DownLoaduc
Zamansız Tartışma Platform  Meydan  Diğer Tartışmalar

Konu Seçenekleri
Eski 06-09-08, 22:56 Çevrimiçi   #1
Yard. Doçent
Kemalistler

HANNİBAL - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.425
Teşekkür etti: 2.568
RepForum Gücü: 23
Forum Puanı:6707
HANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
yeni Türkiye'de beyin göçü...

beyin göçünü biliyoruz....Türkiye'de de beyin göçü var
bilmeyenler şuradan bakabilir
http://www.genbilim.com/content/view/855/86/

size göre
beyin göçü neden oluyor....
önlemek için ne yapılmalı...

"İnsanlar kurtçuklara benzer. Küçük, kör ve değersiz."
David Smith
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Zamanımı gerçekten boşa harcadım."
Jeffrey Dahmer
"my pain is self choosen"

Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi)
BigBang (07-09-08), Jen (10-09-08), peris (09-09-08), Snorland (07-09-08), Warmonger (07-09-08), YaGMuR_CiNi (07-09-08)
Eski 07-09-08, 00:14 Çevrimdışı   #2
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.501
Teşekkür etti: 2.797
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Türkiye'de eğer yanlış bir şeyi düzeltmeye kalkarsanız oklar üzerinize çevrilir..Türk insanına yararlı bir şeyler yaptıysanız burnunuzdan getirirler..Bir bürokratsanız ve işinizi düzgünce yapmak isterseniz kuru iftiraya uğrama ihtimaliniz yüksektir..Hakkınız hukuksal yollardan aramak isterseniz sonuçta suçlu çıkacağınıza emin olabilirsiniz..Cevabım pek bilimsel olmamış olabilir ama gelecek cevaplara göre konuyu daha da irdeleyebiliriz..

Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi)
HANNİBAL (07-09-08), pavel (07-09-08)
Eski 07-09-08, 00:26 Çevrimdışı   #3
Öğretim üyesi
Düşünürler grubu

serhan89 - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.120
Teşekkür etti: 228
RepForum Gücü: 14
Forum Puanı:4717
serhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biriserhan89 Forumda Saygin ve popüler biri
Ruhsal Durumum:
başta eğitim özgürlüğü sağlanmalı yurt dışında okuyan ve ünversitelerinde 1. olan onlarca başörtülü vatandaşımız var

Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. Yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın. Eflatun
poor_youth (07-09-08), Redkid (09-09-08)
Eski 07-09-08, 00:40 Çevrimdışı   #4
Doçent
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 2.328
Teşekkür etti: 342
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:6190
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Bence en önemli sebep egitimdeki yetersizlikler. Türkiyede örnegin üniversitelerde dersler veriliyor, bunda sorun yok, ama bilimsel calismalar cok cok az, yeni birsey üretilmiyor. Örnegin bir yüksek lisans ögrencisi tez hazirlarken, yeni projeler yaratmiyor, olanlari kullaniyor, diger asamalarda da durum cok farkli degil. Bunda en büyük etken üviversitelerin bilimsel degil siyasal olmasi. Bunun beyin göcü ile ne alakasi var demeyin. Bilime hizmet etmek isteyen insanlar, elbette bilimsel egitimin ve calismalarin oldugu alanlara kayacaktir. Bana göre en büyük kayip, dis ülkelere master, doktora icin gidenlerdir, cünkü onlar gidince dönmüyorlar.
Birde isin maddi kismi var. Türkiyede örnegin yurtdisinda egitim görmüs ile türkiyede egitim görmüs arasinda firmalar dogal olarak ayrim yapiyorlar. Cünkü onlarda türkiyedeki yetismis elemanlarin cok saglam bir egitim sisteminden gecmedigini biliyorlar, cok az sayida iyi egitim almis olanlarda, yurt disina kaciyor, cünkü maddi acidan doyurulmuyor. Tabi bunda yabanci ülkelerin bilimadamina verdigi önemde var, türkiyede degeri anlasilamayan bu insanlar, yurtdisini bir care olarak görüyorlar, orda kendilerini biraz kaba olacak ama "adam yerine konulmus" hissediyorlar. Ayrica maddi imkanlar ve bilimsel bir egitim imkani da yakaliyorlar.
Örnegin türkiye düsük puanla "kötü" denilebilecek bir üniversitede okuyanlar, yurtdisinda o türkiyede girmeyi bile hayal edemeyecekleri üniversitelerden (ODTÜ gibi mesela) cok daha üst düzey üniversitelerde okuma sansina sahip oluyorlar. Neden? Cünkü yurtdisinda firsat esitligi var, seni bir tek sinav ile degerlendirmiyorlar, sana sans veriyorlar, calisip sansini degerlendiriyorsun, türkiyede ise bir tek sinavla gelecegin belirleniyor.
Toparlarsak, türkiyede egitimin gercek anlamda bilimsellesmesi, kalite artisi, üniversite sayilarinin artisi, bilimsel calisma alanlarinin artisi, öncelikle tek sinav sacmaligini kaldiracak, firsat esitligi saglayacak, sonra zamanla ülkenin sanayilesmesini de dogal olarak saglayacak, kalifiye elemanlara ihtiyac artacak, onlar maddi olarakta doyurulacaktir. Bu durumda kimse yurtdisina gitmek istemez, acikcasi örnegin ben sahsen yurtdisinda egitim gören biri olarak, bu durumda türkiyeye dönmeyi pek düsünmüyorum, tanidigim insanlarin hicbiri düsünmüyor diyebilirim.
Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (07-09-08)
Eski 07-09-08, 10:27 Çevrimdışı   #5
Yard. Doçent
Genel Mesajlar: 1.242
Teşekkür etti: 990
RepForum Gücü: 29
Forum Puanı:10757
Marcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmışMarcus T.CICERO Rep olayını aşmış
Maddi olanaksızlık en büyük sorundur. Eğitim sistemini yetersizliği, taraflılığı ve düzensiliği ise tuz biberi oluyor. Bu şartlarda bunu engellemek olanaksızdır.

Beyin göçü kervanına katılanlar bu durumda hiç haksız değil. Onlar da elbette başkaları gibi yaşamak ister. Bu şartlara katlanmak zorunlulukları da yok. Bizim onlara bu yüksek yaşam ve geçim şartı sağlama zorunluluğumuz var ki, günümüz Türkiye'sinde bu sağlanamıyor.
Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (07-09-08)
Eski 07-09-08, 13:41 Çevrimdışı   #6
Yard. Doçent
Düşünürler grubu

Warmonger - ait Avatar
Genel Mesajlar: 1.490
Teşekkür etti: 1.342
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:9132
Warmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayranWarmonger herkes hayran
Ruhsal Durumum:
Mühendise doktora para vermezseniz, kendilerine 500 katı daha fazla para verecek ülkeleri seçerler hem normal hem de sinir bozucu bir durumdur...

''Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız bir de cehaletin bedelini hesaplayın'' (Socrates)
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
BigBang (08-09-08), HANNİBAL (07-09-08), YaGMuR_CiNi (07-09-08)
Eski 07-09-08, 13:45 Çevrimiçi   #7
Yard. Doçent
Kemalistler

HANNİBAL - ait Avatar
HANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorHANNİBAL Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
bence bilimadamlarının yanısıra yazarları da ele almak lazım
sanatcıları da...
Fazıl Say'a hitaben giderse bir kayıp olmaz diyen
burnunun dikine bir cumhurbaşkanı var halhazırda....
bu tip olaylar sık yaşanıyor sonrada neden kültür dejenere oluyor diye yakınıyorlar..
yıllarca Mahzuni "amerika katil"dedi diye hapis yattı bir sürü dert açtılar başına....
böyle yapılırsa topcular popcular mutlu mesut;halkı uyutan bir kültür çıkar ortaya bence...

David Smith
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeffrey Dahmer

Mesaja teşekkür eden:
bEyAzLi (09-09-08)
Eski 07-09-08, 14:35 Çevrimdışı   #8
Asistan
Genel Mesajlar: 484
Teşekkür etti: 472
RepForum Gücü: 25
Forum Puanı:11475
кємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmışкємαℓιѕтüяк Rep olayını aşmış
Beyin göçü iyi eğitim görmüş insanların yetiştiği az gelişmiş/gelişmekte olan bir ülkeden gelişmiş bir ülkeye göçüdür.
Ülkemiz itibari ile bu durumun en büyük nedeni ise yetersiz kaynaklar bununla birlikte toplum yapısıdır.
Bu durumu ise ortaya konmuş olan Analizlerle pekiştirecek olursak;Türkiye beyin göçü en fazla olan 34 ülke arasında 24üncü sıradadır.Bu ise iyi yetiştirilmiş yüz kişiden 59unun kaybedilmesi gibi bir sonuç çıkarmaktadır.
Bunların dışında yine kaynaklarda belirttildiği üzere beyin göçünün gelişmiş ülkelerdede yaşandığı bir gerçekliktir.
Örnek olarak ise Avrupa Ülkeleri ve İngiltere'den ABD'ye beyin göçleri söz konusudur ki birinci dereceden akrabam yani kuzenim
Cass University-London'da lisansını tamamlayarak,Yüksek Lisans Doğrultusunda prestijli bir üniversite olan Stanford University-United States of America'da iyi bir derece ve tez ile akademi hayatını nihayetinde sonlandırarak
Bir yatırım bankası olan Morgan Stanley'de stratejist olarak profesyonel kariyerine yine Birleşik Devletler'de devam etmektedir.
Bu bağlamda beyin göçünün her anlamda azaltılması için yapılması gerekilen başlıca düzenleme;siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanması bununla birlikte refah ve düzenli bir toplum yapısının oluşturulmasıdır.
BigBang (07-09-08), HANNİBAL (07-09-08)
Eski 07-09-08, 14:53 Çevrimdışı   #9
Öğretim üyesi
Kemalistler

DiRENiŞ - ait Avatar
Genel Mesajlar: 868
Teşekkür etti: 259
RepForum Gücü: 8
Forum Puanı:2616
DiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyorDiRENiŞ çevresinde seviliyor
Bazı ekonomik ve politik nedenler, eğitim sisteminin çarpıklığı, bilime-teknolojiye yapılan yatırımın azlığı ve yeterince teşvik edilememe durumu, yeterli iş sahasının bulunmaması doğal olarak beyin göçüne zemin hazırlıyor.

Başka ülkeler daha iyi imkanlar sunduğu sürece de bunu engellemek hiç de kolay değil hatta kaçınılmazdır fakat göçü en az düzeye indirmek için gerekli çalışmalar yapılabilir.

Bir Girdap Gibi
Bir Girdap Gib
Bir Girdap Gi
Bir Girdap G
Bir Girdap
Bir Girda
Bir Gird
Bir Gir
Bir Gi
Bir G
Bir
Bi
B
.
Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (07-09-08)
Eski 07-09-08, 18:27 Çevrimiçi   #10
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.827
Teşekkür etti: 2.646
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:31590
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Döküman

Ne kadar sağlıklı bir örnek olucak bilmiyorum ama bunu zamansızdan bir şeyle örneklersek Düşünürler grubu çok iyi bir örnektir..

"Savaşın sonudur bitti sanırsınız
Vatan ve bayrak
Bir çocuk daha doğar
Bir Mustafa Kemal daha."

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Eski 07-09-08, 18:48 Çevrimiçi   #11
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 19.968
Teşekkür etti: 15.329
RepForum Gücü: 435
Forum Puanı:181798
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Scнiивея´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ne kadar sağlıklı bir örnek olucak bilmiyorum ama bunu zamansızdan bir şeyle örneklersek Düşünürler grubu çok iyi bir örnektir..
Açarmısın kardeşim tam olarak ne demek istediğini?

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Mesaja teşekkür eden:
Virane (07-09-08)
Eski 07-09-08, 18:58 Çevrimiçi   #12
Yard. Doçent
Kemalistler

HANNİBAL - ait Avatar
Alıntı:
Snorland´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Açarmısın kardeşim tam olarak ne demek istediğini?
bende merak ettim

David Smith
Jeffrey Dahmer

Eski 07-09-08, 19:11 Çevrimiçi   #13
Grup Lideri
Kemalistler

Scнiивея - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.827
Teşekkür etti: 2.646
RepForum Gücü: 78
Forum Puanı:31590
Scнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazScнiивея tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Döküman

Söylerken pek smiley kullanmam o yüzden söylerkenki amacım kesinlikle negatif değildir öncelikle belirtim..

az organizasyon yapan ve popüleritesini yitirmiş gruplar yerine üyeler popüler ve grup nimetlerinin çok daha iyi olduğu için üyeler oraya geçiyor.. zaten belirttim ne kadar sağlıklı bir örnek olur dedim bilmiyorum ama ben sitemize uyarlarsak böyle bir teşbih yapmak istedim.. Bu durumda zor durumda olan grupların kalkınması daha da zorlanırken zaten çok iyi durumda olan gruplar daha da iyi oluyor..

orj hali ile

Beyin göçü ülkeler arasındaki gelişmişlik farkının daha da artmasına neden olmaktadır.

editlenmiş hali ile

Beyin göçü gruplar arasındaki gelişmişlik farkının daha da artmasına neden olmaktadır.

Ben olayı Dünya olarak değil de site olarak ele aldım ve örnekledim .. Yanlış anlaşılma olmasın eleştiri gibi olsa da bence de övgüdür bu.. Sonuçta her grup 0 dan başladi yükseldi..

"Savaşın sonudur bitti sanırsınız
Vatan ve bayrak
Bir çocuk daha doğar
Bir Mustafa Kemal daha."

ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє..
Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
HANNİBAL (07-09-08), Lobo (07-09-08), Snorland (07-09-08), Virane (07-09-08)
Eski 07-09-08, 19:22 Çevrimdışı   #14
Doçent
Düşünürler grubu

Lobo - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.040
Teşekkür etti: 753
RepForum Gücü: 43
Forum Puanı:15468
Lobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazLobo tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Hem Düsünürlere gecerek yaptigim beyin göcü hemde Avrupaya gelerek yaptigim beyin göcüyle yanlis birsey yaptigimi düsünmüyorum...

Ikisinde de milletime daha iyi bir evlat olmak icin calisiyorum...

Türkiyeyi para gibi mesnetsiz seyler icin terketmem. Egitimim bitsin. Türkiyeye dönecegim...

Hem buralara gelmeden. Bunlarin gercek yüzlerini de göremezsiniz. Gelene kadar Avrupa da birsey var zannederdim. Yanilmisim...

Ayrilik kolay degil
Onu gel sen bana sor
Günlerim yalniz sizi
Aramakla geçiyor

İhtarlı üye....

Türkiye Sevdalısı....
Mesaja teşekkür eden: (3 Kişi)
Galiyev (09-09-08), HANNİBAL (07-09-08), Snorland (07-09-08)
Eski 07-09-08, 19:34 Çevrimdışı   #15
Doçent
Huzur Pınarı

poor_youth - ait Avatar
Genel Mesajlar: 3.260
Teşekkür etti: 1.454
RepForum Gücü: 34
Forum Puanı:11001
poor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmışpoor_youth Rep olayını aşmış
Ruhsal Durumum:
Alıntı:
serhan89´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
başta eğitim özgürlüğü sağlanmalı yurt dışında okuyan ve ünversitelerinde 1. olan onlarca başörtülü vatandaşımız var
bence bu en büyük sorun..
Türkiye kaybediyor

\,\,/,/,
\\ - - //
(--O-O--)
----------oOOo-(_)-oOOo----------
Kendilerini bitmez cümle sananlara ufacık bir nokta.
Mesaja teşekkür eden:
HANNİBAL (07-09-08)
Eski 07-09-08, 19:37 Çevrimiçi   #16
Grup Lideri
Düşünürler grubu

Snorland - ait Avatar
Genel Mesajlar: 19.968
Teşekkür etti: 15.329
RepForum Gücü: 435
Forum Puanı:181798
Snorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazSnorland tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Ruhsal Durumum:
Ödüller:
Alıntı:
Scнiивея´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Söylerken pek smiley kullanmam o yüzden söylerkenki amacım kesinlikle negatif değildir öncelikle belirtim..

az organizasyon yapan ve popüleritesini yitirmiş gruplar yerine üyeler popüler ve grup nimetlerinin çok daha iyi olduğu için üyeler oraya geçiyor.. zaten belirttim ne kadar sağlıklı bir örnek olur dedim bilmiyorum ama ben sitemize uyarlarsak böyle bir teşbih yapmak istedim.. Bu durumda zor durumda olan grupların kalkınması daha da zorlanırken zaten çok iyi durumda olan gruplar daha da iyi oluyor..

orj hali ile

Beyin göçü ülkeler arasındaki gelişmişlik farkının daha da artmasına neden olmaktadır.

editlenmiş hali ile

Beyin göçü gruplar arasındaki gelişmişlik farkının daha da artmasına neden olmaktadır.

Ben olayı Dünya olarak değil de site olarak ele aldım ve örnekledim .. Yanlış anlaşılma olmasın eleştiri gibi olsa da bence de övgüdür bu.. Sonuçta her grup 0 dan başladi yükseldi..
Teşekkürler Can.

Bende grup ve Ülke kıyaslamanla bir cevap vereyim.

İlk başta bizim grubumuzda çok farklı değildi 3-5 popüler üyemiz vardı.
Arkadaşlarımıza teklif götürerek aramıza çağırdık birbirimize değer verdik görüşlerimiz ne olursa olsun saygıyı koruduk, muhabbetimiz ve arkadaşlığımızla mutlu olduk. Bu böyle devam etti bu hale geldik.

İnsanlarda, o ülkede onlara değer verildiğini hissederlerse, mutlu olurlarsa terketmezler ülkelerini. Buna eğitim, ekonomi, kültür, sosyal şartlar hepsini ekleyebilirsiniz.

Seni neden sevdiğimi düşündümde bulamadım
Bir sebep olsun istedim öyle çoktu ki sayamadım
Kaptırdım kendimi birsürü yalanlara
Ama en sonunda anladım
Seni sen olduğun için çok, çok seviyorum
Bu sevgiyi sende bulduğum için yaşıyorum

Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi)
BigBang (07-09-08), HANNİBAL (07-09-08), Scнiивея (07-09-08), YaGMuR_CiNi (07-09-08)
Eski 08-09-08, 23:26 Çevrimdışı   #17
Doçent
Huzur Pınarı

agulasor - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.582
Teşekkür etti: 1.223
RepForum Gücü: 30
Forum Puanı:10055
agulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmışagulasor Rep olayını aşmış
beyın gocu bı turkıyede deıl tum dunyada az gelısmıs ve kendı degerlerını koruyamayan ulkelerın hepsınde var
bunun onune gecmek ıcın bızı bız yapan degerlerımızı koruyup egıtıme daha fazla destek vermelıyız bence

"Sistemden beslenenler sistemi değiştiremezler."

guzel goren guzel dusunur,guzel dusunen hayatından lezzet alır. BSN
Mesaja teşekkür eden:
poor_youth (11-09-08)
Eski 09-09-08, 00:59 Çevrimdışı   #18
Doçent
Düşünürler grubu

BigBang - ait Avatar
Genel Mesajlar: 2.501
Teşekkür etti: 2.797
RepForum Gücü: 104
Forum Puanı:45037
BigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymazBigBang tanımayanı zamansız forum da kimse adam yerine koymaz
Alıntı:
YagmurYüreklim´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Toparlarsak, türkiyede egitimin gercek anlamda bilimsellesmesi, kalite artisi, üniversite sayilarinin artisi, bilimsel calisma alanlarinin artisi, öncelikle tek sinav sacmaligini kaldiracak, firsat esitligi saglayacak, sonra zamanla ülkenin sanayilesmesini de dogal olarak saglayacak, kalifiye elemanlara ihtiyac artacak, onlar maddi olarakta doyurulacaktir. Bu durumda kimse yurtdisina gitmek istemez, acikcasi örnegin ben sahsen yurtdisinda egitim gören biri olarak, bu durumda türkiyeye dönmeyi pek düsünmüyorum, tanidigim insanlarin hicbiri düsünmüyor diyebilirim.
Bu durumda Türkiye'ye dönmemek istemen normal..Ama bir de şöyle bir durum var kimse Türkiye'ye dönmek istemez ya da fırsatını bulan herkes yurtdışına gitmek isterse dönmemeyi düşündüğün Türkiye'yi kimler geri dönülmek istenen bir ülke haline getirecek?...Bu durumda meydanı Türkiye'yi geri dönülmesini istenmeyecek ülke haline getiren insanlara bırakmış olmayacak mıyız?...

Mesaja teşekkür eden:
aLadea (21-09-08)
Eski 09-09-08, 15:02 Çevrimdışı   #19
Doçent
Antikapitalistler
Genel Mesajlar: 2.328
Teşekkür etti: 342
RepForum Gücü: 22
Forum Puanı:6190
YagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyorYagmurYüreklim Çevresi geniş ve bir mesajla iş halledebiliyor
Alıntı:
BigBang´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bu durumda Türkiye'ye dönmemek istemen normal..Ama bir de şöyle bir durum var kimse Türkiye'ye dönmek istemez ya da fırsatını bulan herkes yurtdışına gitmek isterse dönmemeyi düşündüğün Türkiye'yi kimler geri dönülmek istenen bir ülke haline getirecek?...Bu durumda meydanı Türkiye'yi geri dönülmesini istenmeyecek ülke haline getiren insanlara bırakmış olmayacak mıyız?...
Ben türkiyedeyken, sirf maddi imkansizliklar ve carpik egitim sistemi yüzünden, o durumda bile oldukca iyi denilebilecek bir öys puani almama ragmen, sectigim bölümün asiri yüksek puanli olmasindan dolayi ancak siradan bir üniversitede o bölüme girebildim, dolayisi ile benim egitim durumumu ben degil, benim disimda gelisen sartlar belirledi. Yani örnegin odtü de okumayi isterdim, ha sunu demiyorum, her odtü ye giden zengin cocuklaridirda demiyorum. Ama gercek su ki, insanlari tek bir sinava göre derecelendirmek bir kere basli basina ona bir hakarettir.
Eger ilk yazimda acikladigim kosullar olsaydi herkese firsat esitligi taninmis olacakti. O sinav bana sen daha az zekisin damgasi vurdu, ama suan avrupada odtü ile kiyaslanmayacak kadar cok kaliteli bir okulda okuyorum. Ve onlar benim nasil bir egitim sisteminden geldigimi bilmelerine ragmen, bir sans verdiler(tabi bu sansi herkese veriyorlar).
Demekki öss yada öys insanlari yanlis kategorilendiriyor. Yani hersey yanlis. Burda örnegin akademik olarak ilerlemek istiyorsan, birilerine yalakalik yapman gerekmiyor, isini yap yeter. Ben su durumda türkiyeye dönüp birilerine yalakalip yapmam, 20 yil birilerinin beni alkislamasi icin okumadim, birilerine yalakalik icin de degil!
Bunun disinda okudugum bölüm itibari ile türkiyede calisan ve arastirma yapan ciddi kurumlar yok, suan part time calistigim bir is var, ordaki danismanim diye tabir edebilecegim kisi odtü mezunu bir arkadas. O da türkiyedeki bu durumdan dolayi buraya gelmis, o simdi doktorasini yaparken (onunla ayni yil sinava girmisiz) ben ise hala master ile ugrasiyorum neden? Cünkü o odtü de okuyabildi ben ise "kötü" bir üniversitede okudum. Ama bugün beraber calisabiliyoruz
Elbette ömrümü burda tamamlamayi düsünmüyorum, acikcasi burda olmaktan cok türkiyede olmayi daha fazla istiyorum, beni özelden taniyan arkadaslarda bu istegimi cok iyi bilirler. Ama burda kendimi gelistirmeden ve is tecrübesi kazanmadan dönmem, ki bunu yaparsam, bir daha asla kendimi gelistirme firsatim olmaz. Söylediklerin dogrudur katilirim, ama benimde kendi emegim var ortada, su durumda dönmem o emegimi hic etmek anlamina gelir. Bunun disinda dönsemde belli sebeplerden dolayi ve türkiye belli dönüsümleri gerceklestirmeden devlet kurumlarinda kesinlikle ama kesinlikle calismam.
Mesaja teşekkür eden:
BigBang (09-09-08)
Eski 09-09-08, 15:26 Çevrimiçi   #20
Profesör