| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]() | Tanrinin Yapamayacagi Seyler Varmidir ?
TANRININ YAPAMICAĞI SEYLER WAR MIDIR?GENELDE BU SORUNUN SORULMASINA GÜNAH DENİR.AMA HANGİ İNSAN EWLADI DÜŞÜNMEMİŞTİR Kİ BUNU ?HERKES DÜŞÜNÜR.HEP KENDİNDEN BÜYÜK Bİ TAŞ YARATABİLİR Mİ ?SORUSU SORULMUSTUR.BENDE BİGÜN LİSEDEYKEN OTURDUM WE DÜŞÜNDÜM SAATLERCE WE TANRININ YAPAMICAĞI BİŞEY BULDUM!TANRI BANA HİÇLİĞİ HİSSETTİREMEZ SANIRIM!Bİ AN DURDUM WE NE DİOM LAN BEN DEDİM TÖBE TÖBE!AMA GERCEKTENDE ÖLE ARKDASLAR BU MÜMKÜN DİİL ÇÜNKÜ EGER BİŞEY HİSSETMİŞ OLURSAK HİÇ OLMAMIŞ OLURUZ!HERNESE UZATTIM GÖRÜŞLERİNİZİ YAZABİLİRSİNİZ..
|
|
| | #2 |
| Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 41 Forum Puanı:12169 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Konunuz onaylanmıştır. Bundan sonraki cümlelerinizde küçük harflerle yazmanı rica ederim . Yoruma Açık . |
|
| Mesaja teşekkür eden: | troçki (18-03-07) |
| | #3 |
| Öğretim üyesi Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 428
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:383 ![]() ![]() ![]() ![]() |
YUCE YARATİCİ bence kusursuzdur o istedigi herseye gucu yetendir.. bu kadar...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi) | agbar (19-11-08), billall (18-03-07), düş sokağı (01-07-07), mavi_element (02-04-07), n!da (18-05-07), SerseriKursun (22-05-07), thorn (18-03-07) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Spor grubu ![]()
Teşekkür etti: 789
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7381 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "O"yapamayacağı hiç birşey yoktur!!! .... Ben sende seni sevdim Avuçlarken yüzümü Yahut dokunurken sessiz yar... Ne yeminler bozdum Geceler büyürken sensiz Ne yeminler bozdum Yıllar geçerken sitemsiz Ne yeminler bozdum Tarifi bile imkansız Senin için ey karagül |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | n!da (18-05-07), SerseriKursun (22-05-07) |
| | #5 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence Tanrı'nın yapamayacağı şey değil YAPMAYACAĞI şeyler vardır.
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (13 Kişi) | ℓєαяѕιση (19-05-07), agbar (19-11-08), antiterorES (30-09-08), düş sokağı (01-07-07), J.Mengele (12-09-08), mavi_element (02-04-07), n!da (18-05-07), poor_youth (11-08-08), RebeL (12-09-08), SerseriKursun (22-05-07), sfanky (22-05-07), Virane (21-05-07), zerda81 (23-10-07) |
| | #6 |
| Dekan Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.408
Forum Gücü: 75 Forum Puanı:26087 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ....no comment.... ![]() Hiçbir fotografımızda bu kadar içten gülemeyecegiz. hiç bir zaman $imdiki gibi içten agLamadık canımız hiç bu kadar yanmadı tanrım ne darbeler ne yangınlar kentlerde biz soluk soluk her satır boslugunda sevdamız biz vardık varız. |
|
| | #7 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ... tanrının yapamayacağı ya da yapmayacağı ya da yapmadığı ya da bizzat onun yaptığı şeyler :: 1.türkiyenin gelir seviyesinin yükselmesi .. 2.amerikan emperyalizmi 3.ırakta ölen insanlar . 4.filistinde ölen müslüman çocuklar .. 5.almanyada ölen yahudi çocuklar .. 6.mezhep çatışmaları ... 7.afrikada açlıktan ölen çocuklar .. 8.sosyal adaletsizlik .. 9.töre cinayetleri .. 10.japonyada depremden yıkılmayan binalar 11.türkiyede depremde göçük altında kalan 50 bin insan . daha sayayım mı berhan yoldaş ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #8 | |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 30
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:179 ![]() ![]() | Alıntı:
1.si Türkiyenin gelir seviyesi devletin hazinesinin gelirinin artmasıyla olmuştur bunun büyük bölümüde turizim vergi verilmesi vs.dir. 2. salla ![]() 3.Irak'ta ölen insalarda ABD'nin yaptığı şerefsizlik olarak yorumluyorum çünkü onları iç savaşa ABD sürükledi. 4.,5. ve 6. bunları da geç 7.Afrika'nin büyük çoğunun Avrupa tarafından sömürülmesi yüzünden. Örnek olarak : Afrikada bir köyde 100 kişi (D)İngiltere'nin aldığı sömürgeyi ekip biçiyorlar ve elma elde ediyorlar (D)İngiltere bu elmalardan 100 tane yapıldıysa 99unu alıyor ve 1 ini o 100 kişiye veriyor... 8.bunun devletle alakası olduğu kanaatindeyim. 9.töre cinayetleri ilk çağlardan beri süren saçma töre kanunlarının hala sürmesinden kaynaklanıyor. 10.Japonlar'ın depreme dayanıklı binalar yapması 11.Türkiye'nin önceden depremi hiç kaale almaması.. tabi istese Allah bu durumlerı değiştirebilir. atıyorum Japonlar 10 şiddetinde yıkılmıyacak ev yaparlar Allah yaparsa onu 5 şiddetinde depremde yıkabilir.. çok yazdım gibi geldi Bu dünya kimin insanlar yalnız diğerleri maket mi? Acaba kazanan kim? Kan Revan İçinde Hep Kanamaz Denen Yerlerim... Hayat Denen Bu Sahneden Bir Rol Seçip İlerle... Karanlık Rüzgarı İçime Çekmişim, savruluyorum.. Dokunma Bana!.. | |
|
| | #9 | |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
benim yazdıklarımı anlayan anladı ..sen anlamasan da olur ...burada olanların çoğu dikkat ettiysen insanlar tarafında yapılan şeyler !!ben burada ; olmayan tanrıyı suçlayacak ya da savunacak durumda değilim ...benim eleştirim yine kapitalizm ve insanların cahilliği üzerinedir .... ya sanırım ben yazdığım her mesajı ...bazılarının anlamasında yardımcı olmak için ; attila ilhan gibi ,kitaplarının arkasına yazdığı notlar yazmak zorunda kalacağım burada ![]() | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | tragonya (18-03-07) |
| | #10 | |
| Asistan Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 301
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:289 ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
konunun dışına çıkmaman gerektiğini biliyorsun...heryerde siyasi fikirlerini bulaştırma lütfen... Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır... M.Kemal ATATÜRK | |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | .... yani bu konunun dışına çıkmak değil ki !..ben burada kapitalizmin yarattığı şeylerin tanrı denen varlığın üzerine yıkılmasına karşıyım !!! sakaryada deprem oluyor ..neymiş efendim ..yaa işte tanrının hikmeti ..falan flan ..bu nasıl bir mantık ...oradaki evleri yapan müteahhitleri bir bir bulup yargılamak gerek bence !!!!! kapitalizmin pisliğini tanrıyla örtüyorlar ...ne de olsa tanrının sesi çıkmıyor dimi ..herşeyi ona yükleyin bakalım Konu troçki tarafından (18-03-07 Saat 16:34 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #13 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ne yapayım thorn ..temizliyorum işte meydanı ben ![]() elimde değil susamıyorum ![]() yani evet yazık değil mi tanrıya ; herşeyi onun üstüne atıyorlar ...vicdanım elvermedi onu da savundum ... |
|
| | #14 |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.820
Forum Gücü: 45 Forum Puanı:10838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzun lafin kisasi = YOKTUR! ALLAH akil vermis kullanmayan insanlar biziz.. BiR KoRKuLuK GiBi iÇiMe DiKiLDiN BeNi DaHa BuLaŞMaDaN BiTiRDiN BiR HaYaT aVCuMa ÇiZiLDiN BeNi KeMiRDiN NeYe ÇeViRDiN SeN.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ℓєαяѕιση (21-05-07), SerseriKursun (22-05-07) |
| | #15 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 32
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:104 ![]() ![]() |
Tanrının yapamıyca şey yoktur,Çünkü bişey olsa da olmasada tanrı yapmıştır.En güzelinide insanlar yapmıştır herşeyi tanrının üzerine atmışlar GENİŞLER GÖKYÜZÜNÜ HESAPLADIKÇA |
|
| Mesaja teşekkür eden: | troçki (18-03-07) |
| | #16 |
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
|
| | #17 |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.330
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:34009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tanrının eğr her şei yapmaya gücü yetiorsa kaldıramayacağı bi taş yapabilrmi?? bunun cewabını istiorum |
|
| | #19 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bide şu tanrı lafını bırakın tanrı yoktur ALLAH vardır.. (şimdi tanrı lafını kullanacağım çnk arkadaşın yazdığı metnin üzerinden fikir yürütücem) şimdi eğer tanrının herşeyi yapmaya gücü yetiyosa..kaldıramayacağı bi şey olur mu olamaz!! ister büyük bi kaya isterse ne olursa olsun..herşeyi kaldırırmaya gücü yeter.. eğer kaldıramayacağı bi kaya yapabiliyosa tanrı o zmn her şeyi yapmaya gücü yetmiyor demektir.. saygılar | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ℓєαяѕιση (21-05-07), Junior_Muftu (19-05-07), mit2017 (05-09-08), SerseriKursun (22-05-07), Volvox (26-08-07) |
| | #20 | |
![]() ![]() Mod. denetleyicisi
Teşekkür etti: 3.330
Forum Gücü: 93 Forum Puanı:34009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
| |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |