| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Muhabir Düşünürler grubu ![]() | Tanrı -Tengri = tanrı = çalab = hak = allah, Türklerin tarihte kullandığı öz türkçe kelime -Tanrı Türklerde "inanılan" için kullanılan bir kelime olduğundan, İslam dinine inananlarda Allah anlamına gelir. panik yapmaya gerek yoktur. -Genelde bazı kesimlerce hoş karşılanmayan sözcük... ![]() Yaz günü palto giyerim Ceplerim dolu dolu şiir Gören beni deli sanır Adım kaçığa çıkar keşke kaçsam Keşke kaçabilsem şu dünyadan. -Yağmur içen kız.- |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 396
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:3605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu konuda bazı arkadaşlarımızı aydınlatman çok önemli. Teşekkürler.
Susarız...Her susku içinde pek çok sesi hapseden sessiz bir eylemdir... |
|
| | #3 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.231
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkçede tapılan,yaratıcı anlamında kullanılan sözcüm islamcılar duyunca tüyleri diken diken olur.Bir insanın yanında Tanrı diyip ne olduğunu şıppadanak anlamanızı sağlayacak sihirli sözcük Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.131
Forum Gücü: 210 Forum Puanı:90245 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Tanrı bizleri dış ve iç mihraklardan korusun ! GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #5 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 5.146
Forum Gücü: 246 Forum Puanı:90625 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | neredeyse on defa yazdığım tanımı bana sildiren ve kendisine kendimi inanmak zorunluğu hissettiğim varlık. ... |
|
| | #6 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.401
Forum Gücü: 117 Forum Puanı:47162 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bizim eski atalarımız Müslüman olmadan önce yaratıcı bir zâta inanıyorlardı. Belki kendilerine göre, değişik tanrıları da vardı. Ama onlar daha çok kendi lehçeleri ile "Tengri" dedikleri zaman, Zât-ı Ulûhiyeti kastediyorlardı. Bu kelime sonra biraz daha incelik kazandı ve tanrı şeklini aldı ki, aslında mâbut demektir ve Arapça'daki "ilâh"ın, Fransızca'daki "Dieu"nun, Farsça'daki "Hudâ"nın karşılığı olan bir kelimedir. Ama hiçbir zaman, Cenâb-ı Hakk'ın bütün Esmâ-i Hüsnâ'sını câmî, İsm-i Zât olan "Allah" kelimesinin karşılığı değildir. Allah dendiği an, bütün kâinatta tecellî eden isimleriyle bir Zât-ı Ecell-i A'lâ akla gelir. Allah kelimesiyle anlaşılan budur. Tanri, Ilahin es anlamlisidir. Kelimei sahadet getirenler bu farki daha iyi anlayabilirler.(anlami itibari ile) Sen Hic Ay Isiginda Seytanla Raks Ettin Mi? Organize isler..... Bunlar.. Konu Redkid tarafından (09-08-08 Saat 03:49 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (09-08-08), -misspasha- (09-08-08), agulasor (09-08-08), n!da (19-08-08), poor_youth (09-08-08) |
| | #7 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.229
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:10055 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mevlit yazarı Süleyman Çelebi, bu hususu çok güzel tefrik ederek “Birdir Allah O’ndan artık tanrı yok.” deyip, her iki kelimenin yerini de tayin ve tespit etmiştir.
"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler." guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ceres16 (09-08-08), poor_youth (09-08-08) |
| | #8 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.579
Forum Gücü: 80 Forum Puanı:32323 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah'ın türkcesi...
Bir gün Çok bunalırsan Denizin dibinde Yosunlara takılmış gibi soluksuz Sakın unutma gökyüzüne bakmayı Gökyüzü senindir Gökyüzü herkesindir ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | _osiris_ (09-08-08) |
| | #9 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.454
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:11001 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tanri tapilan sey demektir, iyide biz Allaha tapmiyoruzki iman edip kulluk yapiyoruz \,\,/,/, \\ - - // (--O-O--) ----------oOOo-(_)-oOOo---------- Kendilerini bitmez cümle sananlara ufacık bir nokta. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #10 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.231
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 109-KAFİRUN: 1 - De ki: Ey kâfirler 2 - Sizin taptıklarınıza ben tapmam. 3 - Siz de benim taptığıma tapıcılar değilsiniz. 4 - Ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim. 5 - Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. 6 - Sizin dininiz size, benim dinim banadır. Arapçası: Bismillâhirrahmânirrâhîm. Kul yâ eyyühelkâfirûne, Lâ a'büdü mâ ta'büdun velâentüm âbidûne mâ a'büd. Vela ene âbidûne mâabedtüm. Velâentüm âbidûne mâabüd Leküm dînüküm ve liyedîn. Tanrı tapılan demektir Allah'la eş anlamlıdır.el-ilah, Allah bizimde taptığımız tek Tanrı olduğuna göre. Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben"Konu _osiris_ tarafından (09-08-08 Saat 17:34 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | Bir Ben Eksiktim (09-08-08), DR_GoKiSsS (09-08-08), GönüLçeLen` (09-08-08), peris (09-08-08), RebeL (09-08-08), Scнiивея (09-08-08) |
| | #11 |
Teşekkür etti: 3.131
Forum Gücü: 210 Forum Puanı:90245 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | din coluk cocuga kalınca boyle yorumluyor işte yokmudur TANRI aşkına bunların anaları babaları alsınlar şu pc basından ! yoksa bunlar nufusamı katkıda bulunuyorda bu cocuklar pc basından kalkmıyorlarda eciş büçüş boylarına bakmadan buyuklerine kafa tutuyorlar ! anlamadım ki GLoBaL Çingene GökiŞ (: ![]() Beni Çekemeyenler Anten Kullansın =) Ne KomiNizM,Ne FaŞiZM,YaŞaSıN ErotizM |
|
| | #12 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 5.146
Forum Gücü: 246 Forum Puanı:90625 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sözlük kurallarına göre lütfen açılan baslıkla ilgili bir tanım yapın.Verilen cevaplara cevap niteliğindeki mesajlar silinecektir... ... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | MrTcN1905 (09-08-08) |
| | #13 | |
![]() Downloadiki
Teşekkür etti: 6.982
Forum Gücü: 143 Forum Puanı:52274 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Bu bölüme yorum yazmadan önce Dana Sözlük Nedir? isimli konuyu okumanızı öneririm. İlgili Link: http://www.zamansiz.com/dana-sozluk-nedir-t65426.html ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #14 |
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah in 99 isminde Tanri yoktur . Tanri bana hic cekici gelmiyor ama Allah cekici geliyor
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter Konu ~sebofan_memo~ tarafından (09-08-08 Saat 17:44 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | ẶЙÐ_ЌùŹĠúŇî (09-08-08), -misspasha- (11-08-08), agulasor (09-08-08), n!da (19-08-08), Redkid (10-08-08), Tuğrul Bey (11-08-08) |
| | #15 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İkiside evrenin tek yaratıcısı ve yöneticisi olduğuna inanılan ilahi varlık için söylenir ama Allah Arapçadır..(bildiğim kadarıyla) Tanrı Türkçedir.. Ben Türküm türkçe söylerim, arapça söylemek isteyende arapça söylesin herkes özgür.. ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #16 |
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | biz de Turk uz herhalde
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #17 |
| Dekan Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.401
Forum Gücü: 117 Forum Puanı:47162 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Nasil bazi kelimelerin Türkcesi yoksa, Allah kelimesininde türkcesi Yoktur. Su sekilte anlami verilmistir: Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Tanrı. Ama dikkatinizi cekerim, (tek ve Yüce) Örnek: ehliyet,velayet,veli,vasi,kayyım,nafaka,tazminat,v akıf,miras,vasiyet,vasiyetname,mirastan feragat,iptal,tenki,mülkiyet davası,define,zilyetlik,intifa hakkı,üst hakkı,mecra,rehin,ipotek,irat senedi,hapis hakkı,tescil,şerh,beyan,takyit,miktar,ıslah,usul,i hbar,halefiyet,ibraz,rücu,tahsil,tebliğ,ihbar,emti a,temettü... http://www.zamansiz.com/showthread.p...00#post1690800 Sen Hic Ay Isiginda Seytanla Raks Ettin Mi? Organize isler..... Bunlar.. Konu Redkid tarafından (11-08-08 Saat 00:03 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #18 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.551
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kimine göre var, kimine göre yok. Onu tanıyıp iman edenler için sorun yok ama iman etmeyenler için yolun sonu karanlık... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |