| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Profesör Antikapitalistler ![]() | Türk yönetmenlerden neden tarihi film yapamıyorlar? son olarak kazakların mongol filmini izledim hoş bir film yapmışlar üzerinde yaşadığımız topraklar onca şeye tanık olmuşken medeniyetlerin kurulmuş ve yok olmuşken neden bizler tarih filmi yapamıyoruz.. CEZALI ÜYE |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | -misspasha- (04-08-08), HANNİBAL (26-07-08), RAMSES113 (26-07-08), tutbenidüşmeden (08-06-08), Ucube (04-08-08) |
| | #2 |
| Doçent Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.476
Forum Gücü: 30 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tarih boyunca savaşan bir millet olduğumuz için tarih filmi çekeceksek savaş da olacak. Eee bu da çok masraflı bir iş.
|
|
| | #3 |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 795
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:7413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bütçeden dolayıdır sanırım.. tutbebenidüşmenden'e katılıyorum. şuandaki piyasadaki filmlerimizin hemen hemen hiçbirinini maliyeti yüksek değildir.. Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım |
|
| | #4 |
| Stajyer Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 0
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:135 ![]() ![]() ![]() |
bence sömürge yarışı içinde olan ülkeler Türklerin bir takım yasadıkları olayları kabullenmiolar. ermeni sırp katliamı gibi. bizim tarihimizdeki her savas olay cıkaracak kadar güzel böyle bi film çekerlerse olay çıkmasından korkuolar |
|
| | #5 |
| Öğretim üyesi Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 259
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:2616 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sponsor olsun yeter ki!... Çekecek bir yönetmen bulunur ne de olsa bu topraklarda tarih çok Bir Girdap Gibi Bir Girdap Gib Bir Girdap Gi Bir Girdap G Bir Girdap Bir Girda Bir Gird Bir Gir Bir Gi Bir G Bir Bi B . |
|
| | #6 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.221
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. olarak tarihi film çekecek ve tüm figürasyonu donatacak sineme sanaayimiz yok. 2.si görsel efekt kullanmak gerekecek o görsel efektleri yapacak teknik kadro yok 3.sü bu filmlerde aksiyon sahnelerinde oynayacak yeterli dublör yok 4.sü çekilecek plato yok 5.si kaynak yok 6.sı niyet yok Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| Mesaja teşekkür eden: | Virane (26-07-08) |
| | #7 | |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 98 Forum Puanı:36873 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
canım benim sen şunlara bi kereden para yok desene Yoksa para olsa burda oynayacak artizde var (ben) ![]() Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür | |
|
| | #8 |
| Yard. Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.342
Forum Gücü: 25 Forum Puanı:9132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence en büyük sorun isteksizlik.. Şartları oluşturmak için çaba gösteren birini göremiyoruz ![]() Halbuki düşünsenize, İstanbul'un fethini, Malazgirt Meydan Muharebesini, çinlilere çin seddini yaptırmamızı... Bunlar nasıl da güzel filmler olurdu... Kurtuluş Savaşı'nın filmi var zaten, adı yine ''kurtuluş'', efektleri de gayet iyi buna şaşırmıştım izlediğimde.. Fakat ''Er Ryan'ı Kurtarmak'' gibi müthiş efektlerle yapılabilmeli, ve karakterler rütbesi çok yüksek olmayan veya subay olmayan sıradan askerlerden oluşmalı ki film tadı müthiş şekilde hissedilsin. umarım bir gün şu istek sorununu aşarız da holywood tadında filmlerimiz olur... ![]() ''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates) |
|
| | #9 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mel Gibson Çanakkale destanında oynayacak Çanakkale'de destan yaratan 57. Alay'ın trajik öyküsü ilk kez beyazperdeye aktarılacak. Filmde Anzak komutanını Mel Gibson ya da Russel Crown oynayacak. Tarihinde pek çok destansı hikâyeler bulunan Osmanlılar'ın en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nın bir kesiti Saran Holding bünyesinde bulunan Saran Film tarafından beyazperdeye aktarılıyor. Filmde, Çanakkale Savaşı'nda öne çıkan 57. Alay'ın hikâyesi konu ediliyor. Filmin senaryosu Turgut Özakman liderliğindeki senaryo ekibi tarafından yazılıyor. Çekimlerine 2009 yılında başlanması planlanan filmin 2010 yılının Şubatında gösterime girmesi öngörülüyor. EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM Hollywood'un çok iyi dönem filmleri olduğuna dikkat çeken Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Osmanlı tarihinin ise böylesi büyük prodüksiyonlara konu olmadığını üzülerek söyledi. Sadettin Saran ayrıca şunları söyledi: "Sadece Türk değil dünya tarihinin dönüm noktası olan bu savaşın anlamını herkesin kavraması gerekiyor. O günleri gerçekçi bir filmle dünyaya bir kez daha anlatmanın zamanıdır. Bu filmle, geçmişi ile gurur duyan herkese ve özellikle yeni nesle tarihi miraslarını hatırlatmak istiyoruz." Saran Film, savaşın önemli figürlerinden biri olan Anzak komutanını oynaması için Avusturalyalı Mel Gibson ve Russel Crowe'a teklif götürdü. TAMAMI ŞEHİT OLDU 57. Alay'ın bu kahramanca direnişi düşmanın hızını kesmiş ve savaşın gidişatını değiştirmişti. 57. Alay'ın başta komutanları olmak üzere 628 kişilik mevcudunun nerdeyse tamamı 25–28 Nisan 1915 tarihleri arasında şehit düşmüştü. Bu kahramanların anısına o günden bu yana Osmanlı Ordusu'nda ve TSK'da 57. Alay bulunmuyor! Kaynak! Son olarak boyle birşey olmustu arkadaslar Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| | #10 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 242
Forum Gücü: 32 Forum Puanı:11305 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Savaş Karakaş var Dumlupınarı belgeseli çeken... Çanakkale ve Gelibolu belgeselleri çekilmişti bir türk yönetmen tarafından :S Jandarma Ulaştırma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Söğüt Bilecik ŞAFAK:460 11 ARALIK GECESİ VEDAMDIR SİZLERE ![]() |
|
| | #11 |
Teşekkür etti: 2.544
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:25406 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ya bizimkiler beceriksiz, yada maliyetler yüksek. Bu seçeneklerimden maliyetleri çıkaralım bikere, gora, recep ivedik gibi beş para etmez filmlere o kadar para harcanıyorsa bir Çanakkale belgeseline, ne bileyim adam gibi bir İstanbul Fethi filmine haydi haydi para aktarılır. İlk önce yönetmen olacak şahısların popülist yaklaşımlardan uzak durması lazım gelir... [Tuğrul Bey] İtle yaşayanın arkadaşı it, çakalla yaşayanın arkadaşı çakal olur, terbiyesizler arasında yaşayanlarda terbiye aranmaz... Münkür münafığın soyu, Yaktı harap etti köyü, Ölüsüne bir tas suyu, Dökeninde avradını... |
|
| | #12 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.221
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Mel gibson daha önce gallipoli-gelibolu isimli bir filmde oynadı zaten Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| | #13 |
| Asistan Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 103
Forum Gücü: 1 Forum Puanı:207 ![]() ![]() ![]() |
Bu tarz filmler için, Kültür & Turizm bakanlığının izni gereklidir. Çünkü; tarihi yerler kullanılacak ve filmde buralar hakkında bilgiler geçecektir. Bu tarz filmler için yüksek ücretler gerek çünkü; diğer filmlere göre daha pahalı filmler olacaktır buda gelir kaynağı bulmadan ve sponsor bulmadan çok zor gerçekleşir.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. ATATÜRK |
|
| | #14 |
| Öğretim üyesi Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 347
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2065 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 200 yıllık tarihi olan amerika birsürü film çekio tarihi hakkında yüzyıllarca tarihimizden doğru dürüst film çıkmıo geçen sene sinema da bir tarih filmine gitmiştim afedersiniz film hem tarihi değerleri anlatıyo hemde erotik film gibi yani bu son zamanlarda yapılan bişey galiba tarihimizle ilgili filmlerin daha düsturlu olması lazım değil mi |
|
| | #15 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 4.388
Forum Gücü: 181 Forum Puanı:77545 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Son yıllarda türk sineması bence ilerleme kaydetti . İyi Filmler gösterime girdi ve giriyor da .. Ama biz hâla bilim kurgu , macera gibi filmleri çekemesekte .. duygusal ve komedi de başarılıyız .. Fakat genede Türk Sineması bu olmamalı.. Ödümüz patlıyor acı çekmekten! Oysa; Biraz da acıdır, Aşkın mayası. Kaçınamazsın!.. |
|
| | #16 | |
Teşekkür etti: 103
Forum Gücü: 1 Forum Puanı:207 ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Bilim Kurgu tasarlayacak bir yönetmenimiz olduğuna inanmıyorum. ABD'lı yönetmenlerin seksenlerde yaptığı bilim kurgu filmlerinde ki teknolojik aletler günümüzde kullanıyor, bizim tek yapabildğimiz bilim kurgu filmi Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filmdir. Onunda ne kadar bilim kurgu olduğu tartışılır. Macera filmi çekmemiz için hele hele bu film İstanbul'da çekilecekse iyi bir bütçeye uygun koşullara ve uzun süre sete gelebilecek oyunculara ihtiyaç vardır. Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. ATATÜRK | |
|
| | #17 |
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 98 Forum Puanı:36873 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | şu ana kadar kurtlar vadisi ırak ii bir macera filmiydi ![]() tabi amerika begenmedi ![]() sonra eski filmlerde kara murat,Seyyid battal gazi,kara hilal,Tarkan gibi filmler vardıda bunlar sadece o dönemde kaldı Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| | #18 |
| Stajyer Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2
Forum Gücü: 2 Forum Puanı:57 ![]() ![]() |
Biz Tarih Boyunca Savaşçı Bi Millet Olduğumuz İçin Bütçe Bulamıyorlardır.O Savaş Sahnelerini Çekmek İçin.
Biri Gider Bini Gelir! |
|
| | #19 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 852
Forum Gücü: 49 Forum Puanı:17132 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çanakkale gibi görkemli bir zafer yabancıların gurur kaynağı olsaydı çok sayıda baş yapıt çıkardı emin olun. Aklıma gelmişken "120" diye bir film vardı.Konu için en iyi örnek bence. Yok imza falan!!! |
|
| | #20 |
Teşekkür etti: 125
Forum Gücü: 8 Forum Puanı:541 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tarihsel filmlerimiz malesef az.Yakın tarihimizi anlatan (özellikle kurtuluş savaşı ve kuruluş dönemi) filmlerimiz bir elin parmaklarını geçmez.12 eylülü anlatan birkaç filmimiz olsada çoğu yetersiz(babam ve oğlum yol uçurtmayı vurmasınlar eve dönüş dışında). osmanlı ve türk tarihini anlatan cüneyt arkın filmleri tarihsel nitelikli değildir.Sinema sanatında tarihin kullanılması pekçok yönden gereklidir
ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim... |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |