| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]() | Tarihte Unutulmus .. ******** Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlere, 150 bin askerimiz esir düştü. Bu askerlerden bir kısmı da Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na Hapsedildi. ******** Kampın tam adı, 'Seydibeşir Kuveysna Osmani Useray-I Harbiye Kampı' idi. Bu kampta, 1918'de Filistin Cephesinde esir düşen 16. Tümen'in 48. Alayı'na bağlı Osmanlı Askerleri Tutuluyordu. ******** 12 Haziran 1920'ye kadar Iki yıl boyunca Her türlü işkence, eziyet, ağır hakaretler ve aşağılamaya maruz kaldılar. ******** İnsanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi... ******** Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların Yalan yanlış çevirileri ve kışkırtmaları nedeniyle, kampların İngiliz komutanları, azılı Türk Düşmanı haline gelmişlerdi. ******** Savaş bitmişti. Ancak, Kamptaki ağır koşullar nedeniyle ölenler dışındaki askerleri Teslim etmek, İngilizlerin işine Gelmiyordu. Çünkü, olası yeni bir savaşta, Bu askerlerin Yeniden karşılarına çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından, İngilizlerin beyinlerine işlenmişti. ******** Çözüm Toplu katliamdı... Askerlerimiz, Mikrop kırma bahanesiyle, süngü zoruyla Dezenfekte havuzlarına sokuldu. Ancak; Suya normalin çok üzerinde 'krizol' maddesi katılmıştı.. Mehmetçik, Suya daha ayağını soktuğunda, aşırı krizol maddesi nedeniyle haşlanıyordu. Ancak, İngiliz Askerleri, dipçik darbeleri ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı. Mehmetçikler, Bellerine kadar gelen suya başlarını sokmak istemediler. Ancak, Bu kez İngilizler havaya (başlarının üzerine) ateş etmeye başladı. Askerlerimiz, ölmemek için, çömelerek başlarını suya soktular. Ancak, başını Sudan kaldıran artık göremiyordu. Çünkü gözleri yanmıştı... ******** Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin direnişleri de fayda etmedi Ve 15 000 (15 bin) askerimiz kör oldu. Bu vahşet, 25 Mayıs 1921 tarihinde TBMM.' de görüşüldü. Milletvekilleri Faik ve Şeref Beyler Bir önerge vererek, Mısır'da esirlerin Krizol banyosuna sokularak, 15 bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini, Bunun faili olan İngiliz doktor, Garnizon Komutanı ve Askerlerin cezalandırılması için, TBMM' nin teşebbüse geçmesini istediler. ******** Ancak, Yeni kurulan devletin bin türlü derdi vardı. Ağır sorunlarla uğraşan TBMM' de Bu hesap sorma işi Unutuldu gitti. Ama onlar Unutmuyorlar... Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya kamuoyuna Sunuyorlar. En üzücü olanı da Malum birilerinin, Bu karalama kampanyalarına çanak tutması... ******** ERMELİLER SOYKIRIM YAPILDI DİYE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR. BİZİM TARİHİMİZDEN HABERİMİZ YOK.!!! Alıntı:
Ödümüz patlıyor acı çekmekten! Oysa; Biraz da acıdır, Aşkın mayası. Kaçınamazsın!.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (8 Kişi) | askkorsani (06-09-08), Jen (10-09-08), poor_youth (11-09-08), Snorland (08-09-08), storm_fatih (04-09-08), Tuğrul Bey (04-09-08), Yσкє∂!¢! (06-09-08), `Hiperaktif (10-09-08) |
| | #2 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.551
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bunun aynısını geçen gece mail listeme gönderdim, artık uyanma vaktidir... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... |
|
| | #3 | |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 259
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Warmonger (04-09-08) |
| | #4 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Paylaşım için teşekkürler. Ancak, kaynaklarını da belirtirsen daha güzel olur. |
|
| | #5 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 754
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türkün Türkten Baska dostu yoktur...
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Tuğrul Bey (11-09-08) |
| | #6 | |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.285
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:7882 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Tarihi bilmek çok önemlidir...geriye bakılmadan hiç bir zaman ileriye gidilemez... Ermenilerle karşılıklı katliam yapılmıştır...daha sonrasında emperyalist güçlerin Türkiye üzerindeki özlemi onların ermenileri desteklemesine yol açmıştır... tarihte yapılan bir çok savaş ve katliamda milyonlarca insan ölmüştür...bunların hepsi çok acıdır... benim tek dileğim savaşsız bir dünya...savaşın olmadığı sevginin hakim olduğu bir dünya... paylaşım için teşekkürler... ![]() Kardeşlerim ben Türküm,Arabım,İrlandalı,Yahudi,Kızılderili, Kürdüm ben yakın beni salın küllerimi Ağrı doruklarından Anadolu ya soysuzluğun bir daha asla yeşermeyeceği geleceğe taşıyın beni... ÇEVRİMDIŞI | |
|
| | #7 |
| Öğretim üyesi Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 105
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:791 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
maalesef acı gerçeklerr
|
|
| | #8 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.338
Forum Gücü: 435 Forum Puanı:181830 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Teşekkürler Ahmet ![]() Çanakkalede Tarihçi rehberimiz anlatmıştı çanakkalede onların askerlerini nasıl ağırladığımızı anlattıktan sonra... Yaralıları toplayıp tedavi etmek için bir bölgede iki orduda hastene kurmuş. Savaş sürdükçe yarılar çoğalmış ve bu yaralılar iç içe yatmaya başlamış ingiliz askerlerine Türk askerler bakmaya başlamış. Savaşa yeni dahil olan bir İngiliz kumandan bölgede ne olduğunu sormuş. Yaralı askerlerinin olduğunu, osmanlı askerleriyle iç içe olduklarını öğrenmiş ve o bölgeyi bombalama emri vermiş. O kadar çok bomba yağmışki o savunmasız bölgeye. Topraktan başka birşey görünmez olmuş. ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HeLL's AnGeL (08-09-08) |
| | #9 |
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çanakkalede Türkler dünyaya insanlik dersi vermisken Avrupali onu barbar olarak nitelendirmistir. Kendi yaptiklarina sözlükten veya ben baska bir yerden bir tarif veya söz bulamiyorum...
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | HeLL's AnGeL (08-09-08) |
| | #10 |
| Doçent Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 1.454
Forum Gücü: 34 Forum Puanı:11001 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | \,\,/,/, \\ - - // (--O-O--) ----------oOOo-(_)-oOOo---------- Kendilerini bitmez cümle sananlara ufacık bir nokta. |
|
| | #11 |
| Öğretim üyesi Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 228
Forum Gücü: 14 Forum Puanı:4717 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eveett benim dedemin babası da ingilizlere esir düşmüş doktormuş ve hastanede çalıştırmışlar tam 16 yıl çalışmış ingilizlerin emri altında doktor olarak daha sonra memleket hasretine dayanamamış ve o ingiliz askerlerinden kadın kılığına girerek kaçmış hemen bir gemi bulup izmire kadar gelmiş ve sonrasında Atatürk çağırtmış ve madalyası var hala duruyor hatta Türk Tarih kurumları bilgi almak için gelmişlerd dedemle babası hakkında konuşmak için Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun |
|
| | #12 |
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Arkadasim bende senin cok görüsüne sacmalik diyebilirim. Ama demiyorum. Cünkü kalbinini kirmak istemiyorum. Olayi kisisel tartismaya dönüstürmeyelim...
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |