| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent ![]() | Mart 2003 öncesi bir tezkere telaşıdır sürmüş gidiyordu. Meclis onay için toplandı. Toplantıdan sonra elinde barış bayrağı sallayan birkaç hayalperest yanıma geldi ve tezkerenin meclisten geçmediği haberini iletti. O anda ilk tepkimi şöyle verdim: BÜYÜK HATA!... Üzerinden beş yıldan fazla zaman geçti ve tezkere çıkmadığı için bugün kuzey Irak'ta at koşturacak olan Türk ordusu operasyon için izne tabi konuma geldi... Beş yılda kaç şehit verdik? Bugün Kuzey Irak'ta, Musul'da, Kerkük'te, Türk ordusu Birleşik Devletler ordusunun yanında olsaydı, Türkmen kardeşlerimiz bugün kuzey Irak bölgesel yönetimi tarafından saçma nüfus politikalarına tabi tutulacak mıydı? Kuzey Irak'ta olsaydık, bugün bölgesel yönetimin destek verdiği teröristler orada adam gibi konuşlanabilecek miydi? Yanıtlar tahmin ettiğiniz gibi hayır! Şimdi soruyorum Birleşik Devletler dururken Avrupaya bu kadar dayanmak akıl karı iş mi? Neden hala geleceğin dünyasını göremiyoruz? Neden gerçek ve güçlü müttefikimizin yanında yer alamıyoruz? Onu bu kadar küstürerek ne yapabileceğimizi sanıyoruz? Şu sıralar İrana harekat konuşuluyor. Neden olmasın? Neden demokrasiye ve ıslaha ihtiyacı olan bir topluma yüce uygarlık meşalesini taşıyan büyük toplumlardan olamayalım ki? İranlılar bize sonsuza dek minnettar kalır. Dahası zengin kaynakları kullanacak şirketlerimiz ulusumuza her yıl ne kadar katkı sağlar düşünebiliyor musunuz? Şimdi hepinizi sağduyulu olmaya duygularınıza yenik düşmeden aklınızla hareket etmeye ve güce saygı duyarak, onun yanında olmaya çağırıyorum. Gerçeklerden kaçamayız! Saçma umutlar ve barışsever rüzgarlar ise insanların bir türlü kurtulamadığı halüsinasyonlardan ibaret olarak kalacaktır! SAYGILARIMLA. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #2 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.802
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tezkere geçseydi şu anda güneydoğuda gönderemediğimiz (göndermeye gücümüzün yetmediği) altmışbin Amerikan askerimiz olurdu...
|
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | antiterorES (04-05-08), RAMSES113 (04-05-08) |
| | #3 | |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 37 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
bizde olmayan bişiyi baska ülkeye nasıl götürcez? seve... omedya mına | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | saklap (10-05-08) |
| | #4 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türk ordusu Birleşik Devletler ordusunun yanında olsaydı bu imkansız United States'in PKK oluşumunun sahibi... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #5 | |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.551
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
[Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #6 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 125
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:541 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu adamın yüzeysel mantığına alıştık artık. Acaba bu adam 2003den beri ırak savaşında kaç sivil kaç asker öldü biliyor mu? Savaşın amerikaya maliyeti kaç yüz milyar dolar biliyormu ? hiç sanmıyorum. Onun bildiği bir şey varsa oda bir çocuğun cansız bedeninin kaç para ettiğidir... Sen çok hevesliysen seni savaşa gönderelim biz amerikanın askeri olmayacağız! ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | antiterorES (04-05-08) |
| | #7 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Savaşta insanların ölmesi doğaldır. Seninde ifade ettiğin gibi acü, Birleşik Devletler istediğini aldı. Çok para kaybetti ancak, bir o kadar da kazandı. Hatta daha fazlasını kazandı. Bizde kazanabilecekken kenardan seyretmekle yetindik. Şimdi terör kuzeyde kol geziyor ve biz Irağa girmek için izin bekler konuma geldik. İşte mesele budur. Savaşlar kazancı bol olduğu sürece iyi ve gereklidir. Bu kazanç bazen ekonomiktir. Bazense stratejik bir bölgenin kontrolüdür. Aradaki kayıplarsa ülkenin çıkarlarına hizmet edenlerden ibarettir. Tarihin başlangıcından bu yana bu değişmez bir kuraldır. |
|
| | #8 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.134
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:6126 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şahsen bende girmesinden yanaydım, yani ozaman belki girilseydi terör örgütünün kellesi kesilmiş olurdu, hiç yoktan mayınlara veya amacsız ölümlere sebebiyet olmazdı, hiç olmazsa onlardan önce davranıp kolunu bacagını keserdik ve abd ozaman bize gercek anlamda desteği verirdi.. DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE..!! |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Marcus T.CICERO (04-05-08) |
| | #9 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 421
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:7129 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bu konuyu açan ve yorum yazan arkadaşlara tek bir şey soruyorum.içinizde kaç kişi tezkereyi okudu ve şartlarını biliyor? sorulması gereken bazı sorular var,onların cevabına göre girmemenin doğru mu yanlış mı olduğunu tartışmalıyız. 1.eğer girilseydi Türk ordusunun sorumluluk alanı neresi olacaktı(Irak'ın kuzeyi olmayacağı kesin.bu savaş Saddama karşı yapıldı ve Irak'ın kuzeyinin kontrolü zaten amerikanın kontolündeydi.oralarda da savaş olmadı zaten.Yani Musul-Kerkük işi bir hayaldi) 2.Savaş sonunda amerikanın ıraka girme nedeni olan petrolden ülkemiz ne derece faydalanacaktı. 3.yine savaş sonunda askerlerimiz ırakın hangi bölgesini kontrol edecekti ve şu an amerikan askerlerinin maruz kaldığı saldırılardan kaç tanesine maruz kalacaktı... gibi sorular çoğaltılabilir.. kendi kişisel görüşüm ise;eğer girmiş olsaydık gireceğimiz yerin ırakın kuzeyi olmayacağı kesindi.dolayısıyla pkk konusunda savaşa girip girmemenin pek bir etkisi olmadı.bugün güneydoğudan gelen şehit haberlerinin yanında bir de ıraktan haberler gelecekti.basında kopacak yaygaradan sonra sokaklara insanlar dökülecek ve de neden başkasının ülkesinde evlatlarımızın can verdiğini sorgulayacaktı.bu da yetmezmiş gibi el-kaide örgütünün hedefi haline gelecek ve ülkemizin bir çok yerinde bombalar patlayıp sivil vatandaşlar ölecekti.pkk dan kurtulalım derken başımıza bir de el-kaide belasını saracaktık.müslüman bir ülke olarak savaşa dahil olmamız halinde islam dünyasındaki itibarımız sıfıra inecekti.ekonomik zarardan hiç bahsetmiyorum bile.körfez savaşına katıldık da ne oldu.güya rahmetli özal demişti ki,1 koyup 3 alacağız.ne aldığımızı hepimiz gördük. eğer ben gazeteci olsaydım ve Türkiye bu savaşa girmiş olsaydı gazeteme şu başlığı atardım. ATIL KURT!! çünkü bu savaşa giren diğer ülkeler emperyalist amerikanın ATIL KURT komutunu dinlemiş ve atılmıştır.ülkemiz ise 2nci dünya savaşına katılmama kararından bu yana en iyi kararı vermiştir.. .......... ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. . Konu antiterorES tarafından (04-05-08 Saat 21:21 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | DR_GoKiSsS (05-05-08), Snorland (15-05-08) |
| | #10 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 421
Forum Gücü: 16 Forum Puanı:7129 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ayrıca konuyu açan arkadaşım,yazılarına ve imzandaki resme bakınca nedense senin kurtuluş savaşı yıllarında amerikan mandası isteyenlerin torunlarından biri olabileceğin aklıma geliyor.. .......... ......... ........ ....... ...... ..... .... ... .. . |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #11 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.599
Forum Gücü: 33 Forum Puanı:10328 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
saldırı gelmedikten sonra savaşın ne karı olabilir ki ölümler yaşanırsa? zamanı gelince savaş olacaktır zaten..
. . . hep yalnız ben... |
|
| | #12 | |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Senin komplo teorilerine bakınca benim olsılıklarımın da en az seninki kadar kuvvetli olduğu ortaya çıkıyor. Bu olasılıkları bir kenara bırakalım. Geçmişte Türkiye İkinci Dünya Savaşı'na girmeyerek nasıl büyük bir hata yaptıysa tezkere konusunda da o kadar büyük bir hata yapmıştır. Ancak bu saatten sonra hatalarımızla yaşamalı ve önümüze bakmalıyız. Artık sırtımızı kayıtsız, şartsız Avrupa'ya dayamak yerine Birleşik Devletler'le güçlü bir ekonomik ilişki kurabiliriz. Türkiye'yi güçlü olarak görenler ve askerinden etkilenenler şunu iyi anlasın ki, BANKA HESAPLARI BÜYÜK ORDULARDAN DAHA TEHLİKELİDİR. Para kimde? Birleşik Devletler'de ve İsrail'de. Elbette ortadoğuda bu ikisinin kuralları geçecektir. Biz de onlarla güçlenmezsek ortadoğunun hassas düzeninde bir geleceğimiz olmayacaktır. | |
|
| | #13 | |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Bende her Türk vatandaşı gibi milli mücadeleyi destekliyorum ve büyük bir başarı olarak görüyorum. Benim büyük dedem istiklal madalyası kazanmış bir gazidir. Biz satılıkların torunu değiliz. Bu tür iddialar ciddi şekilde kanıma dokunuyor. Bu ülkenin yararına olanı istemek ne zamandan beri mandacılık oldu? Lütfen sözlerinize dikkat ediniz. | |
|
| | #14 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.054
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:31089 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Tezkere gündemdeyken ben geçmemesi taraftarıydım.Hala da öyleyim... Türkiye Haçlı seferleri düzenlediğini söyleyen bir ülkeyle müslümanlara karşı işbirliği yapamazdı. Yapsaydı ne kalırdı müslümanlığımızdan... Ama şayet geçseydi yararları olur muydu? Evet bence olurdu... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | кємαℓιѕтüяк (07-05-08), Marcus T.CICERO (05-05-08) |
| | #15 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Askerlerde insanlardır.. Onu Sivil-Asker olarak ayırabiliriz ve askerden çok sivil ölür... Yahudiler Filistin'de, ABD Irak'da katliam yapıyor %99 müslüman olan ülkede nerede kalırdı müslümanlığımız bu teskere çıksaydı.. Sonra bu adamlar ne kadar kalacaklarını söylememişti hatta Deniz ßaykal söylemişti sordum ßaşbakan'a ne kadar kalacaklar diye valla ßende bilmiyom demişti.. A.B.D Dünyanın utanç aßidesidir yanında olmak hatadır.. Kimsenin yalakası olma diye güzel ßir söz vardır... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #16 | |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.054
Forum Gücü: 88 Forum Puanı:31089 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Amerika ve İsrail Irak'ta ve Filistinde sürekli sivilleri hedef alıyorlar... Irak'ta tek hedef alınmayanlar kürtler...Kendi topraklarını sattıkları amerikayla işbirliği yaptıkları için... ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #17 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.134
Forum Gücü: 28 Forum Puanı:6126 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
işin içine müslümanlık girmesin, pkk dada müslüman cok var taliban dada , 1. dünya savasında bizi arkamızdan vuranlarda müslümandı , camilerde Türkleri arkalarından vuranlarda...İş mülümanlılıkla bitmez, insanlıkla biter...
DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE..!! |
|
| | #18 | |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 21.Yüzyıldayız Alıntı:
Ancak elbette yalnızca sivilleri hedef alan müdahele insanlık dışıdır. | |
|
| | #19 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.551
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 yılda kaç şehit verdik, güzel soru. peki 30 yıldan o 5 yılı çıkart şehit sayısı kadar. onlar dün bizim kırmızı pasaportumuzla dolaşırlarken şimdi amerikanın kucağına oturdular. amerika bu bölgeden çekilme sinyalleri veriyor. gittiklerinde ise bizimle başbaşa kalacaklar. o zaman bize yeniden dönecekler. kürt yönetimini adam yerine bile koymuyorum bu yüzden. birinci körfez savaşında amerikaya ciddi destek verdik ama elimize geçen olmadı. bir koyup 3 alacağız dendi, üçün birini aldık. şimdi destek verseydik baba bushun yapmadığını oğul bush yapacakmıydı? amerika, bu bölgedeki zengin kaynakları kimsenin eline bırakmaz. bu bölgede israilden başka güçte istemez. [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Dinlemeyeceksiniz biliyorum, O yüzden susuyorum... |
|
| Mesaja teşekkür eden: | J.Mengele (06-05-08) |
| | #20 |
| Yard. Doçent ![]()
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Meseleye yalnızca Irak boyutuyla bakılmamalıdır. Bu işin ekonomik ve ticari boyutuda mevcuttur. Birleşik Devletler her durumda bizim gibi stratejik bir ülkeyle anlaşmak zorundadır. |
|
| Mesaja teşekkür eden: | кємαℓιѕтüяк (07-05-08) |