| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Doçent Antikapitalistler ![]() | Takva Oscar’a aday Türk sineması açısından sevindirici ![]() 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 8 ödülle dönen Takva, Türkiye’nin Oscar adayı oldu. Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin 13 kişiden oluşan jürisi, 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 8 ödülle dönen Takva, Türkiye’nin Oscar adayı oldu. Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin 13 kişiden oluşan jürisi, yabancı dilde en iyi film kategorisinde Türkiye’yi temsil etmek üzere ‘Takva’yı seçti. Toronto ve Berlin gibi yurtdışı festivallerinden de önemli ödüller alan Takva, son olarak Saraybosna Film Festivali’nde ödüle layık görülmüştü. ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı son filmiyle Oscar’da Almanya’yı temsil edecek Fatih Akın ise ‘Takva’nın yapımcılarından biri. Gazetemize konuşan filmin senaristi Önder Çakar, Takva’nın uluslararası alanda birçok değerli ödül alarak başarı elde ettiğini belirterek Türkiyeli sinemacıların ‘Takva’yı Oscar’a aday adayı göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. “Bu seçim Türk sineması açısından sevindirici bir durum” diyen Çakar, önemli olanın Amerikan Film Akademisi’nin “En İyi Yabancı Film” dalında Takva’yı aday göstermesi olduğunu belirtti. Hem ‘Yaşamın Kıyısında’ hem de ‘Takva’ nın, Oscar’a doğru ilerlemesini sevindirici bulduğunu belirtti. Amerikan Film Akademisi’nin, ‘Takva’ ve ‘Yaşamın Kıyısında’ filmlerini Oscar adaylığına değer görmesi durumunda Akın, Türkiye ve Almanya adına Oscar’a giden yolda adım atmış olacak. Adaylar 22 Ocak’ta açıklanacak, ödül töreni ise 24 Şubat’ta yapılacak. Evrensel . . . . . . . . . |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #2 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.489
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Umarım kazanır. Çok sevdiğim sanatçılar çalışmış zaten. Oscar kazanan bir filmimiz olur.
|
|
| | #3 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hadi hayırlısı, demek geliyor içimden... umarım en azından son beşe kalır...
|
|
| | #4 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 544
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1641 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Böylesine berbat bir film Şaşırtıcı
|
|
| | #5 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 4.644
Forum Gücü: 112 Forum Puanı:39487 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence hak ediyordu film inş yeni başarılar elde eder " Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir. " |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tutbenidüşmeden (22-09-07) |
| | #6 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.404
Forum Gücü: 146 Forum Puanı:58198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | katiliyorum adayligiyla kalir mutluluk bence bu filmden cok daha iyi
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #7 |
| Dekan Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 4.092
Forum Gücü: 59 Forum Puanı:18443 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Politik sebeblerden dolayi alabilir belki ....
Standin' on your mama's porch You told me that you'd wait forever Oh and when you held my hand I knew that it was now or never Those were the best days of my life Back in the summer of '69 Bryan Adams - Summer Of '69 |
|
| | #8 |
| Asistan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 796
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:437 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hadi hayırlısı... I don't care. e=mc² "Onur, milliyeti olmayan o ulustur, aynı zamanda bir köprü olan o gökkuşağıdır, içinde hangi kanın dolaştığı önemli olmayan kalpteki o tınıdır; sınırlar, gümrükler ve savaşlarla alay eden asi itaatsizliktir" |
|
| | #9 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.479
Forum Gücü: 54 Forum Puanı:19987 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | politika sırf politika ![]() .. ellerini uzat ki dokunsun parmaklarım bugün (: - |
|
| | #10 |
| Yard. Doçent Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 195
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:2285 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
inşallah başarılı olur sevmediim filmler kazaıo genelde benim bunuda pek sevmemiştim |
|
| | #11 |
| Yard. Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 236
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Fena film değil ama Oscar'a aday olacak kadar da kaliteli değil.Gariptir ki film iki farklı taraftan olumsuz eleştiri alıyor.Aşırı dinci kesim din böyle değildir dini kötülemeyen diye yakınır,laik kesim de böyle bir film ile katılmamız uluslararası imajımızı zedeler diye düşünmektedir.Ama benim filmden aldığım mesaj insanlık kavramı ile din kavramını aynı kefede ölçmek hata olduğu gibi her insanın hata yapabileceği durumudur.Kesin birşey hakkında konuşsaydık fikirlerimi daha farklı ifade ederdim fakat sanat bu herkes kendi gözüyle bakar.Bu arada politika diyen arkadaşları anlamadım bu yüzden anlatmak istediklerini biraz daha net anlatmalarını rica ediyorum. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | yεsiL (22-09-07) |
| | #12 |
| Öğrenci Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 7
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:1 ![]() |
ben filmi çok beğendim. içinden çıkarılacak mesajları var anlayana ama bizim arkadaşlar beğenmedi. aralarıdan sadece ben beğendim |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tutbenidüşmeden (28-09-07) |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |