| |
| |
![]() |
![]() | | Konu Seçenekleri | ![]() |
| | #1 |
| Yard. Doçent Antikapitalistler ![]() | Türkiye'de gerçekten inanç özgürlüğü var mı?
Arkadaşlar sizce Türkiye'de gerçekten inanç özgürlüğü var mı?
Ah bir tutsaydın ellerimi Biraz gözlerime inansaydın Biliyorsun yapamazdım Gitmezdim bu şehirden ![]() Bu forumda sigara içilmez. Cezası: 593 YTL |
|
| Mesaja teşekkür eden: | ŞiYaR (01-08-08) |
| | #2 |
| Dekan Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 3.833
Forum Gücü: 63 Forum Puanı:20041 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İnanç özgürlüğünün olabilmesi için başkalarını hiçbir şekilde etkilemeyecek olan kısıtlamalar kaldırılmalıdır... Bu en önemli noktadır.. Benim İki "Can"ım Var.. ..::Halocan&Ahsoss::.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | aSi..ReBeLLiouS (01-08-08), ŞiYaR (01-08-08) |
| | #3 |
| Grup Lideri Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 12.481
Forum Gücü: 140 Forum Puanı:57449 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Evet var tabi,olmazmı ? başörtülüler örtüsünü takamaz,aleviler yakılır,ermeniler öldürülür vs vs...var var inanç özgürlüğü... Kırk yıldır sefalette bu Ahmet Kefenimi alın dikin bir zahmet Gömün beni, gömün beni bir başıma. Elimde değil, susamıyorum... Ahmet Kaya 16 Kasım Ölüm Yıldönümü |
|
| Mesaja teşekkür eden: (6 Kişi) | aSi..ReBeLLiouS (01-08-08), düş sokağı (04-08-08), HANNİBAL (03-08-08), inanna_ishtar (03-08-08), pavel (02-08-08), roza (03-08-08) |
| | #4 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.646
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Geçenlerde bir din bilgisi ve ahlak dersi hocası alevi bir çocuğu hastenelik etmişti sanırım sorunun cevabını veriyor... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| | #5 |
| Öğretim üyesi Antikapitalistler ![]()
Teşekkür etti: 442
Forum Gücü: 9 Forum Puanı:825 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkiye'de özgürlük yokki inanç özgürlüğü olsun Hangi onuda özgürüz ? Hürriyet Hepimize Yetmiyor , Hürriyet Hepimize Yetebilir ! SAVAŞSIZ BİR DÜNYA !!! "Allah'ı ararsan gönlünde ara Mekke'de , Kudüs'te Hac'da değil" Yunus Emre |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | düş sokağı (04-08-08), HANNİBAL (03-08-08), inanna_ishtar (03-08-08), pavel (02-08-08), ŞiYaR (01-08-08) |
| | #6 |
| Öğretim üyesi Genç Kuvvet ![]()
Teşekkür etti: 598
Forum Gücü: 10 Forum Puanı:2935 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | türkiyede özgürlükmü varda inanç özgürlüğü olucak..!! K£NDiM£ SaRıLıR DoNaRıM..!! B£B£ĞİMD£N ÖNC£ VAZG£ÇTİM DÜNYADAN..!! ![]() |
|
| Mesaja teşekkür eden: (4 Kişi) |
| | #7 |
| Rektör Huzur Pınarı ![]()
Teşekkür etti: 2.140
Forum Gücü: 98 Forum Puanı:36873 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | inançtan kasıt ne ? eger müslümanlıksa tabiki de yok onu bilyoruz ama hristanlık ve musevilikte büyük özgürlüklere sahip bir ülkeyiz çagdaş bir ülkeyiz Ö(lürsem)S(ebebi)S(ensin) Sanmam Kurt Adam Angolosakson Rüyasi Gidin Sorun Belki De Kendisi Akinci Dölü TÜRK Oglu Türktür |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | aSi..ReBeLLiouS (02-08-08), düş sokağı (04-08-08) |
| | #8 |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.221
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türkiyede her inanca belirli ölçülerde özgürlük tanınmıştır.Hiçbir özgürlük sınırsız değildir ancak günümüzde hakim dini mezhebin yobazlarının (iktidardaki partiden yüzbularak) diğerlerini ezdiği aşikar. Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | Galiyev (25-08-08), gyllnhlistgirl (18-08-08) |
| | #9 |
| Profesör Figüranlar ![]()
Teşekkür etti: 1.427
Forum Gücü: 50 Forum Puanı:18170 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah bizi yaratmıs bütün canlı cansızlardan üstün kılmıs akıl fikir vermiş bir coğumuz Yaradandan bile memnun değilken Demokrasi cumhuriyet v.s v.s den menun olmayısımız cok normal ..Tam özgürlük sanırım hiç olmamıs ki bu düzende cumhuriyetin demokrasinin defolusunu ikinci değil üçüncü kalitesiyle yasadıgımız bu güzel vatanımızda bahsedilen özgürlük olsun..
Doğruyu bulmak zekâ ve bilgi meselesinden çok, kişilik ve ahlak sorunudur. Yalnız ben Yalnızlıklar komedisinin üçüncü perdesinde Figüran olmuşum geceye... |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ASAKİRİ (02-08-08), düş sokağı (04-08-08) |
| | #10 |
| Cezalı Üye Kemalistler
Teşekkür etti: 394
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:3605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dünyada bana öylr bir ülke gösterinki tam manasıyla özgür olabilsin!! Arkadaşlar yok vallahi yok billahi yok! Amerikamı diyeceksiniz;göçmenlerin hiç bir hakkının olmadığı heleki müslümanların potansiyel terörist gözüyle bakıldığı amerika mı? Yada avrupa mı? birliğine bizi reddeden avrupa mı eşit sizce? Hayır arkadaşlar değiller. Cok okuduğumdan değil bizati bu ülkelere gidip gördüğümden konuşuyorum. Sadece turist vizesi için onsoloslukta haftalarca beklediğimi biliyorum.. Şunu söylemeliyim; dünyada hayalini kurduğunuz bir ülke yok! O kadar özgür o kadar hürriyet yok! Türkiyede var mı sorusununda cevabı açık YOK! Fakat şunu söyleyebiliriz; gelişmiş ülkelerden özgürlükler bağlamında inanın çokta farkımız yok.. Saygılarımla |
|
| Mesaja teşekkür eden: (2 Kişi) | ASAKİRİ (02-08-08), düş sokağı (04-08-08) |
| | #11 |
| Profesör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 1.578
Forum Gücü: 80 Forum Puanı:32139 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ı ıh yok sadece sünni müslümanlara var Bir gün Çok bunalırsan Denizin dibinde Yosunlara takılmış gibi soluksuz Sakın unutma gökyüzüne bakmayı Gökyüzü senindir Gökyüzü herkesindir ... |
|
| | #12 |
| Rektör Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 3.032
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29966 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ermenilerin dinleri için öldürüldüğünü sanmıyorum...
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler Konu J.Mengele tarafından (02-08-08 Saat 01:38 ) de değiştirilmiştir.. |
|
| | #13 | |
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29966 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Sorun Türkiye'de muhafazakar kişilere yobaz,gerici,cahil gözüyle bakılması...
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler | |
|
| | #14 |
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29966 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sünni müslümanlara inanç özgürlüğü var tabi. Ama ne hikmetse bir okula bile giremiyorlar ![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| Mesaja teşekkür eden: | RAMSES113 (03-08-08) |
| | #15 | |
| Doçent Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 1.221
Forum Gücü: 29 Forum Puanı:8904 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Reel bir örnek verebilirim Abdüllatif Şener muhafazakar, müslüm gündüz yobazdır
Beni seviyomuş hemde kocaman "O Ben" | |
|
| | #16 |
| Grup Lideri Kemalistler ![]()
Teşekkür etti: 2.646
Forum Gücü: 78 Forum Puanı:31590 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | türban dinin emri olsa Kuran'da açıkca yazar.. Kutsal kitapta yer almayan bir örtü için sünniler baskı altında demek ne kadar doğru olabilir.. Benim için türbanın dindeki yeri günah çıkarma v kutsal su kadardır.. (bu saydıklarımında bendeki yerini tanıyanlar az çok bilir)Mesela Ramazan aylarında oruç tutmayanlara yapılan baskılar, yine Ramazan Ayında bir çok yemek çıkaran işletmenin kepenklerini kapatması bunların hiç biri inanç özgürlüğü ile bağdaşmiyor.. Biraz daha ekleme yaparsak ilkokul, orta okul, liselerde zorunlu din dersleri örnek verilebilir(Her ders Hz.Muhammed(s.a.v) bahsedilirken Hz.Ali 10dersde bir ancak) .. Şunu çok samimice ve içtenlikle söyleyebilirim Türkiye'de en az baskı gören sünnilerdir bana göre.. İnanç özgürlüklerini(siyasal simge olan türban haricinde) çok çok rahat yaşiyorlar... ![]() "Savaşın sonudur bitti sanırsınız Vatan ve bayrak Bir çocuk daha doğar Bir Mustafa Kemal daha." ηє мuтℓu тüяк'üм ∂iyєηє.. |
|
| Mesaja teşekkür eden: (5 Kişi) | Galiyev (25-08-08), gyllnhlistgirl (18-08-08), NuraYY (02-08-08), S.M.U.R.F (02-08-08), _osiris_ (02-08-08) |
| | #17 |
Forum Gücü: 85 Forum Puanı:29966 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Problem ülkeyi ne zaman dindar birileri yönetmeye çalışsa aynı oyunları sahneye koymanız...
![]() Tüm hainler diz çökecek bir gün TÜRK bayrağının altında... Ich Bin Heinrich Himmler |
|
| | #18 | |
| Doçent Düşünürler grubu ![]()
Teşekkür etti: 2.461
Forum Gücü: 84 Forum Puanı:35403 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Geceler, ISIGIMI gömmeyin KARANLIGA | |
|
| | #19 |
| Cezalı Üye Kemalistler
Teşekkür etti: 394
Forum Gücü: 0 Forum Puanı:3605 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Problem ülkeyi dindar görünümlü kişi veya kitlesel yapıda örgütlenmelerin ynetiyor olması. Mengele hiç düşündünmü AKP iktidarının devamı ABD ve Ab neden istiyor? Ben sana söyliyim; ılımlı islam yada inancları ılımlı yaşıyor olmak zannettiğin gibi ılımlı yaklaşıyor olmak değil! Şöyleki; sosyolojide doğulu toplumların ata er anlayısları ve sordukları soruların azalması neticesinde algılarının bu dünyayle ilişikşerinin kalmayışı! Zannediyormusunki Tayyip Beyler bu büyük oyunu dindar olduğu için oynuyor? Hayır buna inanma! Keza ne dindar yönetenler gördü bu ülke hepside ABD menşeili anlayışlardı. Bunu görmek zor değil fakat kabullenebilirsen ne ala!
|
|
| | #20 |
Teşekkür etti: 3.524
Forum Gücü: 69 Forum Puanı:22308 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |