| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]() | Taksim'de 1 Mayıs'a izin yok İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'ın "emek ve dayanışma günü" olarak Taksim'de kutlanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Güler düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs'la ilgili açıklamalarda bulundu. 25 Nisan tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile 1 Mayıs'ın "emek ve dayanışma günü olarak kutlanacağının" kararlaştırılmasının sevindirici olduğunu söyleyen Güler, "Ben de şimdiden kutluyorum. Bunun barışa kardeşliğe vesile olmasını diliyorum" dedi. TAKSİM'DE KUTLAMA YAPILAMAZ Vali Güler, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini kaydederek şunları söyledi: "1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması yasalar çerçevesinde mümkün değildir, Taksim'de eyleme müsade edilmeyecektir. İstanbul'da Kartal, Çağlayan, Kazlıçeşme ve Kadıköy toplantı alanlarıdır. Herkese çağrıda bulunuyorum, Gelin 1 Mayıs'ı bu meydanlarda kutlayın, biz bu alanları tahsis etmeye hazırız, Taksim Meydanı toplantı ve miting için tahsis edilen bu alanlar arasında değildir. Büyük katılımlı kutlamalar içinde Taksim güvenlik açısından, trafik açısından uygun değildir" Güler, tüm sendikaları Taksim'den uzak durmaya da davet ederek, "İtidale, sağduyuya, kanunsuz eylemlerden uzak durmaya davet ediyorum" dedi. Güler, kanunsuz toplantıya davet etmenin de suç olduğuna işaret ederek, geçtiğimiz hafta "Taksim'e gideceğiz" çağrısını yapan yetkililer hakkında da suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. PROVAKATİF EYLEMLER YAPILACAK İstihbarat örgütlerine gelen bilgilere de değinen Güler, marjinal grupların, illegal örgütlerin 1 Mayıs'ta provakatif eylemler yapacakları duyumlarını aldıklarını da belirti. Güler şöyle konuştu: "Yasadıışı örgütlerin 1 Mayıs'ta provokatif eylemler yapacakları istihbaratı gelmiştir. İllegal örgütlerin gerektiğinde silahlı eylemler sahneye koyacakları tespit edilmiştir. geçmişteki olumsuz olayları gündeme getirecekleri belirlenmiştir, bununla ilgili elimizde tespitler vardır, herkes dikkatli olmalıdır, gerekli önlemler alınmıştır. Güvenlik güçleri kanunsuz eylemleri dağıtmak zorundadır. O gün oraya kanunsuz toplantı için gelenler güvenlik güçlerinin izin vermeyeceklerini ve zorla dağıtılacaklarını bilmelidirler". |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.217
Forum Gücü: 60 Forum Puanı:19391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Şimdi bunlar taksime giricek... Sonra polisten bi ton sopa yiyecekler... Sonrada polisi suçlayacaklar... Devlet vermiyor işte izin ne uğraşıyorsun... Ey Türk Beyleri , Milletim, İşitin! gök çökmedikçe,aşağıda yer delinmedikçe Türk Ulusu senin ülkeni kim alabilir? Töreni kim bozabilir? ![]() Allah onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzüne hakim kıldı..! |
|
| | #3 |
| Dekan Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.396
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:13659 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | taksimde kutlayınca başları göğe erecek sanki. olay çıkaağını bile bile konunun üzerine gidiyorlar. [Tuğrul Bey] Onlara "Yeryüzünde fitne-fesat çıkarmayın" denildiği zaman, onlar "Hayır, biz ancak düzen getiriciyiz" derler. İyi bilinki, onlar bozgunluların ta kendileridir, ama farkında değildirler... Ölüm kadar sessiz ve derin... |
|
| | #5 |
| Doçent Ad grubu ![]()
Teşekkür etti: 905
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:11053 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 1mayısda emekçilerin taksime yürümesinin önünü alacağına polis doğuda apo pkk lehine gösteri yapanların önüne geçsinde şehitlerimizin ruhu şad olsun... Fransa'nın tümünü ele geçirmek Almanların üç gününü almıştı. Çünkü yağmur nedeniyle ilerlemek zor oluyordu." John Xereas ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. Fikren ve İlmen tek güç Nasyonel Sosyalizm'dirHornßloweR |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #6 |
![]() ![]() Forumda uzman
Teşekkür etti: 1.929
Forum Gücü: 161 Forum Puanı:64293 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sakıncaları, yararları, sebepleri, sonuçları... sizce yapılmalı mı? yapılmamalı mı? ve neden??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #7 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 182
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2426 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öncelikle, devletin taksimde olay cikar aciklamasinin hicbir gerekcesi yok, cünkü orda bircok etkinlik yapiliyormus zaten. Bence devlet izin vermeyerek 1 mayis 1977 deki katliami savundugunu gösteriyor, yani güc gösterisi yapiyor. Halbuki ilimli olan bence, izin vermek ve iscilerin 77 de ölen 37 kisiyi anmalarina destek vermektir. Demekki devlet yaptigindan hic pismanlik duymamis. Bence tüm isciler, 1 mayisi kutlayan herkes taksime gitmeli, bu dayatmaya boyun egmemelidir. Bu ülkenin sahibinin valiler, polis sefleri degil halk oldugu bunlara anlatilmalidir... |
|
| | #8 |
Teşekkür etti: 1.874
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:5343 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | taksime giricez buna kmse engel olamıcak!çünkü bu kararı alanlardan daha cok düşünüyoruz bu memleketi çünkü ölen insanları unutmadık onları öldürdükleri yerde eylem yapmak en dogal we gerekli hakkımızdır buna engel olucaklar üstümüze adamlarını salacaklar..ama ne farkeder hepsini toplasan birimiz kadar yürekli insan cıkmaz!! YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| | #9 | |
| Dekan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 9.596
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:43989 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
gecenin köründe geliveriyorsun aklıma. düş-üyorum. karanlık köhne bir yalnızlığa... belki çekip alırsın diye bekliyorum. gelmiyorsun...." opeth | |
|
| | #10 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 816
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:7556 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bu sendikacıların yaptığı iş değil. Taksim olmazsa, Çağlayan var, Kadıköy var, var da var. Ne diye taksim zorlanıyor ki? Bu tip provakasyona açık illegal gösteri yapmaktan ne zevk alıyorlar anlamıyorum. Olan çevre esnafa oluyor. Bu sizin mantalitenize de aykırı. Emekçiyi koruyalım derken başka emekçilere zarar vermek?... Ayrıca güzelce kutlamanızı yapıp dağılın ne diye kaşınan yarayı her sene kanatıp ortamı geriyorsunuz ki? BİR MEMLEKET YALNIZCA ADALETLE EBEDİLEŞİR VE ADALETSİZLİKLE YIKILIR. |
|
| | #11 | |
Teşekkür etti: 1.874
Forum Gücü: 19 Forum Puanı:5343 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
yorumları okumuyormusun arkdasım nedenini söyledik YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... | |
|
| | #12 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 816
Forum Gücü: 22 Forum Puanı:7556 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Meseleyi başka yere çeken yorumunu okudum ancak, siz sanıyorsunuz ki Taksim dışında da yapılsa yine jop yeriz falan filan... Her yıl aynı hikaye ve provakasyon yüzünden, işte sırf sizin gibi provakatörler yüzünden Taksim karışıyor ve bu gidişle yasal bir çok yeri de karıştıracaksınız. Olayların tek sorumlusunun sendika ve provakatif sosyalist gruplar olduğunu artık herkes öğrendi. Kendinizi haklı çıkarmak için uydurma sözlere ve boş düşüncelere başvurmayınız. BİR MEMLEKET YALNIZCA ADALETLE EBEDİLEŞİR VE ADALETSİZLİKLE YIKILIR. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | hazardmt (28-04-08), Tuğrul Bey (28-04-08) |
| | #13 | |
| Dekan Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.396
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:13659 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[Tuğrul Bey] Onlara "Yeryüzünde fitne-fesat çıkarmayın" denildiği zaman, onlar "Hayır, biz ancak düzen getiriciyiz" derler. İyi bilinki, onlar bozgunluların ta kendileridir, ama farkında değildirler... Ölüm kadar sessiz ve derin... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Marcus T.CICERO (29-04-08), st4n (28-04-08) |
| | #14 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.217
Forum Gücü: 60 Forum Puanı:19391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Madem Taksim'e gidiyorsunuz, madem devlete karşı geliyorsunuz... O zaman peşin peşin polisle karşı karşıya gelmeyide kabul ediyorsunuz demektir. 1 mayıs akşamı buraya gelip yok polis şöyle yaptı yok polis orantısız güç kullandı falan filan diye ağlanmayın... Ey Türk Beyleri , Milletim, İşitin! gök çökmedikçe,aşağıda yer delinmedikçe Türk Ulusu senin ülkeni kim alabilir? Töreni kim bozabilir? ![]() Allah onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzüne hakim kıldı..! |
|
| | #15 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 88
Forum Gücü: 5 Forum Puanı:1250 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ya bi dakka benim anlayamadığım tek şey bu sendikaların felan bu kadar serbestçe konuşabilmesi...Emin olun şu an yapılan gelişmiş ülkelerde yapılsa çok ciddi cezaları olurdu..Ya bi düşünün bir sendika başkanı çıkıyor arkasında yüzlerce kişiyi sürükleyen adam diyorki bakın ben kanunsuz bir işe açıkça gireceğim beni engelleyemezsiniz.Bu nasıl bir cürret...ya da bu suskunluk niye..ortalık daha da kışızmasın diyedir belkide ama bunun bi cezası olmalı...Koskoca sendika başkanları provoke ediyor kitleleri...kuralları çiğnemek için...Darbe tellallarıda maaşallah ağızları kulaklarında bu manzarayı izliyorlar.. Kuş kanadı kalem olsa.. Ah Yazılmaz benim derdim |
|
| Mesaja teşekkür eden: | _canözüm_ (02-05-08) |
| | #16 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.251
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:14613 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | taksim'de diretmek de nedemek ?..bu bir diretme değil ..insanların istediği yerde bu günü kutlamaya hakkı vardır ..ben taksim'e gitmek istiyorum ve orada olucam ..yani kendini bilmez bir sürü insanların yılbaşlarında ve ona benzer günlerde taksimde olma hakkı var da bizim mi yok ?..bal gibi var ...geçen yıl olduğu gibi orada olacağım .. hem hüznü hem de mutluluğu aynı anda yaşamaktır ; bir gün batımında gözlerini anımsamak ...... Konu troçki tarafından (29-04-08 Saat 00:35 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #17 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.508
Forum Gücü: 70 Forum Puanı:24215 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 37 kişinin katledilmelerinin yıldönümü olan 1 Mayıs günü katledildikleri yerde anılma hakları var! [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/3854/banev5.jpg [/IMG] |
|
| | #18 |
| Grup Lideri Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 3.899
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:29511 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bakın arkadaşlar devlet diyorki 1 Mayıs Taksimde kutlanırsa güvenlik zafiyeti olur. Bir bomba patlasa bunun hesabını kim verecek ben AKP li değilim ama sırf muhalafet olsun diye böle saçma düşüncelere karşıyım 1 Mayısın TAKSİM de kutlanmasını isteyen zihniyete soruyorum Valilik diyorki ..Taksim Güvenli değil girişi çıkışı sağlıklı kontrol edemeyiz araya bölücüler karışabilir provokasyon olabilir yasa dışı bölücü sloganlar atılabilir insanlar üzülür TÜRKİYE üzülür diyor İktidar karşıtı bazı sendikalar hayır biz 1 mayısı taksimde kutlayacağız. DEVLET NE DEMEK AÇIKLAYIN BANA DEVLETİN ALDIĞI BİR KARARA KARŞI ÇIKMAK NE DEMEK DEVLET 1 MAYIS KUTLANMASIN DEMİYOR AKSİNE BİRÇOK MİTİNG ALANI TAHSİS EDİYOR HALA BU ÇABA NİYE BİZ ÜZÜLECEĞİZ BU DİRETME NİYE HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN SİTELERDE SLOGAN YAZMAKLA OLMAZ BU İŞLER GERÇEKCİ OLMAK LAZIM 1MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI KENDİ GÖRÜŞLERİMİZE ALET ETMEYELİM BU BİR BAYRAMDIR BAYRAM GİBİ KUTLANSIN... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (10 Kişi) | Dark_AngeL_ (03-05-08), ferdane (29-04-08), HeLL's AnGeL (01-05-08), J.Mengele (29-04-08), MrTcN1905 (29-04-08), st4n (30-04-08), Tuğrul Bey (29-04-08), Yσкє∂!¢! (01-05-08), _canözüm_ (02-05-08), ~C@dY~ (29-04-08) |
| | #19 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 4.747
Forum Gücü: 87 Forum Puanı:35344 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yasakçı zihniyet yine sahne aldı. ![]() Tabi Vali bey kendisini haklı çıkarmak için konuştukça konuşuyor... Futbol kutlamaları yapılırken sorun yok? Tüm istanbulda trafik kilitlenmiyor değil mi? Yılbaşında Onbinlerce insan taksimde içip eğlenirkende nedense trafikte sorun yok? 1 mayıs işçi bayramıdır ve herzaman layıkıyla kutlanacaktır ve bu böyle olmalıdır.yıllardır süre gelen bu saçma anlaşmazlık nedendir anlamış değilim..tüm çalışanların günlük 8 saatlik çalışma hakkının elde edildiği 1 MAYIS bayramı kutlu olsun...yıllardır olduğu gibi bu yılda ben ve arkadaşlarım orada olacağız. |
|
| | #20 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]() |