DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Ortak eserler

Konu Seçenekleri
Eski 27-06-08, 15:31 Çevrimdışı   #1
Profesör
Düşünürler grubu

Bir Ben Eksiktim - ait Avatar
Genel Mesajlar: 4.132
Teşekkür etti: 1.599
RepForum Gücü: 81
Forum Puanı:32530
Bir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBir Ben Eksiktim tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Sömürücüler

Dini söylemler ve milliyetçi sömürüler hiç bir zaman milletleri açlıktan ve sefaletten kurtaramamıştır;hiç bir zaman insanlığı birleştirememiştir;hiç bir zaman tam bağımsızlık bir ülke konumuna getirememiştir.Din ve milliyetçi düşünce sistemi insanı "mani"leştirir,pasifleştirir,yozlaştırır.

Çağımızda manevi değerlere pek yer verilmez;verenlere ise gizli kapaklı gülünçle bakarlar ve sahte bir heybetle karşılarlar.

İçimizdeki gerçek Türkçülük ve gerçek İslamcılık eskisine geçmiştekine göre ve ayrıca yenilenmekten ziyade berbat ve çarpıktır;dejenerasyona uğramış Türkçülük ve İslamcılık var karşımızda.Şimdiki durum gerçekten bir tabu ve klişeden öteye gitmemektedir.Bu şuna benziyor.Durup dururken çölde koşup boş boş kılıç sallamak.Halbuki Türkiye çoktan kökünden esir alınmış vaziyette.Bize sadece böyle böyle pembe tablolar,efendim "biz neymişiz be." sergilemek düşer.İşte bildiğiniz gördüğümüz gibi.Tam bir şeytanın "gör" dediği şeyler.

Sokaktaki insanlara karşı bir artistliğin unsurlarını,magandacılığın ve küheylancılığın ve görgüsüzlüğün nitelenmesinin önüne geçilememiştir.Türk Milletimizin/Halklarımızın birbirini vurdulu kırdılı olması Türkiye'yi uçuruma götürür.Türk insanımız zannediyor ki böyle yapılınca içimizdeki güzel(!!!) manevi duygularımızı dışarıya şuurlu bir şekilde vurunca atalarımız mezarlarında rahat huzurlu uyuyor.Alabildiğine uzayıp giden bu siyasi gerilimler devam ederse,bir gün Türkiye,üzülerek söylüyorum,kesinlikle parçalanır.
Gereksiz siyasi güdümcülükler,sizin karşınızdaki bakış açısı farklı olan insanları ikinci sınıf vatandaş yapmaya iter bunalıma girer,psikolojik buhran geçirmesine yol açar.
Aynı şekilde bunu dini gerginlikte kullanırsanız,karşınızdaki insan olacak adam azınlıkçı olmaya başlar.
(Yani her halinde ortaya çıkan "Sen bizden değilsin" gerginliği.)

Türban takmak ve dindar olmak şerefli ve namuslu olmak demek değildir.Namaz kılıp gösteriş budalalığı yapan,oruç tutup karılara yan gözlerle bakan o kadar çok yobazlar ve dindarlar var ki,bunlar için yapılacak eylem,kafalarını koparmak olacaktır.Bunların gerçekte Allah'a ibadet ettikleri falan yok,sadece şeytana gizli ibadet ederler.Ama,gerçek müslüman dediğn insan nasıl olmalıdır? Olgun olanıdır,modern hareket edenidir,her konuya dini ifadeler katmayanıdır,dini ibadetini yaptığı zaman gösterişli yapmayanıdır.

Dini sanat akımlarında,din dergilerinde mitolojik anlamda ağaç kökleri havada gösterilir.Bu tarz üsluplar Tanrı'dan hiçbir şey yapmadan dilemektir.Halbuki ağaç kökleri toprağın içinde olmalıdır.Ekmek,biçmek,emek sarfetmek;ondan sonra Tanrı'ya tevekkül etmek gerekir.

İslam dünyası'nda birlik ve beraberlik içinde yaşamayı şöyle bir kenara koyunuz sünni,şii,tarikatler,takke...diye parçalara bölündükten sonra istenilen umudu aramak bir hayal ürünü olmaktan öteye gitmez.Bunun üzerinde yürütülen mücadelelerin hepsi tuvalet yoluna gider.

Laik bir ortam nedir?Bir odada değişik insanlar var.Bir çaycı içeriye girer çayları dağıtır.Odadakikerin hepsi din ve milliyetçi ideolojilerini konuşmalarına katmayıp yaptıkları sohbetlerle birbirinin gönlünü alırlar.Yoksa odadakilerden biri ters bir şey konuşunca diğerleri de gaza gelip tepkisini dile getirirse kötü olur.Bu ortam,hangi ülkenin topraklarında olursa olsun hepsi insanlık adına kendi vatanı gibi hissetmelidir orayı.Yoksa kaos ve gerilim çıkmasından başka bir tiyatro gelişmez.

Öyleleri var ki,bulundukları konumunu ve koltuklarını korumak için Atatürk'ün arkasına sığınırlar.Bunlar da sahte laikçilerdir.Böyleleri o kadar zulümcüdürler ki;sağında Atatürk'ümüzü,solunda İstiklal marşımızı,tepesinde Türk bayrağını dikerler ve Türk milletimize demeç ve nutuk verirler.Atatürk'ün sözlerini de bir ok bir mızrak yaparlar ve Türk milletinin kalbine çevirip vururlar.Böyle aşağılık insanlar,Türk milletinin gönlünü alırlar ve desteğini bulurlar.Kürsülerde demeçler veren böyle liderler,eşşek iniltileri gibi anırıp sanki süreklilik halinde bir şans dilemesinde bulunurlar.İşte bunların böyle yapması Türk milletimizin uyumasına ve olmuşların unutulmasına yol açıyor.Böylece konumlarını koltuklarını,yakayı sessizce kurtarabiliyorlar.Ayrıca eşleri de kocalarına destek olmak için inandırıcılığını belirtmek açısından timsah gözyaşları dökerler.Bunların şairliği,edebiyatçılığı,felsefeciliği müthiştir gerçekten.

Bir gün
Çok bunalırsan
Denizin dibinde
Yosunlara takılmış gibi soluksuz
Sakın unutma gökyüzüne bakmayı
Gökyüzü senindir
Gökyüzü herkesindir
...
Mesaja teşekkür eden:
mls1917 (28-06-08)
Eski 28-06-08, 00:41 Çevrimdışı   #2
Asistan
Antikapitalistler

mls1917 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 267
Teşekkür etti: 600
RepForum Gücü: 10
Forum Puanı:2506
mls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyormls1917 çevresinde seviliyor
din ve milliyetçilik dünyanın sonunu getirecek bence.insanlar ikisinede çabuk kanıyor.
Eski 28-06-08, 10:49 Çevrimdışı   #3
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Din ve sömürücülük değil bunu sizler gibi kötü yansıtanlar dünyanın sonunu getirecek, dünyanın sonunu olsa olsa sosyalist-komünist görüşlüler getirir. Çünkü onların anladığı tek şey yıkmaktır.
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
agulasor (28-06-08), J.Mengele (05-07-08), The Darkness (04-07-08), Tuğrul Bey (28-06-08)
Eski 28-06-08, 11:09 Çevrimdışı   #4
Asistan
Kemalistler

saklap - ait Avatar
Genel Mesajlar: 218
Teşekkür etti: 394
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:305
saklap ara sıra gören oluyorsaklap ara sıra gören oluyorsaklap ara sıra gören oluyorsaklap ara sıra gören oluyor
Alıntı:
AXIS CICERO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Din ve sömürücülük değil bunu sizler gibi kötü yansıtanlar dünyanın sonunu getirecek, dünyanın sonunu olsa olsa sosyalist-komünist görüşlüler getirir. Çünkü onların anladığı tek şey yıkmaktır.
bu lafa ne denir
altını imzalarım
Mesaja teşekkür eden:
Marcus T.CICERO (28-06-08)
Eski 28-06-08, 12:58 Çevrimdışı   #5
Doçent
Huzur Pınarı

agulasor - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.604
Teşekkür etti: 1.232
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10055
agulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmış
aynen yazıda gectıgı gıbı
bu yazıda bana essek ınılıtısı gıbı geldı

"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler."

guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN
Eski 28-06-08, 15:46 Çevrimdışı   #6
Rektör
Huzur Pınarı

Tuğrul Bey - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.349
Teşekkür etti: 2.649
RepForum Gücü: 82
Forum Puanı:26777
Tuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazTuğrul Bey tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
3 nolu mesajın altına bende imzamı atarım...

[Tuğrul Bey]

İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz...

Anti-Komintern

Mesaja teşekkür eden:
Marcus T.CICERO (28-06-08)
Eski 04-07-08, 15:41 Çevrimdışı   #7
Stajyer

The Darkness - ait Avatar
Genel Mesajlar: 125
Teşekkür etti: 181
RepForum Gücü: 3
Forum Puanı:643
The Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyorThe Darkness ara sıra gören oluyor
3 numaralı mesaja benim de imzamı ekleyin........

ONE RING TO RULE THEM ALL, ONE RING TO FIND THEM
ONE RING TO BRING THEM ALL AND IN THE DARKNESS BIND THEM
IN THE LAND OF MORDOR WHERE THE SHADOWS LIE

Konu Seçenekleri