, protesto gösterilerinde ortaya koydugu isteklere ve dtp nin eylemlerine bakarak cikariyorum. Bakin dikkat edin dtp nin politikalarini benimsemeyebilirsiniz, ancak onlar kendi tabanlarinin isteklerini oldugu gibi yansitiyorlar. Halk ile icicelik konusuna gelince, kesinlikle yine dtp diyorum. Milletvekilleri zamanlarinin büyük cogunlugunu ankarada degil, kendi secim bölgelerinde geciriyorlar. Tabanlarinin eylemlerinde hep en ön sirada oluyorlar, hatta birinde milletvekili Bengi Yildiz polis tarafindan tartaklandi. Ayla Akat Ata, kahvehanelere bile girip insanlarla sohbet ediyor, sorunlarini dinliyor. Daha bircok örnek var. Bir dtp milletvekili ile ona oy veren insan arasinda bir resmiyet görüntüsü yok, siradan halk gibi davraniyorlar. Sayilarinin yetersizliginden dolayi hicbirsey yapamiyor görünebilirler, ancak en azindan yapmaya calisiyorlar, sayilari cok olanlari da görüyoruz zaten. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |