| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Türkiye için en uygun birlik ve Müttefiklik nedir? | |||
| Türk Birleşik Devletleri(TürkBirDev) | | 8 | 34,78% |
| Amerika Birleşik Devletleri & Türkiye müttefikliği | | 1 | 4,35% |
| Avrupa Birliği | | 2 | 8,70% |
| Arap Birliği | | 0 | 0% |
| Hiçbirisi | | 12 | 52,17% |
| Çok Seçenekli Anket. Oylayanlar: 23. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Asistan Düşünürler grubu ![]() | Bilindiği üzere günümüz dünyasında gerçek müttefikleri olmayan ve uluslararası arenaya kapalı ülkeler gelişmekte payını alamayan ve geride kalan ülkeler konumuna gelmektedirler.Birlikler kendi içerisinde bir imparatorluk haline gelmektedirler ve ortak bir pazar oluşturulmaktadır.Bununla birlikte Ekonomiksel ve Sosyal düzen gelişmektedir.Yeni dünya düzeni içerisinde güçlü olmak birlik olmaktan ve sağlam müttefikliklerden geçmektedir.Bu durumda sizce Türkiye'nin dış politika anlayışına en uygun birlik ve müttefiklikler kimlerdir? 1. Avrupa Birliği Avrupa Birliği ya da kısaca AB, yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi ve ekonomik bir örgütlenmedir. 1993 yılında, Maastricht Antlaşması olarak da bilinen Avrupa Birliği Antlaşması'nın imzalanması sonucu, var olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'na yeni görev ve sorumluluk alanları yüklenmesiyle kurulmuştur. Türkiyenin AB ile ilişkilerinin geniş bir kronolojisi için; http://www.ntvmsnbc.com/news/241510.asp ![]() 2.Arap Birliği Arap Birliği (Arap Ligi ), 22 Arap ülkesinin üye olduğu milletler arası bir örgüttür. Arap Birliği; Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye ve Yemen devletleri tarafından 22 Mart 1945'te kuruldu. Arap Birliğinin merkezi Kahire'dedir. 3.Türk Birleşik Devletleri Henüz düşünce aşamasında olan ve kurulması öngörülen Tarihi,Kültürü,dili ve özü bir olan Türk birliği.Günümüz Dünyasında Güçlü olmanın birlik olmaktan geçeceğine inanılan bir düşünce altyapısına oturtturulmuş TürkBirDEV , 250 milyondan fazla Türk'ün yaşadığı Dünyamızda Avrupa Birliği benzeri ama bize özgü bir Türk birliğinin kurulmasını mutlak şart olarak benimsemiş bir birlik öngörmektedir. 7 bağımsız Türk devletinin TürkBirDev olarak ekonomik ve askeri güçlerini bir birlik altında toplanmasını öngörmektedir.(Türkiye Cumhuriyeti,Azerbaycan,Kazakistan,Kırgızistan,Özbe kistan,Türkmenistan,KKTC) Türk birliği sadece Türk dünyası için değil tüm Dünya içinde Kalıcı bir barış ortamını hedeflemektedir. Şu durumda hayata geçirilememiş olan Birlik öngörüşmelere başlamıştır. http://www.turkbirdev.org/lang_tr/ ![]() 4.Birleşik Devletler ile daha iyi bir müttefiklik. Amerika Birleşik Devletleri, (İngilizce: The United States of America) Kuzey Amerika kıtasında 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti ile 1947 yılından bu yana yakın ilişkileri olan Amerika Birleşik Devletleri 1947 yılında Sovyetler Birliği'ne karşı Batı bloğunu korumak üzere Truman Doktrini'nin bir parçası olarak Türkiye için bir ekonomik ve askerî yardım paketini onayladı. Buna karşılık Türkiye de Kore Savaşı'nda (1950-1953) Birleşmiş Milletler'in yanında yer aldı, 1952 yılında NATO'ya katıldı ve 1955 yılında CENTO'nun (Central Treaty Organization) kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1954 yılında ABD'ye İncirlik Hava Üssü'nü kurma izni verildi. Bu üs Soğuk Savaş, I. Körfez Savaşı ve Irak Savaşı'nda önemli roller oynadı.Bununla birlikte Ortadoğuda yakın temasta olan Birleşik Devletler Orta vadede bölgede yeni bir düzene gitmeyi hedeflemektedir.Bu düzende Türkiyeye büyük önem verilmektedir.Türkiye Cumhuriyetinin Birleşik devletler ile stratejik ortaklıkları ve Ekonomik İşbirlikleri bulunmaktadır.Bununla birlikte askeri ortaklıklarıda vardır. ![]() Evet arkadaşlar öğrenmek istediğim husus olayın ''sizcesidir''. Sizce Türkiye'nin günümüz itibari ile ve uzun vadeye endekslenecek duruşu ne yönde olmalıdır ve dış politikasında ne gibi bir adım atmalıdır? Attitude is a little thing that makes a big difference... ![]() Novus ordo Seclorum... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 856
