| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Öğretim üyesi ![]() |
Sizce türkce müziğin dinlenmesindeki azalmanın sebebi nelerdir?
|
|
| Mesaja teşekkür eden: | `Hiperaktif (12-02-07) |
| | #2 |
| Rektör ![]()
Teşekkür etti: 2.432
Forum Gücü: 124 Forum Puanı:39306 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
diğer müzik türlerinin daha popüler olması ve Türkçe müziğe gerekli yatırımın yapılmaması olabilir ![]() |
|
| | #3 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.203
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:7985 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kalite yok, bu sadece müziğimizde değil hiçbir şeyimizde kalite yok...
|
|
| | #4 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.393
Forum Gücü: 145 Forum Puanı:57946 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ben en çok türkçe dinliyorum bilmem ama müziğimizde ki insanların bazılarının hak kı olmadıkları yüksek yerlerde olması iyi isimlere saygı gösterilmemesi bence iyi isimleri küstürüp piyasadan uzaklaşıp piyasının kötü isimlerin elinde kalması
![]() Selam doğru yolda gidenleredir Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, Baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzeredir. 1923 NFK Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter |
|
| | #5 |
![]() ![]() S.mod denetleyicisi
Teşekkür etti: 4.643
Forum Gücü: 251 Forum Puanı:94791 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence her önüne gelenin şarkıcı olması yada oldum zannetmesi piyasada ne i iiiiiiiiii ses nede müzik bırakıyor bence yabancılaşmanın ndenlerinden biride bu
|
|
| | #6 |
| Stajyer ![]()
Teşekkür etti: 46
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:113 ![]() ![]() |
bence sandığınızın aksine türkçe müzik eskiye oranla daha çok dinlenmeye başladı.Özellikle son dönemdeki rock müzik akımı bunu arttırdı.Mesela ben artık Slayer dinlemek yerine Dorian dinliyorum....Gayet kaliteli ve iyi şarkılarımızı gruplarımız ve şarkıcılarımız var...
|
|
| | #7 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.797
Forum Gücü: 104 Forum Puanı:45037 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aslında Türkçe müzik değil dünyadaki bütün lokal müzik üretiminde-DİNLENMESİNDE- azalma var hatta bu yeni birşey değil uzun zamandan beri bu böyle..Bunun sebebi populer kültürün dünyaya damgasını vurmasıdır.Üret-tüket-yoket kültürü sadece belli tarz müziklere yer vermekte buda diğer müzik kültürlerinin azalmasına sebebiyet vermektedir.Ben şahsen tv lerde çalan (çoğu) müziklerimizi bu dayatma kültürün içerisinde görmekteyim.Artık Amerikadaki folk müziğide Almanyadaki folk müziğide yavaş yavaş tarihe karışmaktatadır.İngilizcede müziğin sanki ana dili gibi olduğu için yabancı müzik dinlemedeki artış gayet normaldir..
|
|
| | #8 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 956
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:1079 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet kalitesiz işlerin çıkması sonucu kimse türkçe müziği tercih etmiyor. ama bir sezen aksu mfö vs olsun halen daha dinlenen kişiler arasında r&b özentisi bir topluluk yetişiyor
|
|
| | #9 | |
| Dekan ![]()
Teşekkür etti: 1.820
Forum Gücü: 45 Forum Puanı:10838 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
İngilizcede müziğin sanki ana dili gibi olduğu için yabancı müzik dinlemedeki artış gayet normaldir.. Cunki guzel turkcemizde duygular daha guzel ve cesitli sekilde anlatila biliyo ki bi cok yabanci muzisyen turkce ogrenip, bizim dilimizde sarki sozu yazip muzik uretiyo.. BiR KoRKuLuK GiBi iÇiMe DiKiLDiN BeNi DaHa BuLaŞMaDaN BiTiRDiN BiR HaYaT aVCuMa ÇiZiLDiN BeNi KeMiRDiN NeYe ÇeViRDiN SeN.. | |
|
| | #10 | |
| Profesör ![]()
Teşekkür etti: 795
Forum Gücü: 31 Forum Puanı:7413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Beni Ezmeniz İçin Tanrı Olmanız Lazım | |
|
| | #12 |
| Yard. Doçent Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 236
Forum Gücü: 27 Forum Puanı:8209 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | bence tek bi nedeni varsa o da teknolojidir.televizyon,bilgisayar(internet) bunlar müziği global hale getirdiler.artık herkes her dilden her türden müziklere kolayca ulaşabiliyor.önceden sadece türkiye'den çıkan kişilerle yetiniliyordu çünkü herkesin yurtdışına çıkma gibi bi lüksü yoktu ![]() ayrıca türk müziği kalitesizleşmedi aksine daha da arttı kalitesi konservatuarlara giren öğrenci sayısı arttı müziğe olan ilgi arttı değişik müzik türleri icra edilmeye başladı. televizyonlarda gördüğümüz maymunlar sadece sadece istisna internet indirdiklerimizin dışında çok sanatçımız var bizim . |
|
| | #13 |
| Stajyer Müzik grubu ![]()
Teşekkür etti: 2
Forum Gücü: 7 Forum Puanı:86 ![]() | Müzik dinlemek için alınan albüm sayısının azalması olabilir. M e M o O Seni ben kendime güzelim canımdan geçip seçtim, Sana ben kendimi güzelim ödünç vermedim. |
|
| | #14 |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.115
Forum Gücü: 48 Forum Puanı:17546 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | batı özentiliği başka hiç bişey değil... . . sustum.. |
|
| | #15 |
| Yard. Doçent ![]()
Teşekkür etti: 716
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:27494 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Batı müziklerinin daha iyi olması yada kulaga hoş gelmesinden kaynaklanabilir ama çogu ne dinledigini anlamadan dinleyebiliyo.. Türkçe müzigi hiçbirşeye değişmem ' belki benim kağıt param, bir şekilde, döne dolaşa senin cebine girmiştir... (: |
|
| | #16 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.649
Forum Gücü: 38 Forum Puanı:12486 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne diyeyim, BigBang herşeyi beynimden parmaklarıma dökülemeden yazmış geçmiş.
|
|
| | #17 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 18.186
Forum Gücü: 203 Forum Puanı:82730 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gayet kaliteli albümler yapılıyor ve bence Türkçe müzik hiç de düşüşte değil.
iNCELİKLER YÜZÜNDEN! |
|
| | #18 |
| Rektör Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 6.488
Forum Gücü: 64 Forum Puanı:16138 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | müzik ticari olmamalı !!! evet tüketimin bilinçsizce yapıldığı her toplumda bu tip sorunlar olması gayet doğaldır !!popülist müzk anlayışı (söyle ve çöpe at ) medyanın da insanlara empoze etmesine rağmen ; hatta çok dinleniyormuş imajı vermesine rağmen ; bence türkiyede insanlar yine o eski geleneksel müziklerini dinliyorlar !!burada önemli olan bu geleneği şimdiki gençlere de aktarabilmek !! tarkanın bazı albümleri 1buçuk milyon falan satıyor deniyor ... ![]() grup yorumun her albümü 2 milyonu geçiyor (örnek olarak ) |
|
| | #19 |
| Asistan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 74
Forum Gücü: 4 Forum Puanı:277 ![]() ![]() ![]() |
bence şu anda bi azalma yok aksine tam bi artış var çünkü yaz şarkıları türkiyede genellikle dinlenme oranını arttırır!!!
Hayat,kalbin tiktakları ile başlamış ölüm bestesinin mırıltılarıdır... |
|
| | #20 |
| Asistan ![]()
Teşekkür etti: 68
Forum Gücü: 6 Forum Puanı:943 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Son zamnlarda Her parası olanın albüm çıkarıyo olması ve bunların bir şekilde tutulmuş gösterilmeleri Müzik değilde görselliğin daha fazla ön plana çıkması Ses ve söz kalitesinin düşürülmesi tanrı yaratırken öylesine unutmuşki beni.. tüm kötülükleri ve karanlıkları çekemicemi biLe biLe üstüme yüklemiş sanki karanLıklar içinde uyur oLmuşum tüm kötü rüyalarıma inat. |
|
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| |