| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]() | SMS'ler yarın ucuzluyor SMS'ler yarın ucuzluyor Türkçe karakterlere geçişle birlikte SMS'ten 2 yerine 1 mesaj parası alacak. Buna göre SMS'ler Turkcell'de 9.5, Avea'da 8.5 ve Vodafone'da ise 7.5 YKr olacak. Cep telefonundan gönderilen kısa mesajlar yarından itibaren yüzde 50 daha ucuz olacak. Türkçe harflerin cep telefonlarında kabul edilmesiyle gerçekleşen uygulama sonunda standart SMS'ler Turkcell'de 9.5, Avea'da 8.5 ve Vodafone'da ise 7.5 YKr olarak fiyatlandırılacak. Uygulama ile ilgili olarak yazılımlarını yenileyen GSM şirketleri ‘Eski telefonla Türkçe SMS atılsa bile 31 Mart'tan sonra biz bunları tek bir kısa mesaj gibi ücretlendireceğiz' dediler. Uzmanlar cep telefonlarında kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılması durumunda, 160 karakter sınırının aşıldığını ve birden fazla kısa mesaj bedeli yazıldığını belirttiler. ARTIK SORUN ÇÖZÜLDÜ İlk GSM sistemleri, alfabe oluşturulurken, Türkçe, İspanyolca gibi birçok özel karakteri olan dillerin bu alfabede yer almadığını ifade eden uzmanlar ‘Bu tabi tüketiciler açısından büyük bir sorundu. Tüketiciler tek SMS attıklarında 2 SMS'le ücretlendiriliyordu' diye konuştular. Turkcell, Avea ve Vodafone, SMS'lerdeki Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılması ile ilgili aldığı kararın ardından gerekli çalışmaları yaptılar. ![]()
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | BigBang (31-03-08), By_Blok (01-04-08), CnRaLpEr (01-04-08), Dark_AngeL_ (31-03-08), Jen (01-04-08), scabiyersto (31-03-08), Yσкє∂!¢! (31-03-08), YaGMuR_CiNi (31-03-08), `Hiperaktif (31-03-08) |
| | #2 |
| Şair Üye Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.979
Forum Gücü: 214 Forum Puanı:85924 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tarifelerde Bedava Mesaj Sistemini Kullananların Pek Bi Işine Yaramayacak Gİbi Ama Gende Güzel Bi Geliişme ![]() I'm Not SuperMan, He Is MyBrother! |
|
| | #3 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.212
Forum Gücü: 102 Forum Puanı:38915 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | konturum bitti sonram ucuzlattılar peh Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Kristallnacht Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.151
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:33483 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İnşallah ciddi bir farklılık olur. Bıktım kontör parası ödemekten...
![]() Kan kokusunu özler misin? пиперуда обичам те |
|
| | #5 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 206
Forum Gücü: 20 Forum Puanı:7870 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Eğer Avea-nın 39 kontöre 500-5000 sms kampanyası bitmezse benmde pek işime yaramıyacak doğrusu. Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, Ben farz olan örtüm için hayatımı versem AZDIR!! Ben annemin kızıyım; harbiyim, yalan bilmem. Kalbim oyuncak değil, hiç kimseye Eğilmem! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | storm_fatih (01-04-08) |
| | #6 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.854
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:46819 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bilgilendirme için teşekkürler..
|
|
| | #7 | |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.090
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:12812 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ah Azerbaycanda da böle değişim olsa keşke.. Alıntı:
"Ты трус, ты вор, ты арменин!" А.С.Пушкин | |
|
| | #8 |
| Grup Lideri Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.384
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:7049 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | güzel bir uzlaşma olmuş hayırlı olsun |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |