| |
| |
| Anket Sonuçlarını Göster: Siz bu ödüle Maliye Bakanımızı layık görüyor musunuz? | |||
| Evet | | 8 | 33,33% |
| Hayır | | 16 | 66,67% |
| Fikrim yok | | 0 | 0% |
| Oylayanlar: 24. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]() | The Banker - Avrupa`da Yılın En İyi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a Londra'da Financial Times grubuna bağlı prestijli ekonomi dergisi The Banker tarafından Avrupa'da Yılın En İyi Maliye Bakanı ödülü verildi. Bakan Unakıtan yatırımcılar, finans kuruluşları, piyasa temsilcileri ve medya ile bir dizi görüşmeleri ve toplantıları kapsayan bir “Road Show” amacıyla Londra’da bulunuyor. Kemal Unakıtan, kendisine sunulan ödülü alırken alırken yaptığı konuşmada mali disiplin, reformlara ve özelleştirmelere devam etme sözü veriyordu. The Banker dergisi, Unakıtan'ın ödüllendirilmesinin analistler, yatırımcılar ve kendi editörlerinin ortak kararı olduğunu söylüyor. The Banker dergisi editörü Karina Robinson ile konuyu değerlendirdik. BBC Türkçe: Kemal Unakıtan'a bu ödülü vermenizin gerekçesi, kendisini seçme nedeniniz nedir? Karina Robinson: Unakıtan'ı Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı seçmemizin pek çok gerekçesi var. Özelikle de bir seçim yılında, ki siyasetçiler seçim zamanlarında popülist olmaya meyilllidirler, popülist baskılara direndi. Türkiye ve Türk hükümeti reformlara devam etti. En baştaki kadar hızlı değil belki ama yeniden hızlanma işareti veriyor. Seçimlere rağmen bunun üstesinden gelmesi nedeniyle, bu ödül bence fazlasıyla hakedilmiştir. Bu ödül 2007 yılı için veriliyor ama Bakan Unakıtan 2002'den beri bu görevde ve dikkat çekici bir başarı elde etti bana göre. BBC Türkçe: Popülist baskılardan kast ettiğiniz nedir? Karina Robinson: Herkes bilir ki seçim zamanında kesenin ağzı açma, reformlar durdurma eğilimi vardır. Çünkü reformlar genellikle halk tarafından desteklenmez. Bu hükümet ise kendi programına sadık kalma konusunda oldukça başarılıydı. BBC Türkçe: AKP hükümetinin ikinci döneminde piyasaları memnun eden ekonomik ve siyasi reformları geciktirdiği eleştirileri var. Bunları da iziyor musunuz? Karina Robinson: Bence karar vermek için erken. Önce bu yıl neler olacağını görmemiz lazım. Ve bu yıl, yani 2008 yılında, büyük güçlükler var. Sadece uluslararası piyasalarda yaşananları kastetmiyorum, Türkiye'nin bu sene genel maliyesi için piyasaya 4,5 milyar dolarlık eurobond sürmesi gerekiyor. Bence bu da hem uluslararası piyasaları hem de Türkiye'yi sınayacak. Ancak Türkiye'de yeni bir reform ivmesi var. Bu da hem yatırımcılar, hem de -bana göre- Türklerin kendisi için memnunluk verici bir gelişme. BBC Türkçe: AKP hükümetinin birinci dönemindeki ekonomiye ilişkin performansta, küresel ekonomiye ilişkin faktörlerin de yardımcı olduğunu söyleyenler var. Buna katılıyor musunuz? Karina Robinson: Her maliye bakanının, hem başbakanın görev döneminde daima bir şans unsuru vardır. Ve evet tüm dünya ve hepimiz bu büyük ekonomik büyümeden fayda sağlamıştık. Şimdi ise daha zor bir döneme giriyoruz ama bana göre bu hükümet böylesi güçlüklerin üstesinden gelebilecektir. BBC Türkçe: Türkiye'de 2007 cari açığı 30 milyar doları aştı, yıllık enflasyon ise yüzde 10'a yakın çıktı. İstikrarlı görünümün önümüzdeki dönemde değişebileceğini düşünüyor musunuz? Karina Robinson: Türk hükümetinin karşı karşıya oldu pek çok ekonomik sorun var. Sadece sizin bahsettiğiniz enflasyon, ya da cari açık meselesi değil. Ama, Türkiye büyük enflasyonist baskılarla karşı karşıya olan tek ülke olmaktan çok uzak... Buna benzer soruları biz de İngiltere'de soruyoruz. Unakıtan'a biz bu ödülü veriyoruz ama İngiltere'de de enflasyonist baskılar var. Finans piyasalarına yönelik baskılar var. Cari açık meselesi ise Türkiye'nin gerçekten önemli bir sorunu. Ama eminim ki hükümet 2008'de bu sorunla yüzleşecek ve başa çıkmaya çalışacak. BBC Türkçe: AKP hükümetinin ekonomi politikaları Türk halkından çok yabancı yatırımcıları memnun etmeye çalışmakla da eleştirilmişti. Küresel piyasalarda aldığı övgüleri yabancı yatırımcılara sağladıkları kolaylıklara bağlayanlar var. Bu ödülü de bunun bir uzantısı olarak yorumlayanlar çıkabilecektir. Buna ne diyeceksiniz? Karina Robinson: Kendi halkınızı memnun etmek ve yabancı yatırımcıları memnun etmek arasındaki çizgide dengeyi tutturmak daima çok zor bir iştir. Bir de bu yatırımcılar arasında Türkiye'ye çok büyük miktarda paralar yatıranlar, özelleştirmelere katılanlar, şirket hissesi ve bankalar alanlar ve diğerlerinin olduğunu gözönüne almak lazım. Sonuçta bana göre gazeteci olmak maliye bakanı olmaktan çok daha kolay bir iş... BBC Türkçe Sizin görüşleriniz nelerdir? ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | DREWFOSTER (17-03-08), RüyaM (17-03-08), Samson (19-03-08), Smyrna (22-03-08), YaGMuR_CiNi (17-03-08) |
| | #2 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece pööööh, adam zamanının bir numaralı naylon faturacısı, bkz: tax free, şimdilerdeki uygulamalını taraflı tarafsız herkes görüyor görmekle de kalmıyor bilakis yaşıyor. peşkeş çekilmeyen bir yıllık karı bile etmeyen paralara bilmem kaç taksit satılmamış ne kaldı, ülkeyi kuran fabrikaları sattı, bizi biz yapan değerlerimizi sattı, kimlere neler yamadı. Ekonomiyi oka poka zam yapmaya indirgedi. Ülkenin ekonomisiyle hala rus ruleti oynuyor. Biz de enayi gibi patlamayan her kurşundan sonra seviniyoruz. Yuh ne başarısı yaaa, kim başarılı diyor, başarılı diyen varsa bende marslıyım... sıfatı bile beni rahatysız ediyor. bu ülke bu adamı mı çıkarıyor. düşünsenize hepiniz iş adamısınız diyelim. akp li arkadaşlara da bu soru bu adama şirketinizin muhasebesini teslim eder misiniz? he bu arada oğlunun konyada trafik kazası yaparak öldürdüğü masumları da unutmayın, nasıl kapattılar de mi. çoğunuz unuttu bile.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi) |
| | #3 |
| Profesör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 3.082
Forum Gücü: 86 Forum Puanı:35310 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sayın unakıtana söylenecek sözüm yok böyle bir maliye başkanı... halk düşmanı daha fazla sert söyleme gerek yok...siyasetle alakası yok... CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | DREWFOSTER (17-03-08), tragonya (17-03-08) |
| | #4 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.880
Forum Gücü: 21 Forum Puanı:5566 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hıaaaaaaagghhkkkkkk puuuuuu
YURDUMUZ BÜTÜN CİHANDIR BİZİM HAZIRLANDIK SON KANLI KAVGAYA BAŞTA BAYRAĞIMIZ SOSYALİZM... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #5 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 682
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:2665 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Avrupa seçmiş zaten, ne beklenebilir ki ? efendi-köle ilişkilerinden ? neye göre ve kime göre iyi ? Ben burada bir liste yazayım da şimdi ![]() -Babalar gibi satarım diyen bir maliye bakanı, halkımız uyuma gör bunları artık.. KORKMA ONDAN BUNDAN NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN !... |
|
| | #6 |
| Cezalı Üye
Teşekkür etti: 74
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ona o ödülü layık görenlere bende ..... layık görüyorum!! Hadiyin ordan beh!!!!
|
|
| | #7 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 754
Forum Gücü: 43 Forum Puanı:15468 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adam sanatını iyi icra ediyor. Göz boyayamıyorsunuz diye ne kızıyorsunuz. Eşkişehir serefli miletvekiline....
Ayrilik kolay degil Onu gel sen bana sor Günlerim yalniz sizi Aramakla geçiyor İhtarlı üye.... Türkiye Sevdalısı.... |
|
| | #8 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.650
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | gözümden yaşlar geldi Adolf Hitler'in barış elçisi olması kadar imkansız bir şey ekonomi 0 şu anda batmışız... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #11 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 990
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:10757 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | The Banker - Avrupa'nın çıkarlarına en iyi hizmet eden maliye bakanı. Şeklinde manşet atmalıymış. Yazım hatası yapmışlar. |
|
| | #12 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 91
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:1308 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Bence azıcık gündemi takip et 2001 lerde değiliz 2008 lerdeyiz..Eğer bu kapatma olayları o günlerde olsaydı emin ol borsa 3761 düşmezdi çok tan iflas etmişti bile
Kuş kanadı kalem olsa.. Ah Yazılmaz benim derdim |
|
| | #13 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.284
Forum Gücü: 77 Forum Puanı:35210 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
unakıtan ve çevresindekilerin yaptıgı şey vatandaşı soyup sogana çevirmek köleleştirmek üç kuruşa çalıştırıp iligimize kamigimize kadar sömürmek avrupa onun gibisini seçmesinde kimi seçsin haram olsun hepisine bi kuruş param Tuhaf bir umuttum sadece.. Her gece yastık aLtı ağLayan Masum bir buLuttum öyLece.. Şehrin pisLiğinde maviLiğini beyazLığını unutan Suskun bir sorundum sadece Beyazın her tonunu siyahLara boyayan... Ve adına "HAYAT" dediler bunun |
|
| | #14 | |
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Uyanıcaksınız ama çok geç olucak... Türkiye'nin en çok mal varlığını artırmış isimlerini araştır son 5senede bakim kimler... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. | |
|
| Mesaja teşekkür eden: | S.M.U.R.F (17-03-08) |
| | #15 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Valla Euro'yu 2YTL'nin üzerine çekme başarısını göstermesi, bu ödülü ne kadar hakettiğinin de göstergesi aslında. Tebrik etmekteyim kendisini, ödülünü başköşeye koymalı. |
|
| | #16 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 1.096
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:7137 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
buna sadece gulunur kalbinde belirsiz bir yolun kuşkusu titrek sesinde umutların avuntusu bir mendil eski bir resim bulduğum tahta masasında bilmeden unuttuğu gözyasları doldurmus giderken boslugu |
|
| | #17 |
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31796 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şey bu şey değilmiydi ya hani yök başkanı olacak zat ipimiz çekerler demişti... Bir yerdede unaktına sordu arkadaşı böyle böyle yiyosa demesin dedi. İlahi adelet işte mikrofonlar açık kalıyor ... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #18 |
| Grup Lideri Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 15.338
Forum Gücü: 435 Forum Puanı:181830 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Biraz sitemkar konuşacağım siz üyelere Bu ödüle gülenler The Banker mizah dergisimi? Yada Karina Robinson stand up çımı? Afedersiniz bu adamlar salakmı sizin güldüğünüz adama bu ödülü layık görmüşler? Ayrıca maliye ne zamandan beri Kur politikalarını yönetmeye başladı? Biz halk olarak bu adamdan bu kadar şikayetçiysek ve herşeyini kendimize örnek aldığımız Avrupanın saygın bir Dergisi bu ödülü veriyorsa birşeyleri iyi tartmalıyız. Ya Avrupa yapmadıklarını bize yaptırmaya çalışıyor yada onlar gibi olabilmek için bu eziyeti çekmemiz gerekiyor. Röpörtajda geçen bir şey var 2007 seçim yılıydı Mali politikalardan sapma olmadı sizce bunun hiç mi önemi yok? ![]() Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara Ama en sonunda anladım Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum |
|
| | #19 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.183
Forum Gücü: 37 Forum Puanı:16005 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | yılın maliye bakanından bir takım icraatlar... Unakıtan'ın adının geçtiği tartışmalı konular şöyle: 2-B ile kendisine af: Erdoğan'ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nı Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den alarak, kendisine bağlamasıyla özelleştirmenin patronu olan Unakıtan, vergi barışı tartışmalarında 'kişisel af' getirmek istediği suçlamalarıyla karşılaşmıştı. Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2-B düzenlemesinde de İstanbul Beykoz'daki arazilerinin yasalaştırılmak istendiği gündeme geldi. Oğlu yüksek vergiden kurtuldu: Balıkesir'de tavukçulukla uğraşan oğlunun, gümrük bedelini yükselten yasal düzenlemenin hemen öncesinde yurdışından fazla miktarda mısır ithal etmesinin ortaya çıkması üzerine zor durumda kalan Unakıtan, bu durumu, "Tavuk yemi ithal edildi; sorun yok" mesajıyla gaçiştirdi. Şener'den muhalefet Galataport'u alanlarla görüştü: Unakıtan'ın en çok tartışılan uygulaması ise Galataport ihalesi oldu. İhale öncesi ve sürecinde, Galataport'u kazanan Ofer ailesiyle görüştüğü ortaya çıkan Unakıtan, muhalefetin sert eleştirilerine maruz kaldı. Abdüllatif Şener de, süreç içinde Unakıtan'ın cepheden karşısında yer aldı. Dönem dönem bazı özelleştirme uygulamalarına AKP'deki Unakıtan karşıtlarıyla birlikte 'içten içe' muhalefet eden Şener, Galatopart sürecinde ise, Danıştay'dan aldığı destekle açık bir tavır sergiledi. Son olarak da "İmzalamayacağım" resti çekti. Tüpraş'ta yüzde 14.76 tartışması: Unakıtan'a bağlı Özelleştirme İdaresi'nin Tüpraş özelleştirmesi öncesinde, şirket hisselerinin yüzde 14.76'lık bölümünü 'aracı kurumlar' aracılığıyla 'yurtdışı yerleşik yatırımcılara' 446 milyon dolara sattığı ortaya çıktı. Bu satıştan kısa bir süre sonra Tüpraş 4.4 milyara satılınca yüzde 14.76'lık hisseyi alan Ofer-Global Yatırım ortaklığının altı aylık kârı 800 milyon doları geçti. Bu konudaki eleştirilerinin hedefi de Unakıtan oldu. Baykal'ın malvarlığı: Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'nin kurumsal malvarlığı hakkında bir kulis haberle de gündeme geldi. Unakıtan'ın, "Deniz Baykal ve CHP'nin muazzam miktarda serveti olduğunu" söylediği iddia edilen haber daha sonra Unakıtan tarafından yalanlansa da, Baykal "Adi bir dedikodu" sözleriyle sert çıkış yaptı ve mahkemeye gideceğini söyledi. Fazladan bir villa Kaçak villa sürprizi: Unakıtan, son olarak Üsküdar'daki arsa ve kaçak villasıyla ilgili olarak gündeme geldi. Unakıtan'ın arsası üzerinde yüzde 6 imar izni varken, bu oran yeni bir kararla yüzde 15'e çıkarıldı. Bu kararla hem villa kaçak olmaktan kurtuldu, hem de Unakıtan'a aynı arsa üzerinde bir yerine daha fazla villa inşa etme olanağı tanınmış oldu. AKP'de gerginlik kaynağı: Unakıtan'ın tutum ve uygulamaları AKP'de de ciddi gerginliklere neden oldu. AKP Grubu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu ve parti kamplarında en fazla tartışılan bakan olma özelliğini taşıyan Unakıtan, Erdoğan'ın da katıldığı toplantılarda milletvekilleri tarafından sert bir şekilde eleştirildi. 'Üslubu ve hiçbir şeyi kaale almayan tavrı' nedeniyle AKP'li vekillerin Erdoğan'a şikâyet ettikleri Unakıtan, bazı milletvekilleri tarafından da 'özelleştirme ihalelerinde kayırmacılık ve suiistimal yapmakla' suçlandı. AKP kulislerinde, parti yönetimindeki bazı isimlerin de Unakıtan'ın bazı uygulama ve çıkışlarının partiye zarar verdiğini savunarak, Erdoğan'dan müdahale etmesini istedikleri konuşulmuştu. Erdoğan'ın da bu kapsamda birkaç kez Kemal Unakıtan'ı uyardığı da kulislere sızmıştı. Hamisi Erdoğan: AKP'nin son grup toplantısında hastane alacaklarının ödenmesi ve eczanelere olan borçlar kapsamında yine bazı milletvekillerinin sert eleştirileriyle karşılaşan Unakıtan, beklenmeylen bir şekilde Erdoğan'ın da hedef tahtasına yerleşti. Erdoğan, bazı yorumlara göre, 'grubun gazını almak için de olsa' vekillerin önünde Unakıtan'a yüklendi. Ancak Erdoğan'ın, gruptaki bu sert çıkışına karşın birkaç gün sonra Unakıtan'ı alarak Davos'a gitmesi dikkat çekti. seve... omedya mına |
|
| | #20 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.147
Forum Gücü: 100 Forum Puanı:37772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |