| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Sizce bu buluşlardan hangisi daha başarılıdır? | |||
| Abaküs | | 0 | 0% |
| Arşimed’in Su Vidası | | 2 | 11,11% |
| Aspirin | | 3 | 16,67% |
| Pil | | 4 | 22,22% |
| Barkod | | 1 | 5,56% |
| Atari | | 3 | 16,67% |
| Dikenli Tel | | 0 | 0% |
| Bisiklet | | 3 | 16,67% |
| Yay ve Ok | | 1 | 5,56% |
| Tükenmez Kalem | | 1 | 5,56% |
| Oylayanlar: 18. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]() | Sizce bu buluşlardan hangisi daha başarılıdır?
İngiliz ‘Independent’ gazetesi insanlık tarihine yön veren 10 önemli buluşun bir listesini yayınladı. Sizce bu buluşlardan hangisi daha başarılıdır? Abaküs: Milattan Sonra 190’da Hun İmparatorluğu’nda bulunan, o devirde Babiller’in de kullandığı abaküsler tarihin ilk hesap makinesi olarak kabul ediliyor. Arşimed’in Su Vidası: (Milattan Önce 700) Yunanlı bilgin Arşimed burgusu olarak da bilinen ve yüzlerce yıl kullanılan su yükseltme düzeneği. O dönemlerde yaşamsal önemi olan suya ulaşılmasını sağlıyordu. Aspirin: (1899) Ateş düşürücü ve ağrı kesici Aspirin’in temellerini Hipokrat atmıştı. Alman kimyager Felix Hoffman ise mükemmel hale getirip piyasaya çıkardı. Pil: (1800) Galvani tarafından bir kurbağanın vücudu kullanılarak geliştirilen ilk elektrik devresi olan piller, sürekli yenileniyor ama önemini kaybetmiyor. Barkod: (1973) Bir üniversite öğrencisi tarafından evrensel ürün kodu olarak geliştirilen barkodlar, ürün güvenliği alanında devrim yarattı. Atari: (1977) Bugünkü değeri 30 milyar dolar olan oyun endüstrisinin atası sayılıyor. Dikenli Tel: (1873) Çiftçilikte devrim yaratan dikenli telleri icat eden Amerikan çiftçisi zengin oldu. Ekinlerin büyükbaş hayvanlar tarafından telef edilmesini önleyen çitler hâlâ baştacı. Bisiklet: (1861) Ulaşım alışkanlıklarını değiştiren ve insanları özgürleştiren bisiklet, Fransız Pierre Marchaux tarafından icat edildi. Yay ve Ok: Avcılığın temellerini atan bu icat, ilk çağlarda insanların yaşamını sürdürmesini sağlayarak önemli işlev gördü. Tükenmez Kalem: (1938) Macar gazeteci Laszlo Jose Biro tarafından icat edilen tükenmez kalem, kısa sürede günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: | CnRaLpEr (21-11-07) |
| | #2 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.484
Forum Gücü: 442 Forum Puanı:185439 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaşamsal Öneminden ötürü Arşimed'in Su vidası bence ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #4 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 26
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:351 ![]() ![]() ![]() ![]() |
walla migren hastalığı olan biri olarak ağrı kesici aspirinin olduunu düşünüyom )
|
|
| | #5 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 15.208
Forum Gücü: 222 Forum Puanı:90458 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çok iyi bir anket. Özellikle şıklar hakkında bilgi verilmesi güzel. Teşekkür ederim süleyman. Arşimed in su vidası, aspirin anlam ifade eden buluşlardan. Diğerlerini çok önemsediğim buluşlar olarak nitelendirmiyorum. |
|
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 5.401
Forum Gücü: 175 Forum Puanı:70592 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Barkod, söyle fiyatini damgalayim "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
| | #7 |
| Şair Üye Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.979
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:85924 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Atari ![]() Sadece Ateri Oynardım Zaten ![]() Pc'ye Baslaınca Oyunu Bıraktım ![]() Seceneklerde İnternet Yada Pc Nie Yok Acaba ![]() İlk Onda Deel Mi Buunar Yani Garip ![]() I'm Not SuperMan, He Is MyBrother! |
|
| | #8 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.702
Forum Gücü: 84 Forum Puanı:34586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
atari ![]() "Uçurum kenarında yıkık bir ülke türlü düşmanlarla kanlı vuruşmalar yıllarca süren savaş, ondan sonra içerde ve dışarda saygı ile tanınan Yeni Vatan, Yeni Sosyete, Yeni Devlet İşte Türk Genel Devrimi" ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #9 |
![]() ![]() Bölümünde deneyimli
Teşekkür etti: 469
Forum Gücü: 45 Forum Puanı:17221 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yay Ve Ok.. İnsanLarın Hayatta Kalması İçin Büyük Bir Buluş.. ![]() "Ölümümüz Bizi Allah'a Kavuşturacağı İçin Kutludur. Dünyaya Geldik, Hakk'ın Eserlerini Gördük, Gönülden Vurulduk; Emirlerindeki Hikmete İnandık. Hakk'a Kavuşmamız Olan Ölümü de Gönülden Özlemeliyiz. Müslüman İçin Bir Vuslat Ve Mutluluk Anı Olan Ölüm Ancak Kâfirler İçin Gerçek Bir Azaptır." Şeyh Şamil |
|
| | #10 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 233
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:1563 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yay ve ok .. basarili bir bulus aspirin tesadüfen bulunmus diye bilyiorum.. - always baby - |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |