DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Müzik Tartışmaları

Konu Seçenekleri
Eski 30-12-07, 00:16 Çevrimdışı   #1
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.456
Teşekkür etti: 1.203
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:7985
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
Tarkan ve Metaformoz Albümü ?

Türkçe sözlü pop müziğe son yıllarda oluşan önyargıma rağmen Tarkan'ın albümünü zorlanarak da olsa dinledim. Şarkı sözleri, (değimler ve tekerlemeler sözlüğü) sound, bu albüm için harcandığı söylenen dört yıl.....

siz nasıl buldunuz?

sizce bu albüm bir metaformoz mu yoksa klişe sözler üzerine dokzanların soundu kullanılan, Tarkan için gerileme ve yok olma dönemine girildiğini gösteren bir kanıt mı?
Mesaja teşekkür eden: (7 Kişi)
Artemis (30-12-07), çakan (03-01-08), dilof (29-02-08), Maçakızı (16-01-08), tayfur1988 (18-02-08), Virane (30-12-07), yεsiL (30-12-07)
Eski 30-12-07, 02:10 Çevrimdışı   #2
Rektör
Düşünürler grubu

CSKN - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.914
Teşekkür etti: 3.818
RepForum Gücü: 174
Forum Puanı:73526
CSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazCSKN tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Albümü Ilk Dinledigimde Bir Hayal Kirikligiydi Açikçasi.. Fakat Dinledikçe Insan Alisiyor.. Bana Göre Önceki Albümlerine Göre Bir Gerileme Döneminde Tarkan..

Ayrica Metamorfozu Destekleyecek Bir Degisim Göremedim, Imaj Disinda..

Gözlerimi Açsam da Sen Çıksan Karşıma..

Gel Beni Azat Et, Kayboldum Karanlıkta..

Sönmüyor Ateşimiz..
Ama Alev Alev de Yanmıyor..
Ayrılık Zor Ama..
Beraberken de Olmuyor..

: ))

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
Maçakızı (16-01-08), ucakla (30-12-07)
Eski 30-12-07, 02:53 Çevrimdışı   #3
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.504
Teşekkür etti: 2.802
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Müziğin eğlence sektörüne hizmet etmesi ve müziğin bir sanat dalı olması arasındaki fark bu albümdür mesela...Zorlama sözler..İmaj değişikliği (müziğe nasıl bir katkı sağlayacaksa)...Müzikteki değişim biraz politika suyuna bandırılmış sözlerle olmuyor..U2,Cranberries R.E.M,Radio Head gibi politika sularında gezinen grupların zaten politik bir duruşları var...Bu adamlar politik duruşları ve amelleriyle zaten müziği bir sanat dalı haline getiriyorlar..Ülkemiz şarkıcıları nedense bu imaj işine pek meraklılar..Dinleyicilerimizinde pek bu imaj sevdasından rahatsız oldukları söylenemez..Basit sözler kıvrak iki ritm,melodi,akılda kalan bir basit bir ezgi..Aslında karşılılklı "al gülüm ver gülüm" e dayanan danışıklı bir dövüş...Şunu da itiraf edeyim U2 Radio Head gibi gruplarla Tarkan'ı kıyaslamak pek doğru değil..Tarkan'ı genellikle sabun köpüğü tarzı bir kaç ay sonra unutulacak müzikler yapan dünya starlarıyla kıyaslamak lazım..Robie Williams geçen gün bir müzik kanalında Frank Sinatra'nın My Way'ini yorumladı..Muhteşemdi..Sefoni orkestrasıyla beraber verdiği konser ayakta alkışlandı ve bence gerçek bir müzik olayıydı..Gerçek müzik bu olmalıdır dedim içimden..Halbuki Robie Williams bir pop grubunun (Take That'miy di acaba) üyesiydi ve hatta dudak bükerek yan gözle baktığım bir kişiydi..Alaycı bir ifade ile yaklaştığım eski bir pop grubu üyesi bu gerçek metaformoz olayını gerçekleştiriyorsa sanırım Tarkan'ın daha katedecek çok yolu var...

Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
tragonya (30-12-07), ucakla (30-12-07), Warmonger (30-12-07), yεsiL (30-12-07)
Eski 30-12-07, 13:55 Çevrimdışı   #4
Doçent
Figüranlar

HaRuKa - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.226
Teşekkür etti: 1.514
RepForum Gücü: 64
Forum Puanı:24026
HaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Nerede Karma nerede Metaformoz... Bir dilli düdük Ay şarkısına eşitmidir? Bir pare pare Sen başkasın şarkısına eşitmidir? Keza Vay anam vay Kuzu kuzu şarkısına eşit midir.... berbat bir albüm yakışmadı hayal kırıklığı, dinlemiyorum... Ki radyolarda ki bütün Dj'ler ne hikmetse süper ötesi bulmuş albümü...Sırf yalakalık başka bi'şey değil birde müzik adamıyız derler...

Tespit doğurudur Gerileme. Bu albüm eleştiriyi fazlasıyla hakeediyor.. Bari murat Boz'a verdiği püf'ü kendiside seslendirseydi de bi değişiklik olsaydı...

Arşı geç,ferşi atla,sidreyi aş,
Gör ne var maverada ibrethiz.

Konu HaRuKa tarafından (30-12-07 Saat 14:57 ) de değiştirilmiştir..
absolut (02-01-08), ucakla (30-12-07)
Eski 30-12-07, 14:15 Çevrimdışı   #5
Doçent

HeaveN| - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.364
Teşekkür etti: 726
RepForum Gücü: 26
Forum Puanı:6554
HeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHeaveN| Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Ben birtek İstanbul Ağlıyor'u sevdim , diğerleri Ajdarvari ..
Eski 30-12-07, 14:19 Çevrimdışı   #6
Rektör
Düşünürler grubu

Virane - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.017
Teşekkür etti: 5.359
RepForum Gücü: 173
Forum Puanı:69667
Virane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazVirane tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
acikcasi album kötü degil, ama bekletilerimiz eski albumlerinde cok bbegendigimiz icin oraya endeksli. Onun icun gecmis senelere göre hayal kirikligi tabi.

Sarkilar güzel kötü degil, ama eskilere nazaran daha klasi düsmüs, Tarkan gerileme yoluna girmistir.

gerci korsanin bu kadar cok oldugu bir sektörde de ne denli insan ciddi is yapmak ister eskisi gibi orasi bilinmez.

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hos,
Dünle beraber gitti cancagizim;
Ne kadar söz varsa düne ait,
Simdi yeni seyler söylemek lazim."

- Mevlana -
ucakla (30-12-07), YıLdız_GöZlÜm (03-01-08)
Eski 30-12-07, 14:27 Çevrimdışı   #7
Rektör
Düşünürler grubu

~sebofan_memo~ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.080
Teşekkür etti: 3.393
RepForum Gücü: 145
Forum Puanı:57946
~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz~sebofan_memo~ tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Tarkan Karma albumunu yapti ve o album gercekten muthisti . Ama o album yukselis donemiydi. Tarkan gerileme donemini zaten son yillarda hizla yasiyordu artik bitis noktasina geliyor gibi en iyisi eski sarkilarini dinleyip nostalji yapmak.Malesef bu albumdede eski sarkilarini bulamadik .Tarkan galiba starligi kaldiramadi .

Selam doğru yolda gidenleredir

Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık,
Baygın gözlerimi aldı aydınlık,
İçimde tıkandı, kaldı aydınlık,
Bu aydınlık beni boğmak üzeredir.

1923 NFK
Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter

Konu ~sebofan_memo~ tarafından (30-12-07 Saat 15:02 ) de değiştirilmiştir..
Mesaja teşekkür eden:
ucakla (30-12-07)
Eski 30-12-07, 15:01 Çevrimdışı   #8
Doçent
Figüranlar

HaRuKa - ait Avatar
HaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHaRuKa tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
e Ümit Sayın bestesi yok Metin arolat yok Nazan Sezen yok bu kadar oluyor... dik başlı olmamak lazım...

Artemis (30-12-07), ucakla (30-12-07)
Eski 30-12-07, 15:16 Çevrimdışı   #9
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
ucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmışucakla yememiş içmemiş konu açmış
ben kendi adıma şunu söyleyebilirim ki son yıllarda türkçe sözlü müzikten fazlaca soğudum, bir kaç isim dışında onlarda olmasa.... Tarkan'da bu albümüyle bırakın para verip bu albümü almayı muhtemelen yakın gelecekte bir kaç gün içinde 250 GB'lık harddiskimde kendine 40 mb yer bile alamayacak. Yazık ne diyelim. Bir türk daha universal olacam derken her geçen gün daha da localleşiyor... Ray Charles'ı meşhur eden rahmetli Ahmet Ertegün bile çok uğraştı Amerikalarda ama olmadı. Zaten bu yaştan sonra, bu müzik piyasasında Tarkan için tren kaçmıştır. Rock müzik yapsa belki farklı konuşurdum. Ama pop müzik piyasasının trendleri çok farklı, görüntü şekil vs....
Mesaja teşekkür eden:
BigBang (30-12-07)
Eski 30-12-07, 17:06 Çevrimdışı   #10
Yard. Doçent
Kemalistler

PsicoManiaCc - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.405
Teşekkür etti: 500
RepForum Gücü: 19
Forum Puanı:3653
PsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biriPsicoManiaCc Forumda Saygin ve popüler biri
ne yeni imajı nede albümü bence tamamen saçmalık olmuş her zamanki tarkan bana göre. zaten albümün adından belli yani şu an albümü dinleyince şu mankenden bozma şarkıcıların albümünden pek bi fark olmamış benim gözümde

!!GamE IS OveR!!
Mesaja teşekkür eden:
ucakla (31-12-07)
Eski 30-12-07, 18:47 Çevrimdışı   #11
Doçent

s!mg€ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.234
Teşekkür etti: 1.371
RepForum Gücü: 40
Forum Puanı:13141
s!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmışs!mg€ Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
büyük bir zevkle açtım hemen yeni şarkılarını.ama hayal kırıklığı yaşadım açıkçası.
4 yıllık bi emek için çok basit olmuş.
imajda ise sakal,kısa saç ve takım elbise ne alaka
yani sonuç olarak beğenmedim...

Eski 30-12-07, 19:09 Çevrimdışı   #12
Rektör
Düşünürler grubu

HeLL's AnGeL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.023
Teşekkür etti: 4.399
RepForum Gücü: 181
Forum Puanı:77545
HeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazHeLL's AnGeL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
GüzeL..

Fakat Tarkan dan Daha Fazlasını Beklerdim.

Ödümüz patlıyor acı çekmekten!

Oysa;

Biraz da acıdır,
Aşkın mayası.

Kaçınamazsın!..
Eski 30-12-07, 19:21 Çevrimdışı   #13
Rektör
Genel Mesajlar: 10.043
Teşekkür etti: 9.859
RepForum Gücü: 135
Forum Puanı:48765
yεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazyεsiL tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Robie Williams geçen gün bir müzik kanalında Frank Sinatra'nın My Way'ini yorumladı..Muhteşemdi..Sefoni orkestrasıyla beraber verdiği konser ayakta alkışlandı ve bence gerçek bir müzik olayıydı..Gerçek müzik bu olmalıdır dedim içimden..Halbuki Robie Williams bir pop grubunun (Take That'miy di acaba) üyesiydi ve hatta dudak bükerek yan gözle baktığım bir kişiydi..Alaycı bir ifade ile yaklaştığım eski bir pop grubu üyesi bu gerçek metaformoz olayını gerçekleştiriyorsa sanırım Tarkan'ın daha katedecek çok yolu var...

dediklerinin hepsine katiliyorum. direkt imzami atarim altina..

evet robbie williams in my way performansini bende izledim yada dinledim.. ve büyük saskinligimi ve hayranligimi gizliyemedim.. ayni dedigin gibi sevmedigim ve ergenlik cagindaki kizlarin büyük idoller grubu take that den sonra cok fark yapicagini düsünmedigim bir performansciydi .. ama dedigin gibi .. metamorfoz diyorsak.. bu idi metamorfoz. tarkan in hepsi senin mi ile yaptigi cikis ve sonraki albümünden sonra hicbir seyini begenmedim acikcasi. kendini tekrarlayan.. zorla cikan birtakim sonuclar olarak görüyorum.
Mesaja teşekkür eden:
BigBang (30-12-07)
Eski 30-12-07, 19:34 Çevrimdışı   #14
Rektör
Huzur Pınarı

Yσкє∂!¢! - ait Avatar
Genel Mesajlar: 6.647
Teşekkür etti: 2.147
RepForum Gücü: 100
Forum Puanı:37772
Yσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYσкє∂!¢! tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
tarkandan ancak bunu beklerdim bi kaç dene dinnedm sildim gitti boşverin geçsin

Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin)

Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi
Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü
TÜRK Oglu Türktür
Mesaja teşekkür eden:
çakan (03-01-08)
Eski 31-12-07, 00:37 Çevrimdışı   #15
Doçent
Kemalistler

ucakla - ait Avatar
Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Müziğin eğlence sektörüne hizmet etmesi ve müziğin bir sanat dalı olması arasındaki fark bu albümdür mesela...Zorlama sözler..İmaj değişikliği (müziğe nasıl bir katkı sağlayacaksa)...Müzikteki değişim biraz politika suyuna bandırılmış sözlerle olmuyor..U2,Cranberries R.E.M,Radio Head gibi politika sularında gezinen grupların zaten politik bir duruşları var...Bu adamlar politik duruşları ve amelleriyle zaten müziği bir sanat dalı haline getiriyorlar..Ülkemiz şarkıcıları nedense bu imaj işine pek meraklılar..Dinleyicilerimizinde pek bu imaj sevdasından rahatsız oldukları söylenemez..Basit sözler kıvrak iki ritm,melodi,akılda kalan bir basit bir ezgi..Aslında karşılılklı "al gülüm ver gülüm" e dayanan danışıklı bir dövüş...Şunu da itiraf edeyim U2 Radio Head gibi gruplarla Tarkan'ı kıyaslamak pek doğru değil..Tarkan'ı genellikle sabun köpüğü tarzı bir kaç ay sonra unutulacak müzikler yapan dünya starlarıyla kıyaslamak lazım..Robie Williams geçen gün bir müzik kanalında Frank Sinatra'nın My Way'ini yorumladı..Muhteşemdi..Sefoni orkestrasıyla beraber verdiği konser ayakta alkışlandı ve bence gerçek bir müzik olayıydı..Gerçek müzik bu olmalıdır dedim içimden..Halbuki Robie Williams bir pop grubunun (Take That'miy di acaba) üyesiydi ve hatta dudak bükerek yan gözle baktığım bir kişiydi..Alaycı bir ifade ile yaklaştığım eski bir pop grubu üyesi bu gerçek metaformoz olayını gerçekleştiriyorsa sanırım Tarkan'ın daha katedecek çok yolu var...
konu şarkıcıların politik duruş sergilemesine gelmişken, bırakın pop müzik sanatçısı Tarkan'ın bir duruş sergilemesini, bizde kendine rock müzik yapanlar veya yaptığı sanaların bile bir çoğunun bir duruşu yok. Bu konuda en üzüldüğüm isim de Şebnem Ferah'tır. Dağ gibi taş gibi şarkılar yapar, çoğumuz keyifle dinleriz, ama politik bir duruş göstermeyew veya yanlış gördüğü sosyal olaylara tepki vermeye gelince bu onun müziğinde yoktur. Hani bu şeye benziyor, konu biraz dağıldı ama yine de söyleyeceğim, diyorlar ya bu Alex o kadar iyi futbolcu ki ama hani biraz da koşsa, e o zaman diyorlar Fenerbahçe'de olmaz. Real'de oynar, Milan'da oynar. Onun gibi Şebo'da biraz cesur olsa, suya sabuna dokunsa, dünya rock efsanesi görecek. Tarkan olayına gelince eskiden Sezen Aksu döneminde bir espirisi vardı, şimdi o da yok. Siliyorum sildiiiim. Gittin Tarkan... Uçurdum seni...
Eski 31-12-07, 13:24 Çevrimdışı   #16
Rektör
Düşünürler grubu

J.Mengele - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.123
Teşekkür etti: 3.054
RepForum Gücü: 88
Forum Puanı:31089
J.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Bence kötü olmuş. Dinledim bir iki şarkısını beğenmedim. Özellikle müzikler tarkanın sesine hiç yakışmamış.

Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında...

Ich Bin Heinrich Himmler
Eski 31-12-07, 17:18 Çevrimdışı   #17
Doçent
Figüranlar

HaRuKa - ait Avatar
Şebnem ferah eleştirilmiş ancak Şebnem Ferah Daha hafif rock yapıyor... + Şebnem Ferah Kendi Sorunlarını yaşadıklarını sarkılarına döküyor Sigara Perdeler Artık kısa cümleler kuruyorum... Vs.. Dahası da var ama gereksiz kalabalık olmasın diye yazmadım sonuc olaraka Şebo'cuğum aşkım bir tanemin yeri ayrıdır

yani kadın daha kendini çözememiş kendi sorunlarını bağıra bağıra bitirememiş deşarj olamamış nasıl sosyal konuları işlesin? Azıcık daha pişmesi lazım + Politik olaya girerse bitirir kendini ki O da onun farkında Sırf Rock'n Coke festivaline katıldı diye bile bayağı tepki aldı..(ama haklı ama haksız..) neyse sonuc olarak Şebo emin adımlarla yürüyor zamanı geldimi o patlamasını bilir...

O'nun o dudakları yeter be!..

Eski 02-01-08, 00:31 Çevrimdışı   #18
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.504
Teşekkür etti: 2.802
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
HaRuKa´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Şebnem ferah eleştirilmiş ancak Şebnem Ferah Daha hafif rock yapıyor... + Şebnem Ferah Kendi Sorunlarını yaşadıklarını sarkılarına döküyor Sigara Perdeler Artık kısa cümleler kuruyorum... Vs.. Dahası da var ama gereksiz kalabalık olmasın diye yazmadım sonuc olaraka Şebo'cuğum aşkım bir tanemin yeri ayrıdır

yani kadın daha kendini çözememiş kendi sorunlarını bağıra bağıra bitirememiş deşarj olamamış nasıl sosyal konuları işlesin? Azıcık daha pişmesi lazım + Politik olaya girerse bitirir kendini ki O da onun farkında Sırf Rock'n Coke festivaline katıldı diye bile bayağı tepki aldı..(ama haklı ama haksız..) neyse sonuc olarak Şebo emin adımlarla yürüyor zamanı geldimi o patlamasını bilir...

O'nun o dudakları yeter be!..
Şebnem'in yaş kemale erdi ne zaman çözecek sorunlarını..Tarkan'ın ise sorunlarını çözmesini beklemiyoruz zaten dişe dokunur bir beklentimiz yok..Şebnem'in kendisini sevmemize bir itirazım yok ama ondan kendisini göstermesini bekliyoruz..

Eski 02-01-08, 17:38 Çevrimdışı   #19
Rektör
Düşünürler grubu

J.Mengele - ait Avatar
Genel Mesajlar: 7.123
Teşekkür etti: 3.054
RepForum Gücü: 88
Forum Puanı:31089
J.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazJ.Mengele tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
J.Mengele´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bence kötü olmuş. Dinledim bir iki şarkısını beğenmedim. Özellikle müzikler tarkanın sesine hiç yakışmamış.
Yiğidi öldür,hakkını ver demişler. Şarkıların hepsini dinledim şimdi daha hoş geldi kulağıma, sevmeye başladım yani....

Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında...

Ich Bin Heinrich Himmler
Eski 03-01-08, 00:02 Çevrimdışı   #20
Rektör

YaGMuR_CiNi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 9.090
Teşekkür etti: 15.379
RepForum Gücü: 214
Forum Puanı:89927
YaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazYaGMuR_CiNi tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
çok kotu denilemez , dinledikce kulaga hos geliyo ama daha iyisini bekliyodum
poff Tarkan poff

Konu Seçenekleri