| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]() | Tarihteki En Büyük Hata Sizce Tarihteki en büyük hata/hatalar neler ?? * İlk cevap benden olsun Hitler'in SSCB'ye saldırması.. ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #2 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 259
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Açıkçası bu soru üzerinde biraz düşünmek gerekiyor (: Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . |
|
| | #3 |
| Yard. Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 552
Forum Gücü: 18 Forum Puanı:4140 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Osmanlı'nın İspanyadan kaçan Yahudilere yardım edip onlara topraklarında barınma hakkı vermesi... Görünüşte ne kadar insancıl bir davranış gibi gelsede devletin bekası için hiç de iyi olmamış diye düşünüyorum... Mustafa Kemal ATATÜRK ![]() |
|
| | #4 |
Teşekkür etti: 396
Forum Gücü: 11 Forum Puanı:3605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lale Devri...
Susarız...Her susku içinde pek çok sesi hapseden sessiz bir eylemdir... |
|
| | #5 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.347
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Konu için teşekkürler.. Hem genel anlamda hem de özel anlamda örnekler verebiliriz... - 17.yüzyıldan itibaren bilimi ve aydınlanmayı es geçmiş olmamız tarihin akışını değiştirdi. - Ayrıca nükleer silahların üretilmesi diyebilirim... şimdilik aklıma gelenler bunlar ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| | #6 |
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yakın tarihe bakınca aklıma ilk olarak 12 Eylül darbesi geliyor fakat bu bilinçli yapılmış bir hata!... Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #7 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 754
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kanunin Hürremle evlenmesi,
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... |
|
| | #8 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kartaca'nın Hannibal ile Roma Cumhuriyetine saldırması sonucu Roma'nın saldırgan bir politikaya yönelmesi sonucunun çıkması, Roma Cumhuriyeti'nin dağıtılıp, İmparatorluğa geçilmesi ve dolayısıyla eski bilgi ve kültürün zamanla savaş ve yıkıma yol açması, Osmanlı'nın Türklük bilincini kurmaması; kültür emperyalizmini başka milletlere aşılamaması ve asimilasyondan kaçınması, Medreselerden gerçek alimlerden alınarak, babadan oğula geçen yararsız bir sisteme geçilmesi, Dirlik Sistemi ile vergi sistem arasında bir geçiş aşaması beklenmeksizin yeni sistemin uygulanması ve Osmanlı'nın toprak ve ekonomşk kaybı, Yeni icatlar ve keşiflerden Osmanlı'nın geri kalması, Sanayileşmenin Osmanlı Devleti tarafından gerçekleştirilememesi, En iyi vezirlerin hatta padişahların sarayın ihtirasları uğruna katledilmesi, Osmanlı'nın haddini aşarak defalarca Rus Çarlığına saldırması ve yenilmesi, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'na girmemesi, Türkiye'nin komünist saldırılar altında kalması ve demokrasinin oturtulma şartlarının yerine getirilememesi, 2003 Mart tezkeresinin çıkmaması... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | [R]Redd!1 (17-08-08) |
| | #9 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 102
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:392 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cumhuriyet Döneminde dinimize aykırı yapılan inkılaplar Modernleşme adına batı taklitçiliğine sebeb olan inkılaplar.Örneğin Batının ilmini bilmini almak gerekir denirken Batının şapkası kıyafeti baloları eğlenceleri örnek alınmıştır. Kuran Kursları kapatılmış İngiliz ajanı diye bir çok masum değerli Hocalar katledilmiş. Ezanı Muhammedi susturulmuş yerıne anlamsız Türkçe bir şiir okutulmuştur yıllarca. Tabi bunların yanında büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede zorla bir laiklik dayatması olmuştur ve halka travma yaşatılmıştır. Harf inkılabıyla halka geçmiş nesli unutturulmuştur.Öğrenmesi zor denen osmanlıcayı öğretmek yerıne binlerce yıllık tarihimiz çöpe atılmıştır kültür mirası yok edilmiştir.Halk bir günde cahil bırakılmıştır.Oysaki osmanlıcaya zor diyenler Fransızcayı öğrenmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmamışlar., Evet daha çok saymak isterim şimdilik bu kadar yeter... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | ASAKİRİ (16-08-08), bEyAzLi (14-08-08), NİSA-NUR (16-08-08), poor_youth (19-08-08), [R]Redd!1 (17-08-08) |
| | #10 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 820
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:10741 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 12 eylül darbesi düşünclerini desteklemesemde;deniz gezmiş'in ve arkadaşlarının idamı adnan menderesin idamı şimdilik bu kadar ''eğer 8 yaşındaysanız ve aşıksanız hayat çok güzel=)'' keşke hep 8 yaşında kalsak.. |
|
| | #11 |
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cumhuriyet döneminde dine aykırı inkılaplar değil, hurafeleri ve safsataları ortadan kaldırmak için uygulamalar yapılmıştır. Ezan susturulmamış, resmi dilde Türkçe okutulmuştur. Bu ülkenin ana dili Arapça değil, Türkçe'dir. "Tanrı uludur... Tanrı uludur... Şüphesiz bilirim, bildiririm... Tanrı'dan başka yoktur tapacak... Haydi namaza... Haydi felaha... Namaz uykudan hayırlıdır." Ne oluyor böyle olunca, ezanın amacından sapılmış mı oluyor? Tanrı her yerdedir, her şeyi bilir. Şüphesiz Türkçe'yi de (: Tanrı'nın büyüklüğü Arabistan sınırlarını aşmıştır. O, evrenin ulu yaratanıdır. Laiklik zorla dayatılmamıştır. Öncelikle 1928 yılında "Devletin dini İslam" ibaresi kaldırılmıştır doğal olarak, çünkü devletin dini olmaz. 1937'de de "Laiklik" ilkesi konulmuştur. AB altında yakın bir dönem içerisinde nüfus cüzdanlarından "dini" ibaresi kaldırılacak, bakalım o zaman ne diyeceksiniz? Halk bir günde cahil bırakılmamıştır, zaten Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'dan cahil bir halk devralmıştır. Kuran-ı Kerim'in Türkçe çoğaltımı bile bunun sebeplerindendir. Kuran kursları kapatılmamış, amacından sapmış tekke-zaviyeler kapatılmıştır. İngiliz ajanı Sait Molla bile haklıdır senin gözünde. Türbelere mum yakmak, çaput bağlamak gibi uygulamaların yasaklanması ne kadar da zorunuza gitmiş. Ee tabii siz anlamak istemezsiniz Nurculuk faaliyeti olarak; çünkü sizin gözünüzde Mustafa Kemal dönemi beklenen ahir zaman, o bir deccal, laiklik dinsizlik. Sizler Kuran-ı Kerim'den çok elinize Risale-i Nur'u alırsınız, Hz.Muhammed'den çok Said-i Kurdi ve Fettullah Gülen'i anarsınız, siz dini bir akımdan öte siyasi bir akımsınız, İslam'a bir şey olmaz, Yüce Yaratan'ın garantisi altında kıyamete kadar canını sıkma sen!... Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . |
|
| Mesaja teşekkür eden: (15 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (14-08-08), A.BuğrA (18-08-08), aytac0910 (23-09-08), baho_17 (14-08-08), Bir Ben Eksiktim (14-08-08), Lobo (14-08-08), Marcus T.CICERO (14-08-08), Olimbera (14-08-08), peris (14-08-08), Scнiивея (14-08-08), SessizSeyirci (15-08-08), Tuğrul Bey (15-08-08), Warmonger (14-08-08), [R]Redd!1 (17-08-08), _osiris_ (14-08-08) |
| | #12 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 754
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #13 |
| Öğretim üyesi ![]()
Teşekkür etti: 163
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2362 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
en büyük hata; dünya emperyalistlerin haatalarıyla dolu! nedense bazıları osmalıyı pek bi seviyor. soruyorum. Osmanlı zengin olsaydı dünya daha mı güzel bir yer olucaktı. Osmanlı'nın size ne olduğunu söyliyeyim. Fetihyapmak için kurulmuş, insanlarını bilgiye aç, sağlıksız ortamlarda tutan bir insan deposu. halktan alınan vergiler nereye gitti? fetihe! fetih yapmak çok mu önemli. size fetihin ne anlama geldiğini söyliyeyim; fetih=savaş, kan, ölüm, açlık! devlet niye vardır? devlete ihtiyaç niye? insanlar kendi başlarına evlerinin önüne yol yapamazzlaar. devlet vergi alır, hizmet yapar. peki emperyalist devlet ne yapar? ya halktan aldığı parayla başka halkları öldürür(nedense bu pek başarılı bir iştir ve halk bundan gurur duyar) ya da sömürürü durmunda olduğu için bu parayı başka devletlere verir. ve ülkede zengin olan yalnızca ülkenin başındakiler olur. şu sağcılardan bi kurtulsak dünya çok güzel bir yer olucak ya neyse The38 cevabını bulamadıysan; aramaya devam et |
|
| | #14 |
| Stajyer Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 59
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:1208 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Osmanlı'nın hoşgörü politikasıdır.
Onca mazlumun gönülden kopan ahları elbet indirir bir gün tepenizden lanetullahI |
|
| | #15 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 103
Forum Gücü: 1 Forum Puanı:207 ![]() ![]() ![]() |
Tarihteki en büyük hata, Osmanlı'nın Viyana'yı kuşatmışken bir gün daha bekleyip yağmalama kararı aldıktan sonra Avrupa'nın birleşip bize saldırmasıdır. Bu Dünya tarihini değiştiren bir olaydır.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. ATATÜRK |
|
| | #16 | |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 102
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:392 ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
![]() Sizin tek ulunuz bence Mustafa Kemal... Ama ben bakın size ufak bir ayrıntı vereyim Ezanda her şey Türkçeye çevrilmiş de arapça felah kelimesi sence neden aynen bırakılmış biliyor musun??? Çünkü onu çevirselerdi haydi namaza haydi kurtuluşa olacaktı Türkçesi ve bu açıktan bir irtica olacaktı demi insanlara haydi kurtuluş yolu namazda denilecekti.Madem esas gaye anlamını bildirmek neden böyle bir şey uygulandı diye sorarım sana bay çok bilmiş ![]() Bu da ayrı bir çelişki madem devletin dini olmaz zaten nufuslara yıllardan beri her doğana dini islam yazılıyor saçma işte laiklik denen şey de saçma uygulanışı da adı üstünde ![]() Osmanlı ve öncesinde kütüphaneler dolusu eserler vardı ve harf inkılabından sonra bunlarında belki binde birinin ancak çevirisi yapıldı gerisi noldu peki hani ilme bilme önem veriyorduk sırf islam alimleri o eserleri yazdı diye bir şey yapılmış olabilir mi? Osmanlıca bilen varsa aranızda bilmiyorum ben Osmanlıcayı 1 ayda öğrendim çünkü çok kolay.Ama türkçeyi okulda ancak 1 yıl sonunda öğretebiliyorlar.Neden bir nesil geçmişinden habersiz bırakılsın ki senin ataların fransızca onu bilemem ama benim atalarım osmanlı ve en az Fransıca kadar değer görmeliydi diye düşünüyorum tabi size göre Mustafa Kemal ne yapsa haklı öp başa koy bize derler siz bir insanı çok önde tutuyorsunuz asıl siz bir insanı bence Allahtan bile önde tutuyorsunuz çünkü yerı geldiğinde Allahın emırleri yerıne onun emırlerinin uygulanması gerektiğini savunuyorsunuz misal mi istiyorsunuz çokkkk... ![]() Cumhuriyet Döneminden sonra kaç tane sırf Kuran Öğrettiği için hapse atılan Hoca var hiç araştırdınmı yahu adamlar şizofren gibi Allah diyen adam görünce işte şeriatçı diye kovalıyorlardı sen neden bahsediyorsun.O kadar masum insan heba edildiki savun sen ötelerde görürsün kim salih kim hain.Elbette her şey bu dünyada hakettiği yerını bulmuyor Mahkeme Kubrada herkes aklanacak hiç merak etmıyorum o yüzden KüRDİ dediğin insandan helalik almak için sürünme sonra yerlerde şimdiden uyarayım seni... Konu EL-NUR tarafından (14-08-08 Saat 20:00 ) de değiştirilmiştir.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | NİSA-NUR (16-08-08), poor_youth (19-08-08) |
| | #17 | |||||
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
EL-NUR, Allah'a Tanrı demekle onun büyüklüğünden, tekliğinden, yüceliğinden bir şey eksilmez. Nitekim biri "Tanrım" dediğinde hiç şüphesiz Yüce Yaratan kime hitap edildiğini bilir. "Haydi namaza haydi kurtuluşa" demek o dönemde (hatta bu dönem içinde geçerli) Türk halkı için hiç iyi olmazdı herhalde. Çünkü kurtuluşun sadece namazda olduğunu sanacaklarının şüphesi yok, ibadet sadece namazla olmuyor efendi!... (: Bu ülkede hala İslam dini iyi kavranamadıysa bunun sorumlusu kim acaba? Eh senin bu soruya vereceğin cevap ile benim cevabım arasında kesinlikle bir fark vardır tabii. Alıntı:
Alıntı:
Siz Türkçe'ye karşı hazımsızlık çekerken ülke dışından birileri bak ne demiş? Moliere : ''Şu Türkçe ne hayran olunacak bir dil, az sözcük çok şey söyler.'' Paul Roux : ''Türkçe akıl ve düşünce dolu, matematiksel bir dildir.'' Max Müller : ''Türkçe, Türk düşüncesinin yaratıcı gücünün eseridir. Bu dil, insan aklının üstün kudretinin ürünüdür. Türkçe kadar kolay anlaşılan, zevk verici pek az dil vardır.'' Ben Mustafa Kemal'i bir Kemalist olarak Yüce Yaratan'dan büyük görecek kadar ahmak değilim, senin tanıdığın herhangi bir Kemalist'in "Benim Tanrım Atatürk, kitabım da Nutuk"dur demesi beni bağlamaz ama hiç şüphesiz Nur cemaatinin her bireyi zincirleme birbirini bağlar. Kuran-ı Kerim son kitaptır ama Said-i Kurdi'nin Risale-i Nur'u ne oluyor? Alternatif mi? (: Hz.Muhammed(S.A.V.) adını Said-i Kurdi'den ve Fettullah Gülen'den daha az andığınızdan da hiç bir şüphem yok, inkar etsen de nafile (: Alıntı:
Veee en başta güldüğüm yazına geliyorum, finali onunla yapmak istedim (: Alıntı:
) adını daha fazla andığınız için (: Sen beni değil, önce kendi cemaatini düşün; benim alnım açık, başım dik efendi (: Cennet olur, cehennem olur; Yüce Yaratan'ın terazisi eksik tartmaz şüphesiz. Takdir onundur, sizin değil!...Bu yazdıklarımı kelime oyunları yaparak başka tarafa çekmeye çalışma, tahmin edersin ki konu konu olmaktan çıkar. Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . Konu DiRENiŞ tarafından (14-08-08 Saat 21:12 ) de değiştirilmiştir.. | |||||
|
| | #18 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Fetonun militanları sarmış her yeri.. Derdine bak neden Allah değil Tanrı neden Türkçe ezan çünkü biz Türküz.. Sen arap olabilirsin ama biz Türküz.. Tanrı ile ilgili sözüm burda var http://www.zamansiz.com/tanri-t229437.html Önemli olan niyet Türk Yurdunda Türkçe ezan okunmasını diline dolayan bir adam art niyetlidir.. Herkes biliyor Ezan okunduğunu insanları imana çağırdırğı 700 yıldan fazladır bu topraklarda Ezan sesi dinmez(pardon kankileriniz Fransızlar susturmuşdu bir ara neyseki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yeniden okunmasını sağladı) Felah konusunda utanmadan milleti kandırıyorsun Felah türkçede yeri vardır buyur belgesi ![]() Türkçe de yeri olan bir kelimeyi yine türkçeye neden çevrilmedi diyen adamın IQ sorunu vardır zaten.. Yine yalancılığınız art niyetliliğiniz militanlığınız elinizde patladı ... Osmanlıca arapçadır sen arap olduğun için 1ayda öğrenebilirsin birde kaç yaşında öğrendin o da var şu yaşında öğreniş olabilirsin ama 6yaşında öğrenebilirmiydin buda var ? Harf Devrimi Türk Tarihinin en önemli reformlarından biridir.. Yenilik iyidir...Kimsenin Allah'tan önde tuttuğu yok ama Hilal Ay'ı yerden kaldırması, minaredeki hocanın sesini kesenlerin sesini kestiği için seviyoruz sizi gibi hayinlikk yapmiyoruz.. Kuran öğrettiği için değil 80 sene önce sizin gibi militan yetiştiren adamları toplamışlardır.. Sizin için tabi düzeninizi bozdu erkek ne derse o 10 karı al boş ol, boş ol erkek ne derse o kadının sözü önemli değildir Atatürk bu düzeninizi bozdu diye yapmadığınız bırakmiyorsunuz.. Mahkeme Kubrada TÜRK HALKINI İngilize,Yunana,Fransıza,İtalyana,Ermeninin zulmuna bırakan Arap Molların, Avrupanın kucağına oturmuş hayinlerinmi sizin gibi militanların ne hesap vereceğini düşün bence .. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zaten Allah'ın en sevdiği kullarındandır.. ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (9 Kişi) | A.BuğrA (18-08-08), Bir Ben Eksiktim (15-08-08), DiRENiŞ (14-08-08), M.K.A (18-08-08), S.M.U.R.F (14-08-08), SessizSeyirci (15-08-08), Warmonger (14-08-08), [R]Redd!1 (17-08-08), _osiris_ (15-08-08) |
| | #19 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.434
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18418 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |