| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]() | tesbih...
bizim seçkinci kızlarımıza sorsanız "maganda aksesuarı, ıyyy iğrennnççç" gibi bir tepki verirler. ama bilmedikleri bir ayrıntı var: anadoluda kadınların tamamına yakını ve şehirli kadınlarımızın büyük bir kısmı erkeğe tesbihi yakıştırır. tesbihin tarihçesi 2000 yılı aşkındır ve her kültürde tesbih vardır. sadece gördükleri erkekler maganda tabir edilen cinsten olduğu için onlar tesbihin osmanlı döneminde beyefendi be hanımefendi aksesuarı olduğunu bilemezler. hatta ulu önder Atatürk bile tesbih kullanmıştır. bir söz vardır "tabiattaki her şey Allahı tesbih eder, dünyada en güzel Türkler tesbih çeker" [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... |
|
| | #2 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 18.186
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82730 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İtici gelmeyen, boncuk dizisi.Benim babam da, sözlüm de evde tesbih çekerler, hatta ikisi de koleksiyon sahibi. ![]() iNCELİKLER YÜZÜNDEN! |
|
| | #3 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.054
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:31089 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir ara müptelası olduğum,devamlı yanımda taşıdığım dedemden kalma osmanlı katalini vardı.Maalesef kaybettim. Artık çekmiyorum...
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| | #4 |
| Rektör Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.919
Forum Gücü: 107 Forum Puanı:37574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sevmediğim aksesuar.. düşünüyorum, tükürüyorum, arasırada olsa gülüyorum, ağlıyorum, hasta oluyorum, çaresiz kalıyorum, batıyorum, bazen çıkıyorum, çabalıyorum, yazıyorum, çiziyorum, okuyorum... öyleyse var olmayı hak ediyorum (: |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |