| |
| |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör ![]() | Siz Allah'a Din mi Öğretiyorsunuz? ![]() Soruyu ben değil, Kur’an soruyor, sevgili okuyucularım. Kur'an ,Hucurât Suresi 16. ayet, vahyin tebliğcisi Hz. Peygamber'e şu emri veriyor: "Onlara şöyle de: Allah'a dininizi mi öğretiyorsunuz? O Allah ki göklerde ne var, yerde ne varsa bilir. Allah her şeyi en iyi bilendir." İnsanoğlu bu serzenişin muhatabı olacak kadar düşebilmiş, küstahlaşabilmiştir. İnsan; kendisine iyiyi ve güzeli öğreten peygamberlere din dersi, takva dersi vermeye kalkmakla kalmamış, dinin sahibi olan kudrete de din öğretmeye yeltenmiştir. İnsanın tüm erdirici kanallarını kirleten bu büyük küstahlık, Kur'an'ın birçok ayetinde gündeme getirilmiştir. Şu serzenişlere bakın: "Allah'a örnekler vermeye kalkmayın; Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Nahl, 74) "Yoksa Allah'a yeryüzünde bilmediği şeyleri mi haber veriyorsunuz?" (Ra'd, 33) "Siz mi daha iyi bilirsiniz, Allah mı?" (Bakara, 140) Dinin faturası hep Allah'a çıkarılmış, ama kotarıcısı hep Allah adına hegemonya kuranlar olmuştur! Kur'an bu hegemonyacılara şürekâ (Allah'a ortak koşulanlar, Allah yerine iş görmeye kalkanlar) diyor: "Yoksa onların şürekâsı mı var da onlara, dinden, Allah'ın izin vermediği şeyi şeriatleştiriyorlar?" (Şûra, 21) Dinden ilham almak Allah için iş görmeye bağlı iken Allah ile aldatan din tüccarları, Allah yerine iş görme çığırını açmışlar. Ve bu ikiyüzlülük bizim mahvımıza sebep olmuştur. Bir yandan ‘Allah’ diye kıyametler koparıp beş bakanlık bütçesi kadar parayı ‘ibadet’ edilsin diye maaş olarak dağıttığımız, okul sayısının birkaç katı cami yaptığımız halde sürünen ülkelerden biri haline gelmiş olmamız başka nasıl izah edilebilir? Dinin sahibi, koyucusu ve koruyucusu olan kudret, dinde şürekâ üretimine gerekçe yapılacak bahaneleri de en iyi bilendir. Nitekim Kur’an’da bu bahanelere sık sık değinmiş ve şürekâ odaklarına verilecek cevapları insanlığın önüne koymuştur. Vatan |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.212
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yaşar nuri öztürk siyasette para kalmadı herhal tekrar televizyon programlarına dönecek.. Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
| | #3 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.208
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Arkadaşım... Adam din diyor, Allah diyor, Peygamber diyor, Kur'an ,Hucurât Suresi 16. ayet diyor, "Hz. Peygamber'e şu emri veriyor" diyor! Bu insan profesör. Son dönemler de hereksler de anlamadan dinlemeden artık dini açıklamalar da bulunan porfesörlere bile dil uzatıp karalamaya başladı. Peki kime inanacağız? Ne biliyorsunuz siz? Sizlere; İnanmamanız ve karalamanıza sebep olan doğruları öğretenler kimler ? Peki, Bu habere muhalefet oldunuz da muhalefet olmanıza gerek olan açıklama yada kime inanmamız gerektiği bilgisini verin ? |
| | #4 |
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() bu adam daha önce tvde ben artık siyasetle ilgileniyorum bu son çıkışım demişti. bende onun nedenini soruyorum ![]() sen söyle bende söyliim Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
| | #5 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.800
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:24218 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ön yargıyla yaklaşmak kadar kötü bir şey olmaz..kişileri sevmeyebilirsiniz ama önce ne yazıldığını okusanız keşke..objektif olabilmek bunu yapabilmek önemli olan.. Yaşar Nuri Öztürk ü sevmem ama yazısında yanlış birşey yok adam gayet güzel bir açıklama getirmiş.. sadece bakmamalı görmeliyizde.. Bütün Bunlar Düş...! Artık o küçük çocuk değilim anne içime bir canavar yerleşti...! ѕiиєм ѕiиαи |
| | #6 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Neyse... Kendi yorumuna da benim soruma da bir karşılık veremeyeceksin anlaşıldı. Sorduğum soru da istediğim sonuca ulaştım ben. | |
| | #7 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.151
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33483 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamamda bu adam bunları kimin için açıklamış? Haberde tek kelime geçmiyor?
![]() Kan kokusunu özler misin? пиперуда обичам те |
| | #8 |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
| | #9 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.151
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33483 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Köşe yazıları için ayrı bir bölüm yok muydu? ![]() Kan kokusunu özler misin? пиперуда обичам те | |
| | #10 | |
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür | |
| | #11 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.343
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:8779 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yaşar Nuri Öztürk doğru yazmış.. Siz Allah'a din mi öğretiyorsunuz ? ![]() Dostluklar kurulsun insanlar gülsün barış güvercini uçsun dünyada... |
| | #12 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.492
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yasar Nuri beyefendi için .... Tam ALİM o kişidir ki; İnsanları Allah'ın rahmetinden ümitsiz hale düşürmediği, Allah'ın lütfundan onları meyus etmediği gibi Allah'ın mekrinden de onları emin etmez. (Hz.Ali) Baska da bişi demiyorum... Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
| | #13 | |
| Rektör ![]()
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ben bunu kendi köşesinin bulunduğu gazeteden değil bir haber ajansından aldım. Bakarsan konunun altına "vatan" yazıyor ancak yazarın köşesi hürriyette. | |
| | #14 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.289
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:9876 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yaşar Nuri huca yine birilerinin damarına basmış anlaşılan ortalık gocun gocun diye inliyor Fatihanın manasını bilmeyenler profesörü hakir görüyor.Allahım ne günlere geldik..... Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
| Mesaja teşekkür eden: | CnRaLpEr (14-06-08) |
| | #15 | |
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() burada ben adamın yanlış bişet söyledigini demedim kendi söyledigi sözü kullandım birde. ![]() Profesöru çok iyi tanıyorsan mütezile mezhebindendir git araştır mütezile ne demek belki onu bile bilmiyorsun sen Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür | |
| | #16 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.289
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:9876 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Senin bilmediğini 1500 metreden kör bile görür.Cahilin en büyüğü bilmediğini bilmeyendir.Bırakın kardeşim bu ayakları feci kokuyor artık.Sen ömrün billah oturup uğraşsan o adamcağızın yazdığı 1 kitabın önsözünü yazamazsın.Ben mezhep felan bilmem (ayırım yapmam değerlendirme yaparken) kardeşim benim için müslümanım diyen herkes birdir.Birini eleştirebilmek için önce akıl sonra bilgi sonra fikir olmalı insanda.Önce fikirle başlarsan bu işe o eleştiri olmaz çamur atmak olur.Hodri meydan kardeşim yaz Yaşar Nuri gibi 1 kitap helal diyeyim ama dediğim gibi kitap değil önsözün ilk satırını yazman 3 ay sürer. ![]() Önce elinin altındaki nterneti kullanda bu zat kimmiş bir öğren benden sana tavsiye. Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" | |
| Tags |
| cnralper, yasar nuri oztürk |
| Konu Seçenekleri | |
| |