| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]() | Sizce gençler İslam`a karşı neden ilgisizler?
Sizce gençler İslam`a karşı neden ilgisizler?
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 880
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2031 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence nefislerini yenemedikleri için... ya da eğlenmeyi daha güzel gördükleri içindir.. Ama ne olursa olsun şunu unutmamak gerekir: Helal dairesi keyfe kâfidir...!!! 314 - нαѕαη™ |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Asistan Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 119
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:143 ![]() ![]() |
gençlerin hepsi olmazsa da evet bazıları çok ilgisiz..... ben bunun aile yapısından olduğunu düşünüyorum., çünkü iş önce aile de sonra çevredeki insanlarla olur......ama ailesi çok kötü olup da kendisi süper olan insanları da biliyorum tam tersi olanlarıda.....nefis burda çok önemli birşey ve çocuğun yapısı da....... |
|
| | #4 |
| Stajyer Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 63
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:51 ![]() |
evet ben cruelboy kardeşimize katılıyorum nefis ve aile yapısı bu konu da çok önemli saten ahir zaman da yaşıyoruz gençlerimize dikkat etmeliyiz ........
|
|
| | #5 |
| Asistan Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 119
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:143 ![]() ![]() | ![]() ah gençlik ah.........![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| | #6 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 633
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8548 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bazı gençlere dinmiz zor geliyor olabilir bu yüzdende nefsi duygularına kapılabilir bence bundan ilgisizler Everything is Changed ![]() |
|
| | #7 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 753
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:3369 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aile cok önemli...birde yapılacak olan ibadetler zor geliyor genclere
Sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde kıpır kıpır Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşte yeniden doğarsın Ve bin kere ölürsün her iç çekişte Nasıl anlatsam bilmem ki. Yani "sevmek" işte. |
|
| | #8 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.846
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20302 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NEFİS .... üstad ne güzel diyor; "Evet ey nefsim! Şu dünya hayatı bir uykudur, bir rüya gibi gelir geçer. Çünkü bitmeye mahkumdur. Ey nefis, düşün ki borçlusun borcun dağları aşmış. Rüyanda ise borçlarını unuttuğun halde üç-beş altın bulmuşsun, sevinçler içerisindesin. Rüyanda yaşadığın sevinçlere bedel, uyandığında başına çöken borçlular karşısında, borçlar altında dehşetli sıkıntılara, ümitsizliklere, zilletlere düşeceksin. Rüyandaki üç-beş altın —isterse milyar tane olsun— senden hiçbir sıkıntıyı gideremeyecek, belki arttıracaklar. Buna karşılık, rüyadaki sıkıntılar ise uyandığın zaman sevinçlere inkılap eder. Evet ey nefsim! Uyanık iken eline dikenler batmasına, rüyada kafana kurşunlar sıkılmasını tercih edersin. Hem uyanır Rabbine de şükredersin." |
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | 3buçukÖFK (06-09-07), husey_ni1753 (29-09-07), Junior_Muftu (09-07-07), lastheart00 (29-12-07), sevgin (03-07-07), xenosx (05-07-07), ~~abd~~ (03-07-07) |
| | #9 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence arkadaş çok güzel bir konuya değindi. İbadetlerin zor gelmesi.... Şimdi ibadet neden zor gelir ki insana değil mi? Severek gönülden yaparsa elbette zor gelmez. Ben böyle düşünüyorum. Demek ki çevre faktörü çok önemli. İbadeti bir zorunluk gibi görmeleri , çevresinden o şekilde almaları, baskıcı kurallar şeklinde tanıtılması v.b nedenlerden ilgisizlik geliyor.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | 3buçukÖFK (06-09-07), baris71 (15-08-07), Junior_Muftu (09-07-07), lastheart00 (29-12-07), RAMSES113 (03-07-07), wanted (05-07-07), ~~abd~~ (03-07-07) |
| | #10 | |
| Yard. Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.238
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4698 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
*İnsanların yaptığı sahte paralar kadar,paraların yaptığı sahte insanlar da vardır. | |
|
| | #11 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 706
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:385 ![]() ![]() ![]() ![]() | küçük sözler çok güzel bir konuya değinmişsin kardeşim Allah razı olsun.. evet gençler ilgisiz bunun en özlü açıklamasıysa gençlere temel olarak neden yaratıldık ve yaradılış gayemiz nedir?bu soruların cevabını aratmıyoruz onları buna yönlendirmiyoruz..zaten günümüz materyalistlik zamanı böyle bir dünyaya göz açıyoruz o zaman ilk iş önce bu soruların cevabını bulmakta ve buldurmakta |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | -misspasha- (03-07-07), Junior_Muftu (09-07-07), malsirun (03-07-07), RAMSES113 (04-07-07), ~~abd~~ (05-07-07) |
| | #12 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.525
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:22428 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bunu ankette de yazmıstık zaten... gençler İslam'a karşı ilgisiz evet..ilk olarak günümüz gençliğinin biçok davranışı veya istekleri İslam diniyle bağdaşmıyor.bu da doğal olarak onlara kısıtlama gibi geliyor.. gençler zevkin ve eğlencenin dünyalık tatlar oldukarını anlamıyorlar..elbette eğlenmek vs vs herkesin hakkı ama bunu belirli ölçülerde yapmak onları sıkıyor.. ikincisi bence biraz da aileye iş düşüyor.ağaç yaş iken eğilir diye boşuna dememiş atalarımız.çocuklarımıza yaşayış gayelerini ve gereklerini anlatmazsak elbette öyle bir hal alacaktır.. üçüncü olarak arkadas çevresi kesinlikle çok önemli..belki aile çok inançlı olabilir ama çocuğun sosyal hayatı arkadaslarıyladır..eğer sağlam bi karakteri yoksa bu gençlerin etkileşim çok fazla olacaktır..Allah sonumuzu hayır eylesin ne olur artık bilemiyorum . güzeL gözLeRine $aRkıLaR yazdığım.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Keşkeşan (26-01-08) |
| | #13 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 48
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() | Sizdeki gençlik katiyen gidecek. Eğer siz meşru dairede kalmazsanız, o gençlik zayi olup başınıza hem dünyada, hem kabirde, hem ahirette kendi lezzetinden çok ziyade belalar ve elemler getirecek. Eğer islam terbiyesiyle o gençlik nimetine karşı bir şükür olarak iffet ,namusluluk ve Rabbinize itaat olarak sarf etseniz, o gençlik manen baki kalacak ve ebedi bir gençlik kazanmasına vesile olacak. Dünyada gençliğe muhabbet, yani ibadette gençlik kuvvetini sarf etmenin neticesi ebedi bir gençliktir.Peygamberimiz SAV bir gencin yaptığı ibadete güneş ışığı derken bir yaşlının ibadetine mum ışığı diyor.Bunu kıyaslarsak gençliğin önemini anlarız. Kardeşler öncelikle şu zaman bir bakın her türlü günaha götüren yollar açık sarmış dört bir yanımızı.Peygamberimiz SAV ahir zamanda gelecek ümmetim sizin yaptıklarınızın onda birini yapsalar kurtulurlar demiş.Nitekim Bediüzzaman Hz.leri de bu zamanda bir insanın kurtulması için farzları yerine getirmesi ve büyük günahlardan kaçınması yeterlidir demiştir.Cenneti kazanmak hem zor hem çok kolay.Nasıl dersek bugun çevremizde günha götüren yollardan uzak kalmayı başarabilirsek ve ibadetlerimizi yerine getirirsek bu gençliğimizin kıymetini bilirsek ebedi saadet kapısı açılacak bizlere. Evet gençlik geldi geçti bir günlük süstü Nefsim doyamamaktan dünyaya küstü... diyor Necip Fazıl. Bu dünyada doymak yok en iyisi gençliğimizi ebedi saadeti kazanmak yolunda kullanalım eğer arkamızda hayırla yad edileceğimiz bir şeyler bırakamıyorsak fani eserlerimizin bir ehemmiyeti yok unutmayalım En hayırlı genç bir ihtiyar gibi ölümü düşünüp ahiretine çalışan ve gençlik hevesleriyle gaflette boğulmayandır. Selam ve dua ile... |
|
| | #14 |
| Stajyer Sanatkârlar grubu ![]()
Teşekkür etti: 22
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:466 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gençlerin ilgisiz olduğunu düşünmüyorum, Allaha şükür gençlerimiz islama ilgili ve gün geçtikçe de bu ilgi artıyor.
|
|
| | #15 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.630
Forum Gücü: 23 Forum Puanı:6647 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlgisizlik değil de bazı şeylerin farkında değiller bence hatta değiliz.Bunun içerisine nefis,eğitim,bilgisizlik ve daha bir çok şey girebilir tabi. zamansız yorumsuz sessiz ... |
|
| | #16 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şimdi saat 02:33, soru güzel beğendim, uyku bastırırken düzgün bir cevap vermek istiyorum. hatta sorunun kapsamını da biraz genişletmek istiyorum, olay sadece bizim gençlerimiz islama ilgisiz olması mı veya diğer bazı gençlerimizin islam diye bilmem ne hocanın, şeyhin şıhın, cemaatin öğretilerini savunmaları mı, yoksa tüm dünyada islam deyince terörle, açlıkla, cahillikle özdeşleşmesi mi..insanlara öcü olarak gösterilmesi mi her neyse saat ilerledi artık yarın alt dallarına gireriz... |
|
| | #17 | |
| Cezalı Üye
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() | Alıntı:
Cemaatler özellikle bu zamanda küfrün dört bir yanı sardığı gençlerin her an nefsiyle baş başa bırakıldığı bir ortamda çok gerekli bir şey.Dinini öğreniyorsun kendini muhafaza ediyorsun.Ama islamiyetten başka bir şey görmüyorsun varsa böyle cemaatler bende karşıyım.Ama islamiyet sınırları içinde olan cemaatlee herkes saygı göstermeli.Yine Efendimiz SAV bir hadisinde Rahmet topluluk üzerinedir buyurmuştur.Bu devirde parçalanmak ben tek başıma yaparım demek bence ahmaklık.En basitinden ben cemaat evimdem arada eve uğruyorum ve eve uğrayınca bazı şeylerimi aksatabiliyorum nefsime mağlup olabiliyorum.Oranın havasi bile mutla etmeye yetiyor beni bunu ancak yaşayan bilir nasıl anlatılırki.İnşallah herkese nasip olur... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Junior_Muftu (09-07-07), RAMSES113 (05-07-07) |
| | #18 |
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya ben che'ye sarık geçirip kendine avatar yapmış bir insanı kalee almıyorum. o yüzden sana cevap bile vermem. sen kum havuzunda oynamaya devam et...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | Galiyev (05-07-07) |
| | #19 |
şimdi gelelim alt dallara, evet toplum olarak dine bakış açımız çok farklı, %98'i müsliman olan bu coğrafyada bir kısımın dini sadece nüfus cüzdanındaki ibaredeyken bir kısmı da sapkın tarikatlerin çıkar cemaatlerinin içinde, kendine din dye yutturulan öğretilerin, şer odaklarının (menemen olayları, şeyh sait ayaklanmaları vs ve onların günümüze gelen uzantıları) kucağında devam ediyor. Gerçek islamı özümsemiz insanlarda yok mu var. Ama ortalamaya bakınca bizim din anlayışımız ya çok bilgisiz ya da çok uçlarda... Türk toplumu olarak hiç bir şeyi tam olarak özümseyemediğimiz gibi dini de özümseyemiyoruz. Özümseyememizde ki en büyük nedenlerden biri de bunun böyle olmasının istenmesi. Çünkü islam akıl dinidir, islam doğru yoldur, islam şekilcilik değildir, islam gericilik değildir, ama bunun böyle olması sizce kimlerin içine gelir, düşünsenize islam ülkelerine, fazla uzağada gitmeyin, en çok tv'larda konuk olan filistin'e bakın. İsrail şeytanı bir şekilde bunları kandırmış, topraklarını satın almış. Sonra kendi hegomonyasını kurmuş, yıllardır katliam yapıyor, tüm dünya seyrediyor. Onla da yetinmiyor, filistinde bile insanları gruplara ayırmış, iç savaş çıkarıyor. Irak'a bakın ne yaptı amerika, karıştırdı orayı, şimdi Irak'da kadınlar başı açık sokağa bile çıkamayacak hale geldi. Şeriat denilen ki uygulamasıyla islamla yakından uzaktan alakası yok, bağnazlığın ta kendisi, oraya hakim olmak üzere... bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. sonra geliyoruz insanlar islama niye ilgisiz diyoruz, ben bunu sadece nüfus cüzdanında islam ibaresi olanlar içinde sormuyorum. sizin dininiz islam olmasaydı, diyelim bir amerikalı anne babanın çocuğu olarak dünyaya gelseydiniz, islam adını duyunca siz ne anlardınız, ne çağrışımlar yapardı beyninizde, şimdi bunları düşünelim bence, biz türkiye olarak, bir defa islam coğrafyasına önderlik etmeliyiz. ama işte tepeden inme demokrasi olmuyor o da ayrı konu, biz kendi ülkemizdeki insanlara bile laikliğin islamın bir parçası ve güvencesi olduğunu daha anlatamadı ki, gidip onlara anlatalım... çok almamız gereken yol var, önce içimizde sonra dışarı da, ama birileri dini bu kadar istismar ettikçe bu gerçekten çok zor.. Çok dirayetli yöneticilere ve aydın din adamlarına ihtiyacımız var... not: şimdi işim var sonra devam edeceğim... Konu ucakla tarafından (05-07-07 Saat 12:21 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (15-08-07) |
| | #20 |
| Cezalı Üye
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:86 ![]() | Kaalle alıp almama beyninle alakalı bir durum.Cevap verecek kadar kapasiten varsa verirsin yoksada küçümser konuşmazsın.Yaşından dolayı kendini büyük görüyorsan sana da büyükler için kum havuzu ayarlarız sen canını sıkma.
|
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |