Konu Seçenekleri
Eski 04-08-07, 20:20 Çevrimdışı   #1
Öğretim üyesi

ÇöÇan - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.083
Teşekkür etti: 907
RepForum Gücü: 16
Forum Puanı:3711
ÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biriÇöÇan Forumda Saygin ve popüler biri
isaret Temiz Masaüstü, Yüksek Performans

Masaüstünüz' de heryer ikonlar, klasörler ve kısayollarla dolup taşıyorsa performans olarak fazla birşey beklemeyin.

Masaüstü' nüzü açtığınızda ekranınız ikonlarla doluysa fazla birşey beklemeyin. Yapılan araştırmalara göre bu durum bilgisayarınızdaki birçok programın işleyişini, oyunları ve bilgisayarınızı oldukça yavaşlatıyor. Özellikle Ram' inizden büyük parça götürüyor. İsterseniz size Dolu masaüstü ve Boş sayılabilecek bir masaüstü arasındaki performans farkını rakamlarla verelim.

Dolu masaüstü için;

Açılma süresi : 99 Saniye
Kapanma süresi :35 Saniye
Explorer.exe' nin kullandığı Ram : 22.8 MB
Genel Ram kullanımı :429 MB

Bir de Boş masaüstü için;

Açılma süresi : 73 Saniye
Kapanma süresi: 33 Saniye
Explorer.exe' nin kullandığı Ram :21 MB
Genel Ram kullanımı :370 MB

Gördüğünüz gibi arada oldukça fark var. Dolu masaüstü' nün kullandığı Ram 429 MB iken Boş masaüstü' nün kullandığı Ram miktarı 370MB. Aradaki fark sayısal olarak fazla gözükmesede 512 MB Ram sahipleri için önemi çok büyük.

Hayatim-komedi
Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi)
Achso (02-12-07), And (04-08-07), Canıms (08-01-08), SerseriKursun (04-08-07), Sk8er Boi (04-08-07)
Eski 04-08-07, 20:32 Çevrimdışı   #2
Doçent
Huzur Pınarı

Sk8er Boi - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.634
Teşekkür etti: 1.078
RepForum Gücü: 36
Forum Puanı:11314
Sk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmışSk8er Boi Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
benim masaüstü şimdilik iyi ancak biriktikçe boşaltıyorum.Fazla olması beni rahatsız ediyor.Eline sağlık.Kolay gelsin

...
Eski 05-08-07, 02:42 Çevrimiçi   #3
Asistan
Genç Kuvvet

Arda - ait Avatar
Genel Mesajlar: 366
Teşekkür etti: 58
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:533
Arda ara sıra gören oluyorArda ara sıra gören oluyorArda ara sıra gören oluyorArda ara sıra gören oluyorArda ara sıra gören oluyorArda ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
şu geri dönüşümü de kaldırabilsem süper olacak (:
bi tane o var bende
bilgi için teşekkürler

ne etsem berebare bitmedi o yılgın maç,,
herkes bende kalanı küçük bi sıyrık sanır...
biri aklıma düştükçe için nasıl izdiham,,
terkedilmiş bi evin ilk günü kadar ağır...
Eski 05-08-07, 02:54 Çevrimiçi   #4
Asistan

fonex01 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 341
Teşekkür etti: 53
RepForum Gücü: 7
Forum Puanı:232
fonex01 ara sıra gören oluyorfonex01 ara sıra gören oluyorfonex01 ara sıra gören oluyor
biilgiler için teşekkürler...
Eski 19-10-07, 15:08 Çevrimdışı   #5
Öğrenci

babayasar06 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 12
Teşekkür etti: 14
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:-21
babayasar06 Gören görmemezlikten geliyor
arkadaşlar blbs.nızın masa üstüne bir adet yeni klasör açın adını da masaüstü yapın.bunun içine masaüstündeki bütün ikonları atın sonra bu klasörü kes...işletim sisteminin olmadığı bölüme yapıştırın.benimki (D)'de.. kısa yolunu masa üstüne gönderin.alın size masaüstünde bir adet ikon.
Eski 29-12-07, 21:18 Çevrimdışı   #6
Stajyer
Müzik grubu

TestamenT - ait Avatar
Genel Mesajlar: 28
Teşekkür etti: 16
RepForum Gücü: 0
Forum Puanı:337
TestamenT ara sıra gören oluyorTestamenT ara sıra gören oluyorTestamenT ara sıra gören oluyorTestamenT ara sıra gören oluyor
Ruhsal Durumum:
bilgisayarim temiz masaustuyle 73 saniyede acilsa sanirim camdan assagi atarim yaklasik 40 iconla 20 sn ciwari gibi tabi bide hizli acilma kapanma w.s. konusunda isletim sisteminin performansi da onemli. en kolay yapilabilecek sey bilgisayarim ozellikler denip gelismis de performans sekmesi altindaki ayarlari acip en iyi performans icin ayarlamaktir. uzaktan yardim sistem geri yukleme vs. leri kaldirmak ms config acip icindeki baslangic ogelerini sadece antiviruse ayarlamak buyuk sn kazanclarina buyuk hiz artislarina yarayacaktir.

Nick : gandalfwhite
LeveL : 80 %05.XX Time To PK
Np : 6xx.xxx
Clan : Philadelphia ((Sometimes Founder Sometimes Member))
Server : Olympia
Race : Human
Char : Mage

and gandalfwhite has left ko

Konu Seçenekleri