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:7771 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hayalperest politikalardan uzak, Gerektiğinde uzun dönemli hedefleri için kısa dönemli çıkar ve hedeflerden vazgeçebilen, Geleceğini Ortadoğu'da arayan, Kapitalist ekonomiyi oturtabilmiş, Elbette en ideal müttefik olan Birleşik Devletler'in yanında bir politika. NO TAXATION WITHOUT REPRESENTATION ![]() IN GOD WE TRUST |
|
| Mesaja teşekkür eden: | кємαℓιѕтüяк (24-07-08) |
| | #3 |
| Grup Lideri Ad grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.641
Forum Gücü: 51 Forum Puanı:18677 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Olursa 3.Şıkkı tercih ederim.. Çünkü Türkün Türkten başka dostu yoktur sözüne inanıyorum... Tarih boyunca yanlız bir ülke olduk yine öyle olmaya devam edelim. Birinde az muhabbet birinde naz sende ne var bende biraz ne bileyim ben ah ne bileyim ben insan olmak yetmez yetmiyor zaten superman superman olmak bazen ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. Bir Türk Dünyaya Bedeldir ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (24-07-08), _ŞizofreN_ (24-07-08) |
| | #4 | |
| Asistan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 229
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:4621 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Fakat şu soruyu sormadan yapamıyorum;Türkiye ne derece Ortadoğulu, Ve Ortadoğu ile ilişkisi ne durumda? Cumhuriyet döneminden önce Ortadoğunun tam ortasında bir İmparatorluk olan Osmanlı, sonrasında sırtını bir nevi Ortadoğuya ve Araplara dönmüş ve dış ilişkileri fevkalade olmamakla birlikte iyi olmayan Modern Türkiye Cumhuriyeti.AKP Hükümeti sonrasında düzelen ilişkiler...Suriye kapısının bile Ankara tarafından 2004 yılında resmi olarak tanıması R.Tayyip Erdoğanın Şama gerçekleştirdiği ziyaretten sonra gerçekleşmiş bulunmakta.Yani sırtını tamamıyla Batıya çevirmiş bir ülke profili..Keza bu durum son 6 sene içerisinde değişmiştir.Bunun yanı sıra benimde inandığım gerçek müttefiklik hususunda Türk halkın tam tersine güven Eksikliği;Amerika. İnternational Strategic Research Organization ın yaptığı anket itibari ile Amerika,Türkiye için 1 numaralı tehdit olarak görünmektedir.Ve Türkiyenin dost ülkeleri sıralamasında 7.nci sıradadır.Fakat ilgi çekicidir ki doğal felaketlerde en çok güvenilen ülke yine Amerikadır.Bu durum yani Amerikan karşıtlığındaki artışın kaynağı nedir? Veya Ortadoğuya sırt çevirme ve aşırı batılılaşma isteği Kemalist düşüncenin Türkiyede birçok farklı yorumla karşı karşıya olduğundan olabilir mi?bunlar bazı sorulardır. Fakat unutulmaması gerekilen husus şudur; Türkiye 1945 yılından bu yana Amerikanın gelgitler olsada Müttefiğidir.Ve bu Müttefikliğin son halkası Ortadoğu da gerçekleşecek yeni düzenle güçlenecektir.Çünkü Türkiye artık o eski Türkiye değil ve Amerikanin yanlızca ''sadık'' Müttefiği değildir. Stratejik Müttefiğidir. Sn.Graham E.FULLER 'ın Yeni Türkiye Cumhuriyeti adındaki Kitabını okumanı öneririm.Bu durum daha geniş kapsamlı ele alınmıştır ve bölgede duruşu daha geniş sergileyen güzel bir eserdir. Attitude is a little thing that makes a big difference... ![]() Novus ordo Seclorum... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Marcus T.CICERO (28-07-08) |
| | #5 |
| Dekan Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.887
Forum Gücü: 62 Forum Puanı:18188 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Kurulursa eğer bu birliğe sadakatle bağlı kalmalıyız... [Tuğrul Bey] Dilde Birlik İşte Birlik Fikirde Birlik Atasını tanımayan it peşinde gezermiş... Tıklayınız... İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (24-07-08), Scнiивея (25-07-08) |
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.480
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:22547 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tabiki Türk Birliği... Türk birliğinin dışında hiçbiri. Türkiye kendi kendine yetebilmeli.Bu potansiyelimiz var... Ey Türk Beyleri , Milletim, İşitin! gök çökmedikçe,aşağıda yer delinmedikçe Türk Ulusu senin ülkeni kim alabilir? Töreni kim bozabilir? ![]() Allah onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzüne hakim kıldı..! |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (24-07-08), _ŞizofreN_ (24-07-08) |
| | #7 |
| Cezalı Üye Düşünürler grubu
Teşekkür etti: 2.706
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:77831 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hiç birisi ... |
|
| | #8 |
| Yard. Doçent Ad grubu ![]()
Teşekkür etti: 604
Forum Gücü: 15 Forum Puanı:3662 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkiyenin en güvenilir müttefiki kendi halkı Yani Türk Milletidir.Tarih hiçbir devletin diğerinin tam ve koşulsuz müttefiki olmayacağını açıkça gösteren örneklerle doludur. "Aşk, karşındakini bulunmaz Hint kumaşı sanmakla, kendinin salak olduğunu anlamak arasında geçen süreçtir..." ![]() |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:4621 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Türk Birleşik Devletlerini desteklediğini görüyorum.Fakat sonrasında Türkiyenin, kendi kendine yetebileceğine inandığını vurgulamışsın. Türk Birleşik Devletlerinin ötesinde Türkiyenin bir birliğe ihtiyacı olmadığınımı savunuyorsun yoksa bunun olması gerektiğinimi?Yorumunda fazla görünmesede çelişki hakimdir. Attitude is a little thing that makes a big difference... ![]() Novus ordo Seclorum... | |
|
| | #10 |
| Yard. Doçent Ad grubu ![]()
Teşekkür etti: 368
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:2953 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Özgün,bireysel ve güvenilir. İşte yapılması gereken kimseden meded ummadan kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmemizdir. Susarız...Her susku içinde pek çok sesi hapseden sessiz bir eylemdir... |
|
| | #11 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.480
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:22547 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Türkiye zaten çok güçlü bir ülke. Ama büyük eksikliklerimiz var. Türk Birliği kurulduğunda Türkiye'nin süper güç olmaması için hiç bir neden yok. Bak ben 10 gündür yurt dışındayım. Orada yabancılarla konuştum biraz. Hepsi Türkiye'nin çok güçlü olduğunu düşünüyor. Dünyayanın en güçlü ülkelerinden biri olduğumuzu düşünüyor. Gerçektende öyle. Yurt dışındaki ırkdaşlarımızla konuştum,hepsi Türkiyeye çok güveniyor. Türk Birliği kurulduğunda kimse önümüzde duramaz.... Ey Türk Beyleri , Milletim, İşitin! gök çökmedikçe,aşağıda yer delinmedikçe Türk Ulusu senin ülkeni kim alabilir? Töreni kim bozabilir? ![]() Allah onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzüne hakim kıldı..! | |
|
| | #12 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.682
Forum Gücü: 57 Forum Puanı:16678 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tüm şıklarda uzak aslında.. Olursa tabiki Türk Birliği'nin olmasını isterim.. Fakat bunun olması ve olması sonucu oluşacak durumlar biraz farklı olabilir.. Türkiye'nin her zaman için devlet ve millet çıkarlarını koruyarak barışı her zaman en ön politika olarak değerlendirmesi sürekli olarak temennimizdir.. "Senin Onurun Ka'be Değil ki Yıkılınca Kıyamet Kopsun" yolcunum.. ''''AnTi Sigara ßirLiği'''' |
|
| | #13 | |
Türkiye güçlü bir manevi altyapısı olan güçlü bir ülkedir.Bu sebep dolayısıyla 5nci kol stratejisinin tamamıyla alt edemediği bir ülkedir.Fakat işe Ekonomik anlamda bakarsak bu yargı geçerliliğini kaybetmektedir.Duygusal yaklaşmanın anlamı yok.Ekonomiksel gelişimini tamamlarken yanlış bir yol ve strateji izleyen bir ülke.Bazıları yine Türkiyenin tek başına olması gerektiğini savunmuştur bunu ise yine Hiçbirisi şıkkı ile dolaylı yoldan verdim.Peki neden?Ben bunu çok merak ediyorum.Bu düşünce tıpkı Modern Türkiye Cumhuriyetinin yakın tarihinde yaptığı hataya benzemektedir : Ortadoğuya tamamıyla sırt çevirmek ve bağları koparmak. Türkiye Ortadoğunun bir parçasıdır.Tıpkı Avrupanın,Akdenizin,Balkanların ve Kafkasların olduğu gibi.Bu bağlamda Türkiyenin Ortadoğuda akıllı bir strateji izlemesi kaçınılmazdır.Ve burada Yükselen bir bölgesel Aktör olmalıdır.Fakat bu tek başına olacak bir durum değildir.Lonrada bulunan sık sık görüştüğüm ve düşüncelerine saygı duyduğum bir üstadın ve dostumun bana sohbetimiz sırasında söylediği bir söz vardı bunu burada paylaşmak isterim; Türkiye Cumhuriyeti Batılılaşma isteği doğrultusunda Müslüman toplumdan ve dolayısıyla Ortadoğudan kopma sürecine girmiştir bu hata yanında tavizleri getirmiştir.Türkiyenin Dünyaya açılma yolu Bölgesindeki yükselen Otoriter duruşundan geçmelidir ve dolayısıyla gerçek Müttefiklikler bu yoldan edinilmelidir.Ortadoğudaki hakimiyet ortaklığı bölgede aleyhimize çıkacak bütün sorunları çözecek daimi unsurdur.Bu söze tamamıyla katılır ve bununla birlikte benim inandığım husus;Türkiyenin bölgesine ve uluslararası arenaya açılmasının karşısında olanlar Türkiye Cumhuriyetinin başlıca düşmanlarıdır. Attitude is a little thing that makes a big difference... ![]() Novus ordo Seclorum... Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (24-07-08 Saat 17:21 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| | #14 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.170
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:5670 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hiç birisi... Türk birliği olabilseydi, eğer mümkün görseydim desteklerdim ancak malesef bir ütopyadan ibaret. Bu birlik Abd ve avrupa engeli aşılıp kurulamaz gibi geliyor bana... Bu durumda yapılacak tek bir hamle var, çıkarımıza göre davranıp denge politikası izlemeliyiz. Ayrıca Suriye kozu iyi kullanılmalı, son zamanlarda onlarla aramız iyi. Politikaları bizimle uyuşuyor. Aslı sorun Iran-Abd anlaşmazlığı.. Biz sadece arabuluculuk yapıyoruz ama günün birinde taraf seçmek zorunda kaldığımızda kendi kaderimizi çizeceğiz... ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| | #15 |
| Asistan Ad grubu ![]()
Teşekkür etti: 379
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:220 ![]() ![]() ![]() | ab yi geç adamlar bizi hep oyalıyor ve ülkemize çok zararları dokunuyor abd emperyelist ve pkk nın amcası ama hala bazıları bunu bilmiyor !!!!!!!!!!!!! araplar bizi vaktinde çok güzel sattılar en iyisi türkbirdev !!!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | _ŞizofreN_ (24-07-08) |
| | #16 | |
TürkBirDev ise Türk Dünyasındaki oturmamış beraberlik yüzünden şu aşamada gerçek dışıdır. Attitude is a little thing that makes a big difference... ![]() Novus ordo Seclorum... Konu кємαℓιѕтüяк tarafından (24-07-08 Saat 19:25 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (25-07-08) |
| | #17 |
| Asistan Ad grubu ![]()
Teşekkür etti: 56
Forum Gücü: 1 Forum Puanı:107 ![]() ![]() | Avrupa Birliğini istemem; ama ondanda uzak kalmak istemem. Artık üye olmayan ülke kalmadı ve bir özelliğide bu yüzden kalmadı. Özel anlaşmalar ile serbest dolaşım hakkı gibi bir çok hakkı tanıyacak bir anlaşma yapılabilir ama; kalkıpda bütün yasamızı AB göre değiştirmek bizi kaosa sürükleyebilir. Arap Birliği hakkında bilgim yok ama; biz Arap olmasakda Arap kökenli çok sayısa insanımız olan bir toplumuz ama; Avrupa'ya ait bir kıta isek ve Avrupa altında güçlük savaşı veren Arapların yanımızda olmak anlamsız olur. ABD ile hiçbir ilişkimiz olmamalı onlar nerede biz nerede? Bu kabul edilemez. Türk'ün Türkten başka dostur yoktur bu yüzden ilk şıkkı yakın görüyorum ama; dostlarımıza baktığımızda Azerbeycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkemistan şuan ne halde oldukları belli durumda bu yüzden bu birlik güç kaybımıza neden olabilir. Biz böyle iyiyiz illaha bir birliğe ait olmamıza gerek yok. Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. ATATÜRK |
|
| | #18 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 344
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bağımsız özgür her yerde masaya yumruğunu vuracak bi TÜRKİYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (25-07-08) |
| | #19 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 375
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:695 ![]() ![]() ![]() ![]() |