| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |
| Profesör Antikapitalistler ![]() | Sizin Tabunuz Ne ? Alıntı:
toplum olarak gerek gelenek gerek göreneklerimizden dolayı bir konu hakkında veya herhangibir şey hakkında bilgimiz olmadan onları değiştirelemez veya tartışılamaz hale getiriyoruz...hepimizin bir çok tabusu var sizinkiler neler onları sahipleniyor musunuz yoksa elinizde olsa değiştirirmisiniz... CEZALI ÜYE | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | bEyAzLi (24-06-08), J.Mengele (24-06-08), troçki (25-06-08), YagmurYüreklim (24-06-08), YaGMuR_CiNi (24-06-08), ŞiYaR (26-06-08) |
| | #2 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.492
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim yıkamadıgım tabularım din, Atatürk; Osmanlı, devlet... Ha bir de İnternet neden mi internet tabularımı yıkacagım en son yer ![]() Yıktıgım tabum fanatik siyasetci değilim takım tutar gibi parti tutmam.. Yıktıgım tabum özür dilemek asla cekinmem.. Yıktıgım tabum küfür asla karsımda ki kim olursa olsun küfür etmem sanalda bile .. Yıktığım tabum artık herkesi dost olarak görmüyorum .. (iki tane dostum var başka olurmu bilmem ) Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #3 | |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.232
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN | |
|
| | #4 | |
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Atatürk tabum değil yıkmak isterim ama kendimce gercekten guvenebildigim beni ikna eden kaynak bulamadım .. Osmanlı da tabum kimseye laf soyletmem..(Kırmızı cizgilerimden.) Devlet yıkmak istedigim tabum ama kime nasıl yada hangi kaynaga ne kadar guvenebilirim bunu da bilmediğim için gormek istedigim gibi oldugunu düşünüp oyle davranıyorum Bunu da iyi niyetimden yapıyorum cunku devlete zarar vermek yasayan bütün halklara zarar vermek demek sevmediğim yonlerini de değiştirebilen kurumlarda soz sahibi olabilirsem onlarla paylaşıyorum Örnek :Bana ters gelen kanunu değiştirecek kurum TBMM ise oraya gönderdiğim millet vekilini görüşüme uygun olmasna dikkat ediyorum.. Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | agulasor (25-06-08) |
| | #5 |
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abı ben yıne anlatamadım herhalde sımdı tabunun tanımında dıyorkı herhangı bır sey hakkında bılgımız olmadan onları tartısılmaz hale getırmek,bende dıyorum kı senın dın yada osmanlı Ataturk devlet hakkında bısey bılmeden mı onları tartısılmaz hale getırıyorsun ?
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| | #6 |
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yok yaw tabu tanımında hemfikir değiliz bu tanımı yapanla benim bilgim olanda olmayan da tabum var Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #7 |
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() "Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| | #8 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.151
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33483 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dinim, milletim, ailem.....
![]() Kan kokusunu özler misin? пиперуда обичам те |
|
| | #9 |
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yok ya ben burda verılen tanıma cok takıldım ,ya bızım bıldıgımız tabu tanımı yanlı syada burda verılen tabu tanımı sımdı ısmaıl aılesı hakkında hıc bır bılgısı olmadan mı onları tartısılmaz hale getırıyor? "Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| | #10 |
Teşekkür etti: 3.151
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33483 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabu, insan davranışlarının belli alanları ya da belli normlarla ilişkili olarak kutsal veya dokunulmaz olarak tanımlanmış oldukça güçlü sosyal yasaklara denir. ![]() Kan kokusunu özler misin? пиперуда обичам те |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 52 Forum Puanı:19161 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabi yaw bencede bilmediklerim nasıl tabum olur onlar benim fobilerim )
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| | #12 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | tuvaletini kenefe yapmak , yüzünü lavoboda yıkamak , ve buna benzer birçok şey bizi sarmalayan tabulardır aslında ..kent insanı olmak bile bir tabu...kurtulma cesaretimiz var mı ?....karşı cinse ilgi duymak , evlenmek , aile oluşturmak , maddelere bağımlı olmak ...bunlar da bir tabudur ..kurtulma cesaretiniz var mı ?..o kadar çok var ki..saymakla bitmez..dinlemeye cesaretiniz var mı ? parasız eğitim , parasız sağlık ve parasız aşk istiyoruz ! ![]() |
|
| | #13 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 125
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:541 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence özgürlük iki çeşittir, fikirlerde özgürlük ve eylemlerde özgürlük. Fikirlerinde özgür olamayan birey eylemlerinde özgür olması sakıncalıdır. Bu nedenle her türlü tabuya karşıyım ve bir nevi savaş açtım. Öyleki artık çay içmemeyi düşünüyorum. iyice azalttım. basket oynarken sol elle oynuyorum, mausu sol elle kullanıyorum... Biraz abartılı gözükebilir ama aslında soyut tabulardan kurtulmaktan daha kolay olduğunu söyleyebilirim.
ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... |
|
| | #14 |
Teşekkür etti: 5.401
Forum Gücü: 175 Forum Puanı:70592 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ya ne biliyim camiya shortla giymek gibi bir durum galiba. Hani insan yok canim daha neler der ya, bence tabular sinir gibi birsey. Bu siniri gecemezsin abi gecersen millet sana ne der? Sonra illa gicik oldugun icin yaparsin, damarinda vardir. Nitekim hep öylede olur, birseyi yapma derler illa yaparim. Bazi esnalarda haric tabi. Sanirim kendi tabularim pek yok, az veya cok cevremin bana sundugu tabular var. Nasil desem genelde eski bizim milletin deyimleri tabudur. Kendi tabularim pek aklima gelmiyor :/ "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel Bulanmadan, donmadan akmak ne hos, Dünle beraber gitti cancagizim; Ne kadar söz varsa düne ait, Simdi yeni seyler söylemek lazim." - Mevlana - |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